Rovaniemen 2.3. ravien vihjeet

Tervetuloa lounaalle!

Keskiviikon lounasravit käynnistyvät kello 12.00 ja tuntia myöhemmin kisat ovat jo paketissa. Pelaajien kannattaa huomioida, että lähtöjä on neljä, joten Toto4-peli käynnistyy heti ensimmäisestä lähdöstä. Tuoreita tallikommentteja on tarjolla 11.50 alkaen, jolloin kannattaa olla paikalla Mäntyvaarassa!

Lähtö 1, Toto4-1

A - B - 2, 6, 5, 3, 4, 7 C - 8, 1

Tasainen rypäs ottelee Toto4-pelin avauksen voitosta. 2 DARTH VADER seurasi Rovaniemellä 2. sisältä näppärästi neljänneksi ja voi tällä kertaa viedä voiton. Ruuna palasi viimeksi tauolta radoille, joten ykkösvihjeen luulisi ainakin hieman terävöityvän tähän kisaan.

6 CORLEONE SHARK tuli 4. sisältä samassa lähdössä kohtalaisesti maaliin. Hevonen joutui kirissä aivan ulos, eikä Corleone Shark pystynyt muuttamaan rytmiään. Juostava 2600 metrin matka on hevoselle eduksi ja hiemankin parantaessaan ruuna voi napata kärkisijan.

5 BARCELONA F palaa tauolta Pentti Kuuselan itse ajamana. Tallin suomenhevonen Vilkkaan Tuuri juhli avajaisraveissa ja myös Barcelona F on Lapin lähtöihin menestyvä hevonen.

3 EASTWIND COOPER pilari Rovaniemellä alkulaukkaan, mutta kulki sen jälkeen sisärataa pitkin varsin mukavasti. Ylisarjasta huolimatta ruuna on käytännössä tasaveroinen voitontavoittelija edellisten kanssa.

4 HUBBUB ja 7 SPEEDSPIDER viimeistelivät vielä Tornion raviratsastuslähdössä. Hubbub kiri mukavasti kolmanneksi ja tuoreimman suorituksensa ansiosta se kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan kaikille lapuille. Speedspiderin vireestä ei puolestaan saatu kuvaa, sillä hevonen hylättiin pysähtymisen myötä.

Lähtö 2, Toto4-3

A - 5 B - 3, 9, 8 C - 4, 1, 2, 6, 7

5 KIVARIN ROCK toimii pienen systeemin apuvarmana. Santtu Raitala ajoi viimeksi päättäväisesti eteenpäin ja lopussa Kivarin Rock irtosi parastaan antamatta. Laiska hevonen voi parantaa vielä merkittävästi saatuaan startin alle, jolloin voitto on aktiivisella kuskilla taas lähellä. Toisaalta vastaan asettuu muutama asiallinen vastustaja, joten Kivarin Rockin pelikannatusta on syytä tarkkailla.

3 EMMA SONIK pilasi laukkaan kauden avauksessaan. Ravilla tamma avaa hyvin ja voi puolustaa kärkipaikan itselleen. Tämän jälkeen kisan voimasuhteet tasoittuisivat selvästi.

9 CITATION WILLY ja 8 NEW GROVE STORM tulevat kysymykseen, mikäli suosikkipari ottaa alkumatkalla keskenään yhteen. Muille osallistujista on vaikea povata menestystä.

Lähtö 3, Toto4-3, PD-1

A - 8+, 7, 1 B - 5, 9 C - 6, 3, 2

8 VILSSON BOY on ollut jo pitkään pelaajien tipsihevonen. Onnistumiset ovat kiertäneet, mutta lounaskisoissa vastus on erityisen otollinen onnistumiselle. Vajaassa lähdössä kasirata ei ole mahdoton miinustekijä, joten Vilsson Boy kannattaa vahvasti huomioida peleissä.

7 CALLELA SAMURAI kärsi viimekis kohtuuttomasti lähdönuusinnasta. Petteri Joen mukaan hevosella hirtti kaasu kiinni ja se näkyi loppumatkasta kangistumisena. Ori voi avata Lapin voittotilinsä, jos vain rauhoittuu ja saa onnistuneen selkäjuoksun.

1 BID OR STAR kilpaili elämänsä kunnossa vielä ennen Tornion välistarttia, jossa kiri jäi kuitenkin torsoksi. Hevonen ei ole muutenkaan täysin ravivarma tapaus. Rovaniemellä sisärata voi tietää keulajuoksua, sillä ainakin kaksi rinnalta lähtevää hevosta ovat tasaisia kiihdyttäjiä, ja ne Bid Or Star pysyy ilman muuta pitämään ulkopuolellaan. Tornion kisa jätti ilmaan kuitenkin kysymysmerkkejä.

Lähtö 4, Toto4-4, PD-2, Troikka

A - 1+ B - 3, 12, 7+, 9, 2 C - 5, 4, 8, 10, 11, 6

Vihjeen ideavarma 1 ROGER REBUY jäi Rovaniemellä voimissaan pussiin. Keulahevonen 12 MIND MAGIC ei päässyt alta pois, mutta nyt on revanssin aika. Tilaa saadessaan Roger Rebuy olisi todennäköisesti kirinyt kärkeen, sillä se oli toisen selässä hyvinkin paineissaan. Tällä kertaa lähtöasetelmat kääntävän vaakakupin Roger Rebuyn eduksi. Mind Magic voi toki parantaa, mutta niin pitääkin, jos mielii piippuhyllyn paikalta osallistua voittotaistoon.

Rankingissa kaksikon väliin kiilaa 3 BENZIN. Se kilpaili kerran tammikuussa, muttei Oulussa pystynyt parhaimpaansa. Mauri Jaara kokeilee varmasti hetken aikaa keulapaikalle, mutta myös Roger Rebuy lähtee kovaa matkaan.

9 MR CHAPLIN kilpailee nousukunnossa ja 2 DANIEL NEWPORT pärjää heti kun ravaa. Kaksikkoa ohjastaa niiden valmentajat, jotka tuskin ajavat samalla tavalla hampaat irvessä voitosta kuten ammattikuskit tekevät.

7 SIMON SHOWTIME ansaitsee vielä erityismaininnan. Parhaimmillaan ollessaan ruuna pystyy ilman muuta voittamaan, mutta Bodeninen tammikuun kisassa hevonen pilasi laukkoihin.

Toto4-vihjesysteemit

2, 6, 5, 3, 4, 7 (8, 1)

5 + 3, 9, 8 (4, 1)

1, 8, 7 + 5, 9 (6, 3)

1 (3, 12)

Pieni systeemi 18 riviä, hinta 3,60 euroa

Suuri systeemi 120 riviä, hinta 24,00 euroa

Päivän Duo

1, 8, 7

1 Roger Rebuy

Yhteensä 3 yhdistelmää

Troikkasysteemi

1 Roger Rebuy

3, 12, 7, 9, 2

3, 12, 7, 9, 2

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa

 

Pelionnea!

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot