Rovaniemen 15.5. ravien vihjeet

Rovaniemellä juostaan sunnuntaina kello 14.00!

Sunnuntain ensimmäiset ravit juostaan Rovaniemellä, ja kasaan saatiin yhdeksän melko yllätysaltista pelilähtöä. Toto4-pelissä sopivan varman valitseminen tuo mukavan haasteen ja pelaajien ajatukset menevät taatusti valinnan suhteen ristiin. Tarjolla voikin olla muhkea arvo, sillä jokaisen ennakkosuosikin tappioon pitää varautua. Vihjeen alkuperäinen ideavarma Sebastian Palema joutuu valitettavasti jäämään pois, joten systeemit menivät uuteen uskoon. Tervetuloa Mäntyvaaran ravien pariin!

LÄHTÖ 1
A - 3, 5, 6 B - 7, 2, 4 C - 1

3 AAVAN TUULI saa 40-80 metrin etumatkan muutamaan kovimpaan vastustajaansa, ja normaalitilanteessa sen pitäisi riittää. Tamma on juoksijahevonen, ja ura alkoi Ylivieskassa viime kaudella hienolla voitolla. Aavan Tuuli putosi laukan myötä kauas taustalle, ja raskaalla radalla hevonen kiersi koko porukan tyylikkäästi. Tämän jälkeen on pidetty taukoa, mutta Jaakko Rahkon laittelemat hevoset tulevat usein valmiissa vireessä radoille. Aavan Tuuli pääsee kiihdyttämään ilman häiriöitä, eikä laukkariski ole ainakaan merkittävän suuri. Viisivuotias onkin todennäköinen menestyjä.

5 MORTTI-PEKKU oli hyvä kakkonen helmikuun avausraveissa Rovaniemellä, mutta sen jälkeen ruuna on joutunut pitämään taukoa. Kisa on paperilla hevoselle sopiva, kunhan vain Mortti-Pekku ei anna tasoitus laukan muodossa.

6 ROSELLA PEE teki lupaavan paluun radoille viimeksi. Vain lahjakas Huiskeri jäi ohittamatta, mutta Rosella Pee punnersi aivan tämän tuntumaan. Tällä kertaa rasitteena on vielä pidempi takamatka, ja Aavan Tuuli saattaa karata avauskierroksella liian kauaksi. Ainakin kakkoseksi hevonen kuitenkin parantaessaan pystyy.

7 CARO oli tekemässä kovaa kilometriaikaa keulapaikalta Torniossa, mutta tutuksi tullut laukka pilasi lopulta päivän. Caro riittää vauhtiensa puolesta pitkälle, ja se voi olla lähdön yllättäjä.


LÄHTÖ 2
A - B - 13, 5, 8, 10, 2, 6, 9, 11, 14, 16, 7, 3, 15, 12, 1

Ravipäivän toisesta lähdöstä on täysin mahdoton saada otetta. Osallistujat eivät ole vielä ihmeitä esittäneet, joten huomio kannattaa laittaa lämmityksiin ja radalta saatavaa viime hetken informaatioon. Sen perusteella on mielekkäämpää viilata pelit kohdilleen. Mikäli kisaan on näkemystä, sen voi hyödyntää tehokkaasti totoluukulla. Alle 15-kertoimia ei kaksaripelissä pitäisi missään nimessä näkyä.


LÄHTÖ 3
A - 5, 6 B - 10, 2, 9, 1, 8, 12, 4, 3 C - 7, 11

5 KING JOURNEY voitti sopivan lähdön kengittä Bodenissa, mutta myös tämä lähtö on sille pedattu. Hevonen on kapasiteetiltaan lähdön parhaimmistoa, lähtöpaikka on sopiva ja Henna-Riikka Puolakka on kisan kärkikuskeja. Siksi suosikin asema on ansaittu.

6 ELVIRA DI QUATTRO tuli Torniossa ulkokautta hänniltä juosten maaliin. Se pystyy haastamaan tässä lähdössä kenet tahansa, eikä 1.16-alitus ole mikään mahdoton tavoite. Tamma on suhteellisen nopea auton takaa, ja sitä on myös ohjastaja Raimo Niskanen. Mikäli valjakko välttää paikan johtavan rinnalla, on kaksarisija haarukassa.

10 HAMIS HEARTBREAKER on kilpaillut kovemmissa porukoissa, mutta takarivi pikamatkalla on aina miinustekijä. 2 SANDBAR'S JOY voi saada tarvitsemansa imujuoksun, ja mikäli King Journey juoksee edellä, on kakkoseksi sen takaa hyvät saumat. 9 CALLELA SAMURAI kannattaa huomioida seuraavana.


LÄHTÖ 4, Toto4-1
A - 11, 7, 4 B - 5, 10, 3, 6, 8 C - 1, 2, 9

11 SOHVIN VALLE laukkasi Torniossa. Vastus oli muutoinkin liian kova, sillä Pikkukahveli täräytti samassa kisassa rataennätyksen 22,6. Tällä kertaa vastus on sopivampi, ja Sohvin Valle todennäköisesti parantaa kisojen myötä. Tehtävä ei silti ole ihan yksinkertainen, sillä 40 metriä edempää lähtee useita asiallisia hevosia.

7 SAKETTI on lähdön seuratuin hevonen. Posiolla on tehty paljon töitä hevosen kuntoutuksessa ja ravia on pyritty saamaan paremmaksi. Lämmitys voi antaa osviittaa suuntaamn tai toiseen. Jos hevosen ravi käy moitteettomasti, voi Saketti heti olla hyvä ideahevonen.

4 MEREN RITARI laukkaa tahallaan. Se olisi ravilla kova, sillä viimeksi se olisi ilman loppumatkan laukkaansa voittanut. Etukäteen on hirmuisen vaikea arvioida mahdollisuuksia, mutta laukkariski on joka tapauksessa valtavan iso.

5 TARUN TYKKI haparoi Kajaanin kiihdytyksessä, mutta sai onnistuneen juoksun. Lopussa kiriväylää ei auennut, joten pussitukseen saattoi palaa muutama sijoitus. Tarun Tykki on pikku hiljaa sekin tuloillaan.

10 VIESKAAR oli viimeksi aikaisempaa selvästi parempi. Tämä kisa kertoo enemmän, mihin suuntaan hevosen vire on menossa.

3 ORE elää nopeudellaan ja 6 FAIJA voimillaan. Kummankin nappionnistumisesta on vierähtänyt jo pitkä tovi, mutta ainakin suurempaan systeemiin molemmat on syytä ottaa mukaan.


LÄHTÖ 5, Toto4-2
A - 3, 9, 4 B - 11, 2, 10, 7 C - 5, 8, 1, 6

3 BLACK REACTION on ottanut Rovaniemen voittonsa hienoilla kireillä, mutta tällä kertaa taktiikkana saattaa olla keulajuoksu. Tamma pystyy edelleen voittamaan, mutta ain kirinyt tulisesti loppua, mutta taktiikka voi nyt vaihtua keulajuoksuksi. Tamma on hieman riippuvainen juoksun tapahtumista, mutta se jää nyt varmaksi, kun Sebastian Palema joutuu jäämään pois.

9 MAD MAN BLUES laukkasi Torniossa heti aja-komennon jälkeen. Takarivistä sillä on paremmat mahdollisuudet päästä ravilla matkaan. Hevosen kapasiteetti riittää tässä lähdössä kärkitaistoon.

4 WANNABE STAR vaatii nappireissun, ja viimeksi kisa oli turhan vaativa. Uran kuparinen on vielä rikkomatta, mutta Rovaniemellä siihenkin on lyhyellä kirillä mahdollisuudet. Mikäli joku muu vie voiton, voidaan puhua jo hieman isommasta yllätyksestä.


LÄHTÖ 6, Toto4-3, PD-1
A - 16, 9, 7 B - 14, 11, 6, 8, 10, 3, 15, 2, 12 C - 5, 4, 1, 13

16 YLÖSTALO olkoon suosikki, vaikka sille tuleekin 80 metrin pakilta kiire. Hevosella on kuitenkin sellaisia näyttöjä, jotka oikeuttavat kärkitaistoon.

9 VILKKAAN TUURI lähtee vauhdikkaasti ja voi olla, että Petteri Joki suuntaa heti kohti keulapaikkaa.

7 AIKAPIIKA juoksi Kajaanissa toisella radalla, josta se kangistui 100 ennen maalia laukalle. Rovaniemen tehtävä on sopivampi, mutta toisaalta hevosen uran kuparinen on vielä rikkomatta.

Lähdössä ei oteta kantaa yhdenkään hevosen puolesta tai ketään vastaan, vaan kohteeseen haetaan rajun merkkimäärän voimalla yllätystä.


LÄHTÖ 7, Toto4-4, PD-2
A -  B - 6, 4, 7, 5, 1, 9, 8, 3

7 PIRIAC antoi periksi lauantaina. Oulun kisahan on liian kova, mutta turhan varhain ja pahoin hevonen kangistui. 4 DRESSCODE ottaa keulat, mutta ihan voittoon saakka ei välttämättä bensa riitä. Tauolta palaava 6 ORLANDO CROFT nousee rankingissa vielä sen edelle.


LÄHTÖ 8
A - 7, 1 B - 8, 3, 5, 6, 2, 4

7 KEISUN ROOPE puristaa varmuudellaan kaksariin. Se osoitti venymiskykyä Torniossa, jossa hurja Kartier meni toki menojaan. Tällä kertaa vastus on ihan eri luokkaan, joten uran kolmas voitto voi nähdä päivänvalon.

Voiton suurin este on paalun 1 I.P. SOTURI. Se on treenannut hyvin, mutta turhat laukat ovat toistaiseksi haitanneet kilpailusuorituksia. Mikäli valmentaja Mika Jauhola tekee päätöksen ottaa kengät pois, voi hevonen porhaltaa täyden voltin alle 1.28-vauhtia. Silloin kaikille tulee kiire.

8 EKOPETUS on turhalla pakilla, mutta se pystyy nappaamaan kaksarisijan, jos jompikumpi suosikeista epäonnistuu.


LÄHTÖ 9, Troikka
A - 6 B - 9, 8, 10, 5, 7, 11, 4 C - 2, 3, 1, 12

6 QUO VADIS LAVEC taitaa mennä matkalla jo menojaan. Kauden avaus oli positiivinen, sillä heikot kelit estivät Kemijärvellä täysipainoisen valmistelun starttiin. Vielä mylly ei tätä kovemmassa porukassa pyörinyt loppuun saakka, mutta nyt lienee eri ääni kellossa. Vastassa on tavallisia hevosia, jotka kyllä hyytyvät, kun Ulla Alaluusua laittaa tasaisen 1.15-vauhdin mittariin.

9 GUSTAV K. oli kuuma tipsi viimeksi Rovaniemelle, mutta hevonen onnistui vasta Harstadissa. Tässä sakissa sillä on loistava sauma ottaa itselleen troikkasija.

8 ROCK CAPE BLACK on kehittynyt mukavasti. Lähtöpaikka asettaa haasteen, mutta juoksun saadessaan ori ottelee sekin sijoista kaksi-kolme.

10 EASTWIND COOPER ja tauolta palaava 5 NEXT KRONOS erottuvat hieman muusta porukasta. Kumpikaan ei pysty lähtöä todennäköisesti voittamaan, mutta kun porukka repeää, niin molemmat sinnittelevät ainakin paremmassa puoliskossa.


Toto4-vihjesysteemit

Toto4-1: 11, 7, 4 + 5, 10, 3, 6, 8 (1, 2)

Toto4-2: 3 Black Reaction (9, 4)

Toto4-3: 16, 9, 7, 14, 11, 6, 8, 10 + 3, 15, 2, 12 (5, 4)

Toto4-4: 6, 4, 7 (5, 1)

Pieni systeemi 72 riviä, hinta 14,40 euroa
Suuri systeemi 288 riviä, hinta 57,60 euroa


Troikkavihje

6 Quo Vadis Lavec
9, 8, 10, 5, 7, 11, 4
9, 8, 10, 5, 7, 11, 4

Yhteensä 42 yhdistelmää, hinta 21 euroa

Pelionnea!

- Rovaniemen ravirata

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot