Rovaniemen sunnuntain 3.9. ravien vihjeet

Toto4-ravit sunnuntaina Mäntyvaarassa!

 

Raviviikko päättyy Mäntyvaaraan, joka avaa oman ruskakautensa  11 lähdön iltaraveilla. Tasaiset koitokset takaavat sen, että illan päätteeksi joku onnekas voi lähteä raveista tukku kahisevaa taskussaan. Raveja tähdittävät muun muassa Mäntyvaaran kestomenestyjä Jepulis sekä nuori ja lahjakas Impress It.

Tervetuloa seuraamaan raviurheilua Suomen huipulta!

 

 

Lähtö 1

A -  B – 6, 3, 4, 7, 5, 10  C-  1, 2, 9, 8, 12, 13, 11

 

Pelillisesti todella vaikea aloittelevien lämminveristen tasoitusajo. A-rankingiin on hirmu vaikea löytää oikeita hevosia, siksi rankkaus alkaa B-rankingista.  6 Quantum Of Dream voisi päästä juoksulangalta hyvin matkaan ja hallita juoksua alusta loppuun. Ajallisesti Quantum Of Dream on lähdön niukka suosikki.

3 Quantum Kamala voisi ravatessaan nousta korkealle tässä lähdössä. Ylivieskan koelähdössä hevonen oli asiallinen.

4 Big Princess on harjoitellut uransa alkua koelähtöjen kautta ja viimeksi kilpailuoikeus lopulta heltisi. Mikäli Big Princess sai hyväksytyssä koelähdössä juonenpäästä kiinni. on se tässä lähdössä mahdollinen yllättäjä.

1 Glaciess Unna voisi olla nappipaikalta jättiyllätyksiä hakeville hyvä tipsi. Ratatreeneissä tamma on esiintynyt edukseen ja osoittanut pääsevänsä kovia vauhteja kuskin niin halutessaan.

 

Lähtö 2

A-  10, 2, 8, 6, 7, 5  B- 11, 1, 9, 4, 3

 

10 Bonanza Hoss on liki voittoa ravatessaan. Hevoselta irtoaa selkäreissun päätteeksi hyvä kiri ja lisäksi hevonen jaksaa tehdä myös omaa juoksuaan. Lähtöratakin muuttuu nyt hieman paremmaksi

2 Shark Arrow on tasavauhtinen puurtaja, joka pääsee nyt valmiiksi matkaan 2-radalta. Shark Arrow jaksaa tehdä omaa juoksuaan ja tulee aina rehdisti maaliin saakka. Hevonen ansaitsisi jo voitonkin ja oikeaoppisella juoksulla hevonen voi kiittää kirkastamalla kauden aikana saalistamat hopeatilat kullaksi.

8 Jaro’s Domaine on saanut taas juonen päästä kiinni pienen suvantovaiheen jälkeen ja mikäli Jauholan Mika saa ajokilleen hyvän juoksupaikan 8-radalta, on Jaro’s Domainella mahdollisuudet kiriä loppusuoralla kärkisijoille.

 

Lähtö 3

A-  1 B- 9, 8, 7, 6, 3, 2, 5, 4

 

Lämminveristen avoinryhmä kärsii verenvähyydestä. Lähdön selkeä voittajasuosikki on 1 Baretta Boko, joka on kiertänyt paljon tätä kovempia lähtöjä ja on oikeutettu voittamaan. Ainoa kompastuskivi on 1-rata, koska Baretta Boko ei ole alussa nopeimpia. Pienessä lähdössä pussitusriski on kuitenkin minimaalinen.

9 Credicity voisi tuolta lähtöpaikalta saada tarvitsemansa selkäreissun, jonka päätteeksi hevonen voi kiittää kirimällä kaksariin.

8 Poker Kronos tekee paluuta kilparadoille pikkuhiljaa ja mikäli Petteri Joki saa taiteiltua Poker Kronoksen hyviin iskuasemiin, voi se korkata koko lähdön.

 

Lähtö 4

A- 4, 12, 11, 1, 10 B- 5, 6, 8, 9, 2, C- 3. 7, 13

 

Todella kimurantti suomenhevosten matalan sarjan voltti. Suosikkiaseman ansaitsee viime kertaisesta epäonnistumisesta huolimatta 4 Kristal Aria. Kristal Aria voisi ravia lähtiessään imeä nopeasti pienen paalun kiinni ja iskeä johtopaikalle hallitsemaan tapahtumia.

12 Hillamestari teki viimeksi Torniossa pitkältä tauolta alkulaukan jälkeen häikäisevän esityksen ja kiersi vielä voittoon. Vastaavanlaisella esityksellä muut olisivat helisemässä, mutta epävarmuus haittaa myös Hillamestaria.

11 Kojamo palailee pieneltä paussilta ja mikäli tauon aikana ravivarmuus on löytynyt uudelleen, kykenee Tähtittaren ja Vieskerin poika kirimään tauosta ja takamatkasta huolimatta ykköseksi.

1 Marin Suopursu voisi olla yllätystä hakeville mahdollinen tipsi. Aktiivinen kuski ja pieni paalu voisivat siivittää Marin Suopursun keulaan ja karkuun kovilta takamatkalaisilta. Mian Marin pikkusiskolla on täydet edellytykset kehittyä kelpomenijäksi.

 

Lähtö 5

A- 2, 9, 10, 1 B- 5, 8, 7, 4, 3, 6

 

2 Walk A Mile on noussut kovaan vireeseen ja hevonen on esittänyt hyviä suorituksia niin kärryt perässään kuin satula selässään. Kysymysmerkkejä nostaa ilmaan juostava matka, josta Walk A Milellä ei ole näyttöjä kuluneelta kaudelta.

9 Road To Victory on ikitipsi, jota ei voi koskaan jättää kupongeilta pois. Hevonen kirii vinhasti selkäreissun päätteeksi ja mikäli ravi pysyy kasassa koko matkan, ei voittokaan ole poissuljettu vaihtoehto.

 

10 Hayai Chikara on hyvä hevonen olemassaan ja meriittejä löytyy myös pidemmiltä matkoilta. Hevonen tulee osaavista käsistä ja kaiken ollessa kunnossa Hayai Chikara on mahdollinen voittaja.

1 Fourteen Karat on kääntämätön kortti vielä Suomen kamaralla. Ensimmäinen startti Suomessa päättyi montelähdössä laukkaan, josta ei voi vetää isoja johtopäätöksiä. Sukuruunan taulussa näkyy kovia aikoja pitkiltä matkoilta ja mikäli juoksu onnistuu ja hevonen on hyvässä kunnossa, voisi se olla tässä lähdössä hyvä yllätyshaku.

 

Lähtö 6

A- 3, 11, 8, 13, 12, 1, 4, 6, 7 B- 2, 9, 5, 10

 

3 Rekooli on noussut hirmuiseen iskuun ja mikäli jo 8-vuoden ikään varttunut ruuna pysyy  ravilla ja selvittää lähtötohinoissa olevat karikot, on se muille kova kanto kaskessa. Epävarmuus kuitenkin vielä haittaa ja hevonen on vielä ’’kieli keskellä suuta’’ ajettavaa mallia.

11 Rosella Pee on vauhdikas tapaus, joka viimeksi Torniossa ui pussiin lopussa. Agressiivisella ajotaktiikalla Rosella Pee on Rekoolin kovin haastaja.

8 Sissi Sirkiä on on tehnyt tasaista jälkeä ja sijoittunut tällä kaudella kuudessa startissaan viisi kertaa toiseksi. Mikäli Sissi Sirkiä saisi voltin juoksulangalta nappistartin ja pääsisi lähelle kärkeä, voisi kauden hopeatilat viimein kirkastua kultaiseksi.

12 Viehko Venla on lähdön ehdotonta eliittiä, mutta pitkä tauko huolestuttaa. Mikäli hevonen on heti iskussa ja laukat ovat jääneet tauon aikana pois kuvioista, voi hevonen kiriä yllätyksellisen lähelle.

 

Lähtö 7

A- 5, 12, 11 B- 6, 7, 10, 1, 2, 9, 3, 8, 4

 

5 Black Reaction on suoritusvarma tapaus ja voisi tästä päästä keulapaikalle säätelemään matkavauhtia mieleisekseen. Mikäli edellä mainittu skenaario käy toteen, tulee muille lopussa kiire.

12 Impress It on sijoittunut viime kilpailuissaan totuttua huonommin. Mikäli hevosen iskukyky on saatu taas alkukauden tasolle, voidaan Impress It aivan hyvin nähdä Mäntyvaaran voittajaseremonioissa.

11 Full Pull tekee jatkuvasti hirmuisia esityksiä ja tuntuisi, että hevonen on paljon parempi vapaalla radalla juostessaan. Markku Ranta todennäköisesti kääntää oikeasta ohjasta jo alkumatkalla ja mikäli hevonen pääsee suhteellisen kevyesti kuolemanpaikalle, voi se lopussa runnoa siitä yllättävän korkealle.

 

Lähtö 8

A- 4, 3 B- 1, 2, 5, 9 C- 7, 6, 8

4 Jepulis on dominoinut tänä vuonna Mäntyvaaran suomenhevoskoitoksia mennen tullen ja on oikeutetusti lähdön suosikki. Viime aikoina on kuitenkin tullut myös tappioita ja juoksuissa on ollut havaittavissa harha-askelia, jotka aiheuttavat sen ettei kyseinen lähtö ole välttämättä läpihuutojuttu Jepulikselle.

3 Tarun Tykillä on paljon ollut ongelmia urallaan ja viime kesänä päästyään hyvään vireeseen, hevoselta murtui nuljuluu. Pitkän tauon jälkeen hevonen on saanut startteja kroppaansa ja hevosen vire alkaa olla samaa luokkaa kuin viime kesän voittojuoksujen aikoihin.  Mikäli vire on löytynyt ja viimekertainen kova 76-lähtö aukaisi paikkoja, saa Jepuliskin juosta Tarun Tykkiä vastaan tosissaan.

 

 Lähtö 9

A- 7 B- 10, 9 , 8, 5, 12 , 1, 4, 3, 11 C- 6

7 Rising Star Boy tuli viimeksi tasokkaaseen 76-lähtöön tauolta ja menossa ei ollut totuttua pontta. Startin alle saatuaan ja vireen löydyttyä Rising Star Boyn pitäisi voittaa tämä lähtö.

10 Simon Showtime on tehnyt tasaista jälkeä ja hevosen loppukiri on vihainen, mikäli sen saa säästää loppusuoralle.

 

12 Big Tuna aloittaa uransa Pohjoisessa ja hevosen jatkoa odotellaan mielenkiinnolla. Lähtöpaikka syö suurimmat menestyspaineet, ja lähtö on tarkoitus ajaa selissä. Etelässä hevonen on saanut paljon rankkoja reissuja ja nyt hevosta rakennetaan pikkuhiljaa kohti tulevaa. Silirimpsis Teamin takaa löytyy usea ensikertalainen hevosenomistajana ja pitkän ajan tähtäin Big Tunalla ja sen taustajoukoilla onkin osallistua ensi vuoden kotiradan kuninkuusravien oheislähtöihin.

 

Lähtö 10

A- 2, 11, 9, 4 B- 5, 6, 8, 10, 1, 7, 3

2 Miss Caperina vakuutti allekirjoittaneen viimeksi Rovaniemellä. Hevonen teki hyvän suorituksen ja hyvän ajan laukasta huolimatta ja mikäli Riku Salminen saa hevosen taiteltua ravilla matkaan, on Miss Caperina potentiaalinen voittaja.

11 More Than You Want voisi takamatkan juoksulangalta sännätä heti alussa kärjen kimppuun ja jopa keulaan, josta hevonen voisi hallita juoksua.

9 Adrian Joujou olisi lähdön suosikki mutta epävarmuus haittaa ja hevosen ravi on erikoista mutta eteenpäin vievää. Mikäli ravi on saatu rullaamaan, voidaan Luusuaniemen ajovärit nähdä maalisuoralla kärkikahinoissa.

Paula Tuomelan tallin kaksikko 5 Golden Alley ja 6 Caligo voisivat ravia juostessaan olla hyviä yllätysmerkkejä ja etenkin Caligo houkuttaisi kokeilemaan, sillä hevonen on ollut vasta vähän aikaa Tuomelalla ja totutusti hetken päästä Tuomelan käsiin tulleet hevoset ovat pärjänneet kohtuullisen hyvällä menestyksellä. Sisäradalta hevonen voisi lopussa yllättää pelaajat.

 

Lähtö 11

A- 1, 4, 6 B- 5, 3, 7, 2

1 The Chief Of Romen kuski vahvistuu nyt, kun valmentaja vaihtuu Markku Rantaan. Hevosen viime esitys oli todella hyvä ja tappio tuli aivan viime metreillä. Mikäli vire on säilynyt, tulee muilla kiire ehtiä ohitse.

Suosikin kovin haastaja on ehdottomasti 4 Listas Hector, joka on jatkuvasti tehnyt kovia suorituksia laukkojen jälkeen ja kokenut jopa epäonnea. Mikäli hevonen ravaa ja välttää kontaktit vastustajien kanssa, ilmoittautuu Listas Hector mukaan voittokamppailuun.

6 Decamerone on kolmas kova, joka on tehnyt viime aikoina tasaista jälkeä. Mikäli hevosen suoritusvarmuus on säilynyt voi Decamerone juottaa lopussa tappion karvasta kalkkia suosikkikaksikolle.

 

 

Toto4-vihjesysteemit (lähdöt 4-7)

Toto4-1: 4, 12, 11, 1, 10 ( 5,6 )

Toto4-2: 2, 9, 10 + 1 ( 5, 8 )

Toto4-3: 3, 11, 8 + 13, 12 ( 1, 4 )

Toto4-4: 5 Black Reaction + 12 ( 11, 6 )

 

Pieni systeemi 36 riviä, hinta 9 euroa

Suuri systeemi  200 riviä, hinta 40 euroa

 

Päivän Duo ( lähdöt 6 ja 7 )

3,11,8,13,12

5 Black Reaction

5 yhdistelmää

 

Troikkavihje, lähtö 7

5, 12

5, 12, 11, 6, 7

5, 12, 11, 6, 7, 1, 10

Yhteensä 20 euroa peruspanoksella 0,5 €

 

Troikkavihje, lähtö 9

7 Rising Star Boy

10, 9, 8, 5, 12

10, 9, 8, 5, 12, 1

Yhteensä 12,5 euroa peruspanoksella 0,5 

 

Tuureja illan peleihin!

Rovaniemen ravirata / Viljami Oikarainen

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot