Rovaniemen vihjeet 5.9. raveihin

Rovaniemen ravikausi jatkuu 5.9. klo 18.30!

Lauantain ravien päähahmoksi on helppo nimetä Kari Alapekkala, jolla on avainhevonen jokaisessa Toto4-kohteessa. Miehellä on mahdollisuus ohjastaa historiallinen neljän voiton putki, mikäli hevoset vain kilpailevat omalla tasollaan ja ajot onnistuvat. Tervetuloa seuraamaan, miten Alapekkalan ja muiden virtuoosien käy lauantaina Rovaniemellä!

Lähtö 1

A - 7 B - 4, 6, 2, 1, 3, 5

7 GOLDA MAARIA voittaa avauslähdön sillä edellytyksellä, ettei hevonen koe hylkäystuomiota. Pihtiputaalla hevonen esitti jo sellaisia kyytejä, jotka riittävät tässä kiertämään vaisusti aloittaneet paaluhevoset. Rovaniemellä tamma oli matkalla kohti voittoa keulasta, mutta laukka pilasi päivän. Golda Maaria kiri vielä hyvin maaliin, mutta hylättiin jälkikäteen pitkästä laukasta. Tapio Kalaja pyrkii alkumatkalla ohittamaan 40 ja 60 metriä edempää lähtevät vastustajansa ja sen jälkeen miehen tärkein tehtävä on pitää Golda Maaria ravilla.

4 TUURIN HELMI taistelee kakkossijasta. 6 TRÖ FAX STJÄRNA jäi edelle Kaukosessa, mutta tällä kertaa hevonen on 20 metriä huonommin sarjassa sisällä ja Tuurin Helmi vaikuttaa muutenkin vauhdikkaammalta hevoselta. Mikäli sen askeleet menevät laukan puolelle, on Trö Fax Stjärna mahdollinen kaksarihevonen.

Muiden osallistujien pitää nostaa tasoaan, mikäli mielivät taistella kakkossijasta Golda Maarian takana.

Lähtö 2

A - 13, 5 B - 14, 6, 15, 2, 9, 3, 4, 7, 8, 12, 11, 16  C - 10, 1

13 BOLD CHOICE on arvoituksellisen lähdön ykkösnimi. Se ei ole suoritusvarmaa sorttia, mutta onnistuessaan ruunalla on kapasiteettia viedä tämä lähtö nimiinsä.

5 LEONTINE SISU teki asiallisen kokeen Rovaniemellä, joten tamma on syytä nostaa vahvasti peleihin mukaan. Nivan perhe satsaa kovasti hevosiin ja on mielenkiintoista nähdä tamman debyytti.

14 TOUGH ENOUGH aloittaa Anna Nivan ohjastuksessa Lapin uransa. Etelässä tamma ei ihan riittänyt, mutta sopivammassa porukassa kärkisija ei ole lainkaan mahdottomuus.

6 STAR PINE saa taakseen Mauri Jaaran. Sille jää hieman parannettavaa heinäkuisesta koelähdöstä, mutta juoksuradalta ruuna saattaa rynnistää keulapaikalle, mistä kaksarisija ei yllättäisi.

15 GLOBAL OVERLOOK on juossut tätä kovemmissa porukoissa, eikä ole vielä säväyttänyt. Kuten muillakin pelihevosilla, vastus ei ainakaan ole liian vaativa.

2 AMES CHARISMA on vauhdeiltaan taatusti riittävä hevonen, mutta kahden edelliskisan perusteella laukka on voltin kakkoselta alkumatkalla lähellä. Ravilla hevonen taistelisi voitosta.

9 VICELAKE EMILY antaisee vielä maininnan. Rovaniemellä oli 25,6-tuloksessa hurjan raskaat olosuhteet, joten viime vuoden koelähtö kertoo paremmin oriin tasosta. Fountain Lucky on joka tapauksessa arvoitus.

Lähtö 3

A - 9+, 8, 4, 7, 10 B - 6, 2, 1, 3, 5

Erittäin tasainen lähtö, jonka ideahevoseksi nousee vauhdikas 9 JOIMANNI. Se voisi pystyä ravatessaan 1.31-1.32-tulokseen, mikä riittää tässä voittotaistoon. Iso ruuna on ottanut turhia laukkoja matkan aikana, mutta siitä huolimatta nelivuotias vaikuttaa oivalta pelihevoselta sekavalla taulullaan.

8 R.R. EINARIN ARI aloittaa Ari Keräsen käsistä. Voittostarteissaan ori oli loistava, mutta myös sen kohdalla epäonnistumiset ovat olleet herkässä. Viisivuotiaalla on edellisen tavoin rahkeita parantaa ennätystään vielä syksyn edetessä.

4 KUURITSA aloitti lupaavasti, mutta viimeksi ruunalle tuli epäonnistuminen. Hevosella pitäisi olla varaa parantaa paljonkin, joten Kuuritsan lämmitys kannattaa mahdollisuuksien mukaan seurata tarkasti.

7 AIKA ALVARI teki hyvän tuloksen Kajaanissa, joten se kerää paljon peliä puoleensa. Ruuna ei ole vielä onnistunut voiton arvoisesti ja voi olla, että sitä pelataan mahdollisuuksiin nähden hieman liikaa.

10 VIEHKO VENLA aloittaa 100 metrin pakilta. Siksi hevoselta vaaditaan menestykseen jopa alle 1.30-tulosta. Hevonen voi periaatteessa siihen pystyä, mutta alkumatkalla voi olla vaikea päästä juoksuun mukaan.

Moni muukin voi menestyä, jos raviaskeleet maistuvat ja haastajat pystyvät nostamaan edes hieman suoritustasoaan.

Lähtö 4, Toto4-1

A - 3 B - 2, 10, 7, 8, 1 C - 9, 6, 4, 5

Toto4-peli alkaa vai pitäisikö sanoa Kari Alapekkalan peli. Hänellä on vahva pelihevonen jokaisessa osalähdössä ja oman tallin 3 HAYAI CHIKARA saa varman paineet harteilleen. Alapekkala raportoi, että maanantain harjoituksen jälkeen hän odottaa hevoselta entistä parempaa suoritusta. Hevosella on ollut hengityksen pelaamisen kanssa ongelmia, mutta nyt räkäisyys on treenien perusteella saatu taltutettua. Pelaajien kannattaa huomioida, että avauskohde on volttilähtö ja Hayai Chikaran lähtöpaikka on Alapekkalan mielestä mainio. Ruuna on vaikeasti lyötävissä, jos se edelleen nostaa tasoaan.

2 TANGO WESTWOOD on mielenkiintoisin haastaja. Hevosella on ollut ongelmia ravaamisen suhteen, mutta hevosen kapasiteetti riittää Lapin lähdöissä taatusti pitkälle. Mikäli paluun radoille tehnyt Petteri Joki saa taiteiltua oriin ravilla matkaan, voi Tango Westwood haastaa jopa Hayai Chikaran.

10 FINN JOSKA kirii hyvästä selästä palan lujaa, mutta takarivistä juoksun onnistuminen ei ole sanottua. Ruuna on joka tapauksessa yksi ehdokas suosikin parikaveriksi.

7 M.T. INVADER aloitti Suomen uransa positiivisella juoksulla, mikäli laukkaa ei lasketa lukuun. Lähdön onnistuessa silläkin on saumansa ainakin tototaistoon.

8 MESLON ja 1 CHALLENGER WURST ovat kilpailun muut mahdolliset menestyjät.

Lähtö 5, Toto4-2

A - 2, 6 B - 5, 4 C - 3, 1, 10, 9, 7, 8

2 MISS SOUTHWIND ja 6 BEAR A TITLE erottuvat edukseen epätasaisessa kohteessa. Miss Southwind hurjasteli viimeksi huipputuloksen ja ohjastaja Kari Alapekkala aikoo ajaa reilusti eteenpäin.

6 BEAR A TITLE on myös vauhdikas ja vauhtikestävä hevonen. Mika Jauhola ei jarruttele alkumatkalla ja lähdössä voidaan nähdä muille aivan liian kovaa vauhtia.

5 BENZIN ja 4 SIMON SHOWTIME muodostavat selkeän B-ryhmän. Niillä molemmilla on pieni sauma voittoon saakka, mikäli suosikkipari ei pysty aivan huipputasolleen. Kohde on Toto4-pelin kannalta helppo pelata.

Lähtö 6, Toto4-3, PD-1

A - 6, 8 B - 5, 1, 9, 4, 2 C - 7, 3, 10

6 DRESSCODE oli mainio jo Rovaniemellä keulasta, vaikka Breedlove ehtikin linjalla ohitse. Oulusta irtosi maanantaina voitto ja ruuna on lähellä menestystä myös lauantaina. Keulapaikka on Mauri Jaaralla mielessä ja tasonsa pitäessään hevonen on tiukasti kiinni kärkisijassa.

8 PENDOLINO MAN heittää haasteen. Se on nostanut jälleen tasoaan, eikä kasirata ole vahvalle ja vauhtikestävälle hevosella mahdoton paikka. Pendolino Man on kisan toinen pelihevonen.

5 ORLANDO CROFT on tehnyt Lapissa tasaisen varmaa jälkeä, mutta voitot ovat edelleen kiertäneet. 1 BOZTHEMAN aloittaa Lapissa suhteellisen varovaisin odotuksin, joten ainakin kärkiparin lyöminen voi olla tiukassa. Ruotsissa hevonen on tehnyt kovia tuloksia, mutta ne eivät ole vertailukelpoisia Rovaniemen kaviouran kanssa.

Lähtö 7, Toto4-4, PD-2

A - 6 B - 8, 4, 5, 9, 10 C - 3, 1, 2, 7

6 EKOPETUS on yksi Kari Alapekkalan mahdollisesti Toto4-voittoajokista. Itseasiassa ruuna on niin sopivassa lähdössä, että siltä pitää Kajaanin hyvän suorituksen jälkeen odottaa ykkössijaa. Kari Alapekkala on samoilla linjoilla, hän uskoo ruunan ottavan vielä monta voittoa ainakin pienemmistä ympyröistä.

8 KEISUN ROOPE on kunnossa, mutta 20 metrin takamatkalta suosikin lyöminen on vaikeaa.

5 YLÖSTALO on vauhdikas, mutta tuskin sen kapasiteetti riittää Ekopetuksen lyömiseen. Haastajille voi kuitenkin antaa mahdollisuuden, koska Ekopetus on välillä pilannut laukkoihin.

Toto4-vihjesysteemit

T4-1: 3 Hayai Chikara (2, 10)

T4-2: 2, 6 + 5, 4 (3, 1)

T4-3: 6, 8 (5, 1)

T4-4: 6 + 8, 4, 5, 9, 10 (3, 1)

Pieni systeemi 4 riviä, hinta 0,80 euroa

Suuri systeemi 48 riviä, hinta 9,60 euroa

Lähtö 8

A - 2 B - 8, 9, 4, 6, 5, 3, 1, 7

2 TUULENPOJU saa taakseen valmentajansa Kalevi Salmelan, joka ajaa harvoin kilpaa. Joka tapauksessa valjakko on erittäin lähellä voittoa, sillä oriin lahjat ovat tähän lähtöön ylivertaiset. Tuulenpoju teki viimeksi hienon tuloksen T76-lähdössä, mikä ei Vilma Lyydian kirin edessä riittänyt ihan voittoon. Tuulenpoju kohtaa sopivamman vastuksen, mutta kyllä tässäkin saa juosta tosissaan.

8 TURBULENSSI tarvitsee takamatkalta onnistuneen juoksun, mutta sellaisella hevonen pystyy sijoittumaan ainakin totosijalle.

9 SOHVIN VALLE on tehnyt hyviä juoksuja päästyään Lapissa vauhtiin. Ruuna jaksaa tehdä itse juoksuaan, eikä kaksarisija ole mahdottomuus.

4 VILLIHUUMA tekee suoritusvarmaa jälkeä. Lähdön onnistuessa tamma voi päästä kärjen taakse sisäradalle, josta kärkisija on todennäköinen.

6 ORE ottaa keulat, mutta ruunan pitää parantaa, mikäli mielii taistella tämän lähdön parhaista sijoituksista.

Lähtö 9, Troikka

A - 1, 3 B - 9, 6, 5, 7, 8, 11 C - 10, 12, 4, 2

1 MAXWELL GIRL ja 3 ENTER SAND JAM pääsevät molemmat loistoasetelmista matkaan Nordic-cupin karsinnassa. Tämä myötä kaksikko muodostaa A-ryhmän, vaikkei kumpikaan hevosena välttämättä juurikaan erotu muista. Molemmat ovat kiertäneet aktiivisesti Nordic Cupin karsintoja, minkä vuoksi voittoja ei ole tilille tullut. Neljä viimeistä lähtö on vienyt nimiinsä suvereenilla tavalla sarjoissaan ylöspäin marssiva Money And Caviar, mutta se jättää tämän lähdön väliin.

9 POLONAISE on tehnyt tasaisen hyvää jälkeä. Lähtöpaikkakin sopii, joten Vesa Jokiniemen valmennettava pystyy haastamaan suosikkiparin taistoon voitosta.

6 CHUCKLEBERRY on voittanut urallaan vasta kerran, mutta troikan kahdelle alimmalle riville ruuna on perushevosia. 

5 TRICKERY TWINE on avainasemassa kiihdytyksen suhteen. Se pystyy lähtemään tarvittaessa todella lujaa, joten lähtösuoran tapahtumat voivat sekoittaa mukavasti pakkaa.

Troikkavihje

1, 3

1, 3, 9, 6, 5, 7, 8, 11

1, 3, 9, 6, 5, 7, 8, 11

Yhteensä 84 yhdistelmää, hinta 42 euroa

Lähtö 10

A - 5, 8 B - 3, 4, 9, 7, 1, 2, 6

Päätöslähdössä 5 M.T. INXS vierailee toistamiseen Rovaniemellä. Edellisellä kerralla hevonen oli lähellä voittaa maanantaina Oulu Express -karsinnoissa ykköseksi jyränneen Quiet Leaderin. Vaikka kaksi seuraavaa kisaa ei ole mennyt suunnitelmien mukaisesti, on ruuna onnistuessaan lähellä menestystä.

8 FINISH THEM on juossut monesti ylisarjoissa, mutta nyt rahat osuvat paremmin kohdilleen. Lisäksi pitkä matka on tasavauhtiselle hevoselle eduksi, joten ruuna nostetaan mukaan A-ryhmään.

- Lauri Jääskeläinen

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot