Rovaniemen vihjeet 8.8. raveihin

Rovaniemi 8.8.2015

Lappiin on saatu historian ensimmäinen ravikuningas Jokivarren Kunkku, mikä tuo varmasti ainakin yhden puheenaiheen Rovaniemen Toto76-kierroksen alla. Radalla lisää vettä myllyyn voisi tuoda kuusivuotias Tuulenpoju, joka rovaniemeläisväreissä saattaa edustaa Lappia kolmen vuoden päästä kotikisoissa. Hevosen emä Turotuuli voitti ravikuningattaren tittelin vuonna 2002, joten suku velvoittaa pitkälle.

Lämminveristen seuratuin hevonen on Oracle, jonka liikemies Reima Kuisla lähettää varovaisin miettein Mäntyvaaraan. Kittiläläinen Lauri Evijoki ei päästä palkintorahoja ainakaan kokonaan pois Lapista, sillä hänen kolmikkonsa taistelee tiukasti kultadivisioonan voitosta. Rovaniemeläisten suuri toivo kilpailuun on BWT Hellion, joka on löytänyt uuden elämän Aarne Lintulahden väreistä.

Rovaniemen mielenkiintoinen Toto76-päivä käynnistyy lauantaina kello 14.00, Tervetuloa!

 

Lähtö 1

A - 1, 10, 9 B - 11, 5, 6, 7 C - 3, 4, 2, 8

1 PARIS BLUES on saanut sopivassa lähdössä loistopaikan, joten sillä ei pitäisi olla ongelmia sijoittua totoon. Uralla ei toistaiseksi ole yhtään voittoa, mikä hieman arveluttaa etukäteen.

10 JULLE BOY onnistui ykkössijan Lieksan kesäraveissa ottamaan. Vieremellä edelle jäi vain sellaisia hevosia, jotka jyräisivät Rovaniemelläkin kärkisijoille.

9 BOLD CHOICE oli esimerkiksi Oulussa yllättävän hyvä, kun hevonen kiersi Quiet Leaderin jälkeen takamatkalta yllätyskakkoseksi. Siksi se on syytä nostaa A-ryhmään. 

 

Lähtö 2

A - 4 B - 11+, 10, 7, 2, 12, 3, 5 C - 8, 1, 6, 9

4 POLARA on kapasiteetiltaan ihan ylivoimainen tekijä. Alla on yhden epäonnistumisen lisäksi kolme voittoa. Myös hylkystartissa hevonen oli mennyt menojaan, mutta pomppasi yllättäen laukalle loppusuoralla. Polara on huippulahjakkuus, joka onnistuessaan voittaa tämän tehtävän.

11 LUMISUKKA sai startin alle Torniosta ja maistuu paripelissä hurjasti Polaran kaveriksi. Ideana on, että lähdössä on selvät tasoerot ja Lumisukka napsii vastustajan kerrallaan. Polaraa se ei tavoita, mutta kakkoseksi pitäisi olla mainiot mahdollisuudet.

10 HOHDON IINES taipui Seinäjoella, mutta oli sitä ennen Tuomas Pakkasen ohjastamana mainio. Mies palaa lauantaina hevosen kyytiin.

 

Lähtö 3

A - 7 B - 9, 4, 3, 12, 6+, 2, 5 C - 11, 1, 10, 8

7 BEAR A TITLE voi olla turhan rohkeasti ainoa a-ranking, mutta huippukunnossa hevonen kilpailee. Tornion keulasoolo teki vaikutuksen ja Vesa Jokiniemi ajaa nopealla lähtijällä eteenpäin.

9 CALYPSO RIVER kirii 400 metriä todella kovaa. Mikael Niva saa alussa hyviä selkiä eteensä, mutta niitä olisi mukava saada myös kirivaiheen aluksi. Norjassa ruuna on ollut loistava.

6 SIMON SHOWTIME on kisan varovainen ideahevonen. Se laukkasi menestystään toissakerralla ja oli viimeksi jaettu kolmas. Ruunalla on hyvä kapasiteetti voittosummaan suhteutettuna, eikä sitä varmasti kovin paljon pelata toton puolella. 

 

Lähtö 4, Toto76-1

A - 5+ B - 4+, 1, 7, 3, 11, 2, 9, 8, 10, 6, 12 

Toto76-peli alkaa. 5 TUULENPOJU on ainakin hienoinen suosikki, vaikka vastus on yllättävänkin tasokas. Keski-Suomesta tulee useita hyviä hevosia haastamaan rovaniemeläisoriitta.

Tuulenpoju ei myy nahkaansa halvalla. Ylivieskassa kaverit päästivät Tuulenpojun helpolla, sillä se sai vetää kaksi kierrosta täysin haluamaansa vauhtia. I.P. Sankari aloitti hurjan prässin päätöskierroksella, mutta Tuulenpoju liukui tarpeen mukaan alta pois. Kalevi Salmela: "Alkuviikon perusteella kaikki on hyvin. Ajetaan ensin ja juhlitaan, jos on aihetta", maltillinen Salmela kommentoi maanantaina. Tuulenpojun emän Turotuulen valmentaja viritteli ravikuningattareksi saakka, joten jo pelkästään suku velvoittaa pitkälle. Tuulenpojun ravi käy kuin koneesta, kun kaikki on kunnossa. Mikäli hevonen miellyttää silmää lämmityksessä, siitä voisi suunnitella jopa varmaa.

Haastajien nippua on mahdoton laittaa paremmuusjärjestykseen. 4 JULIANNE DAHLIA nousi Joensuussa takamatkalaisista parhaaksi ja voisi lähdön onnistuessa olla tässäkin kova sana. Julianne Dahlia tuskin kerää tasaisella taulullaan ainakaan liikaa peliä puoleensa.

1 TÄHDEN TARINA jatkaa huippukunnossa ja voisi saada juoksuasemat Tuulenpojun takaa. Hevosta on vieläkin vaikea pitää voittajatyyppinä, mutta sijapeliin voisi olla aihetta melko pienilläkin kertoimilla. Tähden Tarina on kulkenut hyvällä prosentilla ravia ja on suoritusvarma.

7 VILMA LYYDIA on lähes täydellinen vastakohta varmuutensa suhteen. Taulu on itseasiassa yllättävänkin puhdas, kun miettii aikaa, jollooin tamma hermoili lähes väkisin laukalle lähtösuoralla. Ulkorata ei vie mahdollisuuskia voittoon, mutta harha-askeliin ei ole varaa.

Moni muukin voi voittaa, joten lähdön voi pelata monella eri tapaa riippuen Tuulenpojun kannatuksesta.

 

Lähtö 5, Toto76-2, Troikka

A - 9, 7, 4 B - 5, 10+, 3, 1 C - 11, 12, 6, 2, 8

Troikkalähdön suosikki on 9 FORE CANDY. Lauri Evijoen valmennustaidoille pitää nostaa hattua, sillä tallin neljästä hevosesta Fore Candy on potentiaalinen voittaja ja kolme muuta valmennettavaa taistelevat myöhemmin iltapäivällä kultadivisioonan voitosta. Jokainen voi yrittää nostaa paljon kilpailleet hevoset tälle tasolle, eikä se taatusti ole helppoa.

Fore Candy on sinnikäs sisupussi, joka perussuorittamisella taistelee lähdöissään sijoista 3-4 ja omalla huipputasolla kilpaillessaan sijoista 1-2. Lähtöpaikka on sopiva, joten Fore Candyn suosikkiasema vaikuttaa perustellulta. Se on pystynyt voittamaan tällaisen lähdön takarivistä, mutta taktiikkajuoksussa tilanne vaikeutuisi oleellisesti.

7 CALLELA LONGSHOT epäonnistui Joensuussa ja Rovaniemellä rataonni ei ollut suosiollinen. Ruunan kunnossa ei ole mitään moittimista, mutta hopeadivisioonissa pienet asiat ratkaisevat voittajan. It's A Longshot Stable odottaa hevoselta terävää maalisuoraa ja voi olla, että Janne Soronen pääsee tuulettamaan voittoa.

4 BORY pääsee yli 50% todennäköisyydellä keulaan, josta hevonen tekee parhaat suorituksensa. Mika Forss on Suomen huippukuskeja, eikä tällaista valjakkoa kertakaikkiaan saa aliarvioida. Mikäli valjakko pääsee ottamaan 500 metrin ajaksi vauhtia pois, ei maalisuoralla välttämättä löydy yhtään ohittajaa. 

5 WISS SHADOW kiri hyvin Ylivieskassa ja nyt hevosella on haettu Maarianhaminan kautta vauhtia Rovaniemelle. Tamma ei ole varsinainen starttiraketti, mutta tällä kertaa sillä on jopa pienet mahdollisuudet esimerkiksi Boryn taakse.

10 PENDOLINO MAN ansaitsee pienen plusmerkinnän mahdollisesti hyvänä paripelikohteena. Ruunan esitys viimeksi oli sijoitusta parempi, mutta tehtävä takaa oli vain täysin mahdoton. Tarjolla on hyviä selkiä kirihetkellä ja kertoimet voivat troikassa olla palkitsevia, jos Pendolino Man nousee kaksariin. 

 

Troikkavihje

9, 7, 4, 5, 3

10 Pendolino Man

9, 7, 4, 5, 3, 1, 11, 12, 6, 2, 8

 

10 Pendolino Man

9, 7, 4, 5, 3

9, 7, 4, 5, 3, 1, 11, 12, 6, 2, 8

 

Yhteensä 100 yhdistelmää, hinta 50 euroa

 

Lähtö 6, Toto76-3

A - 6, 1, 3 B - 2+, 7, 10, 12, 8, 13 C - 9, 4, 11, 5

Suomenhevosten kovin voltti ei päästä sekään pelaajia helpolla. 6 RYTI-TYTTÖ ja 1 IITAN ILO ottivat yhteen Seinäjoella, jossa Ryti-Tyttö jyräsi vastustamattomasti voittoon ja oli selvästi parempi. Iitan Ilon kohdalla raivokas painaminen kuitenkin verotti paljon kirisuoran taistosta. Rainer Oikarainen piipahti Mäntyvaarassa maanantaina hiitillä ja hänellä oli harjoituksen jälkeen suu messingillä. Iitan Ilon pitäisi olla nyt tasapainoisempi kuin Seinäjoella, jossa sitä saattoi häiritä lehtipuista johtunut allergia.

3 IIKORI on pakko laskea kolmen kovimman joukkoon. Paluu pitkältä tauolta oli niin lupaava, että pelaajat odottivat voittoa sekä Vermosta, että Seinäjoelta. Ykkössijoja ei saatu, muttei hevosen kunto ole kadonnut mihinkään. Iikori selvittää myös paikan johtavan rinnalla, kunhan vain ravi pysyy kasassa.

2 VIETTELI ja 7 V.G. WILMAN TÄHTI putoavat B-ryhmään, joskin molemmat tuntuvat ihan perusmerkeiltä tasaiseen kohteeseen. Vietteli saa plusssan, koska onnistuneella kiihdytyksellä Iikka Nurmonen hankkii ajokilleen makoisat asemat kärkiryhmästä ja hevonen kilpailee voittoon vaadittavassa vireessä.

Takamatkalta ei tule varsinaisia tykkejä, mutta ainakin 10 TOSI-JÄNKÄ ja 12 EKOLOKI ovat useampaan merkkiin huomioitavia, mutta kaksikko jää tällä kertaa tylysti varahevosen rooliin.

 

Lähtö 7, Toto76-4

A - 6+ B - 7, 10+, 11, 5, 4, 12, 1, 2 C - 8, 3, 9 

Hiljainen johtaja, 6 QUIET LEADER, jää käsiohjelman vihjeen ensimmäiseksi varmaksi. Kiri viimeksi parijonosta kantoi hienosti perille. Keulassa juossut Citadiction karkasi omille teilleen, kun Markus Porokka löi oikeaan aikaan kaasu pohjaan. Quiet Leader saa kuitenkin omasta suorituksestaan täyden kympin.

Petri Klemola: "Hevonen oli tosi hyvä Kuopiossa ja oli sitä myös Seinäjoella. Lahjakas varsa on kyseessä, jolta odotan hyvää tulevaisuutta. Maanantain perusteella ruunalla on kaikki hyvin. Quiet Leader ei ole mikään raketti, mutta kulkee vauhtiin päästyään pitkään reipasta vauhtia."

7 WILLY FOG oli edellisen Rovaniemen Toto76-kierroksen aikaan kaikkien huulilla. Juhannuksena tuli kuitenkin laukka ja peli oli heti menetetty. Tämän jälkeen on tullut kaksi yllätystappiota ravilla. Ruunan esitykset ovat olleet hyviä, mutta mikäli se mielii lyödä Quiet Leaderin, pitää Willy Fogin löytää turbovaihde.

10 ZELL MEMENTO on ideakaveri suosikille paripelissä. Kajaanisa ennen ori oli kauan poissa radoilta, joten siihen nähden suoritus oli vahvasti positiivinen. Kyseessä on erittäin kyvykäs nelivuotias, joka palkitsee tarkan juoksun terävällä 300 metrin kirillä. Oikeaan aikaan asetettuna se voi tuoda jopa voiton!

 

Lähtö 8, Toto76-5, Toto4-1

A - 8+, 16 B - 2, 9, 11, 6, 1, 7, 4 C - 3, 5, 13, 14, 12, 15

Kaikki tai ei mitään, eli 8 STEEL ANEMONE varmaksi. Kyseessä on fyysikkansa puolesta varsin poikkeuksellinen tamma. Sillä kestää hetki päästä täyteen vauhtiin, mutta saavuttaessaan huippunopeuden hevosta on vaikea pysäyttää. Joensuussa mailin matka oli vastaan, mutta hevonen taisteli maalipaalulle saakka voitosta. Juoksukin toki onnistui, mutta Steel Anemone osaa tehdä itsekin juoksunsa.

Tuomas Pakkanen: "Kaikki oli kunnossa sunnuntaiaamuna kisan jälkeen. Sillä mielellä ilmoitin hevosen starttiin, että sen pitäisi menestyä. Parantaa ei tarvitse, kunhan pitäisi tasonsa. Tosi mielellään tullaan Rovaniemelle kilpailemaan."

16 DONNA LINDA voitti Mikkelissä kärkeä tasaisemman juoksun jälkeen johtavan rinnalta. Joensuussa lähtöpaikka oli jo ennakkoon niin hankala, ettei menestyksestä voinut haaveilla. Rovaniemellä vastus olisi merkittävästi helpompi kuin viimeksi, mutta takamatkan takarivi voi tietää isoja ongelmia juoksun onnistumisen suhteen. Heikki Pellikka palaa rattaille. Hän on voittanut tammalla monta lähtöä, mutta usein tamman kanssa on ollut helppoa valita suoraviivainen taktiikka. Nyt sellaiseen ei ole mahdollisuutta.

2 ETTAN on noussut jälleen huippukuntoon, joten nappireissulla pitää odottaa totosijaa. Ylisarjassa kilpaileva 9 BONE'S QUICK GIRL ja Torniossa vauhdilla kirinyt 11 MEADOW MATCH ovat myös potentiaalisia voittajaehdokkaita.

 

Lähtö 9, Toto76-6, Toto4-2, Troikka

A - 10, 14, 2, 1, 9, 5 B - 4, 3, 15, 6, 11, 12, 7, 13, 8, 16

Mikäli 3100 metrin volttiin löytäisi pitävän varman, antaisi se ratkaisevan edun muihin pelaajiin nähden. 10 BOULARD on luotettava työmies, joka nousee tasaisesta rintamasta täpärästi suosikiksi. Vieremällä vastus oli vähintään yhtä kova ja ori täytti paikkansa kunnialla.

14 ASTAIRE AMERICA voitti Oulussa keulasta, mutta saa nyt ihan erilaisen juoksun. Jenkkihevonen oli ymmällään, kun Jorma Hannus sai rauhoittaa matkalla vauhtia. Ruuna ei meinannut lähteä uudelleen, mutta Hannus vahvisti tuoreeltaan, että viimeisen takasuoran laiskottelu ei ollut väsymystä. Hevosella tuntuisi olevan riittävät ominaisuudet kärkisijalle.

2 MISS SOUTHWIND oli mainio Bodenissa. Se aloitti johtavan rinnalla, mutta sai etusuoralla selän eteensä. Pian oli lähdettävä jo kiriin ja Miss Southwind sinnitteli sitkeästi kakkoseksi. Matka ei ole ongelma, kunhan startti voltin kakkoselta vain onnistuu.

1 DOMINUM oli varsin hyvä Joensuussa. Itseasiassa ruuna näytti kirivän johtavan takaa voittoon, mutta maalikamera kertoi kahden sentin edusta kaverin hyväksi. Joka tapauksessa ura uusista käsistä alkoi mainiosti.

9 MERRY BROLINE on vahva pakkaus ja 5 TIP CHIP on erittäin mielenkiintoinen tanskalaistuonti. Lähdön hevosia on liki mahdototnata laittaa rankingjärjestykseen.

 

Troikkavihje

10, 14, 2, 1, 9, 5

10, 14, 2, 1, 9, 5

10, 14, 2, 1, 9, 5

Yhteensä 120 yhdistelmää, hinta 60 euroa

 

 

Lähtö 10, Toto76-7, Toto4-3, Päivän Duo-1

A - 5+ B - 9, 6, 2, 1, 4, 10, 3 C - 7, 12, 11, 8

Rovaniemen raviradan vihjeissä 5 BREEDLOVE nousee koko päivän avainhevoseksi. Sen varassa lepää T76- ja T4-peli sekä Päivän Duo. Vastaan asettuu hurja 9 ORACLE, mutta sen ongelmana on kahdeksan kuukauden mittainen tauko. Breedlove juoksi viimeksi Bodeninen älyttömässä seurassa. Mukana oli mm. Elitloppet-voittaja Nahar, joka ei tosin ollut keulasta parhaimmillaan. Breedlove kiri viidennestä ulkoa erittäin vahvasti loppua ja tuli maaliin saakka hyvällä tyylillä.

"Breedlove on tallini ykköshevonen", Lauri Evijoki vakuuttaa. "Uskon, että se jatkaa nousukunnossa. Peaberry olisi pienellä numerolla ollut kova sana, mutta ulkoa juoksun onnistuminen ei ole varmaa."

Pitkän pohdinnan jälkeen lähtöön veikataan alle 1.10-avausta. 1 CARMEL ei halua luovuttaa keulaa ilmaiseksi pois, mutta 2 BWT HELLION sinne yrittää. 4 DRESSCODE on sekin äärettömän nopea, joten starttiraketit voivat ajaa toisiltaan jalat alta jo avauskierroksella. Breedlove juoksee parijonon keskivaiheilla ja vie voiton, mikäli Oracle ei ole heti lähellä parastaan. Reima Kuisla arvioi, että Oracle vaatii kaksi-kolme kisaa alle pystyäkseen ihan huippusuorituksiin.

 

Toto76-vihjesysteemit

5, 4 + 1, 7, 3, 11, 2, 9 (8, 10)

9, 7, 4, 5, 10, 3 (1, 11)

6, 1, 3 + 2, 7 (10, 12)

6 Quiet Leader (7, 10)

8 Steel Anemone (16, 2)

10, 14, 2, 1, 9, 5 + 4, 3, 15, 6 (11, 12)

5 Breedlove (9, 6)

 

Pieni systeemi 216 riviä, hinta 10,80 euroa

Suuri systeemi 2400 riviä, hinta 120 euroa

 

Lähtö 11, Toto4-4, Päivän Duo-2

A - 1, 2 B - 3, 8, 9, 10, 12, 4, 5, 6  C - 7, 11

1 VASIL VICTOR hämmästytti ensin Torniossa ja heti seuraavana päivänä Oulussa. Samanlaisena ruuna kulkee loistopaikalta mailin kovaa ja on voitossa kiinni.

Kovimman haasteen heittää 2 PARADISE LEADER. Tosin tamma tuskin nousee urallaan tolppakoneeksi, mutta nyt tehtävä on paperilla oikein sopiva.

Petri Klemola: "Paradise Leader on sijoittunut usein hyvin ja tehnyt tasaisen luotettavaa jälkeä. Lähtöpaikka vaikuttaa hyvältä, eikä mitään negatiivista ole ilmennyt. En ole tutustunut vastukseen, mutta hevosen pitäisi riittää aika pitkälle."

3 HELLO HOORAY kulki jo kaksivuotiaana vauhdikkaita pätkiä. Maililla se kisaa ehdottomasti ennätyskunnossa ja Mika Forss hyppää kyytiin. Vaarallinen valjakko kenelle tahansa!

 

Toto4-vihjesysteemit

8 Steel Anemone (16, 2)

10, 14, 2, 1, 9, 5 + 4, 3, 15, 6 (11, 12)

5 Breedlove (9, 6)

1, 2, 3 + 8, 9, 10 (12, 4)

Pieni systeemi 18 riviä, hinta 3,60 euroa

Suuri systeemi 60 riviä, hinta 12 euroa

 

Päivän Duo (Lähdöt 10 ja 11)

5 Breedlove

1 Vasil Victor

1 yhdistelmä

 

5 Breedlove

1, 2, 3, 8, 9, 10

6 yhdistelmää

 

Lähtö 12, Troikka

A - 6, 3, 11 B - 15, 1, 4, 8, 10, 12, 7, 16 C - 5, 14, 13, 2, 9 

6 R.R. EINARIN ARI kehittyy kaiken aikaa ja tarvittaessa valmis puhkaisemaan 1.30-tuloksen. Edellytyksenä on, että hevosella pysyy kengät jalassa toisin kuin edellisellä Rovaniemen vierailulla. Laukata ei saa muistakaan syistä, sillä ainakin kaksi vastustajista pystyy samoihin vauhteihin.

3 CABRIOLET on mielenkiintoinen sukuhevonen. Ongelmia on uran varrella ollut, joten päivän vireen näkee vasta starttihetkellä. Potentiaalia tammalla on johtaa lähdön jokaista metriä.

11 VIEHKO VENLA on parantanut kesän edetessä paljon. Juoksuradalta tamma pääsee aja-komennolla ravatessaan hyviin asemiin ja Viehko Venla pystyy osallistumaan voittotaistoon.

15 RISTIKKO laukkaa mielellään, mutta vauhtia hevoselta löytyisi 1.29-alitukseen. Siksi ruuna kannattaa ottaa peleihin mukaan, vaikkei suurta luottoa hevoseen löytyisikään.

 

Troikkavihje

6, 3, 11

6, 3, 11

6, 3, 11, 15, 1, 4, 8, 10, 12, 7, 16, 5, 14, 13, 2, 9 

Yhteensä 84 yhdistelmää, hinta 42 euroa

 

Vihjeet laati: Lauri Jääskeläinen

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot