Rovaniemen vihjeet 8.10. raveihin

Rataremontti on valmis, lauantaina ravit kello 18.00!

 

Rovaniemi tarjoilee lauantai-iltana yhdeksän totolähtöä. Toto4-pelissä on jokaisessa kohteessa selvä suosikki, mutta vain Baretta Boko kelpaa tukipilariksi. Kapeimpiin lappuihin I.P. Soturi nousee apuvarmaksi, mutta sisäradalta lähtölaukka voi yllättää suosikin. Illan aikana juostaan yhdeksän totolähtöä, tervetuloa!

 

LÄHTÖ 1

A - 1, 5 B - 8, 10, 11, 7, 9 C - 6, 3, 4, 2

1 MIMMIN MYRSKY teki lupaavan koelähdön, jossa se esitteli jopa 1.30-vauhteja loppumatkasta. Kannuksessa alku oli yhtä hapuilua, ja Ann-Marie Kaattari tyytyi nostamaan ajokkinsa ulos ja ajamaan kisan pääjoukosta jääneenä. Ori otti hyvin vauhtia, mutta myös laukkoja. Rovaniemen tehtävässä ei tarvitse mennä yhtä kovaa, mutta toisaalta pelaajan pitää tiedostaa, että alkumatkalla voi tulla ongelmia.

5 SALAINEN TOIVO nousee mukaan A-ryhmään. Kari Kuusiniva ajoi ruunalla kokeen, ja nyt rattaille hyppää Jorma Hannus. Rauhallinen kuski sopii varmasti epävarman hevosen kyytiin, mutta laukkariski on kaikesta huolimatta suuri. Koelähdön perusteella Salainen Toivo ravatessaan myös menestyy.

Muut osallistujat eivät pelimielessä maistu, mutta on täysin mahdollista, että pohjaparin hevosetkin ovat laukkatuulella. Viime hetken informaatio kannattaa kuunneella tarkasti ja pyrkiä seuraamaan harjoituslähtöjä.

 

LÄHTÖ 2

A - 4, 3+, 12 B - 16, 9, 13, 10, 5, 15, 6, 1  C - 2, 11, 7, 8

4 CAMP VICTORY on hevonen, jolta Mika Jauhola odottaa uransa debyytistä 1.19-tulosta. Laukkariski on olemassa, joten ainakaan mikään suuri suosikki hevonen ei saa peleissä olla.

3 IMPRESS IT aloittaa myös uransa. Kaukosen koelähtö herätti lupauksia juoksijasta, jonka pitäisi ainakin hetken aikaa menestyä sarjoissaan. Tuntuisi, ettei esimerkiksi paikka johtavan rinnalla vie saumoja, kunhan hevonen vain aloittaa omalla tasollaan ja muutoin onnistuu.

12 FULL PULL on autolähdöissä väläytellyt muutamaan otteeseen. Takamatkalta riskitekijä korostuvat, joen 1.17-tuloksista huolimatta suoritukseen pitää jättää varaus. Toisaalta, lähdön onnistuessa hevosen pitäisi ilman muuta riittää kärkitaistoon.

16 CLAYCAPE BOOST pystyy kahdelta pakiltakin voittoon. Se vaatii kuitenkin oikea-aikaista iskua eteenpäin ja lisäksi ehjää suoritusta. Tamma ei ole ihan kuumin suosikki, mutta ehdottomasti kuitenkin pelihevosia.

 

LÄHTÖ 3

A - 2, 5 B - 9, 10, 7, 11, 12, 6, 8, 4, 3, 1 

Amatööriohjastajien SM-liigan osalähtö on harvinaisen kiharainen koitos. 2 BLACK REACTION on loistopaikaltaan suosikki. Aikaisemmin heikot lähtöpaikat ovat olleet suurin syy siihen, että voittoputki katkesi. Toisaalta, hevonen on riippuvainen onnistuneesta juoksusta ja viisivuotias on vaarallisimmillaan hyvän selkäjuoksun päätteeksi.

5 PARIS BLUES ei ole vielä voittanut, mutta lähdötkin ovat olleet tätä kisaa kovempia. Ori on tehnyt tasaisen hyvää jälkeä, joten se on kisan perushevosia. Kannattaa kuitenkin muistaa, että heti rataremonti jälkeen kenkien riisuminen ei välttämättä ole mahdollista, ja se on ollut oriille tärkeää.

 

LÄHTÖ 4, Toto4-1

A - 7, 5+ B - 1, 4, 3 C - 2, 10, 6, 12, 8, 9, 11

7 BESSIE BLISS laukkasi Bodenissa aja-komennolla. Tamma tuli sisäkautta hänniltä vahvasti, joten suosikkiasemaa on vaikea kyseenalaistaan. Bessie Bliss ei kuitenkaan edelleenkään tee täyttä totta, joten ulkoradalta voitto ei ole millään tavalla varma. Vihjeessä suositaan varmistuksia.

5 ALVENA UNN DI on mukava pelihevonen. Viimeksi tehtävä oli yksinkertaisesti mahdoton. Seitsemäs pari ulkona vetämättömissä selissä päättyi jarrutukseen, kun tammalla jäi kaverin kanssa renkaat hakauksiin. Loppua hevonen tuli asiallisesti, mutta ei kisasta jäänyt paljon kerrottavaa jälkipolville. Lauantain tehtävä ei ole liian vaativa, kunhan vain hevosella on hyvä päivänsä.

1 DELVIN BOKO, 4 MIND MAGIC ja 3 SAMUEL RAY tuntuvat kaikki hyviltä merkeiltä. Siksi kolmikko otetaan mukaan jo pieneen systeemiin, sillä jatkossa on perusteltua yrittää kapeammin.

 

LÄHTÖ 5, Toto4-2

A - 1 B - 5, 2+, 10, 3 C - 11, 6, 4, 9, 7, 8 

1 I.P. SOTURI on jo ratkaissut Nordic Cupin voiton itselleen, joten Mika Jauhola pääsee matkaan rennolla otteella. Lähtöpaikka tuo mukanaan kuitenkin laukkariskin ja sisäradalta hylkäystuomio tulee herkemmin kuin ulkoradoilta. Se onkin ainoa syy varmistamiselle, sillä onnistuessaan I.P. Soturia on vaikea nitistää.

5 JEPULIS ja 2 KIKAN VELPERI ovat tulleet vastustajina tutuiksi. I.P. Soturi karisti kaksikon Kajaanissa kannoiltaan, mutta hirveän suurista marginaaleista ei puhuta. Mikäli suosikki laukkaa tai jää sisäradalta hankaliin asemiin, on haastajilla mahdollisuutensa voittoon.

 

LÄHTÖ 6, Toto4-3, PD-1

A - 7 B - 10, 2, 1+, 8, 11, 12 C - 5, 9, 6, 3, 4

7 HAYAI CHIKARA oli viimeksi mainio. Ruuna lähti hyvin ja Kari Alapekkala merkkasi heti kavereille, että hän ajaa keulasta. Hayai Chikara tuli toisen tuhannen kovaa ja voitti varmoin ottein. Mikäli ruuna pitää tasonsa ja juoksu onnistuu, on ykkössija lähellä.

10 TEXAS GEL on esiintynyt suoritusvarmemmin kuin suosikki, mutta voitot ovat jääneet viime aikoina uupumaan. Viimeksi kiri toisesta ulkoa ei irronnut ihan toivotusti, mutta toisaalta kärkikolmikko Driller Man - Anaheim Kemp - Bear A Title oli kova trio ohitettavaksi.

2 GLOBAL RESOURCE lähtee kovaa ja saa asemat. 1 MISS SOUTHWIND on tauluaan parempi ja voi nyt yllättää. Kummankin voi huomioida, jos suosikkia lähtee varmistelemaan.

 

LÄHTÖ 7, Toto4-4, PD-2

A - 3 B - 2, 7, 9, 10, 8 C - 6, 1, 5, 4 

3 BARETTA BOKO ei viimeksi pystynyt neljännestä ulkoa kirimään voittotaistoon saakka, sillä vastus oli kivikova. Special Promise ja nappireissun saanut Manstone's Classic jäivät edelle, joten huonoille hevosille Baretta Boko ei hävinnyt. Rovaniemen tehtävä on sopiva, joten siksi ruunan varmistaminen taitaa olla turhaa. Juostava 3100 metrin matka lisää vielä selvästi onnistumisen mahdollisuutta.

2 ORLANDO CROFT menee matkan, mutta hevonen oli ehkä aavistuksen pettymys Bodenissa. Sari Jauhojärvi hyppää nyt itse rattaille, ja on mielenkiintoista nähdä, mihin rehellinen ruuna pystyy valmentajansa ajamana.

7 BWT HELLION on toinen vaihtoehto Baretta Bokolle kaksariin. Ikinuori Aarne Lintulahti saattaa urheiluhenkeä uhkuen napata keulat ja kierrättää Baretta Bokoa ulkopuolellaan. Se olisikin kiinnostava käänne kisaan.

 

LÄHTÖ 8

A - 7 B - 3, 6, 2 C - 1, 4, 5

7 TUULENPOJU lennähti Oulussa maanantaina toisesta ulkoa selvään voittoon. Hevonen tuli voimissaan maaliin, mikä tietää hyvää tätä kisaa ajatellen. Kuski vaihtuu ammattilaisesta valmentajaan, kun Kalevi Salmela hyppää omansa kyytiin. Hän voitti oriilla Torniossa ja samaa odotetaan Rovaniemellä.

3 KEISUN ROOPE jatkaa asiallisessa iskussa. Syystä tai toisesta ori on tehnyt uransa parhaat esitykset nimenomaan Rovaniemellä, joten kakkossija on sopiva tavoite. 6 TAKSROK on parantanut otteitaan ja sekin on mahdollinen parihevonen. 2 VILLIHUUMA voi venyä myös kaksariin.

 

LÄHTÖ 9, Troikka

A - 3, 12 B - 2, 5, 1, 9, 11, 6, 4  C - 8, 7, 10

3 CANCELLARA on kookas ja vauhtikestävä ruuna, jolla on ollut omat ongelmansa uran aikana. Mikäli ravi käy, hevonen on voiton suhteen vahvoilla. Valitettavasti vastoinkäymiset ovat estäneet nousun kovempiin lähtöihin.

12 NEW GROVE STORM nousee kaveriksi A-ryhmään, koska suosikkiin ei voi luottaa varauksetta. Jouko Kankaan valmennettava jaksaa tehdä itse juoksunsa, eikä lähtöpaikasta kannata huolestua.

2 MANTESSE ÅS teki lupaaan aloituksen Torniossa, mutta Skellefteåssa laukat astuivat kuviin. Tammalla on pontetiaalia voittoon saakka.

 

Toto4-vihjesysteemit (lähdöt 4-7)

Toto4-1: 7, 5, 1, 4, 3 (2, 10)

Toto4-2: 1 + 5, 2 (10, 3)

Toto4-3: 7, 10 + 2, 1 (8, 11)

Toto4-4: 3 Baretta Boko (2, 7)

 

Pieni systeemi 10 riviä, hinta 2,00 euroa

Suuri systeemi 60 riviä, hinta 12,00 euroa

 

Päivän Duo (lähdöt 6 ja 7)

7, 10, 2, 1

3 Baretta Boko

 

4 yhdistelmää

 

Troikkavihje, lähtö 9

3, 12

3, 12, 2, 5, 1

3, 12, 2, 5, 1, 9, 11, 6, 4

 

Yhteensä 56 yhdistelmää, hinta 28 euroa

 

Pelionnea!

 

- Rovaniemen ravirata

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot