Rovaniemen vihjeet 19.9. raveihin

Rovaniemen ravikausi jatkuu 19.9. klo 18.30!

Rovaniemen lauantai-illan Toto4-peli on poikkeusellisen mielenkiintoinen, sillä systeemin ideavarma Hokkus Pokkus ei välttämättä nouse riittävän selväksi suosikiksi. Muut kohteet ovat enemmän tai vähemmän arvoituksellisia, joten oikein kaikki kohteet tietäneet saatetaan palkita ruhtinaallisesti. Tervetuloa seuraamaan raviurheilua Suomen huipulta!

Lähtö 1

A - 4, 5 B - 3, 1+, 6, 12, 13, 7, 9, 10 C - 11, 8, 2 

4 Sahara Crack It – 5 Star Pine – 3 Fountain Lucky

Kisan suosikki 4 SAHARA CRACK IT on mielenkiintoinen kimppavarsa, jonka puhkeamista kukkaan odotellaan ensi vuonna. Tälle vuodelle olisi tärkeintä saada täysipainoisia ja nousujohteisia suorituksia. Oriilla pitäisi olla rahkeita 1.18,5-tulokseen tässä vaiheessa uraa ja sillä irtoaisi kärkisija Rovaniemeltä. Sahara Crack It on kuitenkin vielä lapsellinen tapaus, joten voltin neloselta myös alkulaukkaan on syytä varautua.

5 STAR PINE nousee kaveriksi A-ryhmään, sillä uran aloitus johtavan rinnalta oli ihan asiallinen. Mikäli hevonen parantaa saman verran kuin koelähdöstä ensimmäiseen kisaan, on menestystä luvassa.

3 FOUNTAIN LUCKY ei vielä viiden vuoden iästään huolimatta ole ihan valmis kilpahevonen. Kun ori tasaantuu kilpailuiden myötä, pitäisi myös oriin vauhdeilla irrota menestystä ainakin Lapin lähdöistä.

1 RECLESS REACTION ja 6 GATORADE ovat loistopaikoilta pelihevosia. Erityisesti sisäradan Recless Reaction on mielenkiintoinen, sillä hevonen esitti viime kaudella kelpo vauhteja, mutta sitten tuli pitkä tauko eteen.

Lähtö 2

B - 3, 10 C - 8, 7, 9, 2, 1, 2, 5, 6, 4

3 Aavan Sisu – 8 Shamaanitar

Varsinaista A-ryhmää ei illan toisessa lähdössä ole, vaan kisa on melkoisen pyöreä taisto voitosta. 3 AAVAN SISU teki elokuun lopussa positiivisen kokeen Torniossa ja on sopivassa lähdössä heti suosikki. Paalulta ruuna vaikuttaisi olevan todennäköinen keulahevonen ja hiemankin parantaessaan koko matkan johto on lähellä.

8 SHAMAANITAR otti voittonsa johtavan rinnalta, mutta on nyt 20 metriä heikommin sarjassa sisällä. Shamaanitar kulki kaksi viikkoa sitten ravia, mutta laukkariski toisten takaa on taatusti suurempi. Siksi tamma voi nyt olla liikaa pelattu.

Lähtö 3

A - 7, 9 B - 5, 1, 6, 10, 3, 2, 8, 4

7 R.R. Einarin Ari – 9 Ylöstalo – 1 Caro

Vauhdikas 7 R.R. EINARIN ARI laukkasi viimeksi kiihdytyksen päätteeksi ja uudelleen noususta loppukaarteessa. Samalla hevonen kuitenkin osoitti, että onnistuessaan se pystyy voittamaan näitä lähtöjä. R.R. Einarin Ari pystyy nopeudellaan ottamaan paaluhevoset jo avauspuolikkaan aikana kiinni.

9 YLÖSTALO kilpaili viimeksi tätä selvästi kovemmassa lähdössä, eikä riittänyt kärkikolmikkoon. Tällä kertaa ruuna taistelee samanlaisella suorituksella lähdön voitosta.

5 TARUN TUHKIMO kaipaisi hitusen kovuutta lisää otteisiinsa. Lähtö on sille paperilla melkoisen sopiva, joten ainakin totosija on haarukassa. 1 CARO voi ravatessaan yllättää.

Lähtö 4, Toto4-1

A - 14 B - 1, 12, 5, 7, 4, 8, 13, 6 C - 2, 9, 11, 10

14 Hayai Chikara – 1 Africa Backwoods – 12 Finn Joska

Takamatkan selvä suosikki 14 HAYAI CHIKARA otti viimeksi omansa johtavan rinnalta. Paljon oli pelissä, mutta toisaalta Hayai Chikara pystyy vielä parantamaan tuosta suorituksesta. Ihan läpivarmaksi saakka ruuna ei kelpaa, koska juoksunkulusta on tulossa takamatkalta tyystin erilainen.

1 AFRICA BACKWOODS pääsee voltista lujaa matkaan ja loistavat lähtöasemat nostavat onnistuneen juoksun saamista entisestään.

12 FINN JOSKA pääsi viimeksi sisäkautta tulemaan vapaasti, mutta Hayai Chikara jäi edelle. Sama vaara on nytkin, ellei Finn Joska pääse nauttimaan sopivasti suosikin vetoavusta kirihetkellä.

Kohteeseen voi hakea myös yllätystä, sillä joku paaluhevosista voi saada nappireissun ja kiriä sellaisella mukaan kärkitaistoon.

Lähtö 5, Toto4-2

A - 2, 13, 11, 6 B - 10, 9, 14 C - 4, 8, 1, 7, 3, 12, 5

2 Firetta – 13 Zippy Kemp – 11 Trickery Twine

Paalun 2 FIRETTA on kehittynyt viime starteissaan ja tehnyt tasapainoisia suorituksia. Tamma tarvitsee voittaakseen onnistuneen juoksun, mutta sellaisen se voi hyvältä paikalta myös saada.

13 ZIPPY KEMP puolestaan ei ole päässyt ihan sellaiseen lentoon kuin mitä viime kausi lupaili. Tamma on nopea ja ravivarma, eikä vastassa ole yhtään liian kovaa hevosta.

11 TRICKERY TWINE saattaa olla koko porukan kyvykkäin hevonen. Sen otteet ovat ailahdelleet hieman, mutta onnistuneella juoksulla ja sopivan mittaisella kirillä Trickery Twine osallistuu kärkitaistoon.

6 DEVILA CARAMELL oli asiallinen Kajaanissa ja jos se hieman vielä parantaa tähän kisaan, ei kärkisijasta pidä yllättyä.

Lähtö 6, Toto4-3, PD-1

A - 9, 3, 8 B - 4, 6, 5, 1, 10, 2, 11

9 Walk A Mile – 3 Dark Lane – 7 Goal Ribb

Haastavalla kohteella jatketaan. 9 WALK A MILE ei ole esittänyt ihmeitä, mutta parempia suorituksia odotellaan. Ainakin rahallisesti Rovaniemen sarja on sopiva, eikä matkastamaan pitäisi olla ainakaan haittaa.

3 DARK LANE pääsee hyvin matkaan ja ruuna saanee onnistuneen juoksun kärkiryhmässä. Myös sen kohdalla vaaditaan lievää suoritusparannusta voittoa ajatellen.

7 GOAL RIBB on yhtä vaikea arvioitava kuin aina ennenkin. Ruuna menee matkan ja välillä hevonen on päässyt auton takaa yllättävän hyvin liikkeelle. Petteri Joki ajaa todennäköisesti eteenpäin ja mikäli kavereille sopii, voisi keulapaikkakin irrota.

Kohteeseen suositellaan paljon merkkejä, sillä myös B-ryhmä on tasainen, eikä mukana ole juurikaan täydellisiä statisteja.

Lähtö 7, Toto4-4, PD-2

A - 5+ B - 11, 7, 2, 3, 4, 9 C - 8, 6, 1 

5 Hokkus Pokkus – 11 Sohvin Valle - 10 Iitan Ilo

Paalulta matkaan pääsevä 5 HOKKUS POKKUS on päivän pääidea. Se jäi Rovaniemellä pussiin. Jorma Hannus: "Hevoselle jäi mielestäni voittovoimat varastoon. Harmi, kun ei päässyt kääntämään ja yrittämään lopussa. Hokkus Pokkus vaikutti nyt hyvältä ja se pärjää jatkossa."

Lauantaina hevosella on tuhannen taalan paikka palata voittokantaan. Hokkus Pokkus on Lapin lähtöihin todella kyvykäs hevonen ja sen valmentaja Kirsti Evijoki on ollut tyytyväinen harjoituksiin Rovaniemen kisan jälkeen.

11 SOHVIN VALLE tuli Oulun Toto76-lähdössä hänniltä vahvasti lopun ja hevonen tuntuu löytäneen huippukuntonsa. Silti 60 metriä takamatkaa ideahevoseen taitaa olla liikaa, sillä Hokkus Pokkus pystyy paalulta 1.28-alitukseen. Sohvin Valle jyrää joka tapauksessa taistelemaan totosijasta.

7 TURBULENSSI on vielä mahdollinen voittaja, mikäli ruunan yrityshalu on tapissaan. Aina näin ei ole ollut ja Turbulenssi tarvitsee tarkan reissun kärjen tuntumassa.

Toto4-vihjesysteemit

T4-1: 14 + 1, 12, 5, 7, 4, 8 (13, 6)

T4-2: 2, 13, 11, 6, 10 + 9, 14 (4, 8)

T4-3: 9, 3, 7, 4, 6, 1, 5 (10, 2)

T4-4: 5 Hokkus Pokkus (11, 7)

Pieni systeemi 35 riviä, hinta 7 euroa

Suuri systeemi 343 riviä, hinta 68,60 euroa

Lähtö 8

A - 1, 3 B - 7, 4, 6 C - 2, 9, 5

1 Koskelan Akseli – 3 Taksrok – 7 Ekopetus

Isojen tasoerojen lähtö. 1 KOSKELAN AKSELI ja 3 TAKSROK ovat onnistuessaan muille liian kova kaksikko. Kumpikin on tehnyt pitkään hienoja esityksiä ja lähtöpaikatkin enteilevät suosikkien kaksintaistelua.

7 EKOPETUS pystyy ottamaan kolmossijan, mutta suosikkien lyömiseen vaaditaan niiden lievää epäonnistumista tai Ekopetuksen uran parasta suoritusta. 4 VILLIEKO ja 6 MERKKI-ELLI ovat kisan muut mahdolliset menestyjät, mutta voittoon saakka niiden eväät eivät millään riitä.

Lähtö 9, Troikka

A - 7, 8, 10, 11, 1 B - 6, 4, 3, 2 C - 12, 5

7 Corbin Web – 8 Tequila Tösen G.K. – 10 Darya I Nur

Troikassa riittää haastetta kerrakseen. 7 CORBIN WEB on kovaluokkainen hevonen, joka on saanut tärkeän startin alle tauolta. Lähtö ei vaikuta paperilla hevoselle liian vaativalta, joten tasoa nostaessaan ori on mukana taistossa.

8 TEQUILA TÖSEN G.K. saa taakseen ammattikuskin. Hevosessa voisi olla pelillistä ideaa, sillä tamma on väläytellyt vauhtiaan viime starteissa. Ulkoradalta juoksun onnistuminen ei ole millään tavalla varmaa, mutta troikkasija ei olisi yllätys.

10 DARYA I NUR tulee viivalle varsin sekavalla taululla. Tamma jaksaa mennä ja hevonen on kiertänyt tätä kovempia tehtäviä. Voi olla, että Darya I Nur jää lähes pelaamattomaksi troikassa.

11 BENZIN kärsii rajusti takarivistä, joten sen pelikannatus saattaa puolestaan nousta liian suureksi.

1 IRIS QUEEN kilpailee elämänsä kunnossa ja saa sisäradalta tarvitsemansa nappireissun. Troikkasija on haarukassa, mutta tamma ei ole ollut kovin hanakka voittamaan.

Troikkavihje

7, 8, 10

7, 8, 10, 11, 1, 6, 4

7, 8, 10, 11, 1, 6, 4, 3, 2

Yhteensä 126 yhdistelmää, hinta 63 euroa

Lähtö 10

A - 3, 7, 5 B - 8, 1, 2 C - 6, 4

3 Sebastian Palema – 7 Quo Vadis Lavec – 5 Önas Linus

3 SEBASTIAN PALEMA elää voimillaan ja kaksarisija vaikuttaa illan päätöslähdössä todennäköiseltä.

7 QUO VADIS LAVEC ei vaikuta olevan enää parhaimmillaan, mutta toisaalta tehtävä olisi oikeinkin sopiva. Mikäli startti juoksuradalta onnistuu, voi Quo Vadis Lavec johtaa lähdöstä maaliin.

5 ÖNAS LINUS tekee muutaman startin myötä paluuta radoille. Viimeinen vaihde on toistaiseksi jäänyt uupumaan, mutta kapasiteetti hevosella riittää tällaisen lähdön voittamiseen.

- Lauri Jääskeläinen

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot