Kohti Levin jääraveja (4/6) - Vislakka ja Sakustian

.

Tomi Saarinen on jo Kittilässä

Kangasalalta seitsemän viikkoa sitten Leville talviajaksi hevosineen muuttanut Tomi Saarinen myhäilee tyytyväisenä ratkaisuaan. Ei ole helppoa muuttaa toiselle puolelle Suomea, mutta kotiutuminen Kittilään sujui ongelmitta hevosten lisäksi myös mieheltä.

"Etelän miehet eivät ymmärrä, mistä jäävät paitsi", Saarinen aloittaa. "Kittilässä talvi on vielä talvi. VISLAKKA ja SAKUSTIAN ovat kolmena päivänä viikossa valjaissa ja kolmena päivänä perähevosena. Molemmat ovat saaneet valtavasti voimaa näiden viikkojen aikana. Ei kumpaakaan ole koskaan treeenattu tällä tavalla lumessa kuin nyt, mikä tietenkin näkyy hevosissa. Lauantai on lepopäivä, kun lomalaiset kaahaavat tiellä molempiin suuntiin ja se pitäisi treenipäivinä ylittää."

Saarinen vuokrasi vuoden alusta Katja ja Ville Bäckin tallista hevosillaan paikat, itselleen mökin ja nyt hän on kuin eri mies. Saariselta on lähtenyt painoa pois reilut kymmenen kiloa ja hän sanoo hiihtäneensä maaliskuun alkuun mennessä 750 kilometriä.

"Melkein joka päivä hiihdän reilun 20 kilometrin lenkin, joten hevosten lisäksi myös mies nauttii elämästä. Aion tämän vuoden marraskuussa varata Kittilästä ensi talveksi paikat treenaamiselle. Jos miehen päällä ei ole kolmea metriä multaa, niin palaan tänne."

Levin jääraveihin on aikaa enää muutama viikko ja tavoitteena on, että Saarinen lähettää Jääkuninkuus-ajoon tallinsa molemmat hevoset.

"Sakustian juoksee 14. maaliskuuta Rovaniemellä koelähdön, jonka jälkeen sen voi ilmoittaa Leville. Vislakka ei välttämättä saa sitä kiinni Levillä takamatkalta, mutta kummankin pitäisi menestyä hyvin. Levin jääravit eivät ole kauden pääkisa, mutta onhan se erilainen elämys. Täytyy vain toivoa, ettei keli mene pahasti plussalle, jolloin vesi nousisi jäälle."

"Missään nimessä viivalle ei tulla pelleilemään, vaan hevoset ovat kunnossa", Saarinen päättää.

 

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot