Arctic Horse Race Levi - vihjepaketti 22.3. raveihin

Arctic Horse Race Levi - Levin Jääravit 

Jääkuninkaan titteliä lähdetään sunnuntaina ratkomaan Levijärven jäällä. Ennen totoluukulle marssimista kannattaa vielä hetkeksi pysähtyä pohtimaan, millaisia pelikohteita kannattaa totolapulle etsiä.

Hevosen aikaisempi kokemus ja hyvä suoritus jääraveista on eduksi. Ravivarmuus on valttia ja hyvä kaarrejuoksutaito on ehdoton edellytys menestykselle. Levillä moni voittajista tulee erittäin todennäköisesti keulapaikalta, sillä kallistamattomissa kaarteissa ulkoa kiertäminen on vielä tavallistakin paljon vaikeampaa. Mikäli tiedät lähtöön nopean ja ravivarman keulahevosen, jolla on kelpo näyttö kunnostaan, niin olet jo askeleen edellä muita pelaajia. Menestystä peleihin ja aurinkoista ravipäivää! 

+-merkki hevosen numeron perässä tarkoittaa sitä, että kyseinen hevonen on ennakkoon mainio pelikohde totossa.

Lähtö 1

A - 6, 2+, 7 B - 4, 1, 3 C - 5

6 YLÖSTALO oli viimeksi kolmas pitkältä pakilta lähdössä, jonka 4 PAKKASNEITI voitti. Alkuasetelmat muuttuvat Levillä radikaalisti, sillä Tornion 60 metrin sijaan hevosilla on vain 20 metriä eroa aja-komennolla. Ylöstalo on Levin leveysasteille sarjoissaan kova tekijä ja se nousee ravilla ilman muuta taisteluun lähdön voitosta.

Pitää kuitenkin muistaa, että joku paaluhevosista voi livahtaa alussa karkumatkalle, joka kantaa kaksarisijaan. 2 RIVALTTI vaikuttaa paaluhevosista vaarallisimmalta. Ruuna on laiteltu viime kerran laukkastartin jälkeen paremmaksi ja on mielenkiintoista nähdä, onko hevosen ravi sulavampaa Levillä. Oulussa hevonen laukkasi etusuoralla kesken kirinsä, mutta meni epävarman oloisesti jo ennen hyppyään. Kuopion alkuvuoden starttien perusteella Rivaltti pysyy kärkikuvioissa pitkään.

7 MEGA-SALAMA lähtee 60 metrin pakilta jahtiin. Pienessä lähdössä kierrettävää ei tule liiaksi, mutta yhteenkään virheliikkeeseen ei toisaalta ole varaa. Sami Saarelan valmennettava onnistui Torniossa ja ehjällä juoksulla Mega-Salama nähdään taas totossa.

4 PAKKASNEITI oli myös viime vuonna mukana Levillä, joten jääradan kallistamattomat kaarteet ovat sille tutut. Kausi alkoi täysosumalla, mutta hevosen pitää parantaa hieman, jos se aikoo lyödä esimerkiksi Ylöstalon.

Lähtö 2

A - 3+, 6 B - 7, 1+, 2, 5, 8, 4

3 ZIPPY KEMP on tauosta huolimatta maistuva pelihevonen. Tamma on luokaltaan kisan eliittiä, Santtu Raitala kuuluu kuskiparhaimmistoon näissä raveissa ja hevonen lähtee terävästi voltista liikkeelle. Raitalan mielessä on taatusti keulapaikka ja hevosen ominaisuudet sopinevat muutenkin Levin jääraveihin mainiosti. Raimo Hyvärinen ei tuo suojattejaan keskentekoisina starttiin, joten hevoselta sopii odottaa ihan voittoa. Tosin valmentaja muistuttaa, että suunniteltu startti Rovaniemellä jäi ajamatta ravien peruutuksen vuoksi.

"Hevosella ajettiin Ranualla harkkareissa ja oli kyllä pirteä", Hyvärinen kommentoi. "Tamma sai hyvän treenin alle, mutta olisimme kuitenkin halunneet ajaa vielä ennen tätä Leviä ne yhdet rovaniemen ravit, jotka kuitenkin peruttiin. Nyt mennään sitte suoraan kokeilemaan Leville, mutta en usko että tamma on ainaki huonompi mitä Ranualla. Toiveikkaana matkaan lähdetään ja voitto tietenki tavoitteena.

6 STARDUST BOY on jääradalla lievä arvoitus. Ori on mennyt hienosti ja kausi alkoi värikkäiden vaiheiden jälkeen Rovaniemen voitolla. Puhtaasti pelimielessä Zippy Kemp on kuitenkin luotettavampi kaksarihevonen, mutta Stardust Boy heittää sille onnistuessaan tiukan haasteen. Erityisesti kaarrejuoksu arveluttaa ennakkoon.

7 WILIMA ei ole voittanut vielä koskaan, mutta edellisten näyttöjen valossa sekin päivä vielä tulee. 1 DANIA puolestaan on juossut merkittävästi kovempia lähtöjä ja se ansaitsee ideaparina plussan. Tuoreimmat näytöt eivät kuitenkaan ole olleet kovin vakuuttavia, joten hevosen lämmitys olisi hyvä nähdä ennen panostusta.

Lähtö 3

A - 6, 10 B - 7+, 8, 3, 2, 1, 9, 4  C - 5

Raviratsastuslähdössä mennään ilman kärryjä ja lähtö on mielenkiintoinen lisä ravipäivään. 6 FLYING EAGLE kulki loppukesästä hienosti ja on vahva ehdokas voittajaksi. Jonna Hottinen pyrkii pujottelemaan nopealla hevosella ilman kiertelyjä mukaan kärkiporukkaan ja jos hevosen kunto on heti edes rutiinitasolla, ori on lähellä menestystä.

10 GIGANT SOUTHWIND on porukasta parhaiten sarjassa sisällä. Tuuli Kurkisen suojatti tekee aina työnsä rehellisesti ja tällaisessa tehtävässä hevonen on syytä nostaa A-ryhmään.

7 PHOTOCOPY JERK ei suoraan tauolta vielä loistanut. Se nostaa taatusti kertoimia, joten parantaessaan hevosessa voisi olla pelillistä ideaa. Susanne Klemola on tässä lajissa ehdottomia ykkösnimiä ja hän osaa ohjastettaviensa voimat optimaalisesti niin, että paukkuja säästyy myös kirivaiheeseen. Susanne Klemola oli hevosella esimerkiksi viime kesänä Kuopiossa kakkonen kovalla kilometriajalla, joten valjakon yhteispeli toimii.

Kansainvälisyyttä lähtöön tuovat paalun norjalaisvieraat. Tauolta kummankin iskukyky on arvoitus, mutta kyllä molemmat saavat pistellä tosissaan, jos mielivät pysyä kärjessä perille saakka.

Lähtö 4, Toto4-1

A - 2, 6+, 8 B - 9+, 7+, 5, 3, 1 C - 4, 10

Toto4-peli alkaa tasaisella volttilähdöllä. 2 TRUMAN ZET aloittaa Johanna Kauppilan valmennuksesta. Laukat sotkivat hieman hevosen alku-uraa, joten missään nimessä hevoseen ei voi jääraveissa luottaa esimerkiksi varmaksi.

Molemmat juoksuradan hevoset ovat pelimielessä mielenkiintoisia. 6 IRIS QUEEN nousee maanantain Oulun suorituksen jälkeen rankingissa. 7 CLASSICO BLONDE on yllättäjäehdokas. Kotiradan mies Hannu Heikkilä on yrittänyt saada tamman mahdollisimman hyväksi ja sen nopeus riittää, vaikka kunto tosin on arvoitus. Santtu Raitala ja Mikael Niva ovat kuskeina hyvinkin riittäviä, joten juoksurata huomioidaan peleissä.

8 AMOUR BOOST ja 9 MR CHAPLIN ovat molemmat pelihevosia ja perusmerkkejä, mutta takarivistä tarvitaan Levillä ripaus onnea juoksunkulun suhteen. 5 HELLO HOORAY on vielä hevonen, jota ei voi sivuuttaa peleistä. Avauskohteeseen voidaan saada yllätys. 

Lähtö 5, Toto4-2

A - 6 B - 2+, 3+, 7, 10, 9, 4, 5 C - 8, 1

6 Pikku-Ryti sopisi varmaksi, jos alla ei olisi kuuden kuukauden starttiväliä. Matkan varrella on ollut myös ongelmia, joten kotiradan toivo ei ole niin varma voittaja kuin mitä todennäköinen peliosuus antaa ymmärtää.

2 Torpparin Toivo voi yllättää lähdön onnistuessa. Se on vauhdikas hevonen ja pystyy vetämään vauhdilla. 3 Kirmaralli pyrkii edellisen tavoin hyödyntämään Levin jääravien erikoispiirteet, eli Pertti Taskinen pyrkii aktiiviseen kiihdytykseen ja siihen, ettei takamatkalaiset saisi mitään ilmaiseksi.

Lähtö 6, Toto4-3, PD-1

A - 6, 2, 9, 4 B - 1, 8, 5, 10 C - 7, 3

Toto4-peli jatkuu tasaisissa merkeissä ja samalla juostaan Päivän Duon avauskohde. 6 FINN JOSKA kirii hyvästä selästä lopun lujaa ja on sellaisen juoksun saadessaan voittotaistossa. 2 S.S. ELIT pyrkii nopeudellaan asemiin kärjen taakse tai jopa keulaan. Mikäli rovaniemeläinen Risto Ahvenjärvi pääsee kääntämään 300 ennen maalia vapaille vesille, ei tamman voitto yllätä.

9 SEEKING SECONDS on erittäin vauhtikas hevonen ja 4 AFRICA BACKWOODS lähdön todennäköisin keulahevonen. Siksi kumpikin nousee mukaan A-ryhmään. Ei olisi kuitenkaan minkäänlainen yllätys, vaikka rankingin neljä seuraavaa nimeä nähtäisiin mukana voittotaistossa.

Lähtö 7, Toto4-4, PD-2

A - 4+ B - 5, 1, 10, 8, 9, 7, 2, 6, 3

Päätöskohteessa kilpaileva 4 HUMUN HUMU on lähellä Jääkuninkaan titteliä. Ori avaa kovaa ja Petri Fredin suunnittelee hevoselle keulajuoksua. Mikäli se toteutuu, tulee kaikille vastustajista kiire.

"Humun Humu on harjoitellut paljon järven jäällä, joten sen pitäisi suoritua hyvin myös Levillä", Fredin painottaa. "Tämä lähtö oli sille kaikella tapaa sopiva. Sääennusteet lupailevat mahtavaa keliä, joten kyllä se on mukava körötellä viikonlopuksi kohti Leviä. Humun Humu on hevonen, jolla huippunopeus on kokeneempien konkareiden tasoa, mutta hevosen ansiot ovat jääneet pienten takapakkien vuoksi maltillisiksi. Pieni voittosumma on Levijärven kisassa iso etu, sillä Humun Humu saa etumatkaa enemmän ansainneisiin nähden. Jääraveissa ohittaminen on vaikeampaa kuin normaaliraveissa, sillä kaarteissa ei ole kallistuksia. Jo etukäteen laskeskelin, että paalulle ei tule kovin monta hevosta ja Humun Humun kanssa yritetään heti alussa karkuun muilta. Hevosen kunto on hyvä."

5 Tähti Kepu on Humun Humun kovin haastaja, mutta sillä on iso laukkariski alkumatkalla. Oulussa ruuna oli mainio jyräsi pitkällä kirillä vastustamattomasti voittoon. 1 IITAN ILO taisteli tuossa samassa lähdössä hienosti keulapaikalta. Tamma voi nappistartissa saada nytkin keulat, jolloin juoksunkulku menisi mielenkiintoiseksi. Humun Humu on kuitenkin vihjeen varmavalinta.

 

Toto4-vihjesysteemi

2, 6, 8, 9, 7, 5 + 3, 1 (4, 10)

6, 2, 3 + 7, 10, 9 (4, 5)

6, 2, 9, 4 + 1, 8 (10, 5)

4 (5, 1)

Pieni Toto4-systeemi 72 riviä, hinta 14,40 euroa

Suuri Toto4-systeemi 288 riviä, hinta 57,60 euroa

Lähtö 8

A - 6, 5, 1 B - 7, 2, 8

Kuudesta osallistujasta huolimatta todella mielenkiintoinen lähtö, jossa ratkaistaan myös Kittilän herruus. 6 FORE CANDY on lähdön suosikki, sillä kiri Bodenissa kantoi hyvin perille saakka. Hevosen valmentaja Lauri Evijoki loukkaantui harmittavasti kaatuessaan liukkaalla kelillä ja on sivussa valmennustehtävistä. Ei sen pitäisi vaikuttaa Fore Candyn suoritukseen silti millään tavalla.

5 PENDOLINO MAN on laukatta kova sana. Lähtöpaikka on kahden poisjäännin myötä parantunut huomattavasti, joten ruunan onnistumismahdollisuudet ovat jo korkealla. Jäällä juokseminen on hevoselle tuttua puuhaa, joten se ei muodostu ongelmaksi.

Jouko Kankaan kaksikosta 1 DRESSCODE tuskin antaa ilmaiseksi keulapaikkaa pois, vaikka vauhti menisi kuinka kovaksi tahaksi. Dresscode tekee parhaat juoksunsa kesällä ilman kenkiä, mutta kyllä se pitää jääalustallakin huomioida.

Lähtö 9, Troikka

A - 10, 1, 6 B - 8, 2, 11, 3, 7, 4, 9, 5

10 JOANA'S OTTO BOY aloitti uransa lahjakkuuden ottein, mutta matkan varrelle on sattunut myös ongelmia. Ruuna teki mukavan paluun radoille Rovaniemellä, eikä Levin vastustajat ole liian kovia.

1 LADY SPELL on nopea tamma, joka Jarmo Saarelan avustuksella ottanee joukon komentoonsa. Tornion nousukuntoinen esitys tietää erittäin todennäköistä totosijaa, mutta voittoa ajatellen hevosen pitää hieman parantaa.

Troikkalähdön kolmas kova on 6 ACTION BOOST, joka on kuitenkin epävarmaa sorttia. Toivotaan, että Pertti Taskinen saisi näistä raveista kotiinviemisiksi muutakin kuin kirjaimia.

Troikkavihje

10, 1, 6

10, 1, 6, 8, 2

10, 1, 6, 8, 2, 11, 3, 7, 4

Yhteensä 84 riviä, hinta 42 euroa

 

Vihjeet laati: Lauri Jääskeläinen

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot