Rovaniemen vihjeet 22.8. raveihin

Rovaniemen ravikausi jatkuu 22.8. klo 18.30!

Lauantai-illan kisoihin tuli hevosia mukavasti, joten Mäntyvaara pääsee ajamaan täysipainoiset Toto4-kohteet. Vaikeusastetta on juuri sopivasti, sillä suosikeilla on omat epävarmuustekijänsä matkassa.

Naiset päästetään Lady Cupissa matkaan lähdössä kolme, mutta tuttuun tyyliin myös muissa illan lähdöissä nähdään naisenergiaa. Tervetuloa seuraamaan raviurheilua Suomen huipulta!

Lähtö 1

A - 7 B - 4, 5, 6, 8, 1 C - 3, 2

7 PRIMATONNA on tasonsa pitäessään erittäin lähellä avauslähdön voittoa. Henna Romsin valmennettava on tehnyt kolmessa kesän startissaan nousujohteista työtä. Tornion starteissa edelle jäi ensin Kuuritsa ja sitten Poppi, jotka molemmat olisivat tähän lähtöön selviä suosikkeja.

4 GOLDA MAARIA oli hyvä neljäs lähdössä, jossa Jorma Kontio ajoi Evartilla uransa voiton numero 10.000. Golda Maaria oli yllättävänkin hyvä, että Pihtiputaan kisan perusteella laukkariski on myös Rovaniemellä suuri. Ravatessaan hevonen taistelee lähdön voitosta.

5 VAARAN VELI ja 6 AILIGAS ottavat asiallisesti vauhtia, mutta niiden laukkariski on vielä edellisiäkin suurempi. Pruuvilähdöt kannattaakin seurata mahdollisuuksien mukaan huolellisesti joko paikan päällä tai TotoTV:n ääressä.

Lähtö 2

A - 2, 10 B – 5, 3, 4, 11, 6 C - 1, 12, 9, 7, 8

2 BWT ALARM tulee osaavan Raimo Hyvärisen käsistä. Lähtöpaikka on mitä mainioin ja Santtu Raitala on tämän illan yksi eliittikuskeista. Tornion suoritus lupaa hyvää ja kaikki merkit viittaavat sijoitukseen kahden parhaan joukossa.

10 MAD MAN BLUES on aloittanut uransa kangerrellen. Tähän kisaan ori avaa pelinsä Kari Alapekkalan valmennuksesta, mutta mitään takeita raviaskeleiden löytymisestä ei ole. Ravatessaan Mad Man Blues nousee ilman muuta voittotaistoon.

5 AMES CHARISMA venyi kengittä Rovaniemen lähdössä asiallisesti. Ruunan juoksu onnistui ja tulos oli mainio, joten voi olla, että hevonen kerää paljon peliä puoleensa. Mikään ohipelihevonen ei tietenkään ole kyseessä, koska lähtö on paperilla vielä viime kertaakin sopivampi.

3 I MAKE THE RULE kuuluu lähdön perushevosiin. Kajaanin kisaa edelsi pitkä kesätauko, mihin nähden suoritus oli heti lupaava. Myös muut B-hevoset voivat yltää onnistuessaan kaksariin.

Lähtö 3

A - 10, 5, 7, 9 B - 4, 8, 3, 1, 6, 2 

10 BADBOY BIRDIE selvitti Oulun ykkösradan kunnialla, vaikkei keulapaikkaa pystynytkään puolustamaan. Takarivi käy hevoselle jopa paremmin, sillä sieltä ei tarvitse olla mukana kilvanajossa. Marika Parviainen on kisan kokeninen ohjastaja, joten hän saa vauhdikkaalla ajokillaan luottamuksen. 

5 STARDUST BOY on ehkä koko kisan kyvykkäin hevonen, jonka lisäksi Henna-Riikka Puolakka on syytä nostaa Lapin lähdöissä ihan Top5-nimeksi. Stardust Boy heittää tiukan haasteen niukalle suosikille.

7 JOANA'S OTTO BOY on kulkenut asiallisesti. Iida Lantto on tulevaisuuden hevosnaisia ja hän on muutaman viime vuoden aikana siirtynyt poneista kilpahevosiin. Tässä valjakolla on realistinen voittosauma.

9 THE LOVE avasi lupaavasti tauolta. Tämä kisa kertoo enemmän, mihin suuntaan ruunan kehityskäyrä on menossa.

Lähtö 4, Toto4-1

A - 9+ B - 4, 5, 1, 7, 6, 3, 2, 8 

Toto4-peli alkaa. 9 SAKETTI ei tähän paikkaan ole kaikille maistuva pelihevonen, mutta kotisivut nostaa oriin päivän kakkosideaksi ja pienen systeemin ideavarmaksi. Veli-Pekka Kursukangas ei ollut ajanut hevosella 1.40-vauhtia kovempaa ennen kovaa Toto76-lähtöä. Ekoloki lopetti tuossa kisassa hurjasti 1.20-vauhtia, joten oli täysin ymmärrettävää, että Saketti kangistui hieman maalisuoralla.

Hevonen otti kisan kuitenkin hyvin, eikä ainakaan alkuviikon perusteella ollut vaivaantunut startista. Pienessä lähdössä takamatkojen merkitys ei ole ratkaisevassa roolissa ja tehtävä on kokonaisuutena täysin erilainen kuin viimeksi. Saketti pystyy tulemaan viiemiset 700 metriä 23-vauhtia, jos päivän terveystilanne vain on kohdillaan.

Haastajien rintama on leveä ja ihan hyvätasoinen. 4 LUMISUKKA jäi Ylivieskassa rintaman taakse kiinni ja se on revanssimielellä matkassa. 5 ORE ottanee ravilla joukon komentoonsa. Viimeksi tehtävä oli vaikealta lähtöpaikalta jo etukäteenkin mahdoton, mutta tässä ruuna voi johtaa pitkään.

1 HOKKUS POKKUS mahtuu vielä loistopaikalta Toto4-kupongille. Sen sijaan 7 TURBULENSSI jää varalle. Se sai hyvän juoksun maanantaina Oulussa, mutta viimeinen kierros ja erityisesti päätöspuolikas oli hevoselle vaikea. Vaikka matka on nyt selvästi sopivampi, ruunan saada kovuutta lisää, jos se mielii voittaa.

Lähtö 5, Toto4-2

A - 9 B - 7+, 4, 3+, 5, 1, 10, 11, 2, 6, 8 

9 BARCELONA F epäonnistui laukan myötä Rovaniemen Toto76-kierroksella, mutta oli hyvä kakkonen viime lauantaina Torniossa. Hevosen edellisestä voitosta on vierähtänyt pitkä tovi, mutta nyt kultakantaan paluu on lähellä.

7 EASTWIND COOPER on hyvä pelihevonen, mikäli pelikannatus jää 15% tuntumaan. Ruuna ei sekään ole ollut hanakka voittamaan, mutta hevonen on muutaman kerran ollut sijoitustaan parempi. Vastassa ei ole yhtään sellaista kaveria, jota ruuna ei pystyisi lyömään.

4 NEXT KRONOS havittelee keulapaikkaa, josta ori vetää sopivalla vauhdinjaolla pitkään. 3 PHOTOCOPY JERK ja 5 EXCEL JONES ovat lähdön ainoat osallistujat, jotka ovat tänä vuonna pystyneet voittamaan. Kumpikin on tarkalla juoksulla ilman muuta kärkikuvioissa mukana.

Lähtö 6, Toto4-3, PD-1

A - 1, 11 B - 10, 3+, 9, 4, 8, 12, 5, 6, 2 C - 7 

1 MISS SOUTHWIND nousee rankingin kärkeen. Se ei välttämättä pysty pitämään kärkipaikkaa hallussaan, mutta joka tapauksessa autolähtö suosii energista tammaa. Kovin monta kaveri tuskin edelle kiiruhtaa, joten asetelmat eivät tuo erityisen suurta pussitusriskiä. Miss Southwind riittää onnistuessaan pitkälle.

11 BENZIN on ottanut Torniosta kaksi hienoa voittoa. Maililla voi tulla takaa kiire, vaikka Benzin onkin vauhdikas hevonen.

10 VIVIAN CIRKUS teki Rovaniemellä ennätyksensä. Sama tulos riittäisi taatusti voittotaistoon, mutta takarivistä juoksun pitää onnistua.

3 SIMON SHOWTIME on edelleen potentiaalinen yllättäjä. Ruuna kiihdyttää asiallisesti ja loistopaikalta edes keulajuoksu ei ole ihan poissuljettu vaihtoehto. 9 TEQUILA TÖSEN G.K. ei ole ihan vailla mahdollisuuksia, mikäli ajolinjat onnistuvat viime startteja sujuvammin.

Lähtö 7, Toto4-4, PD-2

A - 4, 8+ B - 7, 9, 12, 11, 3, 10 C - 6, 5, 1, 2

4 CALYPSO RIVER kohtaa niin sopivan porukan, että se on ilman muuta lähellä voittoa. Toisaalta hevosen esitys Rovaniemellä olisi voinut olla terävämpikin.

8 M.T. INVADER on nostettava peleihin suosikin rinnalle. M.T. Invader oli todella hyvä niihin startteihin, joissa se on sijoittunut totoon. Lauantaina nähdään mielenkiintoinen aloitus Sanna Palosaaren ja Markku Peltoniemen käsistä.

7 CHALLENGER WURST on piristynyt ja 9 MAIS PEPPER on väläytellyt, mutta suosikkiparin lyöminen ei tule olemaan kovin helppoa.

Toto4-vihjesysteemit

T4-1: 9 + 4, 5, 1 (7, 6)

T4-2: 9, 7 + 4, 3 (5, 1)

T4-3: 1, 11, 10, 3, 9 (4, 8)

T4-4: 4, 8 (7, 9)

Pieni systeemi 20 riviä, hinta 4 euroa

Suuri systeemi 160 riviä, hinta 32 euroa

Lähtö 8

A - 2 B - 4, 1, 9, 3, 6, 7, 5 C - 8

2 BREEDLOVE ei saanut Ylivieskassa pidettyä reilun kierroksen pikamatkalla keulapaikkaa. Ruuna oli pitkään pussissa ja tilaa saatuaan se kiri asiallisesti. Tuosta kisasta on vaikea tehdä johtopäätöksiä suuntaan tai toiseen. Selvää kuitenkin on, että kultadivisioonankin voittanut Breedlove on velvoitettu nappaamaan ykkössija Rovaniemeltä.

4 DRESSCODE, 1 GIGANT SOUTHWIND ja 9 ORLANDO CROFT ovat muut vaihtoehdot voittajan nimeksi. Breedlovde on huumorihevosia ja se tarvitsee tietynlaisen selkäjuoksun, joten siksi myös yllätyksellä voi spekuloida. Lähdössä on useampi hevonen, joka pystyy hyvissä olosuhteissa täydellä matkalla 1.15-alitukseen.

Lähtö 9, Troikka

A - 4 B - 10, 9, 2 C - 1, 8, 11, 3, 6, 7, 5

4 BESSIE BLISS on selväpiirteisen troikan tukipilari. Tamma on voittosummaansa nähden oikein hyvä ja sopivassa lähdössä kaikki puoltaa. Lähtöpaikka on viime kertaa parempi ja vastus helpompi. Siksi onnistuessaan nelivuotias tuntuu tällä kertaa lyömättömältä.

10 ZELL MEMENTO on kapeassa troikkavihjeessä varma kakkonen. Ori kirii 300 metriä terävästi ja mikäli keulahevonen irtoaa, pystyy Zell Memento puristamaan pääryhmän parhaaksi.

9 CHUCKLEBERRY voi olla troikassa kakkossuosikki. Sille takarivi on ongelmallinen, joten epäonnistumiseenkin pitää varautua.

2 MAXIMO RAY on kärsinyt urallaan paljon ongelmista, mutta hevosella olisi tähän porukkaan ilman muuta riittävä moottori.

Troikkavihje

4 Bessie Bliss

10 Zell Memento

9, 2, 1, 8, 11, 3, 6, 7, 5

Yhteensä 9 yhdistelmää, hinta 4,50 euroa

Lähtö 10

A - 5, 7 B - 6, 2 C - 3, 5, 1

5 KUURITSA ja 7 YLÖSTALO ovat tiukimmin kiinni päätöslähdön voitossa. Kuuritsa pääsee 40 metriä edempää matkaan, joten se on selvähkö suosikki.

6 MAAREN TUULI pystyisi paljon parempaan, mutta sen juoksuhalut vaihtelevat kovasti. 2 MIKSUTAR puolestaan ottaa vähintään yhden laukan matkan aikana. Hevosen kunnossa ei ole mitään vikaa.

 

- Lauri Jääskeläinen

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot