Rovaniemen vihjeet 1.5. raveihin

Vappuravit vailla vertaa - perjantaina klo 18.00!

Rovaniemen Mäntyvaara herää vihdoin talviunilta ja aloittaa kevätkauden yllättävänkin tasokkailla kisoilla. Useammassa lähdössä on mukana hevosia, jotka ovat yrittäneet - ja myös menestyneet - T76-tasolla.

Juha Jokinen selostaa ravit, jotka näkyvät maksullisella MTV3 Sport2-kanavalla. Tallialueella päivystää Lauri Jääskeläinen, joka kerää tuoreita tallikommentteja ja tekee myös voittajahaastattelut T4-kohteista.

Paikan päällä on paljon ohjelmaa jo ennen ravien alkua ja myös lapsiperheet on huomioitu. Lämpimästi tervetuloa!

 

Lähtö 1

A - 1+ B - 6+, 9, 10 C - 7, 3, 2, 4 

1 HILLAMESTARI on löytänyt melkoisen nappisarjan. Paalulle pääsee aikavoltissa yli 1.42-ennätyksellä, mutta Hillamestari kulki jo koelähdössä Oulussa saman matkan 1.36,6-vauhtia. Sitä ei lasketa ennätykseksi, joten ruunan tappiota on ehjällä suorituksella vaikea kuvitella. Joonas Oikarainen on parhaita rovaniemeläisvalmentajia ja Aarne Ranta on kokenut konkari kyydissä.

6 MIKSUTAR voisi olla yrityksen arvoinen parikaveri. Tamma on pilannut paljon laukkoihin, mutta kyllä sillä kyytiä tähän lähtöön löytyy riittävästi. Pienet paalut helpottavat kovasti, mikäli Miksutar pysyy ravilla. Hillmestari saa kuitenkin niin paljon etumatkaa, että se karannee heti kättelyssä.

9 KAIRAN KARSKI esiintyi edukseen Torniossa. Tehtävää helpotti se, että kärki aloitti verkkaisesti ja ori eteni jo alkumatkalla heittämällä keulaan. Rovaniemellä saatetaan aloittaa 1.48-vauhtia kovempaa, jolloin juoksuun ei ole välttämättä yhtä helppo päästä mukaan. Kairan Karski on kuitenkin perushevosia paripelissä.

10 VIEHKO VENLA teki jo viime kaudella Jouni Miettisen käsissä ihan lupaavia suorituksia. Tamma aloitti sunnuntaina Torniossa laukalla, mutta kulki sen jälkeen oikein mukavasti ja on ravatessaan totohevosia Rovaniemellä.

(Rankingissa +merkillä varustettu hevonen voi olla hyvä pelikohde totossa)

 

Lähtö 2

A - 8+ B - 1, 7, 4, 2, 3, 6, 5, 9

8 LUCKY LOOK SET aloitti kautensa Bodenissa perjantaina. Iso punarautias ei välttämättä ollut kirissä herkimmillään, mutta vastuskin oli huippuluokkaa. Ori tuli kuitenkin rehellisesti kirinsä perille ja Rovaniemellä samankaltainen suoritus tietää voittoa. Lucky Look Set on voi terävöityä, mikäli otti kauden avauskisan oikealla tavalla.

1 EMMA BOKO kiri Torniossa onnistuneella juoksulla herkästi kärkeen. Nousukuntoinen tamma pystyy johtamaan pitkään tätä lähtöä.

7 STARDUST BOY on valmentajansa Leif Flinkin ajamana ottanut taulussa näkyvät voitot, mutta muilla kuskeilla ei ole onnistanut. Vaikuttaa selvältä, että 20 metrin etu suosikkiin nähden ei riitä, mutta toisaalta totosijalle on loistava mahdollisuus.

4 BEL AIR on paalun parhaimmistoa. Sillä on laukkariski aja-komennolla, mutta ravatessaan tamma taistelee sijoista kaksi-neljä.

 

Lähtö 3

A - 2, 3+ B - 4, 5, 1, 8, 6, 7

Amatööriohjastajien SM-liiga. 2 IRIS QUEEN ei ole lainkaan voittajatyyppiä, mutta tamma kilpailee hienossa vireessä ja voi sopivassa tehtävässä ottaa pitkästä aikaa ykkössijan. Lähtöpaikka on sopiva ja Jaakko Jylhä tuntee ajokkinsa ominaisuudet.

3 E.V. BLUEDREAM on tauosta huolimatta ehdottomasti kovin vastustaja. Syksy ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, mutta näihin aikoihin vuosi sitten E.V. Blue Dream oli kova sana. Tamma kohtaa todella sopivan vastuksen.

B-ryhmästä voi oikeastaan kuka tahansa kaksariin, mikäli suosikkiparilla juoksu epäonnistuu tai jompikumpi ei muutoin pysty omalle tasolleen.

 

Lähtö 4, Toto4-1

A - 1, 5+ B - 8, 7, 6, 2 C - 3, 4

1 TEE WEE PARONI on kilpaillut aktiivisesti T76-lähdöissä ja suoriutunut niistä hienosti. Vaikka hyvin sopivan aikavoltin luulisi olevan Rovaniemellä läpihuutojuttu, sitä se ei kuitenkaan ole. Tee Wee Paroni on toki selvästi todennäköisin voittaja, muttei kelpaa ihan varmaksi.

5 IITAN ILO pyrkii taatusti johtavan rinnalle, ettei suosikin ohjastaja Mika Jauhola pääse rauhoittamaan tempoa matkan aikana. Iitan Ilo kesti tuon paikan hienosti Killerillä ja taisteli perille saakka voitosta. Rovaniemeläistamma on hyvä haastaja!

Pitkän pakin 8 EDLA on edellisen tallikaveri ja vielä kerran noussut huippukuntoon. Edla jaksaa mennä ja mikäli se pääsisi sujuvasti mukaan pääryhmään, ei voittokaan ole ihan mahdottomuus.

7 TURBULENSSI voitti kengittä keulasta kovan porukan Oulussa, mutta monella kaverilla oli tuossa lähdössä epäonnea. Turbulenssi saattaa 40 metrin pakilta olla tässä tehtävässä liikaa pelattu.

 

Lähtö 5, Toto4-2

A - 9+ B - 6, 4, 1, 11, 12, 3, 5, 2, 8, 10 C - 7 

Mikäli 9 HAYAI CHIKARA on normaali, sitä on vaikea lyödä. Kaustisella ori osallistui T76-kohteeseen, joka oli täynnä sarjan parhaimmistoa. Hayai Chikara jäi johtavan rinnalle, mistä se taisteli ryhdikkäästi perille saakka. Lähtöpaikka on tälle hevoselle Rovaniemellä jälleen paras mahdollinen ja vastus ei ole lainkaan niin vaativa kuin viimeksi. Kari Alapekkala on motivoitunut pärjäämään, sillä hevonen tarvitsee lisää pisteitä kesän kisoja varten.

1 FINN JOSKA kirii selkäjuoksulla normaalisti kovaa, joten siihen nähden Tornion lopetus oli pettymys. Hevonen putoaa rankingissa hieman alaspäin.

6 PINEAPPLE BOY on lahjakas ja 4 MR POPPER palaa myös kykyhevosena tauolta. Hayai Chikara on kuitenkin suhteellisten tuoreiden starttien myötä maistuva T4-varma.

 

Lähtö 6, Toto4-3, PD-1

A -  B - 5, 1, 8, 12, 6, 9, 3, 10, 7, 2, 11, 13, 16, 14, 4, 15

Yhtä haastavaa T4-kohdetta tuskin on juostu pelin historian aikana. Toki 5 YLÖSTALO on ravatessaan todennäköisesti varhain hakemassa kärkipaikkaa ja siksi perusteltu suosikki, mutta ruunalla on isohko laukkariski alkumatkan ajan. Torniossa ruuna oli laukkapäällä, mutta otti muutoin hyvin kyytiä.

1 PAKKASNEITI oli myös laukkapäällä Laivakankaalla. Ravilla tamma lähtee hyvin matkaan ja on yksi vaihtoehto keulahevoseksi.

Mukana ei ole juurikaan statisteja, joten Toto4-peliin on helppo suositella paljon merkkejä lapulle.

 

Lähtö 7, Toto4-4, PD-2, Troikka

A - 7, 12 B - 1+, 14+, 4, 3, 15, 13, 2, 5 C - 8, 10, 11, 6, 9

7 YORK KEMP on ravivarma ja nopea, mutta myös vauhtikestävyyttä löytyy. Edellinen kilpailu on kuitenkin viime vuoden heinäkuulta, joten suosikin yllä on myös paljon kysymysmerkkejä. York Kemp pääsee todennäköisesti helposti kärkipaikalle, joten Mauri Jaaran ajokki on perusteltu suosikki.

12 PENDOLINO MAN kiersi viimeksi parijonosta matkan edetessä johtaneen North Leaderin rinnalle ja pitkään näytti, että ruuna taistelee ihan kärkisijoista. Lopussa hevoselle tuli kuitenkin noutaja ja räntäsateesta sekä raskaasta reissusta huolimatta suoritusta voi pitää pienenä pettymyksenä. Levillä hevonen puristi johtavan rinnalta voittoon ja Pendolino Man on edelleen perusmerkki peleihin. Juostava pitkä matka on eduksi.

1 EVANDER ALE ja 14 SUSAN BOYLE menevät molemmat matkan. Niiden pelikannatus saattaa hyvinkin jäädä liikaa suosikkiparin varjoon, joten otetaan molemmat jo pieneen systeemiin mukaan.

 

Troikkavihje

7, 12, 1, 14

7, 12, 1, 14, 4, 3, 15, 13

7, 12, 1, 14, 4, 3, 15, 13

Yhteensä 168 yhdistelmää, hinta 84 euroa

 

Toto4-vihjesysteemit

1, 5 + 8 (7, 6)

9 Hayai Chikara (1, 6) 

5, 1, 8, 12, 6 + 9, 3, 10, 7, 2, 11, 13, 16, 14 (4, 15)

7, 12, 1, 14 + 4, 3, 15, 13 (2, 5)

Pieni systeemi 40 riviä, hinta 8 euroa

Suuri systeemi 336 riviä, hinta 67,20 euroa

 

Lähtö 8

A - 1, 7 B - 6, 8, 2 C - 5, 4, 3

1 TUULENPOJU ja 7 HOKKUS POKKUS ovat hevosia, jotka nähdään kesän edetessä todennäköisesti myös T76-lähdöissä. Tuulenpoju sai Oulussa alussa lisämetrejä ulkoradoilla ennen kuin pääsi keulaan. Siitä se taisteli perille saakka voitosta. Markku Taskisen luotsaama Vovori puristi edelle, mutta hopea ei ollut häpeä. Kalevi Salmelan suojatti lähtee ravilla itsestään kovaa ja valjakko on lähellä voittoa.

Hokkus Pokkus voitti helmikuussa kauden ensimmäisen starttinsa. Se oli T76-sarja, joten Hokkus Pokkus on jo näyttönsä antanut. Silti ruuna valahtaa pitkän starttivälin myötä kakkoshevoseksi, sillä Tuulenpoju on huippulahjakkuus.

6 ORE ja 8 VILLIHUUMA ovat riittävän nopeita voittaakseen, mutta kaksikon kovuus ei taida millään riittää suosikeille.

 

Lähtö 9, Troikka

A - 4, 5+, 2, 6, 7, 1 B - 12, 3, 9, 11, 8, 10

Uskomattoman tasainen troikkalähtö, taukohevosista kannattaa kuunnella tuoreet kommentit ravien aikana. 4 IN ADIOS HUNTER on rehellinen puurtaja, joka pääsee yllättävän sukkelasti aution takaa matkaan. Oriin rehellisyys on paras valtti ja menestystä on luvassa, jos vain päivän terveystilanne on mallillaan.

5 ALFA DEJA VU on kiertänyt Bodenin ja Vermon väliä. Voitot ovat jääneet uupumaan, mutta ori on täyttänyt hienosti paikkansa tätä kovemmissa tehtävissä.

2 CALYPSO RIVER on yksi monesta taukohevosesta. Mikael Nivan suojatti palkitsee hyvän selkäjuoksun 200 metrin terävällä kirillä. Saa nähdä, riisutaanko heti ensimmäiseen kisaan kenkiä.

6 LEEMARK'S AMBROSE haastaa vastustajat taistoon keulapaikasta. Tamma tuokin väriä tasaiseen troikkalähtöön, eikä kärkeen päästessään ole ulkona edes voittotaistosta.

Väkivahva 7 MR CHAPLIN ja nopea taukohevonen 1 STRIKING HALL kuuluvat vielä A-ryhmään.

 

Troikkavihje

4, 5, 2, 6, 7, 1

4, 5, 2, 6, 7, 1

4, 5, 2, 6, 7, 1

Yhteensä 120 yhdistelmää, hinta 60 euroa

 

Lähtö 10

A - 4, 7 B - 5, 2, 1, 8, 6, 3

4 ORDER BY KOFFE oli Bodenissa takapareista vailla mahdollisuuksia, kun kyvykäs Going For Gold Zaz sai tehdä oman juoksunsa keulapaikalla. Rovaniemellä ruuna voi itse päästä kärkipaikalle kontrolloimaan lähtöä. 

7 GIGANT SOUTHWIND on loistanut raviratsastuksessa. Hevonen pärjää myös kärrylähdöissä, kunhan vain saa matkan aikana hyviä selkiä eteensä.

5 SEBASTIAN PALEMA voi aivan hyvin voittaa, mikäli ruuna terävöityy kauden avauskisasta. Hevonen tulee hyvin loppua ja varsinkin vauhtijuoksussa kaikki on mahdollista.

 

Lähtö 11

A - B - 3, 15, 14, 13, 7, 12, 11, 9, 16, 6, 10, 4 C - 5, 8, 1, 2

3 SWEET SURVIVER oli Torniossa keulasta asiallinen kakkonen. Jarmo Saarela pyrkii ottamaan joukon heti komentoonsa.

15 ELVIRA DI QUATTRO kohtasi viimeksi Oulussa astetta kovempia hevosia. Tamma ei ole tosin vielä kaksariin yltänyt, mutta Rovaniemellä siihen on loistosauma.

Lämmitykset voivat avata lisää kiharaista päätöslähtöä.

 

 

- Lauri Jääskeläinen

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot