Rovaniemen 29.4. ravien vihjeet

Perjantai-illan ravit kello 18.30!

Rovaniemen ravikausi jatkuu pienen tauon jälkeen perjantaina kymmenen lähdön mielenkiintoisilla kisoilla. Toto4-pelissä varmat ovat kortilla, ellei sitten usko, että Fransmanni ravaa lähdöstä maaliin. Joka tapauksessa rivi on paperilla sen verran kiharainen, että todennäköisesti voittajille päästään jakamaan setelirahaa. Tervetuloa seuraamaan Rovaniemen raveja perjantaina kello 18.30 alkaen!

Lähtö 1

A - 16, 14, 4, 5 B - 11, 13, 12, 2, 7, 10, 3, 15, 9 C - 1, 6, 8

16 STEAM ARTHUR on kyvyiltään kova tekijä avauslähtöön. Tauko ei välttämättä ole lainkaan huono juttu, sillä viime starteissa laukat nousivat jälleen pääosaan. Ruunalla on 1.16-vauhtinen pätkä ja se jaksaa myös tehdä itse töitä, joten kahdesta pakista huolimatta hevonen nostetaan suosikiksi.

14 BLACK REACTION voi pysyä koko matkan edellä, jos on yhtä hyvä kuin edellisellä kerralla Rovaniemellä kilpaillessaan. Black Reaction vaatii hyvän selkäjuoksun menestyäkseen ja sellaisen Jukka-Pekka Niskanen pyrkii hevoselle tarjoamaan.

4 DILLIAN ja 5 SNOWLINE STAR juoksivat viimeksi samassa lähdössä. Dillian oli 2. sisältä hyvä, kun vastaavasti Snowline Star oli odotuksiin nähden pieni pettymys. Erona viime kertaan on se, että Snowline Star on 40 metriä paremmin sarjassa sisällä. Siksi osat voivat myös maalissa vaihtua.

11 XERA MAXIMUS laukkasi Bodenissa tototaistosta loppukaarteessa. Hyppy ei tullut täytenä yllätyksenä, sillä hevosen ravi oli koko päätöskierroksen epävarmaa. Mikäli ori ravaa tällä kertaa paremmin, pystyy se ilman muuta kaksaritaistoon.


Lähtö 2

A - 9, 4, 1 B - 8, 7, 10 C - 3, 6, 2, 5

9 KUURAPARTA piti maaliskuussa laukanneen Fransmannin takanaan, ja se on riittävä meriitti nostamaan hevosen suosikiksi. Tosin edellisen startin keulajuoksu vaihtuu asetelmiin 80 metrin pakilla, joten mikään saletti menestyjä Kuuraparta ei tällä kertaa ole.

4 VILLI VIIMA teki positiivisen kokeen. Ylivieskassa sillä oli ruutia liiankin kanssa, eikä hevonen pysynyt kiihdytyksen jälkeen kasassa. Tamma tulee osaavista käsistä, ja sen vauhdit riittäisivät tämän lähdön voittoon. Villi Viima onkin sekavasta taulustaan huolimatta lähdön perushevosia.

1 HUISKERI on lupaava nelivuotias ainakin Lapin lähtöihin. Se voi livahtaa paalulta karkumatkalle, jos ottaa homman alusta saakka tosissaan. Todennäköisesti ainakin voitto ratkaistaan näiden kolmen hevosen kesken.

8 ROSELLA PEE on tauolta kääntämätön kortti ja 7 TUURIN TOIVE on monen perushevosia peleissä. Se on kuitenkin edelleen tosi epävarma menijä, joten kertoimet saattavat painua turhan matalalle tasolle.


Lähtö 3

A - 2, 3 B - 7, 9, 1, 10, 5 C - 10, 6, 8, 12, 4

2 ROCK BOLT on löytänyt itselleen täydellisen nappisarjan. Skellefteån kisassa Mikael Niva nosti ajokkinsa sisäradalta toisessa kaarteessa johtavan rinnalle, josta hevonen sinnitteli pitkään kakkossijassa. Viimeisellä satasella kolme hevosta meni ohitse, mutta suorituksessa ei ollut moittimista. Rovaniemellä voitto on enemmän kuin lähellä.

3 VILSSON BOY on ravilla selvästi kovin vastustaja. Se jaksaa tehdä itse juoksuaan, mutta hevosen lähtönopeus ei riitä suosikille. Mikäli lappilaiseen tyyliin joku vähemmän pelatuista yrittää kaasu pohjassa eteenpäin, pystyy Vilsson Boy lopussa korjaamaan itselleen ainakin kakkossijan, ehkä jopa voitonkin.

7 GOLDSHOE FLIGHT on juossut astetta kovemmissa tehtävissä, muttei ole täysin onnistunut. Tällä kertaa Martti Karjalaisen ajokki vaanii suosikkien epäonnea. 9 SANDBAR'S JOY on vielä vahvasti henkihevosia, mutta jonkun muun voitto olisi jo isompi yllätys.


Lähtö 4, Toto4-1

A - 4, 2 B - 5, 1, 8, 9, 12 C - 6, 10, 7, 3, 11

Toto4-peli alkaa. 4 RANCH MESSI ja 2 WILLY FOG ovat kohdanneet kolmesti peräkkäin. Yhtä monta kertaa Ranch Messi on voittanut, joten suosikkiasema on ansaittu. Willy Fog pystyy kuitenkin nitistämään suosikin, jos Kari Alapekkala on pienen huoltotauon aikana saanut hevosen paremmaksi. Kykyjä ruunalla olisi paljon kovempiin tehtäviin, kuten uran avauskilpailuissa viime kaudella nähtiin. Ranch Messi on kuitenkin muuttunut niin paljon edukseen, että sitä voi olla liian vaikea lyödä.

5 CALLELA SAMURAI ei ole vieläkään rikkonut kuparista, mutta sekin aika vielä tulee. Petteri Joen ajokki kiihtyy vauhdilla, ja mies yrittää ajokillaan sisäradalle keulaan tai kärjen taakse. 1 BADBOY BIRDIE on kisan jokerikortti. Se onnistui viime kaudella muutaman kerran, mutta tämän vuoden avausstartissaan ruuna pilasi perisyntiinsä laukkaan. Vihjeessä uskotaan, että jompikumpi suosikeista onnistuu voiton arvoisesti.


Lähtö 5, Toto4-2

A - 3 B - 10, 6, 8 C - 4, 2, 1, 5, 11, 9, 12, 7

3 FRANSMANNI on pyrkivä hevonen, jolla vauhdit ovat muita paremmat. Mikäli ruuna selviää ravilla matkaan, se ottaa joukon komentoonsa ja lähtee vetämään heti selvällä erolla kovaa. Torniossa tuli pari hyppyä, ja pelkona on, että ruuna rullii myös Rovaniemellä kielletylle askellajille. Siksi ainakin suuremmassa systeemissä kannattaa vahvasti harkita varmistuksia.

10 KUURITSA ottaa aika ajoin vaihtoaskelia, mutta ruuna on pysynyt aika hyvin silti ravilla. Jukka-Pekka Niskanen ei ole kuitenkaan päässyt laskemaan hevosta täyteen vauhtiin, jolloin Kuuritsa pystyisi parantamaan vielä selvästi ennätystään. Ruuna on joka tapauksessa suosikin ykkösvarmistus.

6 VILKKAAN TUURI lähtee kovaa ja se saattaa heti hakeutua Fransmannin kantaan sisäradalle. Tämän laukatessa olisi mahdollisuus päästä vetotöihin, ja ruuna on joka tapauksessa pitkään kärkikuvioissa. Voitto on nappionnistumisella mahdollinen, sillä viimeksi ruuna antoi hyvän haasteen Jepulikselle.

8 SALAMAN SUHARI laukkaa mielellään, mutta riittävien vauhtiensa vuoksi se kannattaa pitää peleissä mukana. Edelliskerran lähtö oli jo ennakkoon aivan liian kova, mutta perjantain kisa on paperilla selvästi sopivampi. Siksi hevosen laukkariski ei ole aina yhtä suuri kuin normaalisti.


Lähtö 6, Toto4-3, PD-1

A - 8, 10, 12 B - 7, 3, 6, 2, 9 C - 11, 5, 4, 1

8 MISS SOUTHWIND eteni Oulussa väkisin keulapaikalle, josta sen veto ei kantanut ymmärrettävästi ihan perille saakka. Ymmärrettävästi sen vuoksi, että avauspuolikas meni melko reippaaksi. Tamma parantaa otteitaan kaiken aikaa, ja sillä on ulkoradasta huolimatta sauma päästä aikaisin joukon johtajaksi. Oletuksena on, että Miss Southwind tekee Rovaniemellä kauden toistaiseksi parhaan esityksensä, jolloin hevonen on tiukasti mukana voittotaistossa.

10 EL ACID juoksi Bodenissa 4. ja 5. ulkona, josta Tommi Koivurova käänteli toiseksi viimeisessä kaarteessa kiriin. Selkä edessä ei vetänyt toivotusti ja samalla kärki lisäsi vauhtia. EL Acid tuli viimeiset 400 metriä asiallisesti 4. rataa kiertäen, joten aloitus tauolta oli varovaisen positiivinen. Myös siltä on lupa odottaa entistä terävämpää suoritusta.

12 LADY'S TRUE KING kuuluu parhaaseen a-ryhmään. Oulussa tehtävä takapareista oli vaikea, kun lähdössä lyötiin kaasu pohjaan päätöskierroksella. Lady's True King piti oman vauhtinsa hyvin perille saakka. Varsinkin vauhtijuoksussa ruunan kirivoima voi tehota lopussa kaikkiin vastustajista.

7 PINEAPPLE BOY on ollut asiallinen, mutta heikoista asemista sen pitää onnistua ja parantaa tasoaan, jos mielii taistella voitosta. 3 ALFA DE JA VU ja viimeksi pussiin jäänyt 6 VILLE HA sopivat yllätyksen etsijöiden lapulle.


Lähtö 7, Toto4-4, PD-2

A - 10, 15, 1, 11, 12 B - 5, 16, 7, 4 C - 9, 2, 3, 13, 14, 8, 6

Pitkä voltti on tasainen ja tasokas. 10 DARTH VADER oli viimeksi kunniakas kakkonen, kun 15 BARETTA BOKO vei voiton. Tällä kertaa Darth Vader saa alussa 20 metrin etumatkan kilpakumppaniinsa nähden, mutta takarivistä ruuna ei saa otettua kaikkea hyötyä irti.

1 VOLUME HOSS puolestaan pääsee loistopaikalta matkaan. Tapio Perttunen saattaa valita nopealle hevoselle selkäjuoksun taktiikaksi, ellei ohjastaja pääse naruttamaan vastustajia rauhallisella avauskierroksella.

11 PIRIAC palaa tauolta, jonka vuoksi taulussa näkyviin koviin tuloksiin ei kannata kiinnittää liikaa painoarvoa. Joka tapauksessa viime kaudella hienosti kulkenut Piriac on kisan perushevosia. 12 CORLEONE SHARK menee matkan, mutta asetelmat ovat silläkin hankalat. Ruuna on kuitenkin löytänyt heti vuoden alussa vahvan suoritustason.

Joku b-ryhmän hevosistakin voi huippupäivänään aivan hyvin voittaa, joten Toto4-päätöksessä ei säästellä merkkejä.


Toto4-vihjesysteemit

Toto4-1: 4, 2 (5, 1)
Toto4-2: 3 + 10, 6, 8 (4, 2)
Toto4-3: 8, 10, 12 (7, 2)
Toto4-4: 10, 15, 1, 11, 12, 5, 16, 7, 4 (9, 2)

Pieni systeemi 54 riviä, hinta 10,80 euroa
Suuri systeemi 216 riviä, hinta 43,20 euroa


Lähtö 8

A - 4, 3, 9 B - 1, 2 C - 5, 7, 6

4 HOKKUS POKKUS taitaa ottaa kauden avausvoittonsa, sillä tehtävä on paperilla oikein sopiva. 8 SOHVIN VALLE tosin on kahdelta pakilta kova tekijä, mutta hevonen ei vielä helmikuun kauden avauskisassaan ollut parhaimmillaan. Vaikuttaakin todennäköiseltä, että vastustaja tarvitsee muutaman kisan alle, ennen kuin siltä voi odottaa viime kauden kaltaisia suorituksia.

Rankingin kakkoseksi kiilaa 3 MERVIN JASKA, jonka otteissa Ylivieskassa oli pitkästä aikaa hieman yritystä. Hyvä kiihdyttäjä voisi ensin ottaa keulat, ja antaa sitten Hokkus Pokkuksen huolehtia matkavauhdista. Sen selästä ainakin kakkossijalle on hyvät mahdollisuudet.

Mikäli kaksarihevoset tulevat suosikkikolmikon ulkopuolelta, voidaan puhua ainakin pienestä yllätyksestä. Lähinnä kysymykseen tulee silloin 1 MEREN RITARI, jolla vauhti riittää totosijalle, mutta laukat sotkevat. Lisäksi ainakin voiton suhteen viimeisen hevosen ohitukseen pitäisi saada enemmän yrityshaluja. Ehkällä suorituksella kaksarisija on kuitenkin mahdollisuuksien rajoissa.


Lähtö 9, Troikka

A - 9, 3, 12 B - 5, 1, 4, 10, 11, 2, 6, 7, 8

9 BESSIE BLISS pystyisi voittamaan näitä lähtöä helposti, mikäli maalisuoran yrityshalu olisi huipussaan. Torniossa hevonen heitti vapaalle päästyään kärkipaikalle, mutta kesti tuolloin ykköseksi. Tamma saa kyttäillä hyvissä selissä kirivaiheeseen saakka, ja se on todennäköisin troikkahevonen.

3 SIMON SHOWTIME olisi keulasta hyvänä päivänään tiukasti voitossa kiinni. Petri Korpelan suojatti avaa hyvin, ja miehellä on varmasti mielenkiintoa keulapaikan suhteen. Bodenissa hevonen tuli selkäjuoksun päätteeksi hyvin loppuun saakka. Myös voittonsa se otti selästä kärjen takaa, joten sekin taktiikka käy.

12 COUNT IT on esittänyt hienoa kuntoa siirryttyään Raimo Hyvärisen valmennennukseen. Rovaniemellä hevonen ei ollut arvontakoneen suosiossa ja radalta 12 on vaikea voittaa tätä kisaa. On se silti täysin mahdollista, sillä hevosina suosikkikolmikko on aika lailla tasaveroinen keskenään ja juoksunkulussa saattaa tulla yllätyksiä.

5 ROGER REBUY hiipui Skellefteån kisassa hieman johtavan takaa, joten nopean lähtijä voitto yllättäisi. Kakkoseksi on kuitenkin mahdollisuudet, mikäli Tapio Perttunen pääsee namuttelemaan samalle juoksupaikalle. 1 TRUMAN ZET jatkaa kunnossa, mutta tasainen kiihdyttäjä voi jäädä sisäradalle hankaliin asemiin ainakin alkumatkalla.

Troikkavihje

9, 3, 12
9, 3, 12, 5
9, 3, 12, 5, 1, 4, 10, 11, 2, 6

Yhteensä 72 yhdistelmää


Lähtö 10

A - 3, 8, 6 B - 5, 2, 1, 4, 7

3 KEISUN ROOPE kilpailee Oulun näytön perusteella nousuvireisenä, ja se on illan päätöslähdön perushevonen. Ori ei ole ollut hanakka voittamaan, mutta 1.29-tulos riittää Rovaniemen lähdössä pitkälle.

8 OLEG oli varsin positiivinen viimeksi Ylivieskassa. Se juuttui alkumatkalla ulkoradoille, mutta jaksoi hyvin raskaan reissunsa perille saakka. Mikäli ruuna selvittää koko matkan ilman harha-askelia, on kärkisija todennäköinen.

6 I.P. Soturi on kyvykäs taukohevonen, jonka vireen voi todeta lämmittelystä. Alla on kuitenkin pitkä tauko ja sitä edelsi yksi epäonnistunut kilpailu, joten ori tuskin on heti herkimmillään.


Pelionnea!

- Rovaniemen ravirata

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot