Vihjeet 21.2. raveihin

Rovaniemen kausi alkaa 21.2.2016 kello 14.00!

Talvi on vaihtumassa kevääksi, mikä tietää ravikauden avausta myös Lapissa. Lapin hevosista moni avaa kautensa Rovaniemen raveissa, joten pelaajia pyritään palvelemaan suorilla tallikommenteilla valmentajilta jo ennen kilpailuiden alkua kello 13.30 alkaen. Tule paikan päälle tai vastaanottimien ääreen keräämään parhaat vinkit jo ennen ponilähtöä!

Ravit koostuu kymmenestä totolähdöstä ja ponilähtö juostaan kello 13.45. Voittajaa, sijaa ja kaksaripeliä pelataan jokaiseen lähtöön, Toto4-peli juostaan lähdöissä 4-7 ja Päivän Duo lähdöissä 6-7. Hienotasoinen troikkalähtö kisataan lähdössä 9, joten jännättävää riittää koko ravitapahtuman ajan. Tervetuloa!


Lähtö 1

A - 2, 12 B - 3+, 10, 6, 4, 9, 11, 13 C - 14, 7, 1, 8, 15

2 NEW GROVE STORM on suvultaan mielenkiintoinen ja myös kykyjä tuntuisi löytyvän. Ongelmana vain on, että hevonen jännittää kilpailutilanteessa. Taulu on sekaisin, mutta ruuna harjoittelee hyvin ja menestyy, mikäli mieli ei järky porukassa. Jarmo Saarela pyrkii varmasti ensin ravilla matkaan ja jatkossa aktiivisesti kohti keulapaikkaa.

12 KIVARIN ROCK kipuaa a-ryhmään, vaikka Sanna Loukusa viestitti yllättyvänsä voitosta. Mitään takapakkeja ei treeneissä ole ollut ja ruuna kehittyi mukavasti syksyn starteissa. Kivarin Rock on ajettavaa mallia, joten Santtu Raitala rattailla voi piristää hevosen juoksuhaluja erityisesti loppumatkasta.

3 CANKUS TAJ MAHAL on haastajista se, joka voi jäädä liikaa suosikkien varjoon. Forssan koelähtötulos on juostu vetisissä olosuhteissa, ja kertoimet saattavat jäädä palkitseviksi. Cankus Taj Mahal voi hyvinkin päästä kärjen taakse sisäradalle tai jopa keulaan, jos askeleet aja-komennolla osuvat täydellisesti lankulle.

Lähtö 2

A - 7+ B - 2, 3, 1, 6, 4, 5

7 MAKSI-ONNI on hyvä pelihevonen, mikäli lämmitys ei tuo mitään negatiivista informaatiota esimerkiksi laukkojen myötä. Henna Sarajärvi raportoi, että talven harjoitukset ovat menneet hyvin. Takamatkojen merkitys poistuu, kun edessä on tyhjää tilaa ja kärki tuskin lähtee pitämään suosikin näkökulmasta turhan kovaa tempoa. Mauri Jaara rattailla varmistaa sen, että Maksi-Onni on normaalisuorituksella kärkisijassa kiinni.

2 RAPSUN TÄHTI saattaa olla onnistuessaan vakavin uhkaaja. Tosin hevonen ajautui viimeksi koelähtöön, eikä siinäkään malttanut ravata. Alleajo voi kertoa senkin kohdalla enemmän päivän vireestä.

3 TUURIN TOIVE vaikuttaa kyvyiltään tähän porukkaan riittävältä, mutta ravin kanssa on ollut työmaata. Pitkän linjan ravimies Lauri Savinainen ajaa reilusti eteenpäin, jos Tuurin Toive vain pääsee ilman hyppyä taipaleelle.

1 MORTTI-PEKKU jäi koelähdössä edelle ja Markku Kuuselan ajokki pääsee aloittamaan kautensa hyvistä lähtökohdista.

Lähtö 3

A - 9, 5 B - 1, 6, 7, 2, 11 C - 4, 10, 3, 8

9 PAMELA CAPAR pujotteli Oulussa suoraan tauolta voittoon, vaikka Unbelievable Story näytti välillä olevan jo karkumatkalla. Äimäraution kisa oli ylivauhtinen ja hevoselle sopiva, kuten toki myös Rovaniemen tehtävä.

5 BADBOY BIRDIE otti uransa alussa laukan aina ensimmäisessä kaarteessa ja se vaikutti olevan parantumaton ongelma hevosen korvien välissä. Loppukesästä hevonen otti kaksi hienoa voittoa, mutta tämän jälkeen hyppy palasi kuvioihin. Joko-tai hevonen riittää kyvyiltään varmasti.

1 BID OR STAR pystyy menestymään, mutta toisaalta sillä on isohko laukkariski, jota ei välttämättä taulusta voi päätellä. Kaarlo "Kassu" Palojärvi pyrkii ajavaan aktiivisesti kärkipaikalta tämän tehtävän.

6 SHARK ARROW voitti Bodenissa pistelähdön, joten kruunujakaan ei ymmärrettävästi tullut kilokaupalla. Voi olla, että Ruotsin voitto taulussa kertoimet laskevat liikaa, mutta toki ori on mahdollinen kaksarihevonen.

7 CALLELA SAMURAI ei ihan riittänyt voittoihin edellisessä elämässään, mutta tahti saattaa olla toinen Rovaniemen korkeudella. Toivottavasti viime hetken informaatio avaa kolmannen lähdön voimasuhteita paremmin.

Lähtö 4, Toto4-1

A - 8, 1+ B - 5, 3, 7, 2, 4, 11, 10, 12, 6

8 LENTO-ESSI ansaitsi Oulun joulukuun starteissa 2200 euroa, mikä tekee paluun radoille hieman haastavammaksi. Tamma vastaa hyvin esimerkiksi keulapaikalta, mutta takamatkan voltin vitoselta sinne ei välttämättä ole mitään asiaa. Toisten takana juokseminen puolestaan on ollut aika ajoin hankalampaa ja kun mistään lentokoneesta ei vielä ainakaan tässä vaiheessa uraa puhuta, päädytään vihjeessä varmistusten tielle.

1 PYÖRIÄN VILISTYS on yksi kovan kajaanilaisjoukkueen mahdollisia menestyslenkkejä. Ruuna on aavistuksen epävarmaa sorttia ja paljon voi ratketa kiihdytyksessä. Mikäli kaveri pilaa rinnalta alussa laukkaan, voisi Pyöriän Vilistys johtaa lähdöstä maaliin.

Vähemmän pelatuista 3 R.R. EINARIN ARI on pyrkivä ori, joka voi lähteä viemään vauhdilla. Hevosella on kuitenkin suunnaton laukkariski, joten sen mahdollisuuksia on mahdotonta arvioida etukäteen. Kaiken kaikkiaan avauskohde on Toto4-pelissä niin kiharainen, että suuremmassa systeemissä huolitaan jokainen osallistujista lapulle.

Lähtö 5, Toto4-2

A - 6, 7 B - 3, 5, 2, 11, 4 C - 1, 9, 12, 8, 10

6 MIND MAGIC teki viime syksynä Ruotsissa useita sellaisia suorituksia, jotka riittäisivät tämän lähdön voittoon. Toisaalta hokkien sopivuus on arvoitus ja Jouko Kangas ei osaa yhtään arvioida, miten kauden avauskisassa käy. Joka tapauksessa viisivuotias on mahdollinen keulahevonen ja todennäköinen totokandidaatti.

7 DANIEL NEWPORT epäonnistui viime kaudella kolmesti Suomessa, mutta väläytteli riittävää kapasiteettiaan. Ensimmäinen talvi Suomessa on voinut tehdä hyvää mielelle ja ruunalla tuntuisi olevan vielä juoksematonta rahaa radoilla.

Kilpailleista hevosista 3 RISE ABOVE on harva-askelinen jyrä, joka on alisuorittanut Bodenin hienon voiton jälkeen. 5 ROGER REBUY on nousukunnossa, mutta se on puolestaan riippuvainen onnistuneesta juoksusta. Startteja alle saanut 2 MR CHAPLIN ansaisee vielä hyvänä lopuntulijana paikan Toto4-kuitilta.

Lähtö 6, Toto4-3, PD-1

A - 7+, 8 B - 2, 4, 9, 10 C - 5, 3, 6, 1

7 TÄHTI KEPU on varmistunut uskomattomasti vielä vanhoilla päivillään. Ruutia on edelleen alkumatkalla paljon, mutta viime syksystä saakka kuskit ovat pystyneet hallitsemaan ruunan menohaluja. Tähti Kepu on kova sana Mäntyvaaran maalisuoralla.

8 SIIRIN ÄLLI on tuttu ja kova vastustaja. Taulussa näkyvistä kisoista on kahdesti tullut Tähti Kepulta turpiin, mutta toisaalta Siirin Älli oli viimeksi Kaustisella entistä parempi. Kyseessä on melkoisen tasaveroinen suosikkikaksikko.

2 HOKKUS POKKUS on aikavoltissa hyvin sarjassa sisällä. Jorma Hannus pyrkii ravilla matkaan, jonka jälkeen keulapaikan luulisi olevan tarjolla. Ruuna pystyy suoraan tauolta pitämään kovat takamatkalaiset kurissa, jos vain ravi on raiteillaan.

4 TUULENPOJU on Lapin lahjakkaimpia hevosia. Kalevi Salmela on tutun maltinen odotuksissaan: "Kovaa ei ole ajettu. Katsotaan ja kokeillaan, missä mennään. Ilman muuta voitto yllättäisi ja rahasijakin olisi kova juttu." Tuulenpoju on niin kova tekijä, että hevonen kannattaa joka tapauksessa ottaa useampaan merkkiin mukaan lapulle.

9 IITAN ILO ja 10 SOHVIN VALLE ovat nekin todella hyviä hevosia, mutta systeemiä ei voi paisuttaa enää suuremmaksi.

Lähtö 7, Toto4-4, PD-2

A - 2, 1+ B - 4, 8, 14, 13, 7, 9, 11, 12 C - 15, 5, 10, 6, 3

Kahden merkin taktiikka. 2 VOLUME HOSS juoksi vielä torstaina Bodenissa, ja kisa jätti kysymysmerkkejä. Hevonen ampui vauhdilla ja otti keulapaikan haltuunsa, mutta kadotti samassa raviaan ja laukkasi. Näin vire jäi näkemättä, sillä jatkossa meno lipsui taustalla. Ruuna lähtee hyvin myös voltista ja sillä on Mauri Jaaran opastuksella mahdollisuus keulajuoksuun tai vaihtoehtoisesti keulan kantaan. Molemmista asetelmista Volume Hoss on kirihetkellä vaarallinen, sillä ruunalla on hurja pätkä.

1 JIMI EL BOMBO on ainoa varmistus Toto4-vihjeessä. Sen viime startti Harstadissa ei mennyt suunnitelmien mukaan, kun hevonen lähti haparoiden matkaan ja jäi yli 50 metrin päähän keulasta. Loppumatkan ruuna kulki kuitenkin sen verran asiallisesti, että tällä kertaa Jimi El Bombo on toivemerkki Toto4-pelissä. Normaalisti hevosen ei pitäisi olla voltista epävarma ja Mikael Niva paljasti, että hän koittaa Volume Hossin selkään.

Pohjois-Suomeen viime kauden lopulla siirtynyt 4 DARTH VADER on myös pelihevosia, mutta se putoaa takamatkalaisten tavoin ulos Toto4-kuitilta. Kierteleminen ei ole paljon kilpailleille hevosille enää mitään herkkua, joten lähdössä luotetaan hyvien lähtöpaikkojen voimaan.

Lähtö 8

A - 2, 11, 8 B - 6, 4, 3, 10, 5, 9 C - 12, 7, 1

2 BLADY BOLS BLUE on loistavan lähtöpaikkansa turvin suosikki. Päivän vireestä ei kuitenkaan ole näyttöjä, joten heikommilta lähtöpaikoilta lähtevät haastajat saavat mahdollisuutensa.

11 JOANA'S OTTO BOY on suorittanut erittäin varmasti ja sille voi povata sunnuntain kisassa vähintään totosijaa. Hevonen ei kuitenkaan ole takaa yhtä halukas kuin kärkiryhmästä, joten takarivi on iso miinustekijä. Mauri Jaara saattaa siivittää ajokkinsa jo puolimatkassa johtohevosen rinnalle.

8 ROCK BOLT on Bodenin starteissaan esittänyt nousukuntoa ja nyt voisi olla voiton vuoro. Se edellyttää kuitenkin juoksun onnistumista vaikealta lähtöpaikalta.

Lähtö 9, Troikka

A - 8, 2, 6 B - 1, 7, 10+, 4, 9, 5, 3, 12

Troikassa suosikit ovat hurjia nimiä. 8 SIVORI EFFE saa jälleen lisämetrejä lähtöpaikkansa vuoksi, mutta kyllähän ruuna on kapasiteettinsa näyttänyt riittävän.

2 BRISO HERMAN laukkasi tuoreimmassa startissa keulasta ratkaisuhetkillä, ja sitä ennen taukotukkoisuus esti menestymisen. Ruuna puhkeaa pian menestysputkeen, jos vain terveystilanne pysyy kunnossa.

6 HAYAI CHIKARA on kisan kolmas kova. Alla oin huikea voittoputki viime kaudelta, mutta Rovaniemellä vastaan asettuu niin kova Maarit Ollikaisen kaksikko, että se pudottaa torniolaisruunan haastajaksi.

Troikkavirityksiä ei ole mitään mieltä rakentaa suosikkien varaan tasaisesti leventäen. Näkemyshevonen 10 INFERNO ei taida millään riittää voittotaistoon, mutta sijat 2-5 ovat haarukassa. Viimeksi ruunan suoritus oli tasainen sairaustauolta, sillä edellisessä kisassaan Bodenissa hevonen yskähteli heti startin jälkeen. Inferno tulee aina rehdisti perille ja napakalla pakkasradalla troikkasija ei olisi ainakaan suuryllätys.

Lähtö 10

A - 4, 7 B - 5, 8, 1, 2, 3 C - 6

4 HILLAMESTARI treenasi talven hyvin, joten Joonas Oikarainen odotti jo Oulusta hyvää panosta. Sellainen suoritus saatiinkin, vaikka lopulta 7 HULLUPOIKA vyöryi täpärästi edelle. Hillamestari ei ole yhtä epävarma kuin sen viimeksi lyönyt Hullupoika, joten Jaakko Jylhän ajokki ansaitsee suosikkiaseman.

5 SUVIPRINSSI ja 8 JOSSAIS ovat kovempia vastustajia kuin mitä suosikkipari kohtasi Oulussa. Siksi lähtö ei suinkaan ole kahden kauppa, vaan lähes jokaisella osallistujista on realistinen kaksarisauma. Paljon riippuu siitä, millaista tempoa kärjessä lähdetään pitämään vain päästetäänkö takamatkalaiset suosiolla mukaan pääjoukkoon.


Toto4-vihjesysteemit (lähdöt 4-7)

Toto4-1: 8, 1, 5, 3 + 7, 2, 4, 11, 10, 12, 6 (8, 1)

Toto4-2: 6, 7 + 3, 5, 2 (11, 4)

Toto4-3: 7, 8 + 2, 4 (9, 10)

Toto4-4: 2, 1 (4, 8)

Pieni systeemi 32 riviä, hinta 6,40 euroa
Suuri systeemi 440 riviä, hinta 88 euroa


Troikkavihje (lähtö 9)

8, 2, 6
10 Inferno
8, 2, 6, 1, 7, 4, 9, 5

8, 2, 6
8, 2, 6, 1, 7, 4, 9, 5
10 Inferno

Yhteensä 42 yhdistelmää, hinta 21 euroa


Päivän Duo (lähdöt 6 ja 7)

7, 8
2, 1

Yhteensä 4 yhdistelmää


Tervetuloa raveihin viihtymään ja totoamaan!

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot