Rovaniemen 20.3. ravien vihjeet

Aurinkoista sunnuntaita!

Kevät tekee tuloaan ja toivottavasti ilma suosii sunnuntain kello 14.00 alkavia raveja. Alustavasti on luvattu mukavaa pakkaskeliä, joten radan pitäisi olla hyvä ja napakka talvirata. Tarjolla on kymmenen lähtöä, ja Toto4-peli juostaan tuttuun tapaan lähdöissä neljä-seitsemän. Troikka kisataan iltapäivän yhdeksännessä lähdössä. Tervetuloa viihtymään Rovaniemen ravien parissa!

Lähtö 1

A - 9 B - 2+, 10, 4, 7, 8, 1 C - 11, 5, 6, 3

9 NEW GROVE STORM ei vielä kahdessa avauskilvassaan Lapista käsin loistanut, mutta viimeksi Rovaniemellä puhti riitti hienosti loppuun saakka. Jouko Kankaan tallissa on selvää nostetta havaittavissa, sillä nuorentuneen tallin hevoset kulkevat kauttaaltaan positiivisesti. Hyvä tallikunto kannattaa huomioida myös peleissä.

2 SNOWLINE STAR joutui viimeksi jäämään pois kahden lähdönuusinnan vuoksi. Tällä kertaa Petteri Joki hyppää kyytiin. Hänellä kulkee Kankaan tavoin lujaa, ja Aarne Lintulahti voi levollisin mielin seurata tapahtumia tallialueella. Snowline Star voi antaa enemmän irti itsestään uudelle kuskille ja hevosessa on pelillistä ideaa.

10 HOLLYWOOD HILLS onnistui viimeksi, mutta on hieman hätäilijäluonne. Siksi oriin ei pidä olla ainakaan selvässä pohjaparissa, koska toisten takaa laukkariski ensimmäiseen kaarteeseen on kohtuullisen suuri. Kyvyt riittävät ainakin vielä tässä lähdössä pitkälle.

Lähtö 2

A - 8 B - 1, 10, 2, 7, 9, 4 C - 6, 3, 5

8 NOSE BY NOSE on ennenkin hurmannut montessa, joten sopivassa tehtävässä ruunalta sopii odottaa menestystä. Ruunan suoritus Tornion kärrylähdössä herätti lupauksia siitä, että Lapissa hevonen riittää raviratsastuslähdöissä vielä voittoihinkin.

1 QUASIMODOR on ranskalaistyyppinen diesel-jyrä. Se avaa rauhallisesti, mutta Maria Kurttila pyrkii aktiiviseen ajoon, kunhan hevonen saa myllynsä pyörimään. Tehtävä olisi hyvälle lopuntulijalle sopiva.

10 ACROSS THE BRIDGE on kilpaillut pitkään ilman kaksasisijoja. Tällä kertaa hevonen voisi nopeudellaan sellaisen ottaa. Susanne "Sussu" Klemola on lajin erikoisnainen ja osaa jättää osan ohjastettaviensa voimista vielä maalisuoralle.

2 QUEEN D'S REBEL on kisan kääntämätön kortti, mutta hevonen kannattaa varsinkin hyvän lämmityksen jälkeen ottaa vahvasti peleihin ainakin mukaan. Tamma on alisuorittanut pitkään ja palaa nyt radoille tauolta.

Lähtö 3

A - 4+, 3 B - 7, 2, 6, 8, 1, 5, 9

4 P.S. VIRAUS kärsi kurkunpääntulehduksesta viime startin jälkeen, joten hevonen joutui jäämään yhdestä Rovaniemen kisasta pois. Toivottavasti ruuna nähdään kisoissa sunnuntaina, sillä ruunan pitäisi onnistuessaan viedä sopiva tehtävä nimiinsä. Laukata ei tietenkään kärsi, joten mistään varmasta voittajasta on turha puhua. P.S. Viraus on vauhdeiltaan sarjojensa eliittiä ja hevoselta odotetaan onnistumista.

3 VIEHKO VENLA on saanut itseluottamusta otteisiinsa, mutta meno on ollut edelleen hapuilevaa. Kahden hienon kirivoiton myötä peliosuus nousee taatusti entisestään, joten aikaisempaa kovemmassa tehtävässä pelaajien kannattaa varautua myös epäonnistumiseen. Viehko Venla elää voimillaan, joten onnistuessaan se jyrää ulkoratoja pitkin mukaan kärkitaistoon.

7 YLÖSTALO oli laukata Torniossa useampaankin otteeseen. Muutoin ruunan suoritus oli vahva, ja Mika Jauhola haluaisi varmasti löysätä Ylöstalon ohjaksi aikaisempaa enemmän. Mikäli hevosen ravi on raiteillaan, pystyy ruuna parantamaan ennäystään. Alussa ei saa kuitenkaan antaa yhtään lisää tasoitusta kavereille, kuten viimeksi kävi.

Lähtö 4, Toto4-1

A - 8, 1 B - 7, 6, 9, 2, 5 C - 3, 4

8 HAYAI CHIKARA juoksi Bodenissa tätä selvästi kovemmassa tehtävässä, mutta suoritus oli kieltämättä vaisu. Kari Alapekkala käänsi ajokkinsa kolmannesta ulkoa Captivaten taakse kiriin, mutta päätöspuolikkaan alussa Hayai Chikara vaipui hännille. Rovaniemen tehtävä olisi oikein sopiva, mutta tuoreimman kisan jälkeen hevosen suoritukseen pitää suhtautua varauksella.

1 BENZIN on alisuorittanut vähintään yhtä rajusti, mutta toisaalta paikka on täydellinen ja muiden paaluhevosten näytöt eivät ole kovin kummoisia. Mauri Jaara koittaa taatusti vetää porukkaa mahdollisimman hiljaa, jolloin Benzin pystyy karistamaan lopussa kaikki kannoiltaan. Anne Tauriaisen mukaan ruuna kilpailee harvakseltaan ja hakee samalla virettä tulevia kisoja varten.

7 EASTWIND COOPER on ollut epäonninen, mutta kunnossa ei pitäisi olla vikaa. 6 BUTCH SUPER TEX palaa sairauslomalta ja 9 DREAM DRESSER parantaa starttien myötä. Jokaiselle kolmikosta on syytä antaa mahdollisuus, sillä A-ryhmän hevoset ovat isoja kysymysmerkkejä.

Lähtö 5, Toto4-2

A - 6 B - 10 C - 2, 12, 1, 5, 7, 3, 9, 8, 11

6 JEPULIS on majaillut jo pidemmän aikaa Jouko Kankaan hoivissa Kittilässä, mutta ennemmin tai myöhemmin ruuna on palaamassa Antti Ojanperän talliin Pihtiputaalle. Jepulis on Ojanperän mukaan oikeinkin lahjakas, mutta hevonen tarvitsi ainakin tämän talven aikaa kehittyä rauhassa. Kankaan käsissä hevonen on saanut sille sopivaa valmennusta ja kaikki vaikuttaa hyvältä kisakauden alla. On täysin mahdollista, että lumien sulettua ennätys paranee hetkessä viisi sekuntia, mutta vielä tähän kisaan ei ole sellaista loikkaa luvassa. Harjoitustiedot lupaavat kuitenkin heti voittoa, mikäli epäonnistumista ei tule esimerkiksi laukan muodossa.

10 HILLAMESTARI kärsi viime kaudella pienistä ongelmista, mutta Oulun kauden avaus herätti lupauksia merkittävästi paremmasta. Viimeksi ravi oli kuitenkin hukassa, mikä nostaa isoja kysymysmerkkejä ilmaan. Hillamestari on lahjoiltaan kisan selvästi toiseksi paras hevonen ja siksi se nostetaan yksin B-ryhmään Jepuliksen kovimmaksi haastajaksi. Kohde pelataan maksimissaan kahdella merkillä, sillä muiden pitää nostaa reilusti tasoaan, jos suosikit kilpailevat edes lähellä omaa parastaan.

Lähtö 6, Toto4-3, PD-1

A - 6, 7 B - 10, 1 C - 3, 4, 5, 2, 9, 8

6 LUMISUKKA teki viimeksi kauden toistaiseksi parhaan suorituksensa, vaikka kokikin tappion. Osaomistaja Kari Salmela kokeili suojattinsa ohjaksi ja niissä olikin hyvin vetoa. Harvemmin ajava kuski otti sen verran varman päälle kirissä, että Pikku-Ryti pääsi puikkaamaan sisäpuolelle. Lumisukka kiersi urheasti neljättä rataa pitkin ja kiritti kaveria perille saakka. Tuoreiden näyttöjensä perusteella voitto ei saa yllättää.

7 TUULENPOJU on pätkällä nopeampi, ja Kalevi Salmela uskoo otteiden terävöitymiseen. Juoksuradan paikalta voi kuitenkin käydä ns. kylmät, sillä Salmela myöntää ettei volttihommat ole hänen bravuurinsa. Mikäli valjakon startti onnistuu, ovat muut helisemässä.

10 MARTSA on tuloillaan ja 1 TEE WEE PARONI vaikuttaa Mika Jauholan kolmikosta parhaalta. Kaksi haastajaa otetaan suureen systeemiin mukaan, mutta muiden kovuus ei taida millään riittää ykkössijaan.

Lähtö 7, Toto4-4, PD-2

A - 12, 7, 13 B - 11, 3, 6, 5, 2, 4, 14, 9, 8 C - 1, 15, 10

12 COUNT IT karisti Torniossa kirihetkellä muut kannoiltaan. Esitys oli edelleen vahvasti nousukuntoinen, ja samanlaisena hevonen on lähellä voittoa myös Rovaniemellä. Ruunalla on kuitenkin ollut valmentajan mukaan urallaan paljon jalkavaivoja, jonka vuoksi tulevaisuutta suunnitellaan päivä kerrallaan eteenpäin. Takaa kaikki ei välttämättä mene muutenkaan sujuvasti, joten varmistuksia kannattaa ainakin harkita.

7 SANDBAR’S JOY on paaluhevosista mieluisin pelihevonen. Rainer "Iitan Ilo" Oikarainen on laittelijamies ja ruuna on esittänyt orastavaa nousuvirettä. Mikäli ohjastaja Jaakko Jylhä saa tarjottua ajokilleen nappireissun, ei voittokaan yllättäisi.

13 BESSIE BLISS voitti Torniossa suoraan tauolta. Ensin tamma näytti irtoavan helposti, mutta maalisuoralla Bessie Bliss jäi odottelemaan kavereita. Mikäli vauhdikas viisivuotias terävöityy entisestään, ei Rovaniemen lähdössä menestyminen ole mikään ongelma.

Toto4-vihjesysteemit

8, 1, 7, 6, 9 + 2, 5 (3, 4)
6 + 10 (2, 12)
6, 7 + 10, 1 (3, 4)
12, 7, 13 (11, 3)

Pieni systeemi 30 riviä, hinta 6 euroa
Suuri systeemi 168 riviä, hinta 33,60 euroa

Lähtö 8

A - 5 B - 6, 2, 3  C - 1, 4

5 BARETTA BOKO otti hieman takapakkia tammikuussa, mutta on palaamassa sunnuntaina radoille hyvillä mielin. Vajaassa lähdössä voltin vitonen ei muodostu ongelmaksi, ja ruuna on lähellä voittoa.

6 DARTH VADER teki Torniossa johtavan rinnalta asiallisen esityksen. 2 BWT HELLION puolestaan palaa sairauslomalta tositoimiin. 3 DRESSCODE kangistui viimeksi hieman keulasta, ja nyt isäntä Jouko Kangas istuu itse nestorin kyytiin. Nappireissulla ja hyvänä päivänään Dresscode riittäisi pitkälle.

Lähtö 9, Troikka

A - 11, 1, 6 B - 9, 3, 4, 10, 7, 2 C - 5, 8

11 WILLY FOG erottuu troikkalähdössä luokaltaan muista, mutta onnistumiset ovat olleet kortilla. Torniossa kiri neljännellä radalla päättyi laukkaan loppukaarteessa. Ruuna voi ottaa ison harppauksen eteenpäin, ja siksi suosikkiasema on edelleen perusteltu.

1 RANCH MESSI voitti Tornion lähdön johtavan rinnalta ja saa vielä 20 metriä hyvää Willy Fogiin. Sunnuntaina nähdään, pystyykö Ranch Messi pitämään hyvän tasonsa myös Rovaniemellä. Jos pystyy, sijoittuu ruuna ainakin kahden parhaan joukkoon.

6 STAR PINE on kärsinyt koko uransa raviongelmista. Potentiaalia löytyy, kuten viime lokakuussa Rovaniemen voittostartissa nähtiin. Petteri Joki voi päästä nappistartilla keulaan, josta hevonen menisi parhaiten.

Suosikkikolmikon jälkeen on tasaista, joten troikan alimmalle riville voi ottaa kunnolla tavaraa.

Troikkavihje

11, 1, 6
11, 1, 6, 9, 3
11, 1, 6, 9, 3, 4, 10, 7, 2

Yhteensä 84 yhdistelmää

Lähtö 10

A -  B - 5, 1, 7, 3, 6, 4 C - 2

Tasaisessa päätöslähdössä 5 MORTTI-PEKKU nousee suosikiksi. Ruuna oli keulasta asiallinen kakkonen. Alla oli aika kevyttä valmistautumista kauteen, joten hevonen saattaa parantaa yksi-kaksi sekuntia tasoaan.

1 MARVERTTI aloitti uransa totosijalla. Se vaikuttaa tulevan loppuun saakka, mikä on iso apu näissä lähdöissä. 3 TUURIN TOIVE on porukan lahjakkain, mutta hevonen on turhan epävarmaa sorttia. Siksi 7 FEETTERI kiilaa vielä rankingissa edelle.

 

Pelionnea!

- Rovaniemen ravirata

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot