Vihjeet 9.8.2014 raveihin

Rovaniemi 9.8.2014

Kauden toinen Toto75-kierros on käsillä. Kuninkuusraveista on aikaa vain viikko, mutta Mäntyvaara saa olla ylpeä kohteidensa tasosta. Hienoa raviurheilua pääsee seuramaan paikan päällä klo 14 alkaen, jolloin päästetään ponit vauhtiin. Tervetuloa!Lähtö 1

A - 8, 3 B - 7+, 12, 1, 5, 4, 10, 2 C - 9, 11, 6


8 CANKUS ROYAL on suosikki, mutta lähtöpaikka tekee tammasta haavoittuvaisen. Alla on laukkastarttien jälkeen nousujohteiset suoritukset, joten sopivassa seurassa nelivuotias nousee inhimillisellä juoksunkululla voittotaistoon.  Cankus Royal voi edelleen laukata tiukassa paikassa, mutta hyppyriski ei vaikuta kovin isolta.

3 ANAHEIM KEMP on ensimmäinen Mauri Jaaran monesta mahdollisesta voittajasta. Alkukesän kahdessa startissa ruuna esiintyi positiivisesti ja palaa tähän kisaan parin kuukauden tauolta. Todennäköisesti nuori hevonen on entisestään kehittynyt, joten pitkää starttiväliä on vaikea nähdä isona ongelmana. Totosija on ehjällä suorituksella erittäin todennäköinen.

7 DONNA REACTION ei onnistunut viimeksi, kun lähtöä veivattiin pitkään varusteongelmien ja lähdönuusintojen vuoksi. Uran ensimmäinen autolähtö on tietenkin kysymysmerkki, mutta kyseessä on nopea tamma, jolta löytyy myös sitkeyttä. Tarmo Särkelä oli jo viimeksi ennen starttia sitä mieltä, että hevosen kehitys on menossa vahvasti oikeaan suuntaan. Mikäli hevonen maksaa voittajassa ja paripelissä yli 10-kertoimia, kannattaa ainakin pikkurahalla iskeä!

Muut B-hevoset ovat mahdollisia totohevosia, mutta ainakin kaikkien kolmen suosikin lyöminen yllättäisi. Koska lähdön taso ei ole kovimmasta päästä, voi pienikin suoritusparannus nostaa toki osakkeita selvästi.


Lähtö 2, Päivän Duo 1

A - 5, 7, 1 B - 11, 9, 12, 8 C - 4, 2, 6, 10, 3


5 MAGICAL ANNIE ei ole suoritusvarma hevonen, mutta hyvänä päivänään se pystyy voittamaan tällaisen lähdön hieman vaikeammallakin juoksunkululla. Tamma ei ole tunnettu lähtönopeudestaan, joten Mauri Jaaran tehtävänä on vain selvitä kunnialla matkaan ja ajaa vauhdin rauhoittuessa tarvittaessa aikaisin eteenpäin. Magical Annie on perusteltu suosikki, muttei lainkaan varma onnistuja.

7 GREAT CAPACITY on vielä herkempi epäonnistumaan, mutta toisaalta kapasiteetti on nimen mukaisesti hieno. Oulussa ravi mureni loppumatkasta ja Kemijärvellä peli oli selvä heti alun jälkeen. Markku Peltoniemi oli pienten varustemuutosten myötä toivekas viime kisan alla, mutta kahden epäonnistumisen jälkeen koelähtöpeikko on jo ilmassa. Sarja on sopiva ja vastus ei ole hevoselle liian vaativa, joten voitto ei saa yllättää.

1 PHINOY TAG on kiertänyt Kyvyt Esiin -divisioonia. Se on päässyt hyvälle lähtöpaikalle, joten aivan yhtä hyvin tamman voisi nostaa rankingin kärkeen saakka. Phiony Tag kuuluu suoritustensa perusteella joka tapauksessa kaikkiin peleihin mukaan.

11 ZERIB LIE STAR ja 9 STRIKING HALL ovat lähinnä ne hevoset, jotka kärkkyvät suosikkikolmikon pientä epäonnistumista tai suoritustason heilahtelua. Striking Hall otti viimeksi keulasta uransa ensimmäisen voiton. Tarmo Kyrö arvioi ennen starttia hevosen olevan parempi selästä, mutta Striking Hall irtosi leikitellen muista 12-lopetuksessa. Nyt sisäratajuoksu kärjen takana voisi olla avain menestykseen.


Lähtö 3, Päivän Duo 2

A - 6, 2+ B - 10, 1, 8, 7, 11, 5 C - 4, 3, 9


6 BENZIN on kiriherkkä hevonen, joka vaisumman alkukauden jälkeen on löytänyt kuntonsa. Hevonen menee kaikki matkat, kunhan saa säästää panoksensa päätöspuolikkaalle. Oikeanlaisella juoksukululla ruuna voi olla ylivoimainen, mutta jos paljon menee pieleen, voi Benzin hyytyä hännille.

2 IN ADIOS HUNTER on saanut lähtönopeutta lisää ja ansaitsee huippukuntoisena hevosena plussa. Rovaniemen edellisenä T75-päivänä ori oli sinnikäs johtavan rinnalta, joten sekään paikka ei vie mahdollisuuksia voittotaistoon. Suosikkipari on aika lailla tasoveroinen keskenään.

10 TOMORROWSINE kohtaisi paperilla oikein sopivan vastuksen, mutta onko tamma enää ihan samassa kunnossa kuin voittaessaan aiemmin tällä kaudella.

8 FINO BELLEZA otti Rovaniemen Nuorten Sarjassa kakkossijan johtavan takaa ja nousi lopussa aivan voittajan tuntumaan. Tamma on saanut niin vaikean lähtöpaikan, että saman sijoituksen uusiminen tulee olemaan tiukassa.  


Lähtö 4, Toto75-1

A - 10+, 11, 7, 9, 8 B - 2, 5, 1, 3, 4, 12 C - 6


Toto75-peli alkaa erittäin haastavalla kohteella. 10 IITAN ILO on kehittymässä Lapin toivoksi tulevissa kuningatarkilpailuissa, jos vain terveitä päiviä riittää. Tällä hetkellä ollaan vielä kaukana siitä päivästä, mutta lauantaina Iitan Ilo voi ottaa uransa ensimmäisen Toto75-voittonsa. Takarivi ei ole ongelma, kunhan vain hevonen on menopäällä. Rainer Oikaraisen tuoreet raportit viikon harjoituksista lisäävät mielenkiintoa hevosta kohtaan. Iitan Ilo oli mainio hiitillä tiistai-iltana Mäntyvaarassa.

11 VERMON VOITTO teki Vermossa hienon kirin kakkoseksi, mutta pilasi Porissa laukkoihin. Lähdöt, joissa ruuna on kokenut tappion, ovat olleet kovempia kuin Rovaniemen tehtävä. Silti vaikealta lähtöpaikalta ei ole helppoa kiertää kärkitaistoon.

7 MEGA-WATTI, 9 LUMI-IIRIS ja 8 JALOMIES nostetaan vielä tasaiseen A-ryhmään. Kaikilla on matkassa kysymysmerkkejä. Mega-Watti on vielä kokematon ja epävarma, Lumi-Iiris olisi paras keulajuoksulla ja Jalomies on hakenut jo pidempään tasaista suoritasoa.

Voin lipeäminen B-ryhmäläisille ei ole lainkaan mahdoton ajatus, mutta vihjeissä luotetaan jonkun kuumista pelihevosista onnistuvan.


Lähtö 5, Toto75-2, Troikka

A - 7, 6, 4 B - 1, 2, 9, 3, 5 C - 10, 8, 11, 12


Kerrassaan upea lähtö! 7 BREEDLOVE tuli hienosti kirinsä perille Joensuussa, mutta 6 ALL IN lopetti edellä samaa vauhtia. Nyt saadaan matkaa kierros lisää, mikä ei ole kummallekaan ongelma. Breedlove hyötyy ehkä enemmän lisäkierroksesta, joten saa siksi olla rankingin ykköshevonen. Bodenin ja Tornion voitoissaan ruuna oli äärimmäisen vakuuttava, vaikka vastus ei ollutkaan tätä tasoa.

Kolmosranking 4 SPECIAL PROMISE kiersi Porissa rehellisesti kakkoseksi. Bottoms Up meni menojaan ja nyt vastassa on vieläkin kovempia hevosia. Silti viisivuotias pitää ottaa kaikkiin peleihin mukaan, sillä lähtöpaikka antaa mahdollisuuden hyvään reissuun kärjen tuntumassa.

1 HOSE DAHLIA on parhaimmillaan ollessaan valmis vetämään kohdetta alusta loppuun. Päivän vire ratkeaan aina kuitenkin vasta kisapaikalla, joten hevoseen on vaikea suhtautua pelimielessä. Mikäli ruuna on tasapainoinen lämmittelyssä, voi Hose Dahlia olla jopa oiva pelikohde kaksarissa.

2 VALIANT KEMP ansaitsee vielä maininnan. Sinnikäs pikkuori rutisti edellisellä Rovaniemen Toto75-kierroksella johtavan rinnalta voittoon ja on nytkin täysin mahdollinen menestyjä.


Troikkavihje

7, 6
7, 6, 4, 1, 2, 9
7, 6, 4, 1, 2, 9, 3, 5, 10, 8, 11, 12


Yhteensä 100 yhdistelmää, hinta 50 euroa


Lähtö 6, Toto75-3

A - 8, 7, 5, 10+ B - 4, 6, 12 C - 2, 3, 1, 9


Tasaisella kohteella jatketaan. 8 CORBIN WEB nousee rankingin kärkeen, mutta voisi yhtä hyvin olla sijoille kolme-viisi.

Mikkelissä suoritus keulapaikalta oli oikein hyvä. Nyt alkumatkan tapahtumat ovat täydellinen kysymysmerkki, sillä kasiradalta on vaikea luoda ennen kisaa onnistunutta taktiikkaa.

7 SPECIAL TOPWHEELS on kiertänyt viime starteissaan erittäin kovia lähtöjä, eikä tämä kisaa tee siihen suurta poikkeusta. Lisäksi lähtöpaikka on hankala, mikä voi koitua kohtaloksi ainakin voiton suhteen.

5 FRODE SAKNUSSEN on oppinut tekemään kellontarkkaa jälkeä. Viime kerran perusteella voitto voi olla taas tiukassa, mutta totosija on jopa todennäköinen tapahtuma.

10 SALAMA SEA saattaa olla jopa kisan lahjakkain hevonen. Se vaikuttaa monipuoliselta ravurilta, joka pärjää vielä pitkään sarjoissaan. Vaasassa otteista puuttui ehkä paras terävyys, mutta ori kannattaa silti huomioida varhain.

Kohteessa ei kannata säästellä merkkejä, jos vain lompakossa on painetta.


Lähtö 7, Toto75-4

A - 2, 7+, 5 B - 16, 11, 4, 8, 9, 6, 14, 13, 10, 15 C - 3, 1, 12


2 BONE QUICK GIRL sai viimeksi nappireissun sisäradalla ja jenkki-Iikka antoi takakenon puhua tehokkaasti maalisuoralla. Jo edellisessä kiusassa hevonen oli lupaava, mutta sitä ennen oli pitkä vaisumpi jakso. Tamma on korkeintaan täpärä suosikki tässä.

7 CRYSTAL EYE on erittäin maistuva pelihevonen ja jopa ideavarmaehdokas, jos pelikannatus jää muiden varjoon. Viimeksi matkavauhti oli reipasta, mutta Crystal Eye kesti kunnialla totoon, kun Bone's Quick Girl kiri kärkeen. Crystal Eye voi nyt yrittää uudelleen keulajuoksua ja onnistua siinä ykkössijan arvoisesti.

5 LUNA LADY voitti edellisellä Rovaniemen Toto75-kierroksella, kun sai tarvitsemansa hyvän juoksun kärjen tuntumassa. Silloin jenkkikärryt toimivat, mutta voltin vitoselta voi niiden kanssa ilmetä ongelmia. Luna Lady on joka tapauksessa yksi niistä, jolla on yli 10% mahdollisuus viedä lähtö nimiinsä.

Kolmen nopean paaluhevosen jälkeen tulee iso jono hevosia, joiden voitosta ei pidä yllättyä. Joka kohteeseen ei ole mahdollisuutta ottaa kaikkia mahdollisia menestyjiä, joten kotisivujen vihjeessä kokeillaan Veli-Erkki Paavolan valmennettavaa ideavarmana. Tsemppiä matkaan, Crystal Eye!


Lähtö 8, Toto75-5, Toto4-1

A - 3 B - 5, 1, 4, 7, 6, 9, 2 C - 11, 12, 8


3 CALLELA LONGSHOT voitti hieman samantapaisen tehtävän Mikkelissä. Matka ja paikka olivat identtiset, eikä Janne Sorosen tarvinnut kuin herkutella maalisuoralla, vaikka kiristä tuli vaativa. Koska alla on hurja voittoaika ja kierrokselta puuttuvat varmat, moni jättää Callela Longshotin piikiksi. Kun isoa tiliä hakee ideavarman varaan, voi kohteessa harkita myös varmistuksia.

5 KEEN KEMP aloitti viimeksi kuolemanpaikalla kaukana keulahevosta, haki sitten paikkansa ja katosi lopussa pisteeksi taivaanrantaan. Esitys oli murskaava, eikä Mauri Jaaran mukaan kaikki ollut pelissä. Tamma on epäonnistunut turhan usein, mutta pystyy voittamaan tämän lähdön!

1 BORY on todennäköisin keulahevonen, eikä Antti Teivainen luovuta asemiaan kuin vasta pakon edessä. Bory on taas palannut hienoon kuntoon, eikä kärkisija saa yllättää.

4 QUO VADIS LAVEC osaa hämmästyttää. Esitys Torniossa oli, kuten viime vihjeissä todettiin, täysin epäinhimillinen. Quo Vadis Lavec kiersi kovassa vauhdissa koko matkan kolmatta rataa, mutta voi silti leikitellen. Rovaniemellä oli Tornion tapaan jenkkikärryt perässä ja suoritus oli jälleen huikea. Iikka Nurmonen hyppää huippukuntoisen hevosen rattaille, eikä ylisarja ole este menestykselle, vaikka vastus on kieltämättä hurja.

Mukana on monta muutakin hyvää, mutta kärki voi painella hyvissä olosuhteissa 1.12-vauhtia alusta loppuun.


Lähtö 9, Toto75-6, Toto4-2, Troikka

A - 6, 7 B - 8, 11, 3, 10, 14, 13, 4 C - 15, 12, 9, 5, 1


6 TÄHTI-TINO pakeni Mikkelissä jo aja-komennolla muilta, sillä keulahevosen takana kolaroitiin usean valjakon voimin. Paavo Lappi lasketteli ylivoimaisen voiton. Nyt kyytiin hyppää Jani Ruotsalainen. Pitää silti aina muistaa, että Tähti-Tino on voltista ollut ensimetreillä joskus hyvinkin epävarma, eikä laukka saa tulla yllätyksenä. Ravilla taistelee voitosta, jos vain jatkaa tasollaan.

7 TUIKUN POJU rutisti Vermossa hienosti ykköseksi ja voi tehdä saman nytkin. Juostava 2600 metrin matka ei ole ongelma, vaan päinvastoin jokainen metri on ruunalle eduksi. Laukata ei kärsi, sillä Rovaniemen rata on edelleen todennäköisesti nopea ja kisassa pidetään huippuvauhtia alusta pitäen.

8 MARTSA oli mainio kuningatarkilvassa. Se ei ole nopea lähtijä, joten kaksi kovaa ruunaa saanee etua kiihdytyksessä. Tämän jälkeen niiden lyöminen tuntuu turhan vaikealta tehtävältä.

Suosikkikaksikkoon luotetaan Kirppu-ajossa, vaikka mukana on liuta huippuhevosia haastamassa.


Troikkavihje

6, 7
6, 7, 8, 11, 3
6, 7, 8, 11, 3, 10, 14, 13, 4

Yhteensä 56 yhdistelmää, hinta 28 euroaLähtö 10, Toto75-7, Toto4-3

A - 10 B - 2, 3, 7, 8, 5 C - 6, 11, 9, 1, 12, 4


10 CHERRY CHAPSTICK haki hieman vastaavasta tehtävästä kymppitonnin Ylivieskasta kuukausi sitten. Tammaa on kilpailuttu järkevästi ja nyt tehdään isku Napapiirin tuntumaan. Cherry Chapstick on liki voittoa, mikäli juoksunkulku on tamman näkökulmasta edullinen.

2 ORDER BY KOFFE oli hyvä Vieremällä, mutta silti pettymys. Tämä johtuu siitä, että viime vuoden maineteot ovat nostaneet odotukset ehkä turhankin korkealle. Pay Back Runner veti keulassa urku auki, eikä Order By Koffe vain saanut siitä kirihetkellä parijonosta otetta. Cherry Chapstick on hevonen, jonka lyömiseen vaaditaan astetta parempi suoritus ja siksi huippuhevonen jää nyt A-varaksi.

3 LILLEN SISU on mainiossa vedossa ja täysi matka sopii suosikin tavoin myös sille muutamaa haastajaa paremmin. Lillen Sisu ei ole ollut hanakka voittamaan, joten saa siksi tyytyä varahevosen rooliin.

Lähdössä pidetään taatusti auton irrotessa vauhtia, sillä Kittilän kolmikko 2, 6, 7 ampuvat kovaa matkaan ja myös 8 CARMEL on nopea. Kenttä saattaa kääntyä, ellei useampi kuski vaihda viime hetkellä odotettua taktiikkaa. Tuskin ainakaan kaikki vaihtavat, sillä ovat tunnettuja aktiivisuudestaan alussa.


Toto75-vihjesysteemit

10, 11, 7, 9, 8 (2, 5)
7, 6, 4 + 1, 2 (9, 3)
8, 7, 5, 10 + 4, 6, 12 (2, 3)
7 Crystal Eye (2, 5)
3 + 5, 1, 4 (6, 7)
6, 7 (8, 11)
10 Cherry Chapstick (2, 3)

Pieni systeemi 120 riviä, hinta 6 euroa
Suuri systeemi 1400 riviä, hinta 70 euroa


Lähtö 11, Toto4-4

A - 3, 6, 10 B - 2, 11, 16, 12 C - 7, 8, 9, 15, 13, 14, 4, 3, 1


Todennäköisesti suurten tasoerojen lähtö. 3 VILLI-RIIKKA juoksi viimeksi kivikovassa Nuorten Sarjassa, jonka vei nimiinsä E.V. Jaska. Nyt vastassa ei ole samanlaisia lahjakkuuksia, joten paalulta tamma saattaa pujahtaa pakomatkalle.

6 HENNYLÄN HELMI on juoksija. Ravi tulee kuin koneesta ja Rovaniemellä tamma vastasi tarpeen mukaan ohitusta yrittäville. Oulun kokeessa viisivuotias sai hyvää "kiriapua" kaverista ja tulos lipsahti kovaksi. Viime kerran perusteella noin 1.32-tulos on mahdollinen.

10 NOORAN VILI ja 2 VINDYN HETKI ovat Olavi Koiviston tallin valtit lähtöön. Molemmilla on selvästi parannuspotentiaalia, joten kaksikko kelpaa peleihin mukaan. 11 VILLIEKO on vielä Antti Teivaisella mielenkiintoinen merkki, kunhan ei vain sotkeutuisi jälleen laukan puolelle. Veli Vähäkuopus muistutti viimeksi, että ori treenaa kaiken aikaa loistavasti.

Jonkun muun voitto olisi jo melkoinen pommi, sillä suosikkien vauhtivarat tuntuvat haastajia selvästi kovemmilta.


Toto4-vihjesysteemit

3 + 5, 1, 4 (6, 7)
6, 7 (8, 11)
10 Cherry Chapstick (2, 3)
3, 6, 10 + 2, 11 (16, 12)

Pieni systeemi 6 riviä, hinta 1,20 euroa
Suuri systeemi 40 riviä, hinta 8 euroa


Lähtö 12, Troikka

A - 10+, 8, 13 B - 5, 6, 4, 14 C - 1, 15, 2, 3, 16, 12, 7, 11, 9


Rankingin kärjessä välkkyy monta suurlupausta. 10 TUULENPOJU on saanut lisää järkeä päähänsä talven aikana ja menee joka startissa enemmän tosissaan. Ori pääsee palan lähelle 1.20-vauhtia ja Hannu Hietanen pääsee vierailemaan huippusuvukkaan hevosen kyydissä. Mikäli askelmerkit osuvat juoksuradalta kohdilleen, ei keulapaikka ole kaukana.

8 R.R. SAMU ja 13 PETROLI ovat molemmat Pikkupelimanni-ajon finalisteja. R.R. Samu teki vauhtijuoksussa keulasta sen, mihin pystyi. Petroli juuttui alussa ulkoradoille, mutta tuli silti hienosti kärjen tuntumassa maaliin. Tuulenpoju saa tehdä huippusuorituksen, jos aikoo pitää lahjakkuudet takanaan.

5 PIKKU-RYTI on voittanut kerta toisensa jälkeen, mutta putoaa silti B-ryhmään. Se ei ole kannanotto hevosen hyvyyttä vastaan, vaan pikemminkin alleviivaa lähdön hurjaa tasoa suosikkien osalta. "Pikku-Ryti sai huoltoa viime kisan jälkeen", Jouko Kangas kommentoi. "Hevonen parantaa varmasti ennätystään, mutta voi olla, että esimerkiksi Tuulen Poju menee Hannu Hietasen ajamana täyden voltin 1.26-kyytiä. Se on tosi lahjakas hevonen, eikä Pikku-Ryti pysty ihan sellaiseen tulokseen. Odotan hyvää sijoitusta, mutta voittoputken jatkaminen taitaa olla liian vaativa tehtävä."


Troikkavihje

10 Tuulenpoju
8, 13, 5, 6
8, 13, 5, 6, 4, 14

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa


Vihjeet laati
: Lauri Jääskeläinen

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot