Rovaniemen vihjeet 21.6. raveihin

Rovaniemi 21.6.2015

Venice tuikkii Mäntyvaaran suurimpana tähtenä, kun sunnuntain T76-kierroksella ratkotaan voittajia. Kirppu-ajossa varman virka lankeaa Jokivarren Kunkulle, joka on marssinut ikäluokkatähden elkein läpi sarjojen kohti kuninkuuskilpaa. Pohjois-Suomessa voi olla aihetta juhlaan loppukesästä Joensuussa, mikäli oriin kehityskäyrä jatkaa nousukiidossa.

Sunnuntain kovin pelivinkki tulee myös Antti Ojanperän tallista, sillä lahjakas Bertuccio pystyy Toto4-pelin päätöksessä järjestämään iloisen pikkuyllätyksen. Tervetuloa viihtymään Rovaniemen ravien parissa, ravit alkavat kello 14.00!

Lähtö 1

A - 7+, 8, 11, 6, 1 B - 9, 5, 4, 12 C - 3, 10, 2 

7 MOUNTAIN HELIUM täytti paikkansa Ylivieskan kovassa Kyvyt Esiin -divisioonassa. Tamma kestää hyvin vauhtia ja ulkoradalta juoksupaikan saadessaan hevonen pystyy Rovaniemen lähdössä ottelemaan voitosta.

8 BOULDER DYNAMITE oli suoraan tauolta Kuopiossa mainio, mutta Joensuussa laukka pilasi päivän. Markus Porokan valmennettaviin kannattaa aina suhtautua pelimielessä vakavsti.

11 SUNDSVIK JETLAG on Ville Pohjolan mukaan lahjakas ja rehti kilpahevonen. Ylivieskan kisan jälkeen sillä oli kuitenkin pieniä ongelmia, jonka vuoksi nelivuotias on tähän pieni arvoitus.

6 JACK JONAS ja 1 EMMA BOKO kipuavat vielä mukaan tasaiseen A-ryhmään. Leveä peli on paikallaan, mikäli lähtöön löytyy hyvän pelihevosen. Mountain Helium saattaa jäädä totossa aliarvostetuksi.

 

Lähtö 2

A - 10+, 4, 11, 8 B - 9, 1, 14, 13, 7, 2, 12 C - 6, 5, 3, 

10 TUURIN TOIVO hävisi Karenssille Killerillä tammikuussa ja palaa tähän starttiin tauolta. Dimitri Hedmanin tallin hevoset tulevat aina hyvässä kunnossa radoille ja oriin tehtävä vaikuttaa sopivalta. Kehittyvä viisivuotias on pelin avainhevonen.

4 R.R. EINARIN ARI karkasi Torniossa muilta jo kiihdytyksessä. Mika Jauhola piti ajokkinsa hereillä koko matkan ajan, eikä kukaan päässyt missään vaiheessa edes tuntumaan. Tehtävä kovenee, mutta tuore näyttö teki hyvän vaikutuksen.

11 RIIPINEN juoksi viimeksi Ylivieskassa ikäluokan kärkinimiä vastaan. Aikaisemmissa kisoissaan 1.31-aikoihin venynyt ori on tällaiseen lähtöön kova tekijä. Hevonen saattaa kuitenkin kahdelta takamatkalta olla liikaa pelattu, sillä myös muut parantavat kohinalla tuloksiaan.

8 VILLI-RIIKKA osallistuu ravatessaan voittotaistoon. Hevosella on ollut kuitenkin hyppy herkässä ja tässä erheeseen ei ole varaa.

 

Lähtö 3

A - 6+ B - 5, 11, 1, 9, 7, 12, 2, 8, 10, 3, 4

Montessa uskotaan tiukasti, että 6 GIGANT SOUTHWIND päästää Tuuli Kurkisen tuulettamaan voittoa. Ruuna teki huiman juoksun Lahdessa, mutta laukka etusuoran alussa oli liikaa. Valjakko kuroi 100 metrin menetyksen yhtä vastustajaa lukuunottamatta umpeen, mutta maalin jälkeen tuli tyly tuomio pitkästä laukasta. Gigant Southwind on valmis 1.16-tulokseen täydellä matkalla.

5 SEBASTIAN PALEMA on kova vastustaja kaikille. Vahvalle jyrälle sopii myös raviratsastus ja Henna-Riikka Puolakka osaa hoitaa oman tonttinsa kunnialla.

11 CHIP BAT, 1 FAGER ja 9 PHOTOCOPY JERK otetaan paripelissä vahvasti huomioon. Jokaiselta löytyy vahvoja näyttöjä satula selässä. 

 

Lähtö 4, Toto76-1

A - 7, 9, 11 B - 8, 12, 4, 2, 1, 6 C - 5, 10, 3

Toto76-peli alkaa. 7 EDITOR RAPIDA on suosikki, joskin selkäjuoksun vaativa ruuna ei ollut arvontakoneen suosiossa. Henri Bollström istuskeli Solvallassa tyynesti toisessa ulkona, josta mies ratkaisi päätöspuolikkaalla pelin eleettömästi edukseen. Edellisissä starteissaan vauhtimylly esitti otteita, jotka lupailevat menestystä vielä pitkäksi aikaa.

9 RISOAMARO VIP voitti viime vuonna Rovaniemen kierrokselle Kyvyt Esiin -divisioonan murskaavalla tavalla. Sarjaa ylempänäkin pitää odottaa huippusuoritusta, jollainen nähtiin jo viimeksi Mikkelissä. Siellä ori piti täpärästi keulapaikan hallussaan ja taisteli leijonan lailla voittoon.

11 FAKIR VICTORY saapuu Mäntyvaaraan jo lauantaina. Mikäli pitkän kuljetuksen rasitukset eivät näy sunnuntain kilpailusuorituksessa, pitää hevoselta odottaa paljon. Risoamaro Vip olisi kirihetkellä toiveselkä eteen.

Tapio Mäki-Tulokas: "Fakir Victory kehittyy kaiken aikaa. Vermon voitto irtosi helposti ja mielestäni hevonen pystyy nousemaan voittotaistoon, jos juoksunkulku on meille suosiollinen."

8 BOULDER CANNON ja 12 HAYAI CHIKARA kärsivät heikosta arpaonnesta, joten hurjimuksia vastaan voitto tulisi pienenä yllätyksenä.

 

Lähtö 5, Toto76-2, Troikka

A - 5, 8 B - 12, 2, 9, 10, 3, 4, 1 C - 7, 6, 11

Troikkalähdössä yläriville kelpaavat 5 ARCHIE DREAM ja 8 BACARDI RAZZ. Archie Dream elää nopeudellaan, joka saattaa viedä sen alkumatkalla keulaan. Bacardi Razz puolestaan on vahva täryjyrä, jolle matkasta pitäisi olla etua.

Tapio Mäki-Tulokas: "Bacardi Razz oli maanantain harjoituksessa hyvä, joten odotukset ovat heti ensimmäiseen starttiin meiltä käsin positiiviset. Mikäli matkustaminen ei muodostu ongelmaksi ja hevonen suorittaa tasollaan, ei voittokaan yllättäisi. Mika Forss ajaa heti auton irrotessa reilusti eteenpäin."

12 PENDOLINO MAN teki Torniossa lähtemättömän vaikutuksen. Hevosta kierrätettiin avauskierroksella ulkoradoilla, mutta 12,5-vauhtinen avauskierros ei lannistanut ruunaa. Vauhtijuoksussa hevonen voi aivan hyvin kiriä voittoon ohi enemmän peliä keräävistä vastustajistaan.

2 SUPER DON saa nappireissun joko keulassa tai kärjen takana. Toinen kysymys on, miten vauhdikkaan ruunan kovuus riittää maalisuoran kärkitaistossa.

Troikkavihje

5, 8

5, 8, 12, 2, 9, 10, 3, 4, 1

5, 8, 12, 2, 9, 10, 3, 4, 1

Yhteensä 112 yhdistelmää, hinta 61 euroa

 

Lähtö 6, Toto76-3

A - 1, 6 B - 9, 11, 4, 7, 12 C - 2, 8, 3, 5, 10

1 VILLIAURA ja 6 JOSVEIS juoksevat jonain päivänä jopa ihan huipputasolla saakka. Villiaura kävi 17. toukokuuta Vermossa ylikierroksilla jo ennen lähtöä, eikä startistakaan tullut lopulta mitään. Tämän jälkeen ori on tehnyt melkoisen ryhtiliikkeen, mutta sisärata voi muodostua Rovaniemellä ongelmaksi. Josveis ei ole kahdella edelliskerralla pystynyt lyömään Villiauraa, mutta yritys on jälleen kova.

Antti Ojanperä: "Hevosella on kaikki kunnossa. Jos pääsen Villiauran etupuolelle, en päästä sitä suosiolla eteeni. Josveis kehittyy kaiken aikaa, joten siltä pitää odottaa sunnuntaina paljon."

9 VERMON VOITTO saa hyvien avaajien takaa kunnon asemat. Mikäli ruunalla päästään kääntämään kiriin vasta 400 ennen maalia, se tulee lopun tulisesti ja voi ehtiä voittotaistoon saakka.

11 SASKU on onnistunut kolmesti peräkkäin, mutta 4 HEVILLÄ on alisuorittanut kykyihinsä nähden. Varmistelijat huomioivat molemmat peleissä.

 

Lähtö 7, Toto76-4

A - 2, 4, 6, 7 B - 10, 9, 1, 3, 5, 8, 11, 12

Kuten pitääkin, Kyvyt Esiin -divisioonassa ei ole kisaturisteja mukana. 2 CITADICTION on todennäköinen keulahevonen ja sitä kautta lähdön suosikki.

Markus Porokka: "Taktiikka on selvä, yritän puolustaa lähtöpaikan tuomaa etua. Mikäli hevonen saa keulat helpommin kuin viimeksi, sen pitäisi osallistua voittotaistoon."

4 SIR ROBERT ampuu sekin kovaa liikkeelle, mutta Heikki Mikkonen kommentoi yrittävänsä kaikin keinoin selkäjuoksua. Sellaisen saadessaan Sir Robert on tässä totohevosia.

6 ON VA VOIR kulkee kahden viime startin perusteella raiteillaan. Ori jaksaa mennä pitkään kovaa, joten Niko Jokelan taktiikka lienee aktiivinen.

7 WILLY FOG on Lapin harvoja tulevaisuuden toivoja. Torniossa se oli odotetusti murskaavan ylivoimainen kirihetkellä.

Irene Kelloniemi: "Toivoimme viimeksi Tornioon eturiviä, jotta hevonen olisi saanut harjoitella auton takaa lähtemistä. Ruuna on tosi lahjakas ja pohdimme, ajetaanko tämä kisa vai 2500 euron ryhmä. Ruunalla on kaikki mallillaan."

 

 

Lähtö 8, Toto76-5, Toto4-1

A - 9, 10 B - 6, 5+, 11, 4, 2, 12, 7, 3 C - 1, 8

Toto76-pelin hankalin kohde. 9 BWT HELLION osaa tulla myös takaa, mutta kirin pitää ajoittua sopivaan kohtaan. Ruuna venyi Bodenin hurjassa hopeadivisioonassa hienosti johtavan takaa neljänneksi ja olisi keulahevosen vetäessä ollut korkeammallakin. Värikäs valmentaja Aarne Lintulahti on ollut tyytyväinen hevosensa suorituksiin ja eläkkkeen lisäksi ori juoksee Lintulahden perheelle vielä paljon lisäeuroja.

10 FORE CANDY ei ollut Bodenissa herkimmillään. Ylivieskassa ruuna kiri herkästi voittoon ohi BWT Hellionista, joten Kittilästä saattaa kajahtaa Rovaniemen maalisuoralla.

6 BARETTA BOKO on toinen vaihtoehto Kittilän juhlakaluksi. Bodenissa tullut laukka kirihetkellä aiheuttaa kuitenkin kysymysmerkin, sillä toisin kuin Ylivieskassa, hyppyyn ei löytynyt selvää selitystä. Kannattaa seurata kengitysinfosta, pystytäänkö hevosella ajamaan startti kengittä.

5 BORY on oiva haku yllätyksen etsijöille. Ruuna viihtyy kärkiryhmässä, mutta Ylivieskassa rata-arvonta tiesi jo etukäteenkin mahdotonta tehtävää. Mikäli ruuna saa nappireissun, ei kenenkään pidä yllättyä edes voitosta.

 

Lähtö 9, Toto76-6, Toto4-2, Troikka

A - 14 B - 8+, 4, 15, 9, 13, 1, 11 C - 16, 12, 3, 10, 5, 2, 7, 6

Vuoden 2015 Kirppu-ajon voittaa 14 JOKIVARREN KUNKKU. Tämä sillä edellytyksellä, että hevonen jatkaa vähintään samalla tasolla.

Antti Ojanperä: "Kunkku on loistopaikalla ja Santtu Raitalalla ei pitäisi olla ongelmia saada ori hyvin liikkeelle. Hevonen palautui hyvin Killeriltä, joten odotan siltä taas menestystä."

8 KOIVIKON KALLE saa plusmerkin, koska oriissa voisi olla ideaa suoran parin ystäville. Markus Porukka arvioi hevosen olevan nousukunnossa ja Kallen nopeus pääsee oikeuksiinsa, mikäli porukka repeää kirihetkellä helminauhaksi.

4 V.G. VIPORI ei välttämättä voita tätä lähtöä, mutta sijoittuu todennäköisesti korkealle. Mika Forss saattaa yrittää pienen paalun ohi keulaan ja tämän jälkeen Jokivarren Kunkku olisi toiveselkä eteen.

15 TUIKUN POJU ei ollut huoltotauolta terävimmillään viimeksi, mutta nyt voidaan odottaa astetta parempaa. Jukka-Pekka Kauhasen suojatti joutuu tosin jälleen ylitöihin ulkoradoilla.

9 LEON SALAMA kuuluu vielä pelihevosiin, mutta esimerkiksi Jokivarren Kunkun lyöminen tulisi yllätyksenä. 13 I.P. LENTO saa parhaan terän irti aktiivisella kuskilla ja Mika Jauhola voi sopia hyvin hienosti huipulle palanneen oriin kyytiin.

Troikkavihje

14 Jokivarren Kunkku

8 Koivikon Kalle

4, 15, 9, 13, 1, 11

 

14 Jokivarren Kunkku

4, 15, 9, 13, 1, 11

8 Koivikon Kalle

Yhteensä 12 yhdistelmää, hinta 6 euroa

 

Lähtö 10, Toto76-7, Toto4-3, Päivän Duo-1

A - 5 B - 6, 9 C - 2, 4, 3, 10 D - 8, 1, 7

5 VENICE oli tulossa kipeäksi Seinäjoella, joten yllätystappioon ei kannata kiinnittää liikaa huomiota. Sairauslomalta ei ole koskaan helppoa voittaa, mutta Venice on poikkeustapaus.

Heikki Korhonen: "Venice kohtaa kovia ja kun alla on sairaustauko, pitää hevoseen suhtautua pienellä varauksella. Tamman kauden tärkein kilpailu on kahden viikon päästä ravattava Suur-Hollola-ajo, joten tärkeintä olisi saada täysipainoinen suoritus alle. Toki olemme tosissamme hakemassa voittoa ja Venice on ollut harjoituksissa terveen sekä hyvän oloinen. Toivottavasti röörit ovat nyt puhtaat."

6 DAVID SISU on Venicen kovin haastaja, mutta 9 ORLANDO erottuu myös edukseen hienojen voittojuoksujensa ansiosta. David Sisu ei Bodenin päälähdössä riittänyt aivan kärkisijoille. Ongelmaksi muodostui tasainen lähtökiihdytys, jossa ori valahti neljänteen sisällä. Saman haasteen äärellä David Sisu kilpailee painii myös sunnuntaina, sillä ulkoa on vaikea saada huippupaikkaa Venicen tuntumasta. Orlando on nostanut asteittaan tasoaan, eikä se häpeä tässä lähdössä kenellekään. Venicen lyöminen tuntuu vain liian kovalta tehtävältä, mikäli se pääsee keulapaikalle ja suorittaa normaalilla huipputasollaan.

 

Toto76-vihjesysteemit

7, 9, 11 (8, 12)

5, 8 + 12, 2 (9, 10)

1, 6 (9, 11)

2, 4, 6, 7 + 10, 9 (1, 3)

9, 10, 6, 5 + 11, 4, 2, 12, 7, 3 (1, 8)

14 Jokivarren Kunkku (8, 4)

5 Venice (6, 9)

 

Pieni systeemi 128 riviä, hinta 6,40 euroa

Suuri systeemi 1440 riviä, hinta 72 euroa

 

Lähtö 11, Toto4-4, Päivän Duo-2

A - 11+, 3, 4, 5 B - 6, 9, 12, 2, 1 C - 10, 7, 8

11 BERTUCCIO on lahjakas hevonen, joka ei ole ainakaan vielä noussut odotetulle tasolle. Pelaajat ovat varmasti jo hylänneet hevosen, joten Rovaniemellä voisi olla pelimielessä oikea paikka iskeä. 

Antti Ojanperä: "Bertuccio voisi olla hyvä vinkkihevonen. Se treenaa hyvin ja ruunalla on hyvä kapasiteetti sisällään. Odotan siltä aika paljon Rovaniemen kisasta."

3 DIAO DOVAR teki Oulussa mahdottomasta mahdollisen kirimällä ulkoratojen kautta lennokkaasti voittajaksi. Ruuna on nopea auton takaa, joten Jorma Hannus saattaa ajaa tämän paikan aktiivisesti.

4 COSMIC PHOTO ei riitä nopeimmille kiihdytyksessä, mutta hevonen kilpailee väkevässä iskussa.

Timo Lahti: "Starttien välissä ruunaa ei tarvitse paljon treenata. Ruuna jatkaa hienossa kunnossa ja onnistuessaan se riittää taas pitkälle."

5 ANNA'S BOY on pieneltä tauolta lievä arvoitus. Ruunalla on hyvä vauhtikestävyys, mutta keulapaikan saaminen voi tuottaa tuskaa. Mikäli kärki vetää tässä alun reippaalla liekillä, voi vinkkihevonen Bertuccio kiriä Mäntyvaaran pitkällä maalisuoralla voittoon. Toto4-systeemit rakennetaan huippurohkeasti Bertuccion varaan.

 

Toto4-vihjesysteemit

9, 10, 6, 5 + 11, 4, 2, 12, 7, 3 (1, 8)

14 + 8, 4, 15, 9, 13 (1, 11)

5 + 6, 9, 2 (4, 3)

11 Bertuccio (3, 4)

 

Pieni systeemi 4 riviä, hinta 0,80 euroa

Suuri systeemi 240 riviä, hinta 48 euroa

 

Lähtö 12, Troikka

A - 8+, 2+ B - 6, 9, 10, 4, 12 C - 3, 5, 11, 7, 1

Kerroin ei taatusti ole suuri, mutta 8 PEHVERI ja 2 TUULENPOJU erottuvat selvästi edukseen. Pehveri on kulkenut voitosta voittoon ja kaksarisija tuskin karkaa lahjakkuuden käsistä. Tuulenpoju teki hurjan juoksun Ylivieskassa, mutta voittamaton Vaellus ehti laukastaan huolimatta maalikamerassa edelle. Tuulenpoju kulkee nykykunnossaan mailin 1.25.kyytiä, joten siinä vauhdissa Pehverikin joutuu juoksemaan tosissaan.

6 PRAMIA on mainio viisivuotias. Se on tällä kertaa "vain" hyvä haastaja suosikkiparille.

 

Troikkavihje

8, 2

8, 2

6, 9, 10, 4, 12

Yhteensä 10 yhdistelmää, hinta 5 euroa

 

Lähtö 13

A - 3+ B - 14, 2, 4 C - 16, 12, 6, 11, 13, 15, 10, 5, 7, 8, 1, 9

Ravipäivä päättyy todennäköisesti Antti Ojanperän tallin juhliin. 3 JOUTUVA on löytänyt itselleen täydellisesti sopivan nappisarjan.

Antti Ojanperä: "Joutuva on hyvä viisivuotias. Se teki sairauslomalta hyvän kokeen Vieremällä, joten odotukset ovat tämän kisan suhteen korkealla. Sarjamääritys on oikein sopiva ja onnistuessaan Joutuva on lähellä."

14 PYLTRYS, 2 TÄHTISÄIHKE ja 4 UPEA URSULA ovat vahvimmat ehdokkaat parikavereiksi. Joutuva pystyy kuitenkin parantamaan Vieremän koelähdöstään, joten sen kaksarisija on erittäin todennäköinen

 

Vihjeet laati: Lauri Jääskeläinen

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot