Rovaniemen vihjeet 22.10. raveihin

Rovaniemellä ravataan 22.10.2015 klo 18.00!

Torstain profiiliravit saivat positiivisen vastaanoton ilmoittautumispäivänä, joten viime raveista poiketen Rovaniemellä juostaan lähes täydet lähdöt. Toto4-pelissä voi olla tarjolla isoa rahaa, sillä kohteissa ei ole selviä varmaehdokkaita. Viime hetken kommentteja pyritään tarjoamaan Toto4-peliin paikan päältä mahdollisimman kattavasti. Mukana on useita mielenkiintoisia pelihevosia, joiden kohdalla päivän vire saattaa paljastua vasta lämmityksen jälkeen. Tervetuloa seuraamaan raviurheilua Suomen huipulta!

Lähtö 1

A - 6, 1, 3 B - 11, 2, 14, 5, 16, 8, 4, 13, 15 C - 10, 9, 12, 7

6 MAGIC WISH on mielenkiintoinen kolmevuotias jenkkitamma. Oulussa uran aloitus oli lupaava, joten lähdön onnistuessa Jarmo Saarelan ajokki ottelee voitosta.

1 THE ROMY'S LINDY näytti viimeksi ennen lähtöä oikeinkin hyvältä, joten siihen nähden kirin olisi voinut kuvitella kantavan totoon saakka. Ei esityksessä mitään vikaa ollut ja nythän lähtöpaikka on selvästi otollisempi kaksarisijalle.

3 KIVARIN ROCK otti samassa lähdössä viimeisen troikkasijan The Romy's Lindyn edellä. Ruuna voi mennä askeleen eteenpäin, jota vaaditaan, mikäli haluaa parantaa sijoitustaan.

11 ROAD TO HEAVEN oli myös viimeksi lämmityksessä positiivinen. Se teki tauolta kelpo startin ja kannattaa ottaa tällä kertaa pelimielessä vakavasti.

Lähtö 2

B - 3, 1, 4+, 7, 2, 6, 9, 8, 10, 5

Lähdössä on mahdotonta nostaa yhtään hevosta toisen yläpuolelle. 3 TUURIN HELMI lähti viimeksi 100 metriä kauempaa kuin 1 MAKSI-ONNI. Nyt kaksikko on samalla viivalla, joten jo pelkästään sillä perusteella Tuurin Helmi taitaa olla kisan todennäköisin voittaja. Tamma ei ole kuitenkaan vielä koskaan sijoittunut kaksariin.

4 KEN saa plusmerkin, koska taulussa on vain yli 1.40-tuloksia. Hevonen pystyy kuitenkin menemään pätkän kymmenen sekuntia kovempaa ja ravilla voitto ei millään tavalla yllättäisi. Hyppy tuntuu kuitenkin olevan turhan herkässä.

7 VILHOLAN TAIKA on esittänyt vauhteja, jotka riittävät kärkisijaan. Lämmityksessä kannattaa ottaa seurantaan tauolta palaava 6 VILKKAAN TUURI, joka aloittaa pitkän tauon jälkeen Lapissa.

Lähtö 3

A - 1, 7, 9, 5+ B - 4, 3, 2 C - 6

Nuorten Sarjassa 1 CHICOTTE CHIC jatkoi Oulun mainion suorituksen jälkeen kakkossijalla Bodenissa. Rovaniemellä vastaan asettuu monta mielenkiintoista haastajaa. Voimasuhteiden vertaileminen on erityisen vaikeaa.

7 KING JOURNEY aloittaa Lapissa. Ruuna on ilman muuta kyvyiltään riittävä peli tähän lähtöön, mutta ulkorata vaikeuttaaa tehtävää.

9 ADIOSKA ja 5 ZELL MEMENTO ovat lähdön perushevosia. Pelimielessä mielenkiintoisin on Zell Memento, joka voisi ottaa ensimmäiset keulat ja antaa ne sitten jollekin pelihevosista pois. Ori seuraa nappireissulla hyvin, eikä ole kaukana kaksarisijasta.

Lähtö 4, Toto4-1

A - 3, 9 B - 4, 2, 5, 10 C - 8, 12, 7, 1, 6

3 BESSIE BLISS ottanee ongelmitta joukon komentoonsa. Tamma juoksi viimeksi reilussa ylisarjassa, eikä Miss Southwind ollut lyötävissä. Se onkin hevonen, joka voittaisi tässä lähdössä kenet tahansa mennen tullen. Bessie Bliss ei ole hetkeen voittanut, mutta Toto4-pelin avauksessa siihen tarjoutuu oiva mahdollisuus.

9 AMOUR BOOST juoksi vielä maanantaina Kuopiossa ja tuo välistartti kannattaa tarkistaa. Ruuna on syksyn aluksi esittänyt väkevää virettä, eikä kärkisija yllättäisi Rovaniemellä. Amour Boost jaksaa tehdä töitä matkan aikana, joten todennäköisesti Pertti Taskinen pyrkii haastamaan suosikkia jo ennen päätöspuolikkaan alkamista.

4 CALL HIM IN ja 2 ANNA'S BOY ovat kisan potentiaalisia yllättäjiä. Paperilla vaikuttaa kuitenkin siltä, että suosikkipari on onnistuessaan hieman muita edellä maalissa.

Lähtö 5, Toto4-2

A - 2, 7 B - 9, 5, 3, 8, 1, 6 C - 4

Arvoituksellinen kohde. 2 POPPI ja 7 POPKATTI ovat Itä-Suomen väriläiskät lähtöön. Poppi on voittanut kolme melko sopivaa lähtöä urallaan, eikä Rovaniemen tehtäväkään ole sieltä kovimmasta päästä. Tamma olisi erityisesti keulaan päästessään lähellä, mutta paalun molemmilla vastustajista voidaan ajaa aktiivisesti.

Popkatti kestää paremmin vauhtia, mutta ori on esiintynyt epävarmasti. Kahdelta pakilta ei ole varaa laukata, jos meinaa olla ensimmäisenä maalissa.

9 TAIGAN VIUHU pudotti ennätystään kesällä, mutta viimeksi lähtö oli kova, eikä hevonenkaan pystynyt parhaimpaansa. Taigan Viuhu palaa tähän kisaan pieneltä tauolta.

5 NOPSA PALMA pärjää ravatessaan ilman muuta. 3 KUURITSA on alisuorittanut hieman ja voittoon vaaditaan nähtyä enemmän, mutta toisaalta lähdössä ei kannata säästellä merkkejä. 

Lähtö 6, Toto4-3, PD-1

A - 10, 7+, 11, 6 B - 3, 4, 2 C - 5, 1, 12

10 MISS SOUTHWIND on tasokkaan A-ryhmän ykkösnimi. Se kilpailee rahallisesti ylisarjassa, mutta toisaalta tamma on sinnikäs yrittämään, eikä ole ollut nirso juoksunkulun tai vastuksen suhteen.

7 BEAR A TITLE voi olla hyvinkin maistuva pelihevonen. Mika Jauhola lataa täysillä kiihdytykseen. Sisäpuolella ei ole sellaisia hevosia, joilla olisi mielekästä lähteä vastaamaan alussa. 6 EASTWIND COOPER sen tekisi, mutta sen nopeus ei taida riittää. Bear A Title otti arvokkaan kakkossijan viimeksi ja voi nyt kirkastaa hopean kullaksi.

11 HAYAI CHIKARA on kulkenut voitosta voittoon mutta sen kannatus tuskin jää edullisiin lukemiin entistä tiukemmassa tehtävässä. Eastwind Cooper oli viimeksi Rovaniemellä vain muutaman mitan maalissa jäljessä, vaikka joutui tekemään töitä johtavan rinnalla. Kohde pelataan mahdollisimman kapeasti, eli kolme ennakkoon maistuvinta hevosta nousee lapulle saakka.

Lähtö 7, Toto4-4, PD-2, Troikka

A - 3, 13, 6  B - 14, 11, 15, 9, 4, 7, 8, 10 C - 12, 1, 5, 2, 16

3 QUO VADIS LAVEC olisi kesän huippukunnossaan lähes varma voittaja, mutta tällä hetkellä ruunan suoritustasoon liittyy kysymysmerkkejä. Quo Vadis Lavec ei tietenkään voi olla parhaimmillaan, mutta esimerkiksi keulaan päästessään hevonen riittää rutiinisuorituksellakin voittotaistoon.

13 MR BIG on erittäin mielenkiintoinen rovaniemeläisen kimppatallin ostos. Ruunan ominaisuudet tuntuisivat sopivan hyvin Lapin lähtöihin, joissa pärjää pitkälle hyvällä perussuorittamisella. Mr Big pääsee takamatkan juoksuradalta hyvin liikkeelle, kun sisäpuolella on vielä muutama tasainen kiihdyttäjä.

6 BARCELONA F on Toto4-pelin kolmas pelivalinta. Mikäli ohjastaja Mauri Jaara pääsee Quo Vadis Lavecin etupuolelle tai tämän taakse, pitäisi kärkisijan olla lähellä. Vaarana on kuitenkin jäädä johtavan rinnalle, josta voittaminen tuskin onnistuu.

14 BOZTHEMAN ei riittänyt Bodenin suhteellisen kovassa lähdössä, mutta Rovaniemellä hevonen aloitti positiivisesti. Ruuna pääsee sekin hyvin matkaan, joten hevoselle annetaan pieni mahdollisuus voittoon saakka. Muiden ykkössija olisi jo isompi yllätys.

Troikkavihje

3, 13, 6

3, 13, 6, 14, 11, 15, 9, 4

3, 13, 6, 14, 11, 15, 9, 4

Yhteensä 126 yhdistelmää, hinta 63 euroa

Toto4-vihjesysteemit

Toto4-1: 3, 9 (4, 2)

Toto4-2: 2, 7, 9 + 5, 3, 8, 1, 6 (4, 2)

Toto4-3: 10, 7, 6 (11, 3)

Toto4-4: 3, 13, 6 + 14 (11, 15) 

Pieni systeemi 54 riviä, hinta 10,80 euroa

Suuri systeemi 192 riviä, hinta 38,40 euroa

Lähtö 8

A - 9, 7 B - 1, 8, 5, 6, 3 C - 4, 2

9 VILMA LYYDIA oli varman oloinen Rovaniemen Toto76-kierroksella 8. elokuuta. Sitä ennen ja sen jälkeen laukat ovat sotkeneet tamman nousun sarjoissaan. Vilma Lyydia saa lauantaina voltata yksinään, mutta silti hevosella on jonkinlainen laukkariski. Mikäli tamma ravaa, se myös menestyy.

7 HOKKUS POKKUS on tehnyt viimeisissään hienot kirit taustalta. Ruuna on Toto76-tason hevonen, mutta kesä meni terveysongelmien vuoksi penkin alle. Hokkus Pokkus ei pääse kovin kovaa matkaan, mutta tulee aina vahvasti perille.

1 FAIJA taisteli Ylivieskassa sinnikkäästi johtavan rinnalta kakkoseksi. Ori onkin paras vapaalta radalta, joten Petteri Joki pyrkii kaikin keinoin pitämään keulapaikan hallussaan. Faijan menohalut ovat vaihdelleet, joten pelimielessä siihen on hieman vaikea suhtautua.

8 TARUN TYKKI oli viimeksi merkittävästi parempi kuin palatessaan tauolta, joten ori voi aivan hyvin venyä kärkisijoille.

Lähtö 9, Troikka

A - 6, 1, 12 B - 2, 4, 9, 8, 5, 11 C - 3, 10, 7 

Toisessa troikassa suosikkien yllä leijuu paljon epävarmuustekijöitä. 6 DANIEL NEWPORT näytti ihan hyvältä Rovaniemen lämmittelyssä, mutta startissa hevonen kuumeni heti pitkälle laukalle. Ruunan ei pitäisi olla erityisen epävarma tapaus, mutta päivän vireestä ei saatu uutta merkittävää tietoa.

1 TEQUILA TÖSEN G.K. avaa kovaa ja Jussi Kivijärvi pyrkii taatusti pitämään keulapaikan hallussaan. Lähdössä on aineksia ylivauhtiseen avaukseen, sillä 3 STONE CAPES LORD lähtee itsestään kovaa ja myös esimerkiksi 8 VIVIAN CIRKUS saattaa osallistua sisäradan paikkojen jakoon. Tequila Tösen G.K. pystyy johtamaan koko matkan, jos kilvanajolta vältytään alussa.

12 BENZIN oli viimeksi lepsu keulapaikalta ja päästi kaksi kaveria ohitseen. Tällä kertaa lähtöpaikka on niin hankala, että juoksusta voi totosijankin suhteen tulla liian vaativa. Toisaalta, kisa on paperilla melko sopiva ja Mauri Jaara osaa käyttää tilaisuutensa hyväkseen, jos keulapäässä hevosten voimavarat kulutetaan jo ennen maalisuoraa. Lisäksi voi olla, että tällä kertaa Benzin ei kuumene liikaa peleissä.

Troikassa haetaan yllätystä toiselle tai kolmannelle riville, mutta perushevosista kahden pitää onnistua.

Troikkavihje

6, 1, 12

6, 1, 12

6, 1, 12, 2, 4, 9, 8, 5, 11

 

6, 1, 12

6, 1, 12, 2, 4, 9, 8, 5, 11

6, 1, 12

Yhteensä 84 yhdistelmää, hinta 42 euroa

Lähtö 10

A - 3, 5, 7 B - 4, 2, 6, 10, 9 C - 1, 11, 8

3 DITCHBACK DEAR on selvästi paremmissa lähtöasemissa kuin viime keskiviikkona Kaustisella. Kuopiossa hevonen voitti vastaavista asetelmista samantyyppisen tehtävän kuin Rovaniemellä, joten aktiivisella kuskilla suosikkiasema on perusteltu. Lähdön osallistujien voimasuhteet ovat kuitenkin niin pieniä, että tamman juoksun pitää mennä jouhevasti, jos se aikoo lähdön voittaa.

5 BADBOY BIRDIE palaa pieneltä tauolta radoille. Ruuna jaksaa mennä, mutta laukat ovat pilanneet valtaosan uran starteista. Hevonen voi pieneltä paussilta olla parempi, joten ruuna kannattaa ottaa mukaan peleihin.

7 ALSO STARRING sai viimeksi nappireissun, eikä esityksessä ollut mitään extraa. Tamma pystyy parempaankin, ja siksi hevonen nousee A-ryhmään.

 

- Lauri Jääskeläinen

 

 

 

 

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot