Rovaniemen vihjeet 31.10. raveihin

Rovaniemellä ravataan 31.10.2015 klo 18.30!

Lauantain Porin Toto76-ravien jälkeen suunnataan katseet Rovaniemelle, jossa kilvanajot pääsevät vauhtiin kello 18.30. Pelit on syytä pitää mahdollisimman kapeana, vaikka useampi pelilähdöistä juostaan ilman selvää suosikkia. Tervetuloa seuraamaan raviurheilua Suomen huipulta!

Lähtö 1

A - 2, 1 B - 6, 7, 3, 4, 5

Nuorten ohjastajien lähtö on kahden kauppa, vaikka viisi naista pyrkiikiin pistämään pojille kampoihin. 2 BENZIN saa kyytiinsä Jonne Niemelän ja 1 GLAMDRING SLIM saa rattailleen Santeri Oikaraisen. Molempien nuorukaisten suku kestää vertailun, ja raviurheilun alkeet on opittu jo pihapiirissä.

Benzin pyrkii keulaan, josta sen sijoittuminen kaksariin on todennäköinen tapahtuma. Glamdring Slim on urallaan taistellut vastoinkäymisiä vastaan, mutta nyt alla on kaksi puhdasta starttia. Voittoja ei ole vielä tullut, mutta ori kilpailee nousukunnossa, eikä vastus ole ihan viime starttien veroinen.

Muiden tehtävä kaksariin on vaikea, mikäli suosikkipari vain suorittaa tasollaan. 6 ROGER REBUY huomioidaan seuraavana ja sen voi ottaa peleihin, mikäli Glamdring Slim vaikuttaa esimerkiksi lämmityksessä epävarmalta. Roger Rebuy aloitti kohtalaisesti ja voi startin alle saatuaan terävöityä selvästi.

Lähtö 2

A - 4, 9, 5 B - 14, 1+, 3, 13, 6, 15, 8, 10, 2 C - 16, 7, 12, 11 

4 EMMA SONIK oli viimeksi hyvä kakkonen, vaikka Steam Arthur jyräsikin ykköseksi. Tamman pitäisi kehittyä starttien myötä, joten kärkipaikalle päästessään kärkisija on todennäköinen.

9 E.V. BENA venyi hienosti viime torstaina uuteen ennätykseensä. Ruuna tuli juosten maaliin saakka, vaikka jo matkalla pidettiin kireää tempoa. Ruuna voi edelleen pilata laukkoihin, mutta kykyjä sillä on kärkisijalle.

5 KIVARIN ROCK oli samassa kisassa mainio kolmas. Ruuna on laiskaa sorttia, joten se terävöityy kisojen myötä, eikä lähdönuusinnoistakaan olisi haittaa. Kivarin Rock taistelee tiukasti totosijasta, mutta voitto olisi positiivinen yllätys.

1 PARK'S COLOMBO on edelleen varovainen ideahevonen. Se otti Virpiniemen harjoitusraveissa hyvin vauhtia, mutta pilasi Rovaniemellä laukkoihin. Mikäli ruuna sattuisi onnistumaan loistavalta sisäradalta, ei 1.18-tulos ja kaksarisija ole lainkaan utopistinen ajatus. Hevonen kannattaa ottaa peleihin pienellä rahalla mukaan!

Lähtö 3

A - 7, 4 B - 6+, 5 C - 3, 2, 8, 1

7 YLÖSTALO lähtee jahtiin 100 metrin pakilta, joten kiire tulee. Toisaalta, edessä on 40 metriä tyhjää ja lähtö on paperilla Ylöstalolle oikeinkin sopiva.

4 VILHOLAN TAIKA lopetti viime torstaina vahvasti, mikä nostaa sen mukaan A-ryhmään. Nappionnistuminen teki varmasti hyvää tamman itseluottamukselle. Ravilla hevonen pystyy 1.35-tulokseen ja voittoon.

6 MIKSUTAR vaikutti viimeksi paremmalta kuin ennen taukoaan. Tamma otti myös hyvin vauhtia, joten Miksutar voisi olla oiva pelikohde totossa. Tamma tuskin kuumenee peleissä erityisesti.

Lähtö 4, Toto4-1

B - 8, 7, 2, 5, 3, 4, 6 C - 1

Erittäin haastava Toto4-pelin avauskohde. 5 CABRIOLET sai viimeksi tarvitsemansa suojajuoksun reipasta vetäneen kärjen takana ja tamma palkitsi sen ylivoimaisella voitolla. Cabriolet on nyt itse takamatkalla, eikä onnistuminen ole lainkaan selvää. Tamma osaa muutenkin ailahdella, joten tuskin edelliskerran yllätysvoittaja on edullinen pelihevonen.

8 KEISUN ROOPE nousee rankingin kärkeen. Vauhdikas hevonen palaa tauolta, mikä tuo riskitekijöitä mukanaan. Keisun Roope kohtaa sopivan vastuksen ja kuuluu ensimmäisenä peleihin mukaan.

7 TAIGAN VIUHU palasi pieneltä tauolta Rovaniemelle, mutta pilasi laukkaan. Tamma nosti roimasti tasoaan syksyn starteissa, joten tähän kisaan hevosta kannattaa varoa.

2 KUURITSA osoitti viimeksi parempaa ja ruuna on nyt kova sana keulasta. Siitä hevonen pystyy kaksariin, mutta voittaakseen hevosen pitää edelleen parantaa.

5 CABRIOLET ja 3 NOPSA PALMA ovat vielä perushevosia kaikille Toto4-kuiteille. Molemmilla on kapasiteettia pyöreän lähdön voittoon, jossa pitää varautua isoonkin yllätykseen.

Lähtö 5, Toto4-2

A - 1 B - 3, 5, 7, 6, 4, 8

1 BARCELONA F taitaa vihdoin ottaa kauden avausvoittonsa. Ruuna ei välttämättä pysty pitämään suoraa keulapaikkaa hallussaan, mutta kahdeksan hevosen lähdössä toiselle radalle nouseminen ei muodostu ongelmaksi. Barcelona F oli viimeksikin mainio, joten kuntonsa puolesta sen pitää olla lähellä.

Lähdön kakkoshevosta on hyvin vaikea nimetä, sillä haastajilta puuttuvat kunnon näytöt. Oikeastaan jokainen osallistujista voi taistella onnistuessaan kaksarisijasta. 3 BUTCH SUPER TEX voi parantaa osaavista käsistä kisojen myötä, ja se onkin lähinnä tyrkyllä suoraa pariin.

Lähtö 6, Toto4-3, PD-1

B - 10, 11, 3+, 6, 5, 7, 4, 1 C - 2, 8, 9

Toto4-pelin kolmas kohde ja Päivän Duon avaus on yksi illan tasaisista lähdöistä. 10 ROCKY MCKINNON on suosittanut tasaisen varmasti, mutta voitot ovat kortilla. Nyt siihen on aikaisempaa selvästi parempi mahdollisuus, sillä sarjojen huiput puuttuvat viivalta.

11 FINN JOSKA juoksi jo viimeksi hokkikengässä ja sille sopisi pakkasravit mainiosti. Tuolloin ruuna tikittää selkäjuoksun päätteeksi terävästi viimeiset 400 metriä. Myös sille viime torstain lähtö oli hieman liian kova.

3 M.T. INVADER on kulkenut urallaan lujaa, mutta hevonen on tarkka rataolosuhteista ja siksi alla on muutama poisjäänti. Sanna Palosaaren valmennettava vaikuttaa kuitenkin nyt hyvältä pelihevoselta. Toto4-pelissä ei kannata säästellä merkkejä, sillä B-ryhmäläisten sijoitukset taitaa määritellä juoksunkulku.

Lähtö 7, Toto4-4, PD-2

A - 3+, 9 B - 6+, 8, 1 C - 2, 7, 5, 10

Matkana on 1600 metriä ja lähetystapana voltti. Se muuttaa aivan ratkaisevasti kisan voimasuhteita. 3 ORE on nähtävä jopa suosikiksi, sillä ravilla ruuna pinkoo kärkipaikalle, josta sen pitäisi kestää reipas tempokin kunnialla. Toki vastustajat ovat esittäneet kovempaa kuntoa, mutta 9 SOHVIN VALLE on väärällä matkalla. Se tasoittaa voimasuhteita merkittävästi ja näistä lähdökohdista varsinkin paripelissä Ore on loistava ideahevonen.

6 LUMISUKKA, 8 TURBULENSSI ja 1 TARUN TYKKI vaanivat lähdössä yllätystä. Lumisukka on hyvin sarjassa sisällä ja voisi selvitä juoksuradalta johtavan rinnalle. Se nostetaan mukaan peleihin.

Toto4-vihjesysteemit

Toto4-1: 8, 2, 5, 3, 7 + 4, 6 (1, 8)

Toto4-2: 1 Barcelona F (3, 5)

Toto4-3: 10, 11, 3 + 6, 5, 7, 4, 1 (2, 8)

Toto4-4: 3, 9, 6 (8, 1)

Pieni systeemi 45 riviä, hinta 9 euroa

Suuri systeemi 216 riviä, hinta 43,20 euroa

Lähtö 8, Troikka

A - 1 B - 3+, 12, 9, 2, 8, 6, 4, 5, 7, 11

1 VILSSON BOY toimii troikan tukipilarina. Martti Aikion tavoitteena on pitää keulapaikka hallussaan, mutta rinnalta 2 EKO IMELDA on pelottavan nopea ja monella muullakin varmasti panostetaan kiihdytykseen. Vilsson Boy tuskin silti jää jalkoihin ja keulapaikan hakeminen saattaa onnistua matkan edetessä. Hevonen palasi tauolta hienossa kunnossa ja tuskin taso ainakaan laskee tähän kisaan.

3 WILIMA teki myös lupaavan paluun radoille. Tamma hakee edelleen uransa avausvoittoa, mutta totosijoja on kertynyt jo seitsemän. Troikka yritetään pelata kapeasti niin, että Vilsson Boy voittaa ja Wilima sijoittuu toiseksi tai kolmanneksi.

Troikkavihje

1 Vilsson Boy

3 Wilima

12, 9, 2, 8, 6, 4, 5, 7, 11

 

1 Vilsson Boy

12, 9, 2, 8, 6, 4, 5, 7, 11

3 Wilima

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa

 

- Lauri Jääskeläinen

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot