29.4. Ravien vihjeet

Toto4-pelissä muhii iso potti!

Rovaniemen ravikausi jatkuu lauantaina kello 18.00 käynnistyvillä raveilla. Lähdöt vaikuttavat äkkiseltään sellaisilta, että tarjolla on kaikissa pelimuodoissa setelirahaa.

Toto4-pelissä mielipiteet hyvästä varmasta vaihtelevat varmasti pelaajien kesken rajusti. Kotisivujen tukipilari on Robis Silver voisi päästä alkumatkalla keulaan, josta se pystyy vetämään perille saakka.

Tervetuloa lauantai-iltana Rovaniemen ravien pariin!


LÄHTÖ 1
A - 2+, 10, 12, 11 B - 1, 9, 6, 14, 4, 5, 7, 13 C - 3, 8

2 JOANA'S ROADRUNNER antaa lämmittelyssä mahdollisesti viitteitä vireestään, jonka perusteella voi tehdä lopulliset pelipäätökset. Ruuna on ennakkoon mielenkiintoinen pelihevonen, sillä muut paaluhevoset tuntuvat kovin arkisilta. Joana's Roadrunner tulee osaavista käsistä, ja kuskikin on lähdön parhaimmistoa.

10 G.R.WATCH ME on aloittanut positiivisesti ja se kuuluu lähdön perushevosiin. 12 MANITOU oli Keskisessä keulaan edettyään vailla vastusta, ja ruuna oli selvästi aikaisempaa parempi. 11 BETTER COLT oli pettymys viimeksi, mutta hevosta ei sovi unohtaa peleistä pelkästään tuon kisan perusteella.


LÄHTÖ 2
A - 4 B - 2, 5, 9, 8, 3 C - 1, 7, 6

4 BLACK REACTION palaa tauolta sopivaan tehtävään. Tamma on parhaimmillaan hyvästä selästä 300-400 metrin kirillä, mutta pikamatkan hevonen tulee myös keulasta. Joka tapauksessa hevoselle sopii asetelma, jossa vajaassa lähdössä kärki pitää todennäköisesti tempoa alusta saakka.

2 RISING STAR BOY teki hyvän kolmevuotiskauden, ja suoritus Bodenissa oli asiallinen. 5 PURPLE'S PIPPI teki 2000 euron tilin tammasarjassa nappireissulla kärjen takaa. Tässä kisassa nähdään, pystyykö hevonen pitämään tasonsa tai vielä parantamaan otteitaan.


LÄHTÖ 3
A - 2, 6+ B - 9, 5, 7, 12, 11, 10, 3, 8, 1, 4

2 SUNDAY'S ROBERTTA kiri Keskisessä tauolta johtavan takaa ykköseksi. Pehmeä rata ei suosinut, joten siihenkin nähden esitys oli yllättävän valmis. Sunday's Ropertta on aktiivisella kuskilla vahvoilla.

6 MILLSTONE DAX esiintyi viime kesänä edukseen, ja hevonen voisi olla hyvä pelikohde tässä. Teija Karjalainen tuo suojattinsa aina valmiissa kunnossa radoille. Lähtö on kokonaisuutena tasainen, ja viime hetken kommentteja kannattaa kuunnella.


LÄHTÖ 4, Toto4-1
A - 5+, 12, 3, 11 B - 8, 7, 9, 6 C - 2, 10, 4, 1

5 SHAMAANITAR on ideasuosikki, sillä voittoon ei vaadittaisi mitään ihmettä. Ulla Huusko muistetaan reilun viiden vuoden takaa Wednesdayn valmentajana. Se voitti vuonna 2008 kaikki viisi starttiaan ja vielä seuraavalla kaudella hevonen otti kuusi ykkössijaa lisää. Laittelijanainen on kyseessä, ja Shamaanitar onkin alku-urallaan esittänyt asiallisia otteita. Taukonsa vuoksi tamma on toki yksi rasti muiden mukana.

12 MAKSI-ONNI puristi edellisraveissa voittoon, mutta tempun uusiminen ei tule olemaan helppoa. Mahdollista se kuitenkin on, sillä viivalla ei ole ainakaan kovempia tekijöitä.

3 MIKSUTAR ja 11 SUVIPRINSSI eivät ole vielä voittaneet koskaan. Sekin iloinen tapahtuma voi nähdä tässä päivänvalon, sillä Miksutar on parantanut otteitaan ja Suviprinssi juoksi viime kaudella merkittävästi kovempia vastaan. Toto4-avauksessa voi suuremmassa systeemissä antaa jokaiselle osallistujista mahdollisuuden, sillä tässä lähdössä mikään tulosjärjestys ei yllättäisi.LÄHTÖ 5, Toto4-2
A - 4, 7, 10, 1 B - 3, 2, 6, 5 C - 9, 8

4 FULL PULL osaa lähteä kovaa, mutta hevosen päivän mielialaa on mahdoton tietää tarkasti. Aika monesta lähtösuoran on pilannut ratkaiseva alkulaukka, ja siksi hyväkuntoinen hevonen saa varmistuksia rinnalleen.

7 GATORADE osallistuu ulkoradaltakin kiihdytykseen, sillä pikamatkalla ei auta jättäytyä ihan viimeiseksi. Gatorade teki maaliskuussa kaksi asiallista suoritusta, mutta vielä se ei löytänyt viime kauden huippukuntoaan.

10 ALL THE BETTER oli mainio välistartissaan Oulussa. Mailin matka ja takarivi ovat hankala yhdistelmä, jonka vuoksi All The Better putoaa rankingissa kolmossijalle, vaikka hevonen saattaa olla pelikansan suosikki.

1 E.V. BENA palaa tauolta, jonka aikana hevonen palasi Marika Lohilahden treeniin. Terävänä ruuna voi aivan hyvin johtaa alusta loppuun, sillä hevosella on rahkeita tuplata voittosummansa nopeasti. Tauokonsa vuoksi vire pitää kuitenkin ensin näyttää pelaajille.


LÄHTÖ 6, Toto4-3, PD-1
A - 7+, 4 B - 8, 1, 10, 9, 2 C - 5, 3, 6, 11

Pohjoiseen muuttanut 7 ROBIS SILVER ei ihan riittänyt etelässä, mutta ruunan ominaisuuksien pitäisi Lapin lähdöissä tehota vastustajista useimpiin. Lauantai-illan kisassa ruuna saattaa päästä juoksuradalta sujuvasti kärkipaikalle, josta hevonen on merkittävästi parempi kuin toisten takaa. Kun vastus on mahdollisimman sopiva, jää Robis Silver systeemien ideapilariksi.

4 ROAD TO VICTORY saattaa olla lopulta pelikansan niukka suosikki, mikä ei välttämättä ole väärin. Bodenin 1200 metrin kiri 6. ulkoa kantoi kohtalaisesti perille. Loisto puuttui, mutta toki kisakin oli Rovaniemen tehtävää paljon kovempi. Road To Victoryn kohdalla pitää laskea alkulaukan riski, joka puolestaan pudottaa hevosen vihjeessä varahevoseksi.

10 PERSHING BI oli iso kysymysmerkki vuoden tauolta ennen Ylivieskaa. Siellä juoksu onnistui, mutta maalisuora oli tervanjuontia. Ruuna voi parantaa otteitaan, mutta on pelkästään arvailujen varassa, petraako se riittävästi pystyäkseen taistelemaan kärkisijoista. Ruunan kohdalla tämä kisa voi antaa viitteitä nousukunnosta.


LÄHTÖ 7, Toto4-4, Troikka, PD-2
A - 3, 7, 6, 9 B - 11, 10, 5, 8, 12, 1, 2, 4

Riku Salmisen laittelema 3 MIND MAGIC ei ole ihan rakettilähtijä, mutta ruuna voi päästä hyvältä lähtöpaikalta suoraan keulaan. Kaverit eivät ole tuoreimmissa starteissa loistaneet, joten Mind Magic olisi varsinkin keulasta lähellä voittoa.

7 HAYAI CHIKARA on ollut pettymys. Voi olla, että hevosen taso nousee kesäkelien myötä, mutta ainakaan lauantaina rata ei vielä ole nopeimmillaan. Hayai Chikara on pystynyt voittamaan Toto76-tasollakin, joten se kuuluu edelleen perushevosiin.

6 BOLD CHOICE on rastin arvoinen, sillä ruuna on esittänyt tasaisen hyvää virettä. 9 BRISO HERMAN yrittää uutta tulemista Pentti Kuuselan valmennuksesta käsin.


LÄHTÖ 8
A - 9, 5+ B - 4, 10, 6, 3, 2, 7, 1, 8

5 CAROLINE'S TRUCK voisi olla lähtöön oikea paripelihevonen. Etelässä hyviä suorituksia tehnyt tamma palasi viimeksi Rovaniemelle uusista käsistä tositoimiin. Alla oli vuoden tauko, joten kisasta ei kannata tehdä ainakaan negatiivisia johtopäätöksiä. Hevonen tulee osaavista käsistä ja terävöityy.

9 SIMON SHOWTIME on rankingin kärkinimi tuoreimman voittonsa ansiosta. Ruunalla pitää ajaa tarkasti, ja turhan aikainen kirinaloitus voi viedä mahdollisuuden taistella kaksarisijasta. Toisaalta onnistuneella ajolla Simon Showtime pystyy paiskaamaan helposti muista ohitse.

4 TEQUILA TÖSEN G.K. on yksi vahvimmista ehdokkaista keulapaikalle, ja siksi se pitää nostaa rankingissa korkealle.


LÄHTÖ 9, Troikka
A - 9, 4+ B - 8, 5, 6, 1, 3, 2, 7, 10

9 WILLY FOG aloitti uransa hienosti, mutta ruuna on omaperäinen tapaus, ja kaikki ei ole tämän jälkeen mennyt suunnitelmien mukaisesti. Hevosen aloitus tauolta oli lupaava ja sillä irtoaa paikka troikan toisena kierrätyshevosena.

Napataan troikan kierrätyshevoseksi 4 BEACH DUKE, joka on päässyt pitkästä aikaa ihan nappisarjaa. Viimeksi vastassa oli Prince Dean ja kumppanit, joten tässä kisassa ruuna on hyvä ideahaku.

8 IRWIN SAKNUSSEN on onnistuneella juoksulla erittäin todennäköinen troikkahevonen. Paikka tekee kuitenkin sen, että lähdössä kannattaa hakea myös isompia kertoimia.


LÄHTÖ 10
A - 1 B - 4 C - 3, 5, 2, 6

1 TÄHTI-PEKKO on onnistuessaan muille liian vaikea hevonen lyötäväksi. Vajaassa lähdössä ei ole ongelma jäädä alussa hännille, sillä pussitusriskiä ei käytännössä ole. Tähti-Pekko jaksaa tehdä työnsä itse, mutta toki laukkariski pitää huomioida.

4 VILKKAAN TUURI ottaa kiihdytyksessä keulat. Ylivieskassa veto ei kantanut perille, mutta sitä ennen hevonen useamman kerran mainio. Oikein pehmeissä olosuhteissa ruuna ei kelpaa suoraksi parikaveriksi.


Toto4-vihjesysteemit (lähdöt 4-7)

Toto4-1: 5, 12, 3, 11 + 8, 7, 9, 6, 10, 2, 4, 1 (5, 12)

Toto4-2: 4, 7, 10, 1 + 3, 2, 6, 5 (9, 8)

Toto4-3: 7 Robis Silver (4, 8)

Toto4-4: 3, 7, 6, 9 (11, 10)

Pieni systeemi 64 riviä, hinta 12,80 euroa
Suuri systeemi 384 riviä, hinta 76,80 euroa


Päivän Duo (lähdöt 6 ja 7)

7 Robis Silver
3, 7, 6, 9

4 yhdistelmää


Troikkavihje, lähtö 7

3, 7, 6, 9
3, 7, 6, 9
3, 7, 6, 9, 11, 10, 5, 8

Yhteensä 72 yhdistelmää, hinta 36 euroa

 
Troikkavihje, lähtö 9

9, 4
9, 4
Kaikki osallistujat

9, 4
Kaikki osallistujat
9, 4

Kaikki osallistujat
9, 4
9, 4


Yhteensä 48 yhdistelmää, hinta 24 euroa


Pelionnea!

- Rovaniemen ravirata

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot