Rovaniemen 19.6. ravien vihjeet

Rovaniemellä juostaan sunnuntaina Toto65-ravit!

Kesän Toto65-sunnuntait saavat jatkoa Mäntyvaarassa, kun kello 17.30 juostaan Rovaniemellä mielenkiintoiset kisat. Toto65-kohteet kisataan lähdöissä 4-9 ja Toto4-peli lähdöissä 7-10. Troikkaa pelataan lähtöihin 5 ja 9, Päivän Duo puolestaan tuttuun tapaan lähdöissä 6 ja 7. Tervetuloa viettämään mukavaa ravi-iltaa Rovaniemen ravien parissa!


LÄHTÖ 1
A - 10+ B - 12, 5, 7, 6, 2, 4, 1, 3, 8  C - 9, 11

10 KING JOURNEY ei pystynyt viimeksi nousemaan 5. ulkoa vajaan kierroksen kirillään kärkitaistoon, mutta lähtö oli tätä tehtävää merkittävästi vaativampi. Edellisen kisan hevonen voitti keulapaikalta, ja nyt ruuna nousee taas mukaan kärkimatsiin. Maililla hevonen ei takarivistä ole mikään varma voittaja, mutta aika todennäköinen kaksarihevonen kuitenkin. Sarja osuu tällä kertaa ihan nappiin, eikä vastassa ole yhtään liian kovaa hevosta.

12 BLUEHOUSE'S POWER teki Oulussa kelpo esityksen selvästi tätä lähtöä kovempia hevosia vastaan. Siksi se pitää nostaa vaikeasta lähtöpaikasta huolimatta B-ryhmän kärkeen. Suosikista voisi olla tarjolla tärkeää vetoapua kirissä, ja kukaan tuskin eturivistä lopettaa ihan kymppiä, jolloin kirihevosetkin saavat mahdollisuuden.

5 XERA MAXIMIUS on hieman ailahdellut. Mikäli ori on samanlainen kuin voittaessaan Rovaniemellä, on ainakin totosija rahallisesta ylisarjasta huolimatta hevosen ulottuvilla. Xera Maximius on ollut paras ilman takakenkiä, joten tuota informaatiota on syytä tarkkailla.


LÄHTÖ 2
A - 3+, 4, 16, 13 B - 9, 2, 11, 12, 13, 10, 6 C - 7, 5, 1, 8

3 HUISKERI on tasaisen suomenhevoskohteen ideahevonen. Se palasi talvitauolta Rovaniemelle lupaavin tallikommentein, eikä koko matkan johto yllättänyt. Timo Niemelä antoi hevosen tehdä töitä omasta halustaan, ja nelivuotias tamma meni tuloksensa hyvällä tyylillä. Sunnuntaina vaaditaan muutamaa sekuntia kovempaa kilometriaikaa, ja nähdyn perusteella hevosella on rahkeita ainakin 1.35-alitukseen. Huiskeri saattaa vastata muille alusta loppuun, mutta kokematon hevonen voi myös epäonnistua esimerkiksi laukan myötä.

4 ENON VILPPI on mielenkiintoinen vieras Ilmajoelta. Ori pilasi Kokemäellä laukkoihin, mutta teki sekin lupaavan aloituksen talvitauolta. Kumpikin kovista paaluhevosista saattaa nostaa omaa tasoaan selvästi lähiajan starteissa.

16 YLÖSTALO on erikoistunut pitkiin takamatkoihin, mutta 100 metriä voi olla sillekin liian pitkä pakki kurottavaksi kiinni. Toisaalta edessä on 40 metriä tyhjää, ja Mika Jauhola heittänee heti reissuun, kun hän saa pääryhmän kiinni.

13 ROSELLA PEE on Lapin mittapuun mukaan kyvykäs viisivuotias, joka kehittyy kaiken aikaa.


LÄHTÖ 3
A - 2, 5, 10 B - 4, 1, 12, 7, 11 C - 8, 6, 3, 9

2 BIG BRAVE on tehnyt satula selässä niin hyviä suorituksia, että sitä on vaikea sivuuttaa rankingin ykköspaikalta. Lähtöpaikka on sekin loistava, ja ennusmerkit ovat otolliset menestykselle. Montessa mennään kuitenkin usein auton takaa heti kaasu pohjassa, ja ori tuskin saa tehdä keulapaikalla omaa juoksuaan.

5 GIGANT SOUTHWIND on Lapin parhaita montehevosia, ja se on aina palannut hyvässä vireessä tauolta. Tuuli Kurkisen suojatti on aikaisempina vuosina pitänyt tempoa ja tekee todennäköisesti niin nytkin.

10 EASTWIND COOPER on kilpailun perushevosia. Se on tehnyt tasaisen vahvaa jälkeä voittamatta, mutta kuntonsa puolesta hevonen pystyy ottamaan vaikka ykkössijan. Mikäli kärjessä pidetään avauskierroksella tempoa, nousee Eastwind Cooper lopussa lähelle.


LÄHTÖ 4, Toto65-1
A - 6, 4, 10 B - 2, 7, 5, 8, 1, 3

6 OHKOTOK GOJ on mielenkiintoinen hevonen. Ruuna on ollut Antti Ojanperän valmennuksessa jo pidemmän aikaa, mutta hevoselle tuli ongelmien vuoksi yli vuosi taukoa. Pihtiputaan paikallisraveissa edelle jäi kaksi hevosta, mutta toisaalta Antti Ojanperä ei puristanut ruunasta kaikkea ulos. Ohkotok Goj on varmasti paljon valmiimpi sunnuntaina, ja se nousee tasaisessa porukassa rankingin kärkeen.

4 REBORN EXCALIBUR on löytämässä itseään. Myös siltä on lupa odottaa kauden toistaiseksi parasta suoritusta, ja silloin ruuna riittää hyvältä lähtöpaikalta pitkälle.

10 VOLUME HOSS olisi eturivin hyvältä paikalta ollut maistuva pelihevonen. Ruuna kilpailee huippuiskussa, ja voi voittaa toisten takaakin, mikäli juoksunkulku on suosiollinen.

B-ryhmän kärkihevosia voi lisätä lapulle, mutta vihjeessä päädytään aloittamaan Toto65-systeemit mahdollisimman kapeasti.


LÄHTÖ 5, Toto65-2, Troikka
A - 9, 10, 5+, 1+ B - 4, 6, 8, 3, 12 C - 7, 2, 11

9 GANADOR ei ollut Tornion kurassa ihan parhaimmillaan, vaikka tekikin ok-esityksen. Pikamatkalla takarivi on aina miinustekijä, mutta Tornion voittostartin perusteella ruuna ansaitsee suosikkiaseman.

10 GUSTAV K. ei ihan riittänyt Bodenin kovassa seurassa, vaan tyytyi seurailemaan 4. sisältä. Mitään moittimista esityksessä ei ollut, sillä hevonen ei paperilla voinutkaan riittää lähdön parhaille. Ganador saattaa tarjota hyvää vetoapua kirihetkellä.

Norjassa aktiivisesti kilpaillut kaksikko 5 ROCK CAPE BLACK ja 1 BRISO HAMILTON lähtevät molemmat lujaa auton takaa. Kaksikko tekee parhaimmat esityksensä keulasta tai kärjen välittömästä läheisyydestä, ja kumpaakaan ei kannata aliarvioida peleissä. Siihen pelikansa saattaa kuitenkin sortua.


LÄHTÖ 6, Toto65-3, PD-1
A - 8 B - 10, 16, 3, 7, 13, 2 C - 1, 5, 12, 15, 4, 6, 11, 14, 9

8 JEPULIS on suosikki, vaikka Kajaanista hevoselta odotettiin ainakin hieman parempaa. Ruuna vietti talven Jouko Kankaan valmennuksessa, jonne se on palannut kesäkaudeksi peruskuntotreeniin. Rovaniemellä tehtävä vaikuttaa kuitenkin erityisen sopivalta, sillä paalulla ei ole yhtään parempaa hevosta, eikä takaa tulee mitään hirmuisia tekijöitä.

10 HOKKUS POKKUS on aikavoltissa hyvin sarjassa sisällä, ja sen kyvyt riittävät lähdön voittamiseen. Ruuna ei ole keväällä päässyt vielä ihan sellaiseen vauhtiin kuin mitä se esitti parhaimmillaan viime kaudella.

16 KEISUN ROOPE on vastaavasti esittänyt huippukuntoa jo pidemmän aikaa. Sen tehtävä rahojen puolesta ei sovi yhtään, mutta näissä lähdöissä voittosummaa tärkeämpää on päivän vire. Jepulis jää silti varmaksi, sillä 60 metriä kauempaa sitä on vaikea tavoittaa.


LÄHTÖ 7, Toto65-4, Toto4-1, PD-2
A - 8+ B - 9, 10, 5, 7, 1, 2 C - 3, 12, 4, 6, 11

8 BORGA GIGOLO oli mainio Suomen debyytissään Rovaniemellä keulapaikalta, vaikka tappion kokikin. Ouluun hevonen oli jo mieluinen ideahevonen, eikä suoritus jättänyt ketään kylmäksi. Borga Gigolo toki hyötyi kärjen kovasta aloituksesta, mutta kierroksen kiri 3. ulkoa kantoi vahvasti perille saakka, ja hevonen otti varman voiton. Kari Alapekkala muistuttaa, että hevonen on enemmän vahva kuin nopea, joten juostava 2600 metrin matka on laskettava eduksi. Ruuna saattaa edelleen parantaa tasoaan, joten melko sopivassa tehtävässä viisivuotias saa ideavarman viitan harteilleen.

9 BESSIE BLISS vei Torniossa nimiinsä Toto76-lähdön, mutta viimeksi hevonen ei kuraradalla pystynyt ihan samanlaiseen suoritukseen. 10 WILLE CARAMELL on pilannut turhiin laukkoihin. Voimat ruunalta eivät lopu kesken, mutta laukat ovat haitanneet. Kajaanissa hevonen oli mainio johtavan rinnalta. 5 I AM BILLYTHEKID jaksaa mennä, ja se on edellisten kanssa ennakkoon tasaveroinen voitontavoittelija. Muiden ykkössija olisi jo astetta isompi yllätys.


LÄHTÖ 8, Toto65-5, Toto4-2
A - 3, 6+ B - 8, 2, 7, 9, 5, 4 C - 1

3 FORE CANDY on esittänyt kovissa lähdöissä vahvaa virettä, mutta ruuna on tehnyt parhaat suorituksen 2100 metrin matkalla. Siksi maililla hevosen rastaaminen varmaksi on melkoista riskipeliä.

6 BWT HELLION puolestaan hyötyy pikamatkasta, ja lähtönopea ori voi ulkoakin saada himoitun kärkipaikan haltuunsa. BWT HELLION kisaa ainakin 1.13-kunnossa, ja hevonen saattaa kotiradallaan venyä voittajaksi. Harstadissa ori piti keulapaikalta hienosti pintansa.

Suureen systeemiin otetaan passiivisesti muitakin hevosia mukaan, sillä herkällä maililla voi juoksunkulkua on vaikea ennustaa. Yksikään osallistujista ei kestä mahdotonta revittelyä alkumatkalla, joten jokin yllättäjistä voi korjata lopussa koko potin.


LÄHTÖ 9, Toto65-6, Toto4-3, Troikka
A - 12, 13 B - 11+, 5, 6, 10  C - 8, 4, 9, 1, 7, 3, 2

Toto65-peli päättyy perinteiseen Kirppu-ajoon, jossa takamatkan jyrät ovat vahvoilla. 12 PIKKUKAHVELI on ravatessaan vaikeasti lyötävissä, mutta pitää muistaa, että Esa Holopainen on onnistunut parhaiten luonnikkaan oriin kanssa. Siksi hevosesta ei voi suunnitella varmaa.

13 TUIKUN POJU on edellisen tavoin juossut kaikista kovimpia vastaan. Suosikkipari on aika tasaveroinen keskenään, mutta epävarmuustekijöiden vuoksi muillekin on syytä antaa mahdollisuuksia.

11 METKUTUS on suosikkiparin tavoin sille sopivalla matkalla. Juha-Matti Paavolan suojatti jaksaa raataa ulkoratoja, joten ohjastaja lähtee jo varhain parantelemaan ajokkinsa kanssa asemia ulkoratoja pitkin. Metkutus saattaa jäädä hyväksi merkiksi erityisesti Toto65-pelissä.

5 JOSVEIS, 6 VIXEN ja 10 PONNEN AATOS ovat kaikki rastin arvoisia. Josveis pilasi kenraalinsa laukkaan. Vixen ei riittänyt viimeksi Suomen Cupin finaalissa, mutta sarjamääritys on sille tällä kertaa sopivampi. Ponnen Aatos on palannut ongelmien jälkeen hyvässä kunnossa radoille, joten sen voitto ei olisi mikään suuryllätys.


LÄHTÖ 10, Toto4-4
A - 7+ B - 2, 1, 9, 3, 10, 4, 8 C - 6, 5, 12

7 ZUNAMI valikoituu Toto4-pelin ideavarmaksi. Tamma elää voimillaan, mikä on Rovaniemen sopivassa lähdössä tärkeä ominaisuus. Kajaanissa hevonen sai onnistuneen juoksun 2. ulkona, mistä se lopetti viimeiset 400 metriä 14,1-vauhtia. Edellisessä kisassa tamma teki sinnikkään esityksen johtavan rinnalta, vaikka nytkin mukana oleva 2 MOUNTAIN DELIGHT pysyi keulajuoksulla edellä. Zunami tuntuu parantavan kaiken aikaa kisojen myötä, ja sopivalla juoksunkululla se on lähellä ykkössijaa.

2 MOUNTAIN DELIGHT nostetaan B-ryhmän kärkeen, vaikka Oulun voiton jälkeen menestyskulku on katkennut. Tamma olisi erityisesti keulapaikalta illan tehtävässä kova sana, mutta sinne voi olla voltin kakkoselta vaikea päästä.

1 ENYA WEB kilpailee vielä lauantaina Kalajoella, joten tuo välistartti kannattaa tarkistaa. Loistopaikalta hevonen on tiukasti mukana tototaistossa, mikäli Kalajoen kisa ei paina sen jaloissa.

9 BLACK REACTION on tehnyt tänä vuonna tasaisen hyvää jälkeä. Rankingin kärkihevosten osalta Rovaniemen lähtö on hieman aikaisempaa kovempi, muttei suinkaan mahdoton tehtävä selätettäväksi. Voitto olisi ennakkoon kuitenkin pieni yllätys, kuten muidenkin osallistujien kohdalla.


LÄHTÖ 11
A - 8, 11+ B - 2, 10, 4, 9, 7 C - 6, 5, 12, 3, 1

8 QUICK SUGAR on saanut haastavan lähtöpaikan, mutta hevonen riittää inhimillisellä juoksulla silti pitkälle. Oulussa se haki keulapaikan, josta tamma teki asiallisen suorituksen.

11 LADRONE FIGLIA on kelpo tamma, ja se nousee ideahevoseksi paripelissä. Hevonen saisi kenkien riisumisesta vauhtia lisää, joten kevyellä balanssilla hevonen olisi erityisen maistuva ideahaku.

2 ARENAL ei esittänyt Kajaanin kisassa ihmeitä, ja myös Tornion suorituksesta jäi petrattavaa. Lähtöpaikka antaa edellytykset menestykselle, mutta voi olla, että hevonen kerää hieman liikaa pelimerkkejä puoleensa.


Toto65-vihjesysteemit (lähdöt 4-9)

Toto65-1: 6, 10, 4 (2, 7)

Toto65-2: 9, 10, 5, 1 + 4, 6, 8, 3 (12, 7)

Toto65-3: 8 Jepulis (10, 16)

Toto65-4: 8 Borga Gigolo (10, 5)

Toto65-5: 3, 6 + 8, 2, 7, 9, 5, 4 (1, 3)

Toto65-6: 12, 13, 11, 5, 6, 10 (8, 4)


Pieni systeemi 144 riviä, hinta 14,40 euroa
Suuri systeemi 1152 riviä, hinta 115,20 euroa


Toto4-vihjesysteemit (lähdöt 7-10)

Toto4-1: 8 Borga Gigolo (10, 5)

Toto4-2: 3, 6 + 8, 2, 7, 9, 5, 4 (1, 3)

Toto4-3: 12, 13, 11, 5, 6, 10 (8, 4)

Toto4-4: 7 Zunami (2, 1)

Pieni systeemi 12 riviä, hinta 2,40 euroa
Suuri systeemi 48 riviä, hinta 9,60 euroa


Troikkavihje, lähtö 5

9, 10, 5, 1
9, 10, 5, 1
9, 10, 5, 1, 4, 6, 8, 3

Yhteensä 84 yhdistelmää, hinta 42 euroa

Troikkavihje, lähtö 9

3, 6
3, 6, 8, 2, 7, 9, 5, 4
3, 6, 8, 2, 7, 9, 5, 4

Yhteensä 84 yhdistelmää, hinta 42 euroa

Päivän Duo (lähdöt 6 ja 7)

8 Jepulis
8 Borga Gigolo

1 yhdistelmä


Pelionnea!

- Rovaniemen ravirata

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot