Lauantai-illan huumaa Mäntyvaarassa

Kriterium ravien pölyt pyyhkäistään pois jaloista Rovaniemen Mäntyvaarassa, jossa ravataan klo 18 alkaen 11 lähtöä. Lähdöt ovat tasaisia tasoltaan ja se osaltaan nostaa suurien kertoimien mahdollisuudet olennaisiksi. Lauantai-illan huumaa Mäntyvaarassa tarjoavat muun muassa Hayai Chikara, Bessie Bliss, Impress It ja kumppanit! Lauantain ratoksi kannattaa ehdottomasti ottaa suunnaksi Mäntyvaara!

 

Lähtö 1

A – 4, 6, 7   B –  5, 1, 3, 2    

Ravien avauksessa nähdään matalan sarjan suomenhevosia. 4 Alvar Hem meni Sodankylässä uransa avauksessa kohtuullista vauhtia ja mikäli tauon aikana ruuna on vielä hieman mennyt eteenpäin kehityksessä, on se tässä muille kova pala purtavaksi.

6 Tirrin Tuike on välillä väläytellyt pätkänopeuttaan ja mikäli kokematon kuski saa tamman menemään koko matkan ravilla ja käyttämään spurtin päätöspuolikkaalla, voi Hannu Raasakka napata tässä uransa avausvoiton ohjastajana.

7 Sentähen on kyvykäs, mutta varsin epävarma tapaus. Mikäli hevonen polkisi koko matkan ravia, ei pitkä 80metrin pakkikaan välttämättä koidu tamman esteeksi kohti seremonioita.

Lähdön muiden osallistujien menestyminen riippuu pitkälti edellä mainitun kolmikon suoriutumisesta.

 

Lähtö 2

A- 10, 11  B-  1, 3, 6, 5, 9, 4 C- 2, 12, 8, 7, 15, 14, 16, 13

Toisessa lähdössä ei pelimiehiä päästetä helpolla. Ympäripyöreän näköinen lämminverivoltti, jossa valtaosalla osallistujista ei ole kokemusta voittamisen ilosta. 10 Milla Sonik on tehnyt kaksi hyvää suoritusta ja mikäli tamma kykenee edellisen startin kaltaiseen suoritukseen, on se tässä lähellä uran avausvoittoa.

11 Naven on varsin pystyvä, mutta epävarma aloittelija. Mikäli valmentaja saisi tutun treenikaverin menemään koko matkan ravilla läpi, ei saisi Navenin voitto tulla kenellekään suurena yllätyksenä.

1 Caddiemaster on nappipaikalta ja kovien ennätysten perusteella tähän lähtöön ehdoton pelimerkki. Kuski on allekirjoittaneelle tuntematon, mutta mikäli voltti onnistuu voi Caddiemaster johtaa vaikkapa maaliin saakka.

Yllätyksen etsijöille suosittelen ottamaan pelikupongeille ainakin numeron 3 Glacies Unna, joka treeneissä menee koko ajan eteenpäin ja numeron 6 Sayonara Napalm, joka viimeksi koelähdössä oli kuin uudestisyntynyt aikaisempaan verrattuna.

 

Lähtö 3

A- 5, 7 B- 6, 2, 4, 3 C- 1

Nuorten sarjan suurista seteleistä lähtee kamppailemaan 7valjakkoa.  5 Pofori on vielä tappioton ja mikäli meno maistuu jälleen, on tappiota vaikea povata tässäkään lähdössä.

7  E.V.Arto on kyvykäs menijä, joka vielä välillä sortuu laukkailemaan. Viimeksi Ylivieskassa hevonen laukkasi kärjestä viimeisellä takasuoralla. Hevonen on osoittanut pääsevänsä kovaakin kunhan malttaa ravata, eikä Pekka Honkanen tuskin ole turistiretkelle lähtenyt katselemaan pelkkiä Mäntyvaaran jylhiä maisemia.

6 Kristal Aria on kyvykäs, mutta varsin epävarma tapaus ja viimeisimmissä starteissaan laukka on maistunut enemmän kuin tarpeeksi. Jos tamma suostuisi ravaamaan kiltisti läpi matkan, olisi sillä edellytyksiä  nousta totokamppailuun.

 

Lähtö 4

A-11, 15, 12, 16, 5 B- 2, 14, 3, 6, 9, 8, 10, 13 C- 1, 4

11 Dinah Web on tehnyt uransa alussa hienoa tulosta ja lähtö näyttää paperilla sopivalta, joten voittokululle ei ole suuria esteitä. Kyseisessä lähdössä on selkäreissuun ainekset, jollaisella hevonen toissa kerralla kiri räväkästi ykköseksi.

15 Oliver Savagella oli viimeksi huonoa tuuria juoksun kulun suhteen, mutta hevonen näytti allekirjoittaneen silmään hyvältä. Mikäli nyt takamatkan juoksuradalta lähtö onnistuu, voi hevonen järjestää tässä lähdössä sopivilla tuureilla yllätyksen.

12 Badboy Birdie teki kovan ajan koelähdössä ja ravilla hevosella on täydet saumat niitata koko porukka.

16 The Chief Of Rome näytti viimeksi Oulussa loppukurvissa voittajalta, mutta laukka vesitti haaveet voitosta. Nyt valmentaja palaa kuskin paikalle ja takamatkaa on 40metriä, mutta siitä huolimatta hevonen on osoittanut olevansa hyvässä iskussa ja kuuluu ehdottomasti mukaan kupongeille.

5 Tilda Sonik on ravivarma tapaus ja kykenee menemään vähintäänkin edellisen startin veroista aikaa, jolla ollaan tässä kisassa paalulta korkealla.

 

 Lähtö 5

A- 8, 6, 7  B- 3, 12, 11, 5, 10, 1, 2, 4, 9

8 Rekooli on mennyt tämän kauden aikana aimo harppauksin eteenpäin ja mikäli ruuna malttaa ravata läpi matkan, voisi se tässä palata kultakantaan.

6 Sissi Sirkiä on ottanut sille epätavallisia laukkoja viimeisimmissään ja mikäli laukkoihin on löydetty syy ja tamma polkee taas ravia, on se tämän lähdön ehdotonta eliittiä.

7 Feetteri oli viimeksi laukkatuulella, mutta toissa kerralla Martti Aikio tipsasi hevosta maaliintulon jälkeen ja tässä lähdössä Feetteri on yllätysvalmis.

3 Tarun Tuhkimolla yritetään paalulta aggressiivisesti liikkeelle ja olisikin mielenkiintoista nähdä mihin Tarun Tuhkimo keulapaikalta intoutuisi menemään.

12 Keisun Roope parantaa pikkuhiljaa, mutta nyt pakkia on peräti 100metriä ja se on nykyaikana iso määrä metrejä kierrettäväksi.

11 Viehko Venla saa hiljalleen startteja alle loukkaantumistauon jälkeen ja tamma voi jossain kohtaa jo yllättää. Onko yllätyksen aika jo nyt, se jää nähtäväksi?

Lähtö 6

A- 4, 8 B- 9, 6, 10 C- 7, 2, 1, 3, 5

4 Buck Boko jyrää ja on aina jyrännyt voimillaan ja nyt tai ei koskaan hevosella on mahdollisuus napata uransa ensimmäinen voitto Anna Nivan käsistä.

8 Baretta Boko on tehnyt tasaista jälkeä suuremmin loistamatta, mutta pitkän matkan luulisi olevan etu ja vastus ei päätä huimaa, joten asema suosikki kaksikossa ’’Buckin’’ kanssa on ansaittu.

Viime vuoden Jokimaan tähti 9 Better Boost on kokenut maiseman vaihdoksen ja mikäli paikanvaihdos on piristänyt tänä vuonna vailla loistoa kulkenutta ruunaa, voidaan Jari Nurmi nähdä voittajakehässä 15-vuoden tauon jälkeen.

Lähtö 7

A- 5, 10 B- 7, 11, 9, 6, 2, 8, 12, 1, 3 C- 4

5 Hayai Chikara on tehnyt kesätauon jälkeen hyviä esityksiä. Viimeksi hevonen näytti jo hetken voittajalta, mutta tärkeimmät paukut hupenivat viimeisen takasuoran hyökkäykseen. Hevoselta on nähty räjähtäviä kirejä ja hevonen osaa tulla myös keulasta, joten suosikki asema on oikeutettu.

10 Road To Victory on pelimiehelle painajainen, sillä yleensä hevonen joko laukkaa tai menestyy. Jos hevosen tietäisi ravaavan,  rohkeimmat voisivat kokeilla hevosta jopa ideavarmaksi.

7 Bessie Bliss on hyvä tamma, mutta epäluotettava pelikohde, sillä viimeksi Rovaniemellä hevonen antautui pelihevosena keulasta yhdeksänneksi. Sen jälkeen on tullut muutama parempi suoritus, mutta edelleen tammaan on suhtauduttava varauksella varsinkin lähtöpaikan ollessa noin ulkona.

11 Miss Southwind on mennyt  viimeisimmissään ravia, mutta sijoitukset ovat olleet huonohkoja. Pidän edelleen Miss Southwindia hyvänä yllätysmerkkinä varsinkin ylivauhdin sattuessa.

 

Lähtö 8

A- 2, 1, 5, 4, 9 B- 6, 3, 7C- 10, 8

2 Herrera Bokolla ajettiin viimeksi aggressiivisesti ja nuori hevonen ei sitä kestänyt maaliin saakka. Nyt on revanssin paikka ja lähtöasetelmat puoltavat pelaamaan hevosta suosikiksi tähän lähtöön.

1 Gatorade on saanut nappipaikan ja keulasta tai keulan selästä voitto ei saa yllättää pelaajia.

5 Vilsson Boy on jaksava menijä, joka pienessä lähdössä voisi saada hyvän reissun, jollaisen päätteeksi hevonen voisi taistella tototiloista.

4 Black Reaction on ollut pitkään tasaisen varmassa iskussa ja vastaavanlaisena ollessaan  V-P Sunnarin valmennettava osallistuu kärkikamppailuun.

9 Samuel Ray on kyvykäs tapaus, mutta tulee jälleen tauolta. Mikäli kärki sortuisi ylivauhtiin, voisi Samuel Ray tauosta huolimatta lepattaa lopussa kärkeen.

 

 Lähtö 9

A- 1B- 5, 7, 8, 10, 9 C- 4, 2, 6, 3

1 Impress It pitää keulat ja sen jälkeen muut taistelevat sijoituksista sen takana.

5 Bluehouse’s Power teki  välistartissaan Oulussa sitkaan kirin ja se palkittiin tototilalla. Pienessä lähdössä hevosen juoksusta ei pitäisi tällä kertaa tulla liian vaikeaa ja nykykunnossaan hevonen kamppailee troikkasijoituksista.

7 Simon Showtime kirii pätkän matkaa lujaa ja mikäli kirin saa säästää mahdollisimman loppuun on hevonen ehdottomasti kärkimatsissa mukana. Viimekertainen hylkytuomio tuo lieviä sadepilviä ruunan ylle.

8 Big Tuna kärsii heikoista lähtöpaikoista. Viimeksi Ylivieskassa hevonen vaikutti ensimmäisellä kierroksella menohaluttomalta, mutta viimeisessä kurvissa 6-vaihteen silmään saatuaan se kiri tosi lujaa viidentenä maaliin. Mikäli juoksu onnistuu ja ensimmäisen kierroksen motivaatio-ongelma on voitettu kanta, vastaavanlaisella kirillä kuin Ylivieskassa tulee monella vastustajalla kiire lopussa.

Lähtö 10

A- 7, 3, 2 B- 6, 1, 9, 5, 4, 8, 10

7 Glamdring Slim jäi viimeksi voimat tallessa pussiin Ylivieskassa ja se saattoi vain tehdä hyvää ajatellen tulevaisuutta. Tässä lähdössä ori voisi päästä keulaan ja vastata siitä loppuun saakka muille.

3 A.B.S. Bobbo voitti viimeksi oikein helposti ja meni hienon ajan. Samanlaisena ollessaan ruuna on ehdottomasti voittotaistelussa mukana.

2 Jaro’s Domaine on ihanteellisella paikalla, sillä tuosta ruuna saa tarvitsemansa tarkan reissun, jonka jälkeen ’’Jaro’’ voi kiriä lopussa yllättävän lähelle kärkeä. Viimeksi Bodenissa hevonen oli hieman pussissakin.

6 Owen Broline on ollut lievä pettymys tähänastisissa starteissaan. Petteri Korteniemen mukaan hevonen olisi keulasta parhaimmillaan ja mikäli hevonen sinne pääsisi suosiolla, voisi se yllättää. Annetaan hevoselle vielä mahdollisuus ja otetaan se mukaan kaksareihin.

Lähtö 11

A- 3, B- 8, 9, 1, 2, 4, 10 C- 5, 6, 7

3 Decamerone on ottanut kaksi voittoa putkeen eikä tässä lähdössä ole estettä kolmannelle.

8 Full Pull on joko tai hevonen, joka menee eikä meinaa. Välillä bensa riittää perille asti ja välillä tankilla on unohdettu käydä. Mikäli hevonen olisi lähes samanlainen mitä hurjimmissa voittojuoksuissaan, voittaisi se tämän lähdön ihan yläpystyyn.

9 L’amour du Gull tulee tauolta, mutta kyvyt riittävät tällaiseen lähtöön ja lähtöpaikka on paras mahdollinen taukohevoselle.

1 Oak Broline voisi Jaaran ajamana nappipaikalta olla isojen kertoimien metsästäjille hyvä rasti.

 

 

Toto4-vihjesysteemit (lähdöt 4-7)

Toto4-1: 11+ 15, 12, 16, 5  (2,14)

Toto4-2: 8, 6, 7, 3, 12, 11  ( 5,10)

Toto4-3: 4, 8, 9  ( 6,10)

Toto4-4: 5, 10, 7, 11  (9, 6)

Varahevoset suluissa

Pieni systeemi 72riviä, hinta 14,40 euroa

Suuri systeemi  360 riviä, hinta 72 euroa

 

Päivän Duo ( lähdöt 6 ja 7 )

4Buck Boko

5,10,7,11

4yhdistelmää

 

Troikkavihje, lähtö 7

5Hayai Chikara

10, 7, 11

10, 7, 11, 9, 6

Yhteensä 6 euroa peruspanoksella 0,5€

 

Troikkavihje, lähtö 9

1Impress It

5, 7, 8

5, 7, 8, 10, 9, 4, 2

Yhteensä 9 euroa peruspanoksella 0,5€

 

 

 

Toto-onnea illan peleihin!

Rovaniemen ravirata / Viljami Oikarainen

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot