Rovaniemen 23.9. ravien vihjeet

Rovaniemen ravit juostaan Oulun Äimärautiolla!

Rovaniemen rataremontin viivästymisen vuoksi perjantaina Toto4-profiiliravit juostaan Oulun raviradalla. Pohjanmaan ja Lapin hevoset kohtaavat perjantai-illan raveissa, jotka ovat urheilullisesti ja pelillisesti mielenkiintoiset. Kisat alkavat kello 18.00, tervetuloa!


LÄHTÖ 1
A - 8+, 11, 15, 7 B - 9, 5, 10, 13, 2, 14, 1 C - 12, 3, 16, 6, 4

8 RIKSUN ROMEO on arvoituksellisen avauslähdön ykkösranking. Ori teki Oulussa kesäkuussa mukavan koelähdön, josta sen ei tarvitse ainaakn hirveästi parantaa voittaakseen. Ori on päässyt sopivaan lähtöön, sillä 1.37 ja hitaampien paalu sopii mainiosti hevoselle, jolla on rahkeita 1.35-tulokseen.

11 TUPLA-VALTRAUS on kärsinyt urallaan ongelmista, mutta kykyjä hevosella piisaa tähän tehtävään. Molempien suosikkien vireestä voi saada lisätietoa alleajosta ja viime hetken kommenteista.

15 TAIFUN ansaitsee maininnan. Se on juossut totolähdöissä toistaiseksi kovempia hevosia vastaan kuin Oulussa, mutta epävarmuus on vienyt tammalta useamman kerran hyvän sijoituksen. Tamma onnistui vihdoin paikallisraveissa, mutta toisaalta kertoimet saattavat sen myötä pudota turhan alhaiselle tasolle.

7 HIKKARI järjesti Torniossa melkoisen totopommin. Tällä kertaa voitto ei olisi yhtä suuri yllätys, mutta hirveästi Hikkari tuskin pystyy tässä kisassa numeroitaan parantamaan.


LÄHTÖ 2
A - 12+, 10 B - 6, 9, 5, 11, 14, 15, 4, 2, 16, 8, 7 C - 13, 3, 1

12 SWEET MALKIN on toisen lähdön todennäköisin voittaja. Oulussa se kiersi 5. ulkoa sitkeästi totosijalle. Vire vaikuttaisi sen perusteella olevan nousussa, ja toisaalta vastus on merkittävästi sopivampi kuin viimeksi. Ruuna tulee Timo Salmelan osaavista käsistä, eikä uran ykkössija ole kaukana.

10 WILD FOURMOTION oli maanantaina Oulussa keulasta mainio. Voittokin irtosi kärkipaikalta, joten takamatka tuo kysymysmerkkejä matkassaan. Mikäli ruuna onnistuu, se taistelee voitosta, mutta nelivuotias saattaa tässä olla liikaa arvostettu suosikki.

6 COOL AS ME ei toukokuun startissaan selvittänyt voltin nelosta ravilla. Juoksuradalta hevonen on Mauri Jaaran ohjastamana vaarallinen, sillä kyytiä ruunalla on riittävästi menestykseen.

9 SAINT FLAVIAN on tehnyt tasaisen varmaa työtä loistamatta. Jorma Hannuksella on mainio mahdollisuus päästä hyvällä lähtijällä takamatkalta heti kärjen tuntumaan, josta 1.18-tulos riittää tototaistoon.


LÄHTÖ 3
A - 1+, 7, 9 B - 8, 6, 5, 4, 3, 2

1 HARJUJEN HELMI kiersi Kajaanissa etusuoralla 3. radan kautta johtavan rinnalle. Siitä se taisteli voitosta maaliin saakka, mutta Paras-Ari punnersi ratkaisuhetkillä väkisin edelle. Harjujen Helmi tuli itsekin toisen kierroksen alle 1.30-kyytiä ja se osoitti myös hyvää lähtönopeutta. Koko matkan johto on täysin mahdollinen.

7 KASSANEITI on lähtenyt 3000 euron jahtiin pitkän matkan taakse. Loviisassa tamma tuli vahvasti maaliin saakka, mutta keulan Vinksa piti pintansa. Tamma on ilman muuta samanlaisella suorituksella mukana kärkitaistossa.

9 SUPERSOHVI saa taakseen ammattikuskin, sillä omistaja Arvi Jokitalon kortti ei riitä ajamaan näin isosta ykkösestä. Tamma on juoksija, joten hevonen on otettava vahvasti peleissä huomioon.

Mikäli joku muu osallistujista yltää kahden parhaan joukkoon, voidaan puhua jo pienestä yllätyksestä. Nuoret tammat tosin voivat parantaa hetkessä kymmeniä metrejä, ja lisäksi suosikkikolmikolla jokaisella on laukkariski matkassaan.


LÄHTÖ 4, Toto4-1
A - 3, 2 B - 12, 4, 1, 5, 8, 7, 10 C - 11, 9, 6

Toto4-peli alkaa. 3 QUIET LEADER saa puhtaat paperit maanantain juoksustaan. Ruuna teki kolmannesta ulkoa kierroksen kirin ilman vetoapua ja piti hyvin oman vauhtinsa. Vastustajat ovat nyt kovempia, mutta lähtöpaikka on parempi ja hevonenkin todennäköisesti terävämpi. Varmaksi ruunaa ei kuitenkaan uskalla harkita.

2 ASLAN L.C. juoksi Bodenissa hyvätasasoisessa lähdössä ja hiemankin paremmilla tuureilla ruuna olisi pystynyt totoon. Aslan L.C. jäi sisäradalta 4. sisälle, mistä se ei saanut rintaman takaa täyttä mahdollisuutta kirihetkellä. Hyvin hevonen joka tapauksessa tuli maaliin saakka, joten ruuna on kisan perushevosia. 

12 AINUR HOSS toi Janne Isometsälle viimeksi hänen uransa avausvoiton kuskina. Lätkäjätkä voi päästä tuulettamaan toista peräkkäistä voittoa, mikäli kärki pitää matkalla riittävän reipasta tempoa. Voitto tuli keulasta 11,5-lopetuksessa hienolla tyylillä.

4 HAYAI CHIKARA sai tärkeän startin alle kotiradallaan Torniossa. Kari Alapekkala ajoi päättäväisesti keulaan saakka, mutta avauskierros ja tauko näkyivät maalisuoran taistossa. Hayai Chikara on pystynyt voittamaan valtakunnallisellakin tasolla, joten ainakin suurempaan systeemiin se kannattaa ottaa mukaan.

1 EL ACID ja 5 BONHOMME ovat vielä aivan mahdollisia voittajia molemmat, mikäli juoksu menee niiden kannalta suotuisasti.


LÄHTÖ 5, Toto4-2
A - 1, 4 B - 3, 2, 6, 11, 12, 7, 10, 5, 8, 9

1 QUICK LEADER olisi selvä suosikki tuore hyvä kilpailunäyttö alla. Sellainen kuitenkin puuttuu, ja siksi hevosen mahdollisuuksiin kannattaa suhtautua pienellä varauksella. Keulapaikan onnistunut puolustaminen ei sekään ole etukäteen varmaa, joten ori varmistetaan reilulla kädellä.

4 MODERN SEABEE tavoitteli Lappeessa paikkaa Villinmiehen Tammakilvan finaalista, eikä se jäänyt kauaksi. Tamma eteni 2. ulkoa kirihetkellä heittämällä keulassa juosseen Gisela Luxin rinnalle, mutta maalisuoralla tasaisesta rintamasta kaksi ehti ulkokautta ohitse. Modern Seabeen suoritus oli vahvasti positiivinen, mutta edelleen hevonen jätti hieman kapasiteetistaan käyttämättä.

3 LITTLE CRIMINAL ja 2 PRINCE DEAN ottivat maanantain välistartissa yhteen. Prince Dean avasi keulaan, lainasi kaverille keulapaikan ja spurttasi maaliviivalla ohitse. Kummankin kohdalla on pakko sanoa, että vastus kovenee kahden suosikin osalta merkittävästi.

6 RIM BAY KICKAPOO on voittanut puolet uransa starteistaan, mutta lähtöpaikka ei ole sen kannalta Oulussa paras mahdollinen. Mikäli ruuna pääsee hyviin iskuasemiin, riittää sen luokka lopussa mukaan kärkitaistoon.

11 SVADILFARI ja 12 LAST FINN ovat vauhtikestäviä hevosia, joiden mahdollisuudet piilevät vauhtijuoksussa.


LÄHTÖ 6, Toto4-3, PD-1
A - 4, 12, 8 B - 6, 5, 1, 2 C - 7, 12, 9, 10, 11

4 UPEA URSULA voitti Oulun finaalilähdön näyttävästi keulapaikalta. Sinne tamma pyrkii myös mailin voltissa, mutta hevosella on pieni laukkariski aja-kommenolla. Upea Ursula on kehittynyt kauden aikana niin kovasti, että sitä on takamatkoilta vaikea tavoittaa.

12 PAUSKERI ampaisee kovaa matkaan. Petteri Joki otti hevoseen tuntumaa Kemijärven kesäraveissa ja silloin yhteistyö sujui mutkattomasti. Ylimääräisiä lisämetrejä ei pikamatkalla ehdi ottamaan, mutta vajaat paalut tekevät tehtävästä inhimillisen.

8 TUULENPOJU nousee mukaan A-ryhmään. Vauhdikas ori palasi tauolta Tornioon ja oli heti valmis voittamaan. Ammattimies hyppää puikkoihin, ja Tuomas Pakkanen pyrkii salamastarttiin sisäradalta.

6 LUMISUKKA kiersi upeasti voittoon Oulussa, mutta mailin voltti ei välttämättä ole vauhtikestävän oriin bravuuri.


LÄHTÖ 7, Toto4-4, Troikka, PD-2
A - 1+ B - 8, 4, 2, 6 C - 9, 3, 10, 13 D - 7, 5, 11, 12

1 DRILLER MAN on mailin volttilähtöjen spesialisti. Arvontakone antoi sisäradan, josta Santtu Raitalalla on vain yksi tavoite, eli keulajuoksu. Lappeessa ruuna pystyi voittamaan toisesta ulkoa 700 metrin kirillä, mikä nostaa sen Oulun kisan alla selväksi suosikiksi. Driller Man pystyy maililla vetämään koko matkan reipasta, jolloin sen ohittaminen tulee olemaan erittäin vaikeaa.

8 ANAHEIM KEMP voi siihen pystyä, mutta tuskin hevonen jää edulliseksi varmistusmerkiksi. Erityisesti kotiradalla kilpaillessaan hevosta pelataan paljon, ja siksi vihjeessä päädytään jättämään Driller Man varmaksi. Mauri Jaara yrittää liimautua suosikin selkään kiihdytyksessä, mutta se ei ole helppoa, jos eturivin hevosilla askeleet osuvat hyvin lankulle.

4 BEAR A TITLE jatkaa huippukunnossa. Toista rataa juoksemalla kisaa on kuitenkin vaikea voittaa, kun sisäradan hevoset laittavat heti kaasun pohjaan. 2 TEXAS GEL ja 6 ROAD TO VICTORY vaanivat suosikkien epäonnistumista.


LÄHTÖ 8
A - 10, 3, 9 B - 5, 4, 2 C - 6, 8, 1, 7

10 SVARTSJÖFAX on tasaisen lähdön ykkösranking. Pieni välipaalu tekee tehtävästä inhimillisen, vaikka 40 metriä edempää starttaa vain vähän vähemmän ansainneita hevosia.

3 RÖÖPERI on yksi niistä. Tämän kauden voittostartissaan se purjehti johtavan rinnalta ykköseksi, mutta monessa muussa startissa laukat ovat nousseet pääosiin. Rööperi on paras vapaalta radalta, joten sinne Markus Pulkkinen suunnistaa.

9 VIEHKO VENLA jaksaa polkea, mutta hyppy on turhan herkässä. Perjantain lähtö on sille kuitenkin sopivampi kuin muutama muu aikaisempi kisa, joten hevonen nosuee mukaan A-ryhmään.


LÄHTÖ 9, Troikka
A - 5 B - 2+, 3, 11, 8, 7, 4, 10, 9, 1, 6, 12

5 NOT A CLUE vie ja muut vikisee. Sellainen vaikutelma jäi myös viime kerran perusteella, sillä tämä lähtö ei ole hevosella liian vaativa. Ruuna johtaa kilpailusarjaa selvästi ja Tuomas Pakkanen on panostanut tosissaan näihin lähtöihin.

2 BONE'S STAR on troikan kierrätyshevonen. Sen puolesta puhuu mainio lähtöpaikka, suosikkia lukuunottamatta viime kertaa sopivampi vastus ja hevosen tauluaan parempi vire. Bone's Star on lähellä troikkasijaa, jos vain saa nappireissun, mutta toki hevonen on haavoittuvainen.

Muutoin lähdöstä on vaikea saada otetta, joten troikassa luotetaan suosikin voittoon, ja kierrätyshevosen onnistumiseen.


LÄHTÖ 10
A - 3++, 11, 12  B - 5, 2, 7, 10, 8, 6, 1, 4, 9

3 ABSOLUT ARCTICA on mainio idea, sillä monella vastustajista on merkittävästi parempi taulu ja ne imevät siksi peliä puoleensa. Toki lähtö on rahallisesti raju ylisarja, mutta ei siitä pidä olla kovinkaan huolissaan. Ruuna on kiertänyt kovia Toto76-lähtöjä ja esimerkiksi viimeksi se jäi kaikki tallella pussiin. Hevosella pitää ajaa tarkasti, mutta sillä on ollut jo kohtuuttoman huonoa tuuria matkassa. Nyt hevoseen kannattaa iskeä paripeli ja painottaa kahta A-ryhmän valjakkoa.

11 HEADY HUNTER ja 12 ARMADILLO ARMOUR ovat kumpikin kovia tekijöitä. Vaikka ne on arvottu takarivin hankalille paikoille, on jommankumman kaksarisija todennäköinen. Toki muitakin pareja voi ostaa selvästi pienemmällä panostuksella.


Toto4-vihjesysteemit (lähdöt 4-7)

Toto4-1: 3, 2 + 12, 4, 1, 5 (8, 7)

Toto4-2: 1, 4, 3, 2, 6 + 11, 12, 7 (10, 5)

Toto4-3: 4, 12, 8 (6, 5)

Toto4-4: 1 Driller Man (8, 4)


Pieni systeemi 30 riviä, hinta 6,00 euroa
Suuri systeemi 144 riviä, hinta 28,80 euroa

 

Troikkavihje, lähtö 7

1 Driller Man
8 Anaheim Kemp
4, 2, 6, 9, 3, 10, 13

1 Driller Man
4, 2, 6, 9, 3, 10, 13
8 Anaheim Kemp

Yhteensä 14 yhdistelmää, hinta 7,00 euroa


Troikkavihje, lähtö 9

5 Not A Clue
2 Bone's Star
3, 11, 8, 7, 4, 10, 9, 1, 6, 12

5 Not A Clue
3, 11, 8, 7, 4, 10, 9, 1, 6, 12
2 Bone's Star

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa


Päivän Duo (lähdöt 6 ja 7)

4, 12, 8
1 Driller Man

3 yhdistelmää


Pelionnea!

- Rovaniemen ravirata

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot