Rovaniemen 27.8. ravien vihjeet

Rovaniemellä juostaan lauantaina Toto76-ravit!

Toto76-karavaani jatkaa matkaansa Rovaniemelle, jossa kisat täräytetään kello 14.00 käyntiin. Toto76-kohteet ovat lähdöt 4-10, mutta jo ennen sitä radalla nähdään mielenkiintoisia pelihevosia! Päivän kattaukseen kuuluvat kolme troikkaa lähdöissä 5, 9 ja 12, Toto4-peli lähdöissä 8-11 ja Päivän Duo lähdöissä 10 ja 11. Tervetuloa viettämään mukavaa ravipäivää Rovaniemen ravien parissa!


LÄHTÖ 1
A - 9+ B - 4, 2, 1, 8, 6, 11, 5 C - 12, 10, 7, 3

Päivän ensimmäinen pelihevonen on suosikki 9 SHESTHEONE PELLINI. Tammalla on ollut aika ajoin vaikeuksia ravinsa kanssa, mutta starttien myötä ongelmat ovat toivottavasti poistumassa. Vastaavasti moottori on niin tehokas, että taulussa näkyvät 1.18-tulokset hevonen on valmis pistämään aivan uusille sekuntiluvuille. Kajaanissa tamma eteni 350 juostuna kärkeen ja pakeni lopussa muilta. Antti Ojanperän ajokki pystyy onnistuessaan 1.16-tulokseen, siihen eivät vastustajat kykene.

Paripelissä kiinnostaa 4 ALL THE BETTER. Se pilasi Kajaanissa laukkaan ja antoi Vaasassa periksi. Tuolloin vastassa oli kuitenkin Johnny English, joka on ihan eri sarjan hevonen. Nopea ruuna tavoittelee kärkipaikkaa ja sitä kautta kakkossijaa.


LÄHTÖ 2
A - 9, 15+ B - 4, 6, 7, 12, 1, 3, 16, 13 C - 11, 10, 2, 5, 8, 14

Iltapäivän toisessa lähdössä 9 JETSU on onnistuessaan kova sana. Kokkolassa paikka johtavan rinnalla ei estänyt hevosta voittamasta, ja sinne Veli-Erkki Paavola varmasti tähyää myös lauantaina. Laukkariski on melko iso, ja sen toteutuessa kenttä on avoin yllätyksille.

15 SÄVEL-TÄHTI kipuaa suosikin kaveriksi A-ryhmään ja se vaikuttaa mainiolta totopelikohteelta. Ruunan huippunopeus on kavereille liikaa, mutta juoksunkulku ratkaisee hevosen lopullisen sijoituksen. Mitä useampi laukkaa alkumatkalla pois tieltä, sitä paremmat mahdollisuudet hevosella on iskeä heti mukaan pääryhmään.

4 AAVAN SISU ja 6 KATAJAN KUNNARI lähtevät molemmat ravilla kovaa matkaan. Aavan Sisu on vihdoin saanut onnistumisia ja Katajan Kunnari puolestaan on kehittynyt viime starteissaan huimasti. 7 KAAMOKSEN KAATAJA on kisan suurin arvoitus. Hevosen edellisestä juoksusta on vierähtänyt taas turhan pitkä tovi.


LÄHTÖ 3
A - 11+, 6 B - 5, 2, 3, 10, 7, 1, 9 C - 4, 12, 8

11 FRAZIER BOKO on päässyt entistä sopivampaan porukkaan ja sen pitää olla lähellä voittoa. Ori ei tosin pystynyt Oulussa kengät jalassa odotetun lennokkaaseen kiriin, mutta varsinkin avojaloin hevonen olisi Rovaniemen tehtävässä huippuvaarallinen voiton suhteen.

6 TARABUSO JET on selvästi kovin haastaja paperilla. Sukuruuna kesti Ylivieskan kurassa paikan johtavan rinnalla, ja tällä kertaa keulapaikkakin voisi olla ulottuvilla.

5 AIDA BRICK on kisan jokerikortti. Ruotsissa juossut tamma on tehnyt muutamassa kovatasoisessa lähdössä huipputuloksen, ja epäonnistuminen alla hevonen voi jäädä yllättävän heikolle huomiolle.


LÄHTÖ 4, Toto76-1
A - 11, 13, 3, 15, 4 B - 10, 5, 12, 6, 7, 8 C - 14, 2, 1, 9

Haastava tammavoltti aloittaa Toto76-kierroksen, eikä merkkejä kannata säästellä. Perinteisesti tähän lähtöön on saatu Rovaniemellä mojova yllätys. 11 LEEMARK'S AMBROSE ja 13 STEEL ANEMONE ovat kisan perushevosia. Molemmat tulevat hyvin maaliin saakka, ja toinen voi antaa toiselle hyvää vetoapua kirihetkellä.

3 ZUNAMI vaikuttaa paalun tammoista vaarallisimmalta. Se ei ole koskaan erehtynyt kahden parhaan joukosta, mutta toisaalta lähtö on nyt aikaisempaa kovempi. 15 AINUR HOSS painoi Oulussa turhankin iloisesti naruille, mikä näkyi viimeisellä satasella. Hevosen olemus uhkui kuitenkin hyvää virettä.

4 MODERN SEABEE nousee viidentenä merkkinä pieneen systeemiin mukaan, mutta myös lisärasteja suositellaan. Esimerkiksi 10 BONE'S QUICK GIRL kilpailee huippukunnossa, ja 5 BESSIE BLISS on tarkalla selkäjuoksulla vaarallinen. Torniossa tamma jäi keulapaikalta jyrä alle. Ylisarjassa kilpaileva 12 MISS SOUTHWIND vaanii jättiyllätystä.


LÄHTÖ 5, Toto76-2, Troikka
A - 9, 2, 5, 8, 14, 7, 13, 10 B - 3, 16, 4, 1, 6 C - 11, 15, 12

Seuraavassa kohteessa A-ryhmään on ennennäkemätön ruuhka. 9 WHEELIE AWAKE sairasti sitkeän virustaudin heti Joensuun kisan jälkeen, joten siihen on vaikea luottaa, jos hyvästä varmavalinnasta puhutaan. Aikaisemmilla näytöillään ruuna kelpaa suosikiksi.

2 RIM BAY GOLIATH ja 5 WILLE CARAMELL elävät voimillaan, 8 HAMIS FAMERAISER ja 14 ANAHEIM KEMP puolestaan nopeudellaan. Väkivahva 10 BOULDER CANNON ja Torniossa loistanut 10 BEAR A TITLE kuuluvat myös kaikille lapuille mukaan. Mikään ihme ei kuitenkaan olisi, vaikka joku B-ryhmän hevosista korjaisi koko potin.

Troikkavihjeessä päästetään mielikuvitus valloilleen ja toivotaan, että nappireissun saava 1 ZELL MEMENTO kestää kolmanneksi. Se voi tuntua hullulta idealta, mutta niille sijoille ori pystyy. Riskitaktiikka antaa mahdollisuuden päästä tavoittelemaan nelinumeroisia troikkakertoimia kohtuullisella panostuksella.

LÄHTÖ 6, Toto76-3
A - 9 B - 6+, 7, 12, 8, 3 C - 4, 10, 11, 2, 5, 1

9 JOHNNY ENGLISH nousee syystäkin suureksi suosikiksi. Vaasan voitto vakuutti ja samanlaisilla suorituksilla lisää ykkösiä on tulossa vielä monta. Toisten takaa hevoselle pitää kuitenkin laskea jonkinlainen laukkariski, joten ihan hirmuprosenteilla hevosta ei ehkä kannata jättää varmaksi.

Laukan pelossa 6 RENEE JOURNEY saa mahdollisuuden. Se oli Kuopiossa mainio keulapaikalta, itseasiassa tamma teki elämänsä toistaiseksi parhaan suorituksen. Mikäli aktiivinen Jarmo Saarela saa sopivasti kärkipaikan haltuunsa, voi nelivuotias vetää joukkoa perille saakka.

7 TITAN AS jaksaa polkea, mutta laukkariskin lisäksi tarjolla on lisämetrejä ulkoradoilla. 12 ABSOLUT ARCTICA on porukan nopein hevonen, mutta kuinka kirinajoitus piippuhyllyn paikalta onnistuu?


LÄHTÖ 7, Toto76-4
A - 10 B - 7, 2, 8, 6 C - 1, 3, 9, 5

10 VAELLUS on niin kauan hyvä varma, kun hevonen jatkaa nähdyllä tasolla. Hevonen hävisi Vitterille viime vuoden Derbyssä, mutta kaikki muut laukattomat startit se onkin sitten voittanut. Timo Vääränen haluaa muistuttaa pelaajia, että astutuskauden jälkeen kisa tulee hieman äkkiä, mutta silti hevoseen tekee mieli luottaa.

7 TURON LINDA on rakentanut viiden voiton putken. Nyt se on katkolla, sillä Vaelluksen lyömiseen vaaditaan entisestään tasonnostoa. 2 VILMA LYYDIA pystyy ravilla 1.25-tulokseen ja voittotaistoon, mutta tammalla on iso laukkariski heti aja-komennon jälkeen. 8 KOSKELAN AKSELI elää suoritusvarmuudellaan, mutta Vaelluksen lyömiseen ei uskota.


LÄHTÖ 8, Toto76-5, Toto4-1
A - 6, 5, 12 B - 4, 7, 10, 2, 9, 1, 8, 3, 11

Hopeadivisioonasta on vaikea saada pelillistä otetta. 6 BARETTA BOKO on hyvänä tosi hyvä, mutta tauon vuoksi vire on arvoitus.

5 RHAPSODY ÅS eteni Bodenissa avauspuolikkaan jälkeen kärkipaikalla, josta se voitti vaivattomasti. Jenkkiruuna on mennyt täyden matkan jo 13,3-vauhtia, joten luokka riittää pitkälle.

12 DIXIE EXCLUSIVE on Ylivieskan jälkeen kääntämätön kortti. Ruuna näytti upealta, mutta virtaa oli lopulta auton takana liikaa ja laukka tuli keulapaikalta ensimmäisessä kaarteessa. Takarivi sopii, mutta paikka 12 tietää kuitenkin vaikeuksia juoksunkulun suhteen.

4 CAESAR DE VELUWE vihaa Ylivieskan kaltaisi olosuhteita, joten sen kisan voi unohtaa. Mikäli ruunan päivän vire on kohdillaan ja keli on poutainen, ei voittokaan yllättäisi millään tavalla.

7 MR BIG aloitti pitkältä tauolta jopa yli odotusten, mutta ulkorata voi olla voiton suhteen turhan paha paikka.

 

LÄHTÖ 9, Toto76-6, Toto4-2, Troikka
A - 6 B - 10, 12, 4, 2, 11, 8, 1 C - 7, 5, 3, 9

6 HISSUN AARRE on Toto76-pelin toinen varma, mutta Toto4-pelissä ruuna saa varmistuksiakin. Ylivieskassa juoksu takamatkalta onnistui kohtuullisesti, mutta 4. ulkoa ei kurassa ollut rahkeita parempaan. Esitys oli kuitenkin hyvä ja tällä kertaa Hissun Aarre saattaa juosta keulassa lähdöstä maaliin.

10 PILSKER on vahva lopuntulija, joka ravetessaan jyrää voittotaistoon. 12 UNTERO kärsii paljon enemmän lähtöpaikasta. Ori kiertää hänniltäkin useimmat ja nousee mukaan tototaistoon.

4 KOBARDI venyi Derbyssä 4. sisältä hienosti neljänneksi. Tasaisuus on ruunan valtti, mutta voittotaistoon noustakseen hevonen saattaa tarvita hitusen nopeutta lisää. Erityisesti hyvien asemien saaminen voi olla vaikeaa.

2 SÄVEL-MUISTO on ollut mainio ja 11 VILLIEKO kehittyy kaiken aikaa. Sen ongelmana on takarivin lisäksi rahallinen ylisarja, jonka vuoksi lahjakkaalle oriille tulee lauantaina kiire.


LÄHTÖ 10, Toto76-7, Toto4-3, PD-1
A - 8 B - 2, 10, 6, 7, 4, 5, 1 C - 9, 3

8 OUTLAW MERCI on surkeasta lähtöpaikasta huolimatta vihjeen Toto76- ja Toto4-varma. Killerillä edelle jäivät vain Edward Ale ja Workout Wonder, jotka voittaisivat Rovaniemen lähdön puolella suoranmitalla. Mika Forss tuskin pakittelee alussa, vaan ajaa päättäväisesti eteenpäin. Hyvänä päivänään ruuna on lähellä.

2 UP UP AND AWAY pitää Kittilän värit voittotaistossa. Malja-ajon sankari lähtee lujaa ja pikamatka sopii, mutta onko ori sittenkään riittävän hyvä Outlaw Mercin lyömiseen?

10 MAFFIOSO FACE kiri Keskisessä aivan Up Up And Awayn tuntumaan. Voimia jäi hieman käyttämättä, joten ruuna voi vaikka voittaa, jos kärkipari ajaa rinnakkain koko avauskierroksen kilpaa.

6 BWT HELLION ja 7 ARCHIE RIDE ovat mahdollisia totohevosia, mutta tällä kertaa voittoon on riittämistä.


LÄHTÖ 11, Toto4-4, PD-2
A - 5, 2, 1 B - 9, 11, 8, 10, 4, 7, 6, 3 C - 12

Toto4-pelin päätöskohteessa lähtöpaikat muokkaavat ranking-järjestystä. 5 HEADY HUNTER on vahva peli, joka palasi tauolta Pihtiputaalle kovassa kunnossa. Arto Laurukaisen ajokki tulee johtavan rinnaltakin rehdisti perille, mutta siitä tätä lähtöä on varmasti vaikea voittaa.

2 SALAMA SEA pyrkii tuulenhalkojaksi. Ylivieskassa edelle jäi vain hurja Obrigado, mutta hyvin Salama Sea piti kakkoseksi. Tasaisella vauhdinjaolla ruuna on vahvoilla.

1 GOOFY GOOF on nostanut selvästi tasoaan. Viimeksi lähtöpaikka vesitti jo etukäteen haaveet taistella kärkisijoista, mutta tällä kertaa paikka on loistava. Goofy Goof tuskin pystyy pitämään keuloja, mutta tarjolla on hyvä juoksun kärjen tuntumassa.

9 CROWN ECUS loisti Torniossa ja 11 BOULDER LUKE pystyy huippukireihin. 8 EMMA BOKO on vielä pelihevosia, mutta kolmikon lähtöpaikat tietävät jossain vaiheessa lisämetrejä.


LÄHTÖ 12, Troikka
A - 7, 3+, 4 B - 9, 2, 10, 5, 8, 6 C - 1, 11, 12

7 KOVERI siirtyi Oulun laukkastartin jälkeen huoltotauolle, mutta tekee Rovaniemellä paluun radoille. Voittaminen ei ole enää niin yksinkertaista kuin uran alussa, sillä Toto76-sarjassa vastaan asettuu rutinoituneempia hevosia. Silti vauhdikas ja kestävä ori on suosikki, mutta ei suinkaan mikään varma voittaja.

Kisan ideahevonen 3 UPEA URSULA osoitti Ylivieskassa, että kehitys kesän aikana on ollut huimaa. Tamma paikkasi alkulaukkansa hienosti ja ehti vielä aivan kärkiparin tuntumaan. Upea Ursula avaa terävästi ja se pääsee todennäköisesti joko keulaan tai johtavan kantaan. Upea Ursula on kolmannessa troikassa ideahevonen ylärille.

4 I.P. SOTURI juoksi vielä torstaina Seinäjoella, joten tuo välistartti on syytä tarkistaa. Ori on varmistunut huimasti, ja moottorin tehot ovat kunnossa. Siksi se pitää nostaa A-ryhmään mukaan.

9 JEPULIS on hyvä viisivuotias, mutta tällä kertaa yhteenkään harha-askeeleen ei ole varaa. Jepulis olisi muutenkin parhaimmillaan vapaalta radalta kärkipäästä, joten kaksarisija voi olla tiukassa.


Toto76-vihjesysteemit (lähdöt 4-10)

Toto76-1: 11, 13, 3, 15, 4 + 10, 5, 12 (6, 7)

Toto76-2: 9, 2, 5, 8, 14, 7, 13, 10 + 3, 16, 4, 1, 6 (11, 15)

Toto76-3: 9, 6 (7, 12)

Toto76-4: 10 Vaellus (7, 2)

Toto76-5: 6, 5, 12, 4 + 7, 10, 2, 9, 1, 8 (3, 11)

Toto76-6: 6 Hissun Aarre (10, 12)

Toto76-7: 8 Outlaw Merci (2, 10)


Pieni systeemi 160 riviä, hinta 14,40 euroa
Suuri systeemi 2080 riviä, hinta 104,00 euroa


Toto4-vihjesysteemit (lähdöt 8-11)

Toto4-1: 6, 5, 12, 4 + 7, 10, 2, 9, 1, 8 (3, 11)

Toto4-2: 6 + 10, 12, 4, 2 (11, 8)

Toto4-3: 8 Outlaw Merci (2, 10)

Toto4-4: 5, 2, 1, 9, 11 (8, 10)

Pieni systeemi 20 riviä, hinta 4,00 euroa
Suuri systeemi 250 riviä, hinta 50,00 euroa


Troikkavihje, lähtö 5

9, 2, 5, 8, 14, 7, 13, 10, 3, 16, 4, 6
9, 2, 5, 8, 14, 7, 13, 10, 3, 16, 4, 6
1 Zell Memento

Yhteensä 132 yhdistelmää, hinta 66 euroa


Troikkavihje, lähtö 9

6 Hissun Aarre
10, 12, 4, 2, 11, 8, 1
10, 12, 4, 2, 11, 8, 1

Yhteensä 42 yhdistelmää, hinta 21 euroa

Troikkavihje, lähtö 12

3 Upea Ursula
7, 4, 9, 2, 10, 5, 8, 6
7, 4, 9, 2, 10, 5, 8, 6

Yhteensä 56 yhdistelmää, hinta 28 euroa

Päivän Duo (lähdöt 10 ja 11)

8 Outlaw Merci
5, 2, 1

3 yhdistelmää


Pelionnea!

- Rovaniemen ravirata

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot