Tasokkaat Metsäravit Rovaniemen Mäntyvaarassa

Raviviikko polkaistaan käyntiin Lapista, kun ensi vuoden kuninkuusraviareena Rovaniemen Mäntyvaara tarjoaa tasokkaat 11-lähdön iltaravit. Ravit ovat urheilullisesti ajateltuna erittäin laadukkaat ja pelillisesti erittäin mielenkiintoiset. Syykin edellä mainittuun on selvä, sillä raveissa jaetaan iltaraveihin nähden huippupalkinnot ja osoittaa sen, että Rovaniemelläkin tasoa riittää kunhan palkintotasot ovat kohdillaan. Mäntyvaaran syysillassa vilisee tähtiä, kuten Rovaniemen oma kuninkuusravitoivo Tuulenpoju, Oulun Toto76-finaalivoittaja Anaheim Kemp sekä lupaavasti uransa aloittanut Herra Heinämies sekä kumppanit! Näitä raveja ei kannata jättää välistä!

 

Lähtö 1

A – 4, 1, 2, 7, 10, 9   B –  6, 3, 5, 12, 8, 11    

Ravit avaa  matalan sarjan lämminveriryhmä, jossa suosikkia on vaikea nimetä. 4 Miss Caperina osoitti viimeksi loppusuoralla epävarmuutta, mutta pelastui hopeasijalle. Hevosen viimeiset esitykset ovat miellyttäneet allekirjoittanutta ja mikäli J-P Kauhanen saa pidettyä tamman ravilla koko matkan, on se tässä lähdössä lähellä voittoa.

1 Dinah Web esitti viimeksi räjähtävän kirin viimeisellä takasuoralla ja mikäli uran ensimmäinen ryhmälähtö ei tuota vaikeuksia, on Alapekkalan ajokki oikein ajoitetulla kirillä vaarallinen.

2 Blanket Slipperin voittoputki katkesi viimeksi Oulussa, mutta hevonen starttasi tuolloin matkaan 40metrin takamatkalta, josta oli liikaa kiertämistä. Nyt hevonen pääsee samalta viivalta muiden kanssa matkaan ja lähtörata on mitä parhain, joten hevonen voi hyvinkin tässä palata kultakantaan.

 

Lähtö 2

A- 2, 3, 12  B-  10, 13, 15, 14, 1, 9, 11 C- 16, 8, 4, 6, 5, 7

Markus Porokka tuo laatutallistaan Rovaniemelle  2 N.P. Hovi Pimun, joka on mennyt parhaimmillaan 33,7:ää täyttä matkaa voltista. Mikäli tamma pääsisi sujuvasti keulaan ja kykenisi jälleen lähelle ennätystään tai sen alle, tulee takamatkan hevosilla kiire voittokamppailuun.

Paalun toinen kova luu 3 Metsärinteen Sisu on kohtuullisen varma aloittelija ja mikäli ruuna kykenisi nitistämään ennätyksestään hieman, voisi se tässä yhdessä Porokan tamman kanssa karata muilta.

12 Hillamestari on edelleen epävarma, mutta pystyvä tapaus joka voi ravilla 40metrin takamatkasta huolimatta nousta voittokamppailuun. Vauhdit riittävät tällaiseen tehtävään, mutta epävarmuus haittaa.

13 Tarun Tuhkimo voisi olla yllätyksen etsijöille maistuva merkki kaksaripelissä, sillä Teivaisen ajettua yhden startin on hevoseen tullut uutta ryhtiä. Viimeksi Tornion haastavissa olosuhteissa ennätys parani ja tässä vastustajien laukatessa kohtuullisen ravivarma tamma voisi nousta yllättävänkin korkealle.

Toinen oiva haku jättikertoimien metsästäjille voisi olla 15 Sipin Onni, joka tekee jatkuvasti laukkojen lomassa kovia juoksuja ja mikäli kaikki tähdet olisivat kohdallaan ja ravi maittaisi koko matkan, voisi ruuna punnertaa tasaisesti kohti kärkikahinoita.

 

Lähtö 3

A- 13, 6, 10, 14, 12, 5, 4  B- 7, 8, 3, 1, 2 C- 9, 16, 15, 11

 

Nuorten sarja lämminverisille juostaan 16-hevosen volttina, josta löytyy lukuisia voitontavoittelijoita. Suosikin nimeäminen näin runsaslukuiseen ja tasaväkiseen lähtöön on mielipidekysymys.

13 Diesel Degato on ottanut kaksi hienoa voittoa ja mikäli Seinäjoen välistartissa ei satu mitään ihmeellistä, nousee ori allekirjoittaneen papereissa suosikiksi.

6 Express Junior vaikuttaa ravivarmalta aloittelijalta ja mikäli voltin juoksulanka luonnistuu, voisi se sieltä singahtaa keulapaikalle hallitsemaan lähdön tapahtumia.

10 Steel John paransi viimeksi Kajaanissa oleellisesti Pakkasen hypättyä puikkoihin ja mikäli sama kehityskaari jatkuu, voi Tolkkisen Veikon laatutallin kasvatti kiriä lopussa ykkösrahoille.

Arto Laurukaisen kaksikko 12 Gary Caramell sekä 14 Billy Caramell ovat laadukkaita aloittelijoita, joista mielestäni Billy Caramell on hiukan edellä Gary Caramellia. Laurukaisen varsat ovat yleensä tottuneet menestymään Pohjoisen nuorten sarjoissa eikä saa tulla yllätykseni mikäli jompikumpi ’’Karamelleista’’ kirii linjalla kärkeen.

Lähtö 4

A-1, 2, 10, 11, 12  B- 8, 4, 5, 6, 7, 9  C- 3

1 Bessie Bliss voisi tässä päästä mielipaikalleen keulaan ja siitä Kemijärven tamman kuuluu olla lähellä voittoa. Toissa kerralla Torniossa hevonen osoitti lahjojaan kiertämällä maililla radalta 11 maalikameravoittoon.

2 Miss Southwind ottaa välillä laukkoja, mutta ravilla hevonen on monesti ollut kärkikamppailuissa. Hevosen nykykunnosta kertoo se, että Rovaniemen 76-sarjassa tamma kiri taustalta hopeasijalle tekaisten samalla komean uuden täyden matkan volttiennätyksen. Mikäli ’’Pöljän Kontio’’ Pakkanen saa hevosen taiteiltua ravilla koko matkan, voi se tässä tehdä mitä vain.

10 Hayai Chikara voitti toissa kerralla Rovaniemellä hienon kirin päätteeksi ja samanlaisella juoksunkululla hevonen voi jälleen kaartaa voittajaseremonioihin.

Marko Hakkarainen marssittaa viivalle 11 Donnie Brascon sekä 12 Gliding Solon. Molemmilla on käynyt huono rata-arvontatuuri, mutta ylivauhtisella juoksunkululla molemmille hevosille täytyy antaa voittosaumat.

 

Lähtö 5

A- 2, 4, 7, 10, 3  B- 1, 11, 9, 8, 5 C- 12, 6

2 Ypäjä Hereiam aloitti Ojanperän tallista voitolla paikallisravitasolla. Hevonen on aikaisemmin viihtynyt keulapaikalla ja on tehnyt siitä hienoja suorituksia. Mikäli hevonen saisi kohtuullisen sopivasti keulapaikan itselleen ja paikallisravistartti aukaisi paikkoja, on se tässä muille kova vastus. Kannattaa seurata ravien aikana hevosen kengitys- ja jenkkikärryinfoa.

4 Lovely Sky kokee mielenkiintoisen ohjastajanvaihdoksen, kun Pakkanen hyppää kärryille valmentajan sijaan. Hevosella on todella räjähtävä kiri ja mikäli tamma saa käyttää sen vasta viimeisellä 500metrillä, tulee tällöin muilla kiire pysyä tamman kintereillä. Hevosen taulu on päässyt ’’pelattavaan kuntoon’’.

7 Anaheim Kemp voitti Oulussa tasokkaan finaalisarjan. Nyt ruunan juoksusta voi 7-radalta tulla vaikea ja ylivauhdin vaara ei ole oleellinen, joten missään nimessä voiton uusiminen ei tule olemaan helppoa.

10 Steel Anemone on todella kyvykäs tamma ja viimeksi Rovaniemellä hevonen sijoittui neljänneksi, mutta teki todella kovan ajan. Mikäli valmentajan ajolinjat osuvat nappiin, osaa tamma lopussa kiittää tulisella loppuvedolla. Kannattaa seurata ravien aikana hevosen kengitys- ja jenkkikärryinfoa.

Melkko-Sorosen yhteistyö tuntuu tuottavan jatkuvasti hedelmää ja tässäkin lähdössä 3 Tarabuso Jet on päässyt oivalle lähtöpaikalle. Jos hevonen saa suotuisan juoksun kärjen tuntumassa, on viimeksi Torniossa voitolla säväyttänyt ruuna lopussa kärkikahinoissa.

 

Lähtö 6

A- 9, 11, 5, 7 B- 2, 6, 4, 3 C- 10, 8, 1

Minikirpun oikeutettu suosikki on kotiradan ensi vuoden kuninkuusravitoivo 9 Tuulenpoju. Viimeisimmissä starteissaan rautaisaa kuntoa esittänyt ori osaa voittaa niin keulasta kuin takaakin, joten Markku Hietanen voi tehdä ratkaisuja aikaisessa vaiheessa. Oriilla on syystä tai toisesta ollut välillä motivaatio-ongelmia ja esimerkiksi Kemijärvellä hevonen teki kesken kisan u-käännöksen, joten  missään nimessä Tuulenpojua ei voi vielä pitää varmana.

11 Vilma Lyydia on tänä vuonna ottanut askeleita kohti absoluuttista tammahuippua. Viimeksi oikeassa Kirppu-ajossa tammalla koitettiin keulasta karkuun kovia takamatkalaisia ja hyvin hevonen raastavan matkavauhdin kestikin. Vilma Lyydialla on välillä ollut ravin kanssa ongelmia ja lähteminen on tuottanut hankaluuksia, mutta tässä kisassa ulkopuolella ei ole hevosia, joten tamma voisi lähteä ravilla matkaan.

5 K.P.Salama on noussut Raitalan valmennuksessa rautaiseen iskuun pitkän tauon jälkeen. Hevosen aikaisemmalla uralla laukkoja tuli runsaasti ja viimeksi Jyväskylässä hevonen lähti hitaasti matkaan, mutta kiri tuulispäänä päätöspuolikkaalla muilta karkuun. Voltissa muiden välistä lähteminen voi tuottaa hankaluuksia ja laukka ei saa yllättää.

7 Jepulis on Mäntyvaaran kestomenestyjä ja viimeksi Oulussa hevonen teki hyvän loppuriuhtaisun alkulaukan jälkeen. Matkasta suoriutuminen on lievä kysymysmerkki, mutta hieman tasavauhtiselle hevoselle pidemmän matkan luulisi olevan etu.

Paalun 2 Tarun Tykki on esittänyt viimeisissään kelpoesityksiä ja se voisi tässä sopivalla selkäreissulla yllättää, vaikka voitto voikin olla liikaa vaadittu. Hevosella on muutamaan otteeseen ajettu pari vuotta sitten pidempiä matkoja, ja ori suoriutui niistä kohtuudella ottaen huomioon, että tuolloin hevosen ravi ei ollut aivan balanssissa.

 

Lähtö 7

A- 4 B- 11, 7, 2, 1, 3, 12, 8, 10 C- 5, 6, 9

4 Tir Du Caux on juossut viimeisimmissä starteissaan todella kovia hevosia vastaan ja ei ole niissä ollut yhtään nolompi. Tässä lähdössä ei ole mukana T.Rexin, Madridin ja Zeus Kempin kaltaisia hirmuja. Matkan pitäisi sopia ranskalaissukuiselle ruunalle hyvin ja vastus on monta astetta viime kertaisia helpompi. Ohjastaja Iikka Nurmonen ajaa hurmiossa ja mielestäni Tir Du Caux on oiva varma.

11 Merry Broline on myöskin voimakas täryjyrä, jolle matka sopii. Mielestäni hevosen kuuluu olla ruotsin näytöillään tähän lähtöön kakkossuosikki.

7 Breedlove on vanhoilla päivillään noussut vielä kovaan vireeseen. Viimeisimmät näytöt ovat lyhyemmiltä matkoilta, mutta mikäli lähdössä ei pidettäisi vauhtia ja hevonen pääsisi lopussa kirimään läheltä kärkeä, voisi sen pätkänopeus tässä riittää yllättämään lähdön voimanpesät.

2 Baretta Bokon taulu on päässyt huonohkoon kuntoon, jos verrataan hevosen aikaisempaa uraa.  Mikäli Baretta Bokon iskukyky olisi jotenkin löydetty takaisin, voisi se viime aikaisella statistiikalla olla yllättävän vähän pelattu ja hyvä haku yllätysten etsijöille.

3 Buck Boko ansaitsee maininnan, vaikkei viime aikoina ole erityisesti loistanut. Parhaina vuosinaan Buck jyräsi muut kumoon ja viihtyi pitkillä matkoilla. Mikäli vanha konkari löytäisi samaa ilmettä vielä uudelleen, olisi se tässä lähdössä kova kandidaatti saamaan voittoloimen ylleen.

 

Lähtö 8

A- 2,3,12 B- 8,7,14,13,10,6   C- 16,15,5,11,1,4,9

2 Herra Heinämies hoitelee lähdön ravilla keulasta. Epävarmuus kuitenkin vielä haittaa, joten nuori kykyori ei missään nimessä nauti sata prosenttista luottamusta.

3 Rekooli on mennyt viimeisimmissään ravia ja mikäli ruuna pysyy edelleen oikealla askellajilla, voi se tässä jälleen kolkutella kärkisijoja.

7 Feetteri meni viimeksi vihdoin koko matkan ravia ja Turen poika teki hyvän volttiajan. Kuskin mukaan hevosella jäi vielä voimia käyttämättä ja mikäli Feetteri menee ravia ja ajolinjat menevät juoksulangalta suotuisasti, voi ruuna yllättää.

12 Suviprinssi tekee jatkuvasti hyviä aikoja ja jaksaa tehdä omaa juoksuaan. Luvassa on jälleen  kiertämistä, mutta mikäli pahimmat vastustajat sortuvat laukkailemaan, on Suviprinssi ensimmäisenä hyödyntämässä tilannetta.

Yllättäjäkandidaatteihin lukeutuvat lisäksi epävarma 8 Suvi-Siiri, kyvykäs 14 Enon Vilppi sekä pikku hiljaa parantava 13 Viehko Venla.

 

Lähtö 9

A- 4, 2, 8, 11, 6, 5 B- 10, 3, 7,  9, 12 ,1

Tasainen troikkakohde, jossa moni tavoittelee voittoa. 4 Shiny Boss voitti viimeksi Seinäjoella hyvällä tyylillä ja nyt hevonen voisi päästä keulaan hallitsemaan lähdön juoksunkulkua.

2 Mr Money Maker oli viimeksi Torniossa suosikkina lievä pettymys ainakin pelikansan mielestä, mutta mikäli 2-radalta juoksu sujuu suotuisasti, voidaan Eija Sorviston silmäterä nähdä voittokamppailussa.

8 Take Me With You on kunnossa, mutta lähtöpaikka hirvittää. Mikäli juoksupaikka löytyy suosiolla ja juoksunkulku yhtään suosii, ei hevosen voitto saa tehdä kenenkään peleille hallaa.

11 Willy Fog on taas mennyt kuten hevosen kyvyille on soveliasta. Hevonen osaa kiriä selkäreissun päätteeksi hyvin ja mikäli tuolta sellainen siunaantuisi ja kärjessä mentäisiin kovaa tempoa, ei Willy Fogin voitto olisi ainakaan allekirjoittaneelle mahdoton paukku.

 

Lähtö 10

A- 3, 6 B- 4, 12, 1, 5, 8, 9, 11, 2 C- 7, 10

3 Impress It laukkasi viimeksi ensimmäiseen kaarteeseen keulasta pitkäksi. Jos hevonen palaa ruotuun ja esiintyy ravilla, voisi se tässä palata voittokantaan.

6 Full Pull voitti viimeksi Torniossa kohtuullisen köykäisesti. Hevosen ongelmana on edelleen se, että hevosella täytyy ajaa vapaalta radalta, mikä voi monesti tuoda juoksuun ylivauhdin riskin. Mikäli hevonen pääsisi sopivasti keulaan, voisi se voittaa, mutta epäilenpä ettei lähdöstä puutu matkavauhtia.

Kahden yllämainitun jälkeen tulee tasaisempaa. Mikäli Impress Itillä on ongelmia ja Full Pullilla hirttää kaasu kiinni, voi lähdön korkata lähestulkoon kuka tahansa lähdön osallistujista ja rankkaus kärkikaksikon jälkeen on mielipiteistä kiinni.

Lähtö 11

A- 3, 1, 11, 9, 10, 2, 5, 12 B- 8, 7, 6, 4

3 Herrera Boko on lahjakas 3-vuotias, joka on kärsinyt viimeisimmissä kilpailuissaan mollivoittoisista rata-arvontatuureista. Kaikesta huolimatta ruuna voitti viimeksi Torniossa ja nyt hyvältä lähtöpaikalta on helppo odottaa menestystä illan kolmannessa troikkapelikohteessa. Rohkeimmat pelaajat kierrättävät Herrera Bokon kautta troikkapelejään.

1 Black Reaction oli viimeksi hyvällä esityksellä toinen maalissa ja nappireissulla tamma jatkaa varmasti totosijoituksiaan.

11 The Chief Of Rome tuntuu sopivan Markku Rannan käteen ja vaihteeksi vuorossa voisi olla selkäreissu ja jos matkalla sorrutaan kiivaaseen matkavauhtiin, voidaan ’’Rooman päällikkö’’ nähdä Mäntyvaaran voittokarkeloissa.

9 Beaming Chic tulee osaavista käsistä ja kuten edellä mainittiin,mahdollisen ylivauhdin sattuessa Beaming Chic kirii lopussa voittotaistoon mukaan.

 

 

Toto4-vihjesysteemit (lähdöt 4-7)

Toto4-1: 1,2,10,11,12 (8,4)

Toto4-2: 2,4 + 7, 10, 3 ( 1,11)

Toto4-3: 9,11 ( 5,7)

Toto4-4: 4 + 11 (7,2)

Varahevoset suluissa

 

Pieni systeemi 20 riviä, hinta 4 euroa

Suuri systeemi  100 riviä, hinta 20 euroa

 

Päivän Duo ( lähdöt 6 ja 7 )

9,11

4 Tir Du Caux

2 yhdistelmää

 

Troikkavihje, lähtö 7

4 Tir Du Caux

11, 7, 2, 1, 3, 12, 8, 10

11, 7, 2, 1 ,3, 12 ,8 ,10

Yhteensä 28 euroa peruspanoksella 0,5€

 

Troikkavihje, lähtö 9

4, 2, 8, 11

4, 2, 8, 11

4, 2 ,8, 11, 6, 5

Yhteensä 24 euroa peruspanoksella 0,5€

Troikkavihje, lähtö 11

3 Herrera Boko

1, 11, 9, 10, 2, 5

1, 11, 9, 10, 2, 5, 12, 8, 7, 6, 4

Yhteensä 30 € peruspanoksella 0,5 €

 

Onnea illan peleihin!

. Rovaniemen ravirata / Viljami Oikarainen

 

 

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot