BWT Hellion debytoi Aarne Lintulahden käsistä upeasti

.

Rovaniemelle kolme viikkoa sitten omistajanvaihdoksen myötä siirtynyt BWT Hellion aloitti sunnuntaina Harstadissa hienolla voitolla Aarne Lintulahden käsistä. Ikinuori Arska osti hevosen kymmenen henkilön kimpalta netti-ilmoituksen perusteella ja se siirtyi Pekka Korven valmennuksesta Mäntyvaaraan.

"Koskaan en ole puhelinkaupoilla saanut tällaisia ohjaksia käteen", Aarne Lintulahti hehkutti pariskunnan tuoreinta hankintaa. "On tämä huumorilaji, kun ostat hevosen ja kolmen viikon päästä se voittaa avoimen ryhmän. Meillä oli rata 12 ja etukäteen annettiin sellaiset ohjeet, että BWT Hellion tulee vain keulasta ja sillä kannattaisi ajaa heti eteenpäin. Hevonen on kuitenkin saanut Vermossa niin armottoman kovia startteja, että lähdettiin kisaan vähän erilaisella taktiikalla. Dag-Sveinung Dalen ajoi hienosti neljännessä ulkona ja sieltä BWT Hellion kiri hienosti ulkoratoja pitkin voittoon."

Lintulahti tiedetään räväkistä kommenteistaan ja suorapuheisuudestaan, mutta BWT Hellionin suhteen hän haluaa pitää jalat maassa.

"Tarkoituksena on rakentaa hevosta ja ajaa sillä Lapin helpompia lähtöjä ainakin aluksi. Kultadivisioonaan sitä ei ole tarkoitus ilmoittaa. Harstadin kisaan valmistauduttiin rauhallisesti, mutta päästin kyllä 200 metriä kovempaa ja hevonen paineli sen varmaan lähemmäs kymppiä. BWT Hellion on meille ihan täydellinen hevonen. Ravivarma, äärettömän nopea ja mahdottoman kiltti."

Ennakkovihjeissä hevosta ei oltu rankattu ihan kärkeen, mutta Arska ounasteli menestystä jo ennen starttia.

"Kuski ajoi sillä hiljaisen lämmityksen ja se ravasi kuin rinkeli", Lintulahti makustelee. "Juuri ennen esittelyä ajoin sillä terävän pätkän ja BWT Hellion terävöityi heti. Siitä nousi sopivasti hieman höyryä kun esittely oli käsillä. Kuski ajoi hienosti suunnitelman mukaisesti kirissä se jätti hetkessä suosikin taakseen."

Vaikka kaupat tehtiin nopeasti, oli BWT Hellionin kaltainen hevonen miehen haaveissa jo pidempään.

"BWT Hellion ei ollut meidän rahoihin ihan halpa, mutta tällaista vähän parempaa hevosta on etsitty vuoden päivät. Niitä ei vain tahdo olla myynnissä. Nyt meillä on sellainen", Arska päätti.

 

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot