Rovaniemen 27.5. ravien vihjeet

Rovaniemellä juostaan lounasravit perjantaina kello 12.00!

Mäntyvaaran lounashetkeen valmistauduttiin isolla joukolla Tornion lauantairaveissa, mutta varsinaisia vihjehevosia ei Laivakankaalta saatu. Ei hätää, sillä niitä oli jo ennen välistartteja jonoksi saakka. Ideahevonen on +-merkillä varustettu. Lounasraveissa on tarjolla poikkeuksellisesti peräti kuusi totolähtöä. Tervetuloa seuraamaan Rovaniemen lounasraveja perjantaina kello 12.00!


LÄHTÖ 1
A - 2+, 8, 7 B - 4, 5, 6 C - 3

2 KUURITSA on päivän avauslähdön pelihevonen. Veli-Pekka Sunnari ajaa harvakseltaan kilpaa, mutta hän on kokenut hevosmies ja ei homma kuskiin kaadu. Kuuritsan ravin sujuvuus on avainasia menestyksen kannalta. Viimeksi tuli laukka, mutta Rovaniemen voittostartissaan hevosen ravi oli merkittävästi letkeämpää kuin aikaisemmin tällä kaudella. Siksi lämmitys tai pruuvistartit voivat paljastaa ruunan päivän vireen.

8 YLÖSTALO jyräsi Rovaniemellä 80 metrin pakilta voittajajaksi ja on selvä ykköshaastaja. Ylöstalon voi nostaa rankingissa suosikiksi, mikäli Kuuritsan ravi on ennen starttia miinusmerkkistä. Ylöstalo osaa itsekin hapuilla, mutta se jaksaa mennä pitkään kovaa.

7 VIEHKO VENLA kävi Torniossa ajamassa puhtaan koelähdön. Se tuli toisen tuhannen 30,3-vauhteja. Viehko Venla sai juosta yksin, joten porukassa x-riski on ihan erilainen. Varsinkin, kun tamman ravi oli myös Torniossa aika ajoin hapuilevaa.

4 OLEG pärjää ravatessaan. Tuntuu kuitenkin, että kehityksen myötä myös laukkapeikko on nostanut tuntuvasti päätään.


LÄHTÖ 2, Toto4-1
A - 3 B - 2+, 8, 7, 4, 1 C - 5, 9, 6

Toto4-peli alkaa. Ennakkosuosikki 3 WILLY FOG juoksi viime torstaina Bodenissa. Lähtö oli todella kova, sillä sen voitti Katja Melkon tallin lahjakkuus Modern Seabee. Willy Fog piiloutui kiihdytyksen jälkeen 3. sisälle, koska Kari Alapekkala ei halunnut ajaa lähtöä johtavan rinnalta. Ruuna ei saanut sisältä kunnon mahdollisuutta, ja Willy Fog tuli viidentenä juosten maaliin. Nyt tehtävä on helpompi, mutta laukkariski kannattaa edelleen huomioida.

2 UNBELIEVABLE STORY on yrittänyt voittamista jo 33 kertaa. Tamma on kuitenkin juuri nyt huippukunnossa. Mikäli kuskista ei tule matkustaja, pystyy Unbelivable Story ainakin kakkoseksi. Viimeksi Eino Tuomi ajeli hylätyllä hevosella porukan mukana, ja tamma otti hyvin vauhtia. Kaksari 3-2 vaikuttaisi olevan oikeinkin mainio yritys.

8 MILLSTONE'S DAX avaa uusista käsistä. Alla on taukoa ja sitä ennen katkonaista kilpailua, joten ulkoradan lähtöpaikalta ei voi heti odottaa mahdottomia.


LÄHTÖ 3, Toto4-2
A -  B - 9+, 11, 2, 6, 4 C - 10, 5, 3, 7, 1, 8, 12

Varsinaista A-ryhmää ei kisassa ole. 9 AMES CHARISMA kierteli viimeksi mukavasti toiseksi, vaikka All The Better olikin lyömätön. Ames Charisma sai tärkeän onnistumisen alle, ja ravilla siltä pitää odottaa kärkisijaa.

11 KIVARIN ROCK ja 2 WANNABE STAR ovat tehneet tasaisen varmaa työtä. Wannabe Star yrittää rikkoa kuparista loistopaikalta, ja astelmien lisäksi myös matka sopii. Tornion esitys oli taattua Wannabe Staria, eli kelpo esitys, mutta osallistuminen voittomatsiin jäi haaveeksi.

6 XERA MAXIMIUS oli ilman takakenkiä Rovaniemellä johtavan rinnalta mainio, mutta Torniossa hevonen ei pystynyt ihan samalle tasolle. 4 SNOWLINE STAR kuuluu vielä kaikille lapuille mukaan. Se kiri viimeksi hieman sijoitustaan paremmin loppua.


LÄHTÖ 4, Toto4-3, PD-1
A - 8+ B - 1, 9, 3, 5 C - 6, 4, 7

8 EASTWIND COOPER on sijoittunut suhteellisen tasokkaissa lähdöissä sijoille kolme-neljä. Rovaniemeltä pitää odottaa sijoja yksi-kaksi, sillä kisan ennakkosuosikki 2 BUTCH SUPER TEX joutuu jäämään pois, eikä lähdössä ole erikoisia tekijöitä. Kasirata ei vajaassa lähdössä ole ratkaiseva miinustekijä.

Mikään varma voittaja ei ole kyseessä, joten B-ryhmäläiset huolitaan suurempaan systeemiin mukaan. 1 OBELIX M. lähtee tasaisesti, mutta tulee juosten loppua. 9 M.T. FUNNYVALENTINE pujotteli Torniossa ihan mukavasti loppua. 3 CHALLENGER WURST ja 5 FINN JOSKA ovat myös kisan pelihevosia.


LÄHTÖ 5, Toto4-4, Troikka, PD-2
A - 3+, 4, 2 B - 1, 7, 9 C - 8, 10, 11, 12, 5, 6

Sari Jauhojärvi kommentoi, että 3 FLOURLAKE'S ADAM on treenannut mukavasti. Rovaniemeltä haetaan kisaa alle Bodenin kovempaa tehtävää ajatellen. Osaava valmentaja ja kuski, siinä syyt taukohevosen vihjaamiseen.

4 E.V. BLUE DREAM palaa myös tauolta. 2 MR CHAPLIN puolestaan on kilpaillut jatkuvasti, ja tuorein suoritus oli kova meriitti Toto76-tasolta. Pikamatka ei kuitenkaan ole tasaisen lähtijän mieleen, ja nähtäväksi jää, ehtiikö hevonen voittotaistoon.

1 BORGA GIGOLO aloittaa Kari Alapekkalan valmennuksesta. Se ei helmikuussa Halmstadissa johtavan takaa loistanut, mutta uralla on myös paljon parempia suorituksia. 7 KINGLANE ART eteni viimeksi pistelähdössä keulaan ja voitti varmasti. Ulkorata on kuitenkin paljon hankalampi asetelma selvittää.

9 HELLO HOORAY on yksi kisan monista arvoituksista. Toivottavasti viime hetken kuulumiset tallilta tuovat lähtöön lisää pelillistä mielenkiintoa.


LÄHTÖ 6
A - 1, 4+ B - 3, 9, 6, 7 C - 5, 8, 2

Hieman tallista pidempi lounas päättyy mahdollisesti Vesa Jokiniemen komennossa. 1 GLOBAL OVERLOOK tuskin pystyy pitämään keulapaikkaa hallussaan, mutta Skellefteån kiri 3. sisältä riittää tällä kertaa voittotaistoon. Ruuna on kevään edetessä parantanut ja nyt voisi olla voiton vuoro.

4 SOUND OF MUSIC S on mielenkiintoinen hevonen. Se oli viime kaudella useasti sijoitustaan parempi, ja siirtyminen Kolarin maisemiin on voinut tehdä ihmeitä. Lähtökin olisi paperilla selvästi sopivampi kuin viime kertaakaan viime kaudella.

3 QUICK SUGAR ei ole kovissa lähdöissä onnistunut, mutta tällä kertaa lähtöpaikka on sopiva. Tamma voi jäädä totossa alipelatuksi.


Toto4-vihjesysteemit (lähdöt 2-5)

Toto4-1: 3, 2 (8, 7)

Toto4-2: 9, 11, 2, 6, 4 (10, 5)

Toto4-3: 8 + 1, 9, 3, 5 (6, 4)

Toto4-4: 3, 4, 2 + 1, 7, 9 (8, 10)

Pieni systeemi 30 riviä, hinta 6,00 euroa
Suuri systeemi 300 riviä, hinta 60,00 euroa


Troikkavihje, lähtö 5

3, 4, 2
3, 4, 2, 1, 7, 9
3, 4, 2, 1, 7, 9

Yhteensä 60 yhdistelmää, hinta 30 euroa


Pelionnea!

- Rovaniemen ravirata

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot