Rovaniemen 29.10. ravien vihjeet

Toto4-pelissä Kittilän hevosten taisto!

Rovaniemellä kisataan perjantaina Toto4-profiiliravit, mikä tarkoittaa suurempia vaihtoja ja lisänäkyvyyttä televisiossa. Ravit käynnistyvät kello 18.00, ja illan aikana juostaan kymmenen totolähtöä. Toto4-pelin mielenkiintoisin lähtö on lämminveristen kovin ryhmä, jossa ottavat yhteen mm. Kittilän kova kolmikko Dixie Exclusive, Baretta Boko ja Boztheman. Tervetuloa!


LÄHTÖ 1
A - 7, 12, 13 B - 1+, 10, 6, 3, 15, 5, 9, 11 C - 14, 2, 4, 8

7 FEETTERI on päässyt sopivaan sarjaan. Hevonen tosin laukkasi Tornion Nuorten Sarjassa, jonka jälkeen se joutui jäämään seuraavasta elokuun kilpailusta pois. Ruunan vauhdit riittävät tällaisen lähdön voittoon, kunhan se vain malttaa ravata alusta loppuun. Feetterin kohdalla on ollut taipumusta, että jossain vaiheessa matkan aikana hevonen herpaantuu hetkeksi.

12 A.K. WIKTOR on toinen vauhdeiltaan erottuva hevonen. Rovaniemellä tuli hieno onnistuminen, vaikka laukka lähtösuoralla ehtikin jo pelästyttämään. Kuskin tehtävä on pitää ja päästää sopivassa suhteessa, mutta tuon balanssin löytäminen ei taatusti ainakaan porukan keskellä tule olemaan helppoa. Ravatessaan ruunan luulisi olevan ainakin totossa.

13 MORTTI-PEKKU on pitkällä pakilla, mutta toisaalta välipaalut ovat pieniä ja ruuna voi päästä jo avauspuolikkaalla yllättävän lähelle kärkeä. 1.33-tulos riittää pitkälle, sillä paalulla ei ole mitään kovin erikoisia tekijöitä.

1 VENLAN HELMI kannattaa laittaa seurantaan. Jos se lämmittelee hyvällä tyylillä, voi hevosen ottaa pelille mukaan. Se on oikeastaan kisan ainoa kääntämätön kortti.


LÄHTÖ 2
A - B - 5+ C - 4, 7+, 10, 6+, 12, 3, 1, 11, 2, 9, 8

Usein 1000 euron ryhmässä on jo muutama 1.17-tulokseen pystyvä ravuri, mutta tällä kertaa vähempikin riittää todennäköisesti voittotaistoon. Hevosena selvästi muita mielenkiintoisempi on 5 CANDYFACE. Se aloitti uransa erittäin tasokkaassa varsalähdössä ja tamma kesti paikan johtavan rinnalla kunnialla. Tuossa kisassa ei pidetty matkalla kiirettä, joten siksi kilometriaikaa tärkeämpää on kiinnittää huomiota hevoseen hyvään tyyliin juosta. Rovaniemen tehtävässä kärkisija on lähellä!

Paripelissä ideapareiksi voisi nostaa kaksikon 7 ESTHER HILL ja 6 LEONTINE SISU. Esther Hill ei ole vastannut ihan siihen kohdistettuihin odotuksiin, mutta perjantain lähtö olisi hieman aikaisempaa helpompi. Leontine Sisun kohdalla on jouduttu pettymään ehkä vielä enemmän, sillä koelähtö oli varovaisen lupaava. Mauri Jaara kokeilee pieneltä tauolta tamman menohaluja. Hevosen pitää parantaa tuoreimmista kisoista, mutta voi hyvinkin myös tehdä sen. On vaikea arvioida, miten lähtö paripelissä pelataan, joten viime hetken informaatiota kannattaa seurata.


LÄHTÖ 3
A - 4 B - 9, 3, 6, 5, 10, 7, 2 C - 1, 8

4 CARAWAY RUNNER on etukäteen erittäin todennäköinen menestyjä. Ruunan aloitus Kaisa Soukan valmennuksesta yllätti positiivisesti valmentajan sekä ohjastajan. Santtu Raitala suunnitteli etukäteen rauhallista kiihdytystä ja hyvää selkäjuoksua, mutta ruuna oli taktiikasta toista mieltä. Caraway Runner ampui ulkoa kohti keulapaikkaa, josta se lopulta kesti ylivauhdin muita paremmin. Rovaniemen kisassa vauhti riisuu jälleen muut aseista.

9 SOUND OF MUSIC S on potentiaalisin ohittaja kirihetkellä. Se voi joutua kuitenkin lähtemään jo päätöskierroksen alussa, sillä kisa vaikuttaa paperilla epätasaiselta.

3 HIPHOP HIGHLIGHT on pieni arvoitus tauolta, mutta hevosena ruuna on tämän kisan ehdotonta parhaimmistoa. Kun kuski ja paikkakin ovat likimain parhaat mahdolliset, kannattaa ruuna ottaa toisena parikaverina peleihin.


LÄHTÖ 4, Toto4-1
A - 3, 6+, 2 B - 9, 10, 11, 7, 4, 5 C - 8, 1

3 CLAYCAPE BOOST kiri Rovaniemellä viimeksi takajoukoista hienosti kakkoseksi, eikä tamma ollut vielä maalissakaan väsynyt. Kotiradan toivo on epävarma lähtösuoralla, mutta fysiikkansa puolesta kisasta ei välttämättä löydy kovempaa tekijää.

6 BEAT ME KEMP on mielenkiintoinen pelihevonen. Oulussa se ei saanut sisäradalta kunnolla kiritilaa, mutta toiseksi tammalle tuli tilaa työntyä. Beat Me Kemp vaikuttaa hevoselta, jolta puuttuu nopeutta, mutta vauhtikestävyyttä löytyy. Beat Me Kemp on pakkorasti jokaiselle kuitille.

2 IMPRESS IT voitti debyyttinsä ylivoimaisesti keulasta. Ori ei saanut vetää edes ihan hölkkää ja voi vain arvailla, olisiko rahkeissa ollut vielä varaa parantaa. Jo koelähtö Kaukosessa kertoi lahjojen riittävän pitkälle ainakin Lapissa. Nuorten Sarjassa rima on korkealla, mutta Impress It kuuluu suosikkeihin.

9 ARMANI PRESS kiri Kajaanin kauden päätösraveissa hienosti ykköseksi, mutta tehtävä Rovaniemellä on takamatkan vuoksi jopa astetta vaikeampi. 10 AARON BEYONCE ja 11 RISING STAR BOY ovat varmistelijoiden perushevosia.


LÄHTÖ 5, Toto4-2
A - 4 B - 11, 8, 6, 1, 7, 5 C - 9, 2, 12, 3

4 AAVAN SISU on yksi ehdokas varmaksi, mutta ruuna voi nousta vähintäänkin riittävästi arvostetuksi. Oulun voittostartissa juoksu meni sujuvasti ja ruuna ehti ulkokautta ykköseksi. Onnistuessaan ja tasonsa pitäessään Aavan Sisu on ykkössijassa kiinni.

11 OLEG on kilpaillut astetta kovemmissa tehtävissä. Toisaalta hevosen vire ei ole ihan sellainen kuin mitä se oli tällä kaudella parhaimmillaan. Santtu Raitala yrittää saada ajokistaan kaikki tehot irti.

8 VILKKAAN TUURI oli yllättävän pirteä viimeksi Aavan Sisun voittamassa lähdössä. 6 KALEVATAR oli alisuorittanut kykyihinsä nähden. Kisa on vaikea, mikäli Aavan Sisu ei pysty omalle tasolleen tai sen juoksu menee vaikeaksi.


LÄHTÖ 6, Toto4-3, PD-1
A - 2, 8 B - 6, 7, 9 C - 3, 5, 10, 11, 12, 1, 4

Kittilän valmentajakolmikko Evijoki, Kangas ja Heikkilä tuovat jokainen avoimeen lähtöön yhden valmennettavansa. Kolmikolla on yhteensä 200 vuotta elämäkokemusta takana, ja siitä iso osa hevosten kanssa.

Lauri Evijoen 2 DIXIE EXCLUSIVE on loistavan lähtöpaikkansa turvin täpärä suosikki. Sopivalla selkäjuoksulla ruuna tulee viimeiset 700 metriä todella kovaa.

Jouko Kankaan 8 BARETTA BOKO kestää koko matkan 1.14-vauhtia. Mauri Jaara kehui, että tuoreimmassa startissaan hevonen oli herkän oloinen koko matkan.

Hannu Heikkilän 7 BOZTHEMAN ei kuulu lähdön kuumimpiin suosikkeihin, mutta hevonen on täysin mahdollinen voittaja. Viimeksi ruuna otti pienen hypyn loppukaarteessa, mutta tuli sen jälkeen lopun juosten. Vire pitää ja nappireissulla hevonen on yllätysvalmis.

Mukana on toki muitakin hyviä. 6 CALLELA COLIBRI pyristi Oulussa voittoon, kun oli saanut Dixie Exclusivelta mukavaa vetoapua. 9 CARMEL kiri hänniltä Oulussa lupaavasti ja nyt tarjolla on tarkka reissun kärjen tuntumassa.


LÄHTÖ 7, Toto4-4, Troikka, PD-2
A - 7+ B - 10, 8+, 6, 12, 5, 9 C - 2, 11, 1, 3, 4

7 ANAHEIM KEMP jää keulapsyykilla systeemien varmaksi. Viimeksi takarivistä kärkeen ei ollut mitään asiaa, mutta Mauri Jaara luotti sen verran hevoseen, että ajoi sen etusuoralla parijonosta johtavan rinnalle. Anaheim Kemp tuli hyvin maaliin saakka, ja osoitti vireensä pitävän. Rovaniemellä sisäpuolella ei ole varsinaisia raketteja, joten kärkeen ja sitä kautta voittoon on oivat mahdollisuudet.

10 HAYAI CHIKARA joutuu takarivistä pistämään parastaan. Rovaniemellä voitto tuli vasta tiukan taistelun jälkeen, kun 12 TEXAS GEL painosti rinnalla ennen viime metrien laukkaansa. Koska Anaheim Kemp on astetta kovempi vastustaja, voi kakkossijaankin olla takarivistä tyytyväinen.

8 BEAR A TITLE olisi paremmalta lähtöpaikalta ollut ehdottomasti vinkkihevonen. Se tuli Oulun lähdössä 3. ulkoa vahvasti juosten maaliin. Sopivan juoksun saaminen ulkoradalta voi olla tiukassa, joten tällä kertaa ruunalle jää valitettavasti varahevosen rooli. Paripelissä hevonen kannattaa huomioida vahvasti.


LÄHTÖ 8
A - 9, 1+ B - 5, 6, 2, 7, 3 C - 4, 8

9 TUULENPOJU on onnistuessaan lähellä voittoa. Kalevi Salmela on muistuttanut aina, että ohjastaja voi olla este voitolle, mutta kahdesti Salmela on kuitenkin voittanut hevosella syksyn aikana. Viimeksi tuli alkulaukka, kun hevonen ei ollut ihan suorassa aja-komennon kajahtaessa. Tuulenpoju kulki raville selvittyään hienosta ja ehti vielä maalikuvassa kärkeen.

1 KEISUN ROOPE, 5 VILLIHUUMA ja 6 TAKSROK ovat edelliskerran tapaan ennakkoon kovimmat haastajat. Villihuuma on nyt pakilla, joten se on haavoittuvainen kakkossijan suhteen. Keisun Roope maistuukin paripelissä hurjasti, ja sille voisi ajatella myös varmistuspareja ohi Tuulenpojusta. Joka tapauksessa pelihevosten tasoerot Tuulenpojun jälkeen ovat marginaalisen pieniä ja päivän vire ratkaisee paljon.


LÄHTÖ 9, Troikka
A - 5+, 9+, 11 B - 6, 4, 12, 10, 1, 3, 2 C - 8, 7

Toisessa troikassa vihjeen saa 5 ATLAS BIBO. Se lähti viimeksi Oulussa kiertämään 900 ennen maalia selissä kolmatta rataa. Willy Wingston karkasi keulasta 11-vauhdilla, mutta Atlas Bibo nousi kakkosryhmässä mukavasti totosijalle. Rovaniemellä juoksupaikka voisi löytyä lähempää kärkeä, eikä vastuskaan ole ainakaan Oulun lähtöä vaativampi.

9 DARYA I NUR on toinen maistuva pelihevonen. Sillä ajettiin viimeksi ennen kierroksen täyttymistä johtavan rinnalle, josta hevonen kesti mukavasti neljänneksi. Troikka rakennetaan niin, että molemmat maistuvista pelihevosista sijoittuvat vähintään kolmen parhaan joukkoon.

11 BESSIE BLISS on kapasiteetiltaan kisan paras. Se ei kuitenkaan anna itsestään ihan kaikkea ulos, mikä vei viimeksikin voiton. Tamma näytti jo hetken purjehtivan omille teilleen, mutta meno tyssäsi maalisuoralla. Oikea-aikaisella iskulla hevonen on edelleen voitonkin suhteen vaarallinen.


LÄHTÖ 10
A - 1, 3 B - 8, 10, 9, 5 C - 2, 7, 6, 4

Illan päätöslähtöön kannattaa tehdä vain kapea peli, sillä vajaassa lähdössä on muutama hyvin epätodennäköinen menestyjä. 1 BLACK REACTION ja 3 VILSSON BOY erottuvat edukseen. Hevosten vire on kohdillaan, lähtöpaikat sopivat ja kuskit ovat tämä lähdön parhaimmistoa. Mikäli kumpikin onnistuu, taitaa siinä olla lähdön suora pari.

8 WANNABE STAR jatkaa sekin vahvassa kunnossa, mutta radat 7-12-12-12-8-8 ovat olleet myrkkyä tarkan reissun vaativalle hevoselle. Markku Ranta yrittänee jälleen vauhdikasta kiihdytystä kohti kärkipaikkoja, ja nappireissulla hevonen pystyy kahden parhaan joukkoon.

10 THE LOVE juoksi vielä maanantaina Bodenissa ja 9 SANDBAR'S JOY sekä 5 STARDRIFT TUR palaavat tauolta radoille.


Toto4-vihjesysteemit (lähdöt 4-7)

Toto4-1: 3, 6, 2, 9, 10, 11 (7, 4)

Toto4-2: 4, 11, 8 + 6, 1, 7, 5 (9, 2)

Toto4-3: 2, 8 + 6, 7, 9 (3, 5)

Toto4-4: 7 Anaheim Kemp (10, 8)

Pieni systeemi 36 riviä, hinta 7,20 euroa
Suuri systeemi 210 riviä, hinta 42,00 euroa


Päivän Duo (lähdöt 6 ja 7)

2, 8, 6, 7, 9
7 Anaheim Kemp

5 yhdistelmää


Troikkavihje, lähtö 7

7 Anaheim Kemp
10, 8, 6, 12, 5, 9
10, 8, 6, 12, 5, 9, 2, 11, 1, 3, 4

Yhteensä 60 yhdistelmää, hinta 30 euroa

 
Troikkavihje, lähtö 9

5, 9
5, 9
11, 6, 4, 12, 10, 1, 3, 2

5, 9
11, 6, 4, 12, 10, 1, 3, 2
5, 9

11, 6, 4, 12, 10, 1, 3, 2
5, 9
5, 9

Yhteensä 48 yhdistelmää, hinta 24 euroa


Pelionnea!

- Rovaniemen ravirata

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot