Rovaniemen 12.8. ravien vihjeet

Tervetuloa lounaalle!

Rovaniemen kausi jatkuu perjantaina kello 12 alkaen viiden lähdön lounasraveilla. Päivän avainhevonen tulee kaukaa Kajaanista saakka, sillä Great Chief on epäonnistumisten jälkeen saapumassa Rovaniemelle hakemaan tärkeitä pisteitä. Niitä saa vain menestymällä, ja keskipäivän tehtävä on pedattu tauluaan huimasti paremmalle oriille. Tervetuloa Mäntyvaaraan, ja herkullista lounashetkeä!


LÄHTÖ 1
A - 4 B - 1, 6 C - 2, 3, 8, 5

4 BEAR A TITLE oli mainio Bodenissa. Suomalaisille tuttu pelisuosikki Road To Victory pääsi kierroksen jälkeen ilmaiseksi keulapaikalle, ja se piti pintansa. Tilanne olisi kuitenkin voinut olla toinen, ellei Bear A Title olisi ajautunut päätöspuolikkaan alussa 4. radalle. Joka tapauksessa ruuna teki ulkoratoja kiertäen mainion suorituksen, ja sen perusteella hevosta on vaikea nitistää Rovaniemellä.

1 GUSTAV K. on hevonen, joka sen voi tehdä. Ruuna on esiintynyt suoritusvarmasti, mutta toisaalta voittoihin vaadittava turbovaihde hevoselta on uupunut. Mikäli maanantain välistartti Oulussa ei tuo mitään uutta tietoa, on Gustav K. vahva ehdokas suosikin kanssa suoraan pariin.

6 SAMUEL RAY tosin kiri Torniossa lauantaina vinhasti voittoon. Rovaniemen tehtävä on huima ylisarja, mutta toisaalta rahasummaa merkittävämpi seikka on päivän vire. Samuel Rayn kohdalla se puoli alkaa olla kunnossa.

2 BUTCH SUPER TEX havittelee loistopaikalta vajaassa lähdössä nappireissua. Sellaisen saadessaan ruuna on ainakin tototaistossa, ja hiemankin terävöityessään kaksarissa.

3 FIELDHILL BARON ei innostunut kirimään reilun puolen vuoden tauolta. Mikäli hevonen otti tuon kisan oikealla tavalla, on myös sillä mahdollisuuksia kaksariin.


LÄHTÖ 2, Toto4-1
A - 7, 9 B - 2, 4, 5, 1, 12, 8 C - 10, 3, 11

7 AMOUR MIRAGE nousee ehdottomasti suosikiksi. Se porhalsi lauantaina Torniossa keulasta omille teilleen, ja saattaa tehdä saman myös Rovaniemellä. Tosin voltti muuttuu autolähdöksi, mutta ainakin Laivakankaalla hevonen oli menopäällä heti kiihdytyksessä.

9 PARK'S COLOMBO on haastajista selvästi kovin. Se meni huipputuloksen 3. elokuuta Oulussa, kun pääsi iskemään sopivasti johtavan takaa. Maanantain tuore välistartti kannattaa tarkistaa ennen pelipäätöksen tekemistä. Tosin ruunan suoritusta on aina ollut vaikea ennustaa etukäteen.


LÄHTÖ 3, Toto4-2
A - 5, 9 B - 11, 10, 7, 8, 3, 1 C - 2, 4, 6

5 JEPULIS on yksi varmaehdokkaista, mutta Kaukosen tuorein suoritus pistää varmistamaan. Mauri Jaara harmitteli tuoreeltaan kisan jälkeen, ettei hevonen ollut ihan parhaalla mahdollisella tavalla ajettavissa. Siksi laukkoja tuli loppumatkasta kaksikin kappaletta, vaikka Jaara koitti parhaansa mukaan tukea ajokkiaan. Tehtävä on sopiva, mutta joskus aikaisemminkin Jepulis on ollut epävarma ratkaisuhetkillä.

9 YLÖSTALO on viime vuosien voitokkaimpia hevosia nimenomaan Rovaniemellä. Tähän kisaan ruuna palaa tauolta, mutta Veijo Salmelan kommentit lupaavat heti hyvää suoritusta. Ylöstalo sai hengähtää hetken tiiviin kilpailurupeaman jälkeen, mutta kotona on päästy ajamaan hyviä harjoituksia. Ylöstalo osaa laukata, mutta vastaavasti se ei väsy millään. Menestys riippuu siitä, miten hyvin ravi rullaa perjantaina.

11 LUMISUKKA on myös kyvykäs taukohevonen. Ori loukkaantui keväällä, ja joutui jälleen kerran pitkälle tauolle. Ahti Salmela on päässyt liikuttamaan hevosta reilun kuukauden, mutta hän on varsin maltillinen odotuksissaan. Sopivia sarjoja ei Lapista tahdo löytyä, joten siksi kisaan palataan ilman menestyspaineita.

 

LÄHTÖ 4, Toto4-3, PD-1
A - 4, 12, 9+, 10 B - 1, 7, 11, 2, 3 C - 6, 5, 8

4 MAD MAN BLUES on tasaisen lähdön pelisuosikki. Se sai Torniossa lopulta onnistuneen reissun 2. ulkona. Kari Alapekkala pudotti ajokkinsa vetävälle sisäradalle loppumatkasta, ja ori pinnisti kakkoseksi. Mitään sellaista hevonen ei kuitenkaan esittänyt, että sitä voisi suositella Rovaniemellä varmaksi.

12 NOTAM PINE jatkaa elämänsä kunnossa. Bodenissa ruuna haparoi juuri ennen lähtölinjaa, mutta lähti rytmin löydettyään vahvasti. Ruuna haki 1. kaarteessa keulat, ja näytti pitkään voittajalta, mutta kaveri runttasi rinnalta väkisin edelle. Rovaniemellä asetelmat ovat haastavat, ja siksi menestys riippuu pitkälti siitä, miten hevosen juoksunkulku sujuu. Jos kärki pitää vauhtia, nousee Notam Pine mukaan voittotaistoon.

9 AARON BEYONCE voitti Sodankylässä leikitellen keulasta. Sen jälkeen Oulussa lähtö oli kirikova, mutta ruuna olisi saattanut pärjätä siinäkin tehtävässä ilman lähtölaukkaa. Nelivuotias kierteli päätöskierroksella mukavasti ulkoratoja pitkin, mutta kärkikin lisäsi tempoa maalin lähestyessä. Aaron Beyonce voi jäädä liian hiekolle huomiolle peleissä.

10 STEAM ARTHUR nousee vielä mukaan A-ryhmään. Se voisi olla yhtä hyvin suosikki, sillä ravatessaan ruunalta löytyy tulinen kiri. Toisaalta laukkariski on laskettava takarivistä huolimatta, ja ennenkin on käynyt niin, että muutaman onnistumisen jälkeen hevonen on alkanut laukkailemaan.

1 WANNABE STAR lähtee lujaa, mutta voittojen suhteen kuparinen on edelleen rikkomatta. 7 BADBOY BIRDIE pystyy ravilla paljoon, mutta laukka tahtoo tulla väkisin melkein jokaiseen starttiin.


LÄHTÖ 5, Toto4-4, PD-2, Troikka
A - 2+ B - 8, 4, 12, 11, 10, 3, 7, 1 C - 5, 9, 6

2 GREAT CHIEF ei koreile taulullaan, mutta hevosen vire on kohdillaan. Lisäksi paikka Rovaniemellä on paras mahdollinen, eikä kuskiakaan pääse moittimaan. Nämä lähtökohdat huomioiden ori on selvä suosikki voittajaksi, ja vihjeen selkeä varmayritys.

Joensuussa juostiin Cartivet Meeting-finaalissa, jossa Great Chief laukkasi ratkaisevasti lähtöön. Santtu Raitala ajoi maaliin saakka ja hevonen otti hyvin vauhtia. Edelliskisassa ori haki 1. takasuoralla keulat, ja saapui ykkösenä maaliin hyvällä tuloksella. Kunnossa ei siis ole vikaa.

8 GLAMDRING SLIM ei ollut vielä viimeksi valmis vetämään keulassa koko matkaa reipasta, vaan hevonen kangistui lopussa. Paikka on haastava, mutta hevosella on hyvä luokka, ja sen pitäisi mennä kisojen myötä eteenpäin.

4 ALVENA UNN DI on paremmissa asemissa, mutta tamman vire on hyvien starttien jälkeen hieman ailahdellut. Myös se kohtaa suhteellisen sopivan porukan, joten ainakin troikkasijalle hevosella on hyvät mahdollisuudet.

12 IRWIN SAKNUSSEN, 11 MIND MAGIC ja 10 HERMES HÅLERYD pystyvät korkealle, mikäli juoksunkulku on niiden kannalta suotuisa. Takarivistä on kuitenkin vaikea uskoa, että Great Chiefin tasoinen hevonen olisi lyötävissä.


Toto4-vihjesysteemit (lähdöt 2-5)

Toto4-1: 9, 7, 2 + 4, 5, 1, 12, 8 (10, 3)

Toto4-2: 5, 9 + 11 (10, 7)

Toto4-3: 4, 12, 9, 10 + 1, 7, 11, 2, 3 (5, 6)

Toto4-4: 2 Great Chief (8, 4)

Pieni systeemi 24 riviä, hinta 4,80 euroa
Suuri systeemi 216 riviä, hinta 43,20 euroa


Troikkavihje, lähtö 5

2 Great Chief
8, 4, 12, 11, 10, 3, 7, 1
8, 4, 12, 11, 10, 3, 7, 1

Yhteensä 56 yhdistelmää, hinta 28 euroa

Päivän Duo (lähdöt 4 ja 5)

4, 12, 9, 10
2 Great Chief

4 yhdistelmää


Pelionnea!

- Rovaniemen ravirata

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot