Rovaniemen 9.7. ravien vihjeet

Rovaniemellä ravataan sunnuntaina kello 17.00!

Rovaniemi kärsii raviruuhkasta, mutta vajaista lähdöistä huolimatta Toto4-peli on mielenkiintoinen. Selkeää varmaehdokasta ei ole tarjolla, mutta radan viime hetken info voi tuoda valmentajilta tärkeää taustatietoa pelipäätöksille. Tervetuloa seuraamaan raviurheilua Suomen huipulta!

Lähtö 1

A - 4, 5 B - 1, 7 C - 2, 3, 6

4 MARVERTTI kulki Rovaniemellä vihdoin koko matkan ravia. Se otti keulat, antoi paikkansa pois ja seurasi pääryhmässä mukavasti rahasijalle. Samanlaisena ruuna sijoittuu kahden parhaan joukkoon, mutta pelaajien kannattaa edelleen huomioida laukkariski. Siksi ihan minikertoimilla Marverttiin pitää suhtautua varauksella.

5 KAIRAN KUKKA oli Sodankylässä johtavan takaa positiivinen. Perhon Liito piti keulasta tyylikkäästi pintansa, mutta Kairan Kukka seurasi sitä kovassa lopetuksessa lupaavasti. Tamma ei minilähdössä kärsi takamatkoista merkittävästi, mutta toisaalta ylimääräistä tasoitusta laukan muodossa se ei voi antaa.

1 MARIN SUOPURSU ponkaisi kokeessa yllättäen laukalle kierros ennen maalia. Mikäli tamma pääsee nyt juoksemaan esteettömästi keulapaikalla, voi se malttaa ravata lähdöstä maaliin. Silloin ennätys kohentuu aivan uusille sekuntiluvuille.

7 JÄRNÄS JOPLIN puksuttaa tasaisesti. Kaarlo Palojärvi ei usko mihinkään äkkinäiseen ennätysparannukseen, joten muutamaa lähdön paras hevosta voi olla ravilla vaikea tavoittaa. Lisäksi ruunan laukkariski on merkittävä koko matkan ajan.

Lähtö 2

A - 5+, 3 B - 8, 6, 10, 7, 9 C - 2, 11, 4, 1, 12

5 ALL IN LADDIE saa kyytiinsä Mauri Jaaran. Tuskin hän mitään ihmeitä pystyy kyydissä tekemään, mutta ainakin viime raveissa mies voitti viisi lähtöä ja tuntuu olevan Lapin kisoihin ylivertainen ajomies. All In Laddie on herkkä hevonen, mutta onnistuessaan se on tässä lähellä.

3 TILDA SONIK aloittaa uransa hyvin odotuksin. Emily Sonik on jättänyt varhaiskypsiä juoksijoita, ja tehtäväkin näyttää paperilla sopivalta. Veli-Pekka Sunnari tuo valmennettavansa aina hyvässä vireessä radoille.

8 GARY CARAMELL ei ole antanut itsestään tehoja irti. Ruuna on samantyyppinen harppoja kuin muutkin emän varsat ja voi olla, että vasta useamman kisan jälkeen alkaa kulkemaan kunnolla.

6 THE CHIEF OF ROME tuli viimeksi oikeastaan ensimmäistä kertaa urallaan tosissaan loppuun saakka. Pekka Moilanen ei jarrutellut keulapaikalla, mutta tällä kertaa juoksunkulusta tulee väkisinkin erilainen. Huumorin kestäessä hevonen ottelee kärkisijoista.

Lähtö 3

A - 3 B - 7, 6 C - 5, 2, 1, 4, 8

3 BWT HELLION nousi entistä suuremmaksi suosikiksi, kun 7 TITANE NORDIQUE laukkaili valtoimenaan välistartissaan. BWT Hellion valmistuu St. Michel -viikonlopun montelähtöön, ja tämä on viimeinen startti ennen sitä. Voi olla, että Nelly-Janiika Korpikoski ajaa maltillisesti, mutta kaiken järjen mukaan ori on voitossa kiinni.

Titane Nordique on onnistuessaan kaksarissa, mutta myös 6 SEBASTIAN PALEMA ansaitsee paikan peleistä. Raviratojen nestori on vanhemmiten tullut tarkemmaksi juoksusta, mutta 2600 metriä on silti diesel-jyrälle otollisin matka.

Lähtö 4

A - 2+ B - 4, 7, 3, 6, 5, 1 C - 8

2 ZELL MEMENTO laukkasi Sodankylässä kesken vauhdikkaan kirinsä. Se jäi paljon, mutta kuroi eroa kärkeen vielä umpeen monella kymmenellä metrillä. Hevonen on muutenkin taas väläytellyt tulemistaan, joten hyvällä selkäjuoksulla ori on voitossa kiinni.

4 LAS VEGAS palaa radoille tauolta. Muutama hiitti on alla, eikä hevoselta voi vielä vaatia ihmeitä. Etelässä monta lähtöä voittanut ruuna voi kuitenkin olla heti yllättävän kova sopivassa tehtävässä.

7 DENVER BRODDE ei esittänyt ihmeitä Suomen debyytissään. Ruunan mahdollisuuksiin on sen perusteella vaikea suhtautua, mutta lähtöhän olisi hevosen luokalle oikein sopiva.

3 BLIND MAKER oli tiistaina Torniosta poissa ja kaiken järjen mukaan se jää myös tässä kisassa kotitalliin. Asia kannattaa kuitenkin varmistaa.

Lähtö 5

A - 2, 3 B - 8, 7, 9, 6, 5, 1, 4

2 WILLY FOG teki Bodenissa kovan juoksun torstaina. Se laukkasi voltin vitoselta, jonka jälkeen Kari Alapekkala kaasutteli ajokillaan seitsemänteen periin ulos. Sieltä 700 metrin kiri kantoi hienosti neljänneksi. Samanlaisena hevonen ottelee voitosta.

3 NEW GROVE STORM piti Sodankylässä helposti keulat ja hallitsi tyylikkäästi maaliin saakka. Niko Jokela oli sitä mieltä, että päätöskierroksen ruuna paineli pintakaasulla. Tuoreimmat suoritukset enteilevät menestystä Rovaniemellä.

8 BONANZA HOSS olisi viimeksi saattanut taistella jopa voitosta, mikäli Jorma Hannus olisi pysynyt riskillä parijonossa. Toinen rata veti ja Bonanza Hoss joutui tekemään 700 metrin kirin kärjen ulkopuolella ilman selkää. Kasirata voi tuoda ongelmia, mutta kenenkään ei pidä yllättyä valjakon voitosta.

7 PURPLE'S PIPPI ja 9 MAD MAN BLUES ovat vielä aivan mahdollisia, mutta kohde pyritään selvittämään kolmella merkillä.

Lähtö 6

A - 3, 8, 1 B - 4, 6, 9 C - 5, 2, 7

3 BLUEHOUSE'S POWER oli viimeksi hyvä kolmas Ambrogion voittamassa lähdössä. Jos sen pistäisi tähän kisaan mukaan, hevonen tuskin saisi muista vastusta. Bluehouse's Power oli mainio jo Tornion voitossaan, joten sen suosikkiasema on ansaittu.

8 RED RAIDER oli Bodenissa aivan asiallinen, vaikka hieman ruuna laiskotteli loppumatkasta. Alla oli pitkä tauko, ja siksi ruunalta on lupa odottaa terävämpää suoritusta. Red Raider on ehdottomasti kisan perushevosia.

1 SANDBAR'S JOY sinnitteli Sodankylässä mukavasti johtavan rinnalta. Se saa nyt paremman reissun, jollaisella ruuna on ehdottomasti parhaimmillaan. 6 CAROLINE'S TRUCK seurasi 2. sisältä viimeksi haamumailituloksella toiseksi, mutta voittanut Blueray Savoy meni edestä menojaan. Nyt sellaista hirmua ei ole vastassa.

Lähtö 7

A - 5+, 6, 3 B - 7, 9, 2, 8 C - 4, 1

5 WILLE CARAMELL ei hyödy pikamatkasta, mutta se ottelee silti tiukasti voitosta. Arto Laurukaisella on taktiikaksi vain yksi vaihtoehto, kannustaa ruuna heti niin kovaan vauhtiin kun se vain pääsee. Väkivahva hevonen ottelee lähdön voitosta.

6 LILI SISU oli aavistuksen pehmeä tiistaina Torniossa. Lyhyt starttiväli voi terävöittää tammaa, jonka lisäksi Mika Jauhola on onnistunut hevosen kanssa muita kuskeja paremmin.

3 GIZAH BOKO on tehnyt kahdesti sisäradalta kovan tuloksen, mutta viimeksi tamma kangistui selvästi kolmannesta sisältä. Sen kisan jälkeen hevonen on vaihtanut maisemaa Tornioon, jossa se valmistuu kisaan Kari Vaaraniemen valmennuksessa. Gizah Boko on kääntämätön kortti, mutta todennäköisesti se kerää vähintään riittävästi peliä puoleensa.

7 MISS SOUTHWIND lähti Bodenissa viidennestä ulkoa etusuoralla kiriin ja kiertyi johtavan kimppuun. Se sai otteen keulahevosesta maalisuoran alussa, mutta ulkoa tultiin leveällä rintamalla ohitse. Esitys oli joka tapauksessa varsin sinnikäs.

Lähtö 8

A - 2+, 3 B - 5, 1 C - 4, 6, 7

2 QUO VADIS LAVEC veti Rovaniemellä reipasta ja kesti hienosti kolmanneksi. Esitys oli merkittävästi terävämpi kuin Oulussa, jonne ruuna palasi tauolta. Quo Vadis Lavec pystyy johtamaan Rovaniemellä lähdön jokaista metriä.

3 BARETTA BOKO juoksi Rovaniemellä samassa lähdössä toisessa ulkona, ja ohitti loppusuoralla Quo Vadis Lavecin. Sen kisan perusteella tuntuu kuitenkin siltä, että varsinkaan johtohevosen rinnalta on kisaa vaikea voittaa. Toisaalta hevonen pystyy parantamaan tuoreimmasta kisastaan reilusti.

5 BREEDLOVE ja 1 OHKOTOK GOJ voivat yltää kaksariin, jos toisen suosikin ote hieman herpaantuu. Breedlove oli jälleen viimeksi positiivinen, mutta aikaisemmissa kisoissa ei ole ollut ihan toivotunlaista potkua loppumatkasta.

Lähtö 9

A - 4, 6, 1 B - 9, 12, 3, 2, 5, 10 C - 8, 7, 11

4 SOUTHEAST JAGUAR leiskautti Torniossa keulaan ja veti kaasu pohjassa. Ruuna kesti ihailtavasti kovan vauhdinpidon ja nousee siksi lähdön niukaksi suosikiksi. Marjut Eero on tarvittaessa räväkkä kuski, eikä hän jarruttele kiihdytyksessä.

6 CIRCLE STAR paikkasi samassa kisassa matkalla tulleen laukkansa kunnialla. Ruuna voi tehdä keulahevosen olon tukalaksi, sillä hevonen on ollut paras tasaisen reippaalla matkavauhdilla.

1 CARLOS TOPLINE on uusi nimi Suomessa. Se on ollut puolitoista kuukautta Jouko Joensuun valmennuksessa ja aloittaa valmentajan mukaan vähintäänkin asiallisessa vireessä. Ruuna on nopea alussa ja se saanee nappireissun kärjen välittömässä läheisyydessä. Joensuu on laittelijamiehiä, joten voitostakaan ei pidä yllättyä. Troikassa koko kolmikko nostetaan yläriville.

Lähtö 10

A - 4 B - 2, 6+, 5, 3 C - 1, 7

4 SISSI SIRKIÄ on tehnyt oikein hyvää jälkeä uusista käsistä. Sodankylässä maalisuoran häirintään saattoi palaa jopa voitto, sillä Jukka-Pekka Niskanen joutui ottamaan omaansa rajusti kiinni. Rovaniemellä kauden avausvoitto on lähellä.

2 REKOOLI oli tuossa Sodankylässä se hevonen, joka laukkasi maalisuoralle tultaessa Sissi Sirkiän eteen. Ruuna teki hyvän juoksun, ja heittää ravilla varsinkin keulapaikalle päästessään tiukan haasteen.

6 MAKSI-ONNI voi olla pelimielessä kisan paras idea. Sille tuli omassa lähdössään yllättävä laukka keulasta. Ilman hyppyä vahva ruuna jyrää nyt mukaan kärkimatsiin. 5 AIKAPIIKA on nopea, mutta sen kovuus taitaa riittää korkeintaan kakkossijaan.

 

Troikkavihje lähtö 7

5 Wille Caramell

6, 3, 7, 9, 2, 8

6, 3, 7, 9, 2, 8

30 yhdistelmää

 

Troikkavihje lähtö 9

4, 6, 1

4, 6, 1, 9

4, 6, 1, 9, 12, 3, 2, 5, 10

63 yhdistelmää

 

Toto4-vihjesysteemit

Toto4-1: 2 + 4, 7 (3, 6)

Toto4-2: 2, 3, 8 (7, 9)

Toto4-3: 3, 8 + 1, 4, 6, 9 (5, 2)

Toto4-4: 5, 6, 3 + 7, 9 (2, 8)

Pieni systeemi 12 riviä, hinta 2,40 euroa

Suuri systeemi 270 riviä, hinta 54,00 euroa

 

Päivän Duo

3, 8

5 Wille Caramell

Yhteensä 2 yhdistelmää

 

Pelionnea!

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot