Rovaniemen vihjeet 20.9. raveihin

Rovaniemi 20.9. klo 18.30!

Rovaniemellä juostaan Toto75-ravien jälkilöylyt edelliskertaa hevosrikkaampien ravien merkeissä. Toto4-pelissä vaikeusaste on kohdillaan ja tarjolla on todennäköisesti setelirahaa oikein tietäneille.

Troikka on sekin sopivan kimurantti pähkinä illan päätteeksi. Ideahevoseksi nousee Rainbow Ace, joka voi vihdoin yltää kotiradallaan kärkitaistoon. Kausi 2014 on mennyt tähän saakka alamaissa, mutta nyt on havaittavissa selviä nousukunnon merkkejä.

Tervetuloa Mäntyvaaraan tai TotoTV:n pariin!Lähtö 1

A - 1 B - 4+, 3, 9, 12, 11, 2, 10, 7, 8, 6, 5

1 TÄHTI-LATE on lähellä koko matkan johtoa, jos Ylivieskan koelähdöstä vetää johtopäätöksiä. Esitys oli hyvä ja puhtaalla suorituksella tuloksesta irtoaa vielä 1-2 sekuntia pois. Arto Laurukaiselta tulee lähes joka vuosi radoille uusia kyvykkäitä suomenhevosia, joilla on alasarjoissa rahkeita pärjätä ainakin hetken aikaa. Tähti-Late ei tee poikkeusta, sillä ori on vähäisestä rutiinistaan huolimatta valmiimpi ja varsinkin lahjakkaampi kuin useimmat vastustajista.

4 VIREN EKU R oli viimeksi selkeä pettymys. Ori meni koko matkan käsijarru päällä ja lopun laukkaan paloi korkeintaan rahasija. Hevosen korvat oli lyöty pumpulilla ja hupuilla tukkoon, minkä vuoksi oriista tuli liiankin flegmaattinen matkan aikana. Kannuksen kisassa Viren Eku R näytti ihan hyvältä ennen lähtöä ja nyt totosta voi saada viime kertaa selvästi parempia kertoimia. Todennäköisesti tähän kisaan tehdään pieniä muutoksia varustukseen, eikä hevosta kannata vielä unohtaa.

3 EKOPETUS kannattaa ottaa paalulta varhain peleihin. Se voisi parantaa 1-2 sekuntia Oulun koelähdöstään, johon hevonen palasi pitkältä tauolta. Ekopetus saanee hyvän juoksun sisäradan jonossa, eikä kaksarisija tule yllätyksenä.

Kokonaisuutena avauskohteen nippu on tasainen ja laukat näyttelevät lähdön edetessä suurta roolia.

Lähtö 2

A - 1, 5, 4+, 2, 6 B - 12, 15, 7, 9, 13, 16, 10, 8, 3, 11, 14

Toisessa lähdössä uransa aloittaa ilahduttavan monta hyvää varsaa. Harvoin näillä leveysasteella nähdään varsalähdöissä näin hyviä sukuyhdistelmiä.

1 ENDLESS ZEFYR saa vihjeen, mutta hevosen lähtönopeudesta ei ole tarkkaa kuvaa. Tornion koelähtö herätti kuitenkin lupauksia ja mikäli ruuna on perinyt emänsä voimat, joutuvat muut helteeseen matkan edessä.

5 ZARRINE KEMP on todella mielenkiintoinen aloittelija. Kajaanin rata on suhteellisen nopea, mutta tamman koelähtö oli joka tapauksessa oikein hyvä. Ilkka Sarkkisella on lauantaina mahdollisuus jopa tuplavoittoon, ja onnistuessaan ensimmäinen nelivuotias osallistuu varmasti kärkitaistoon.

4 ZIPPY KEMP voi jäädä totossa aliarvostetuksi hieman heikomman koelähtötuloksensa vuoksi. Tammalla riittää sukua ja se tulee osaavista käsistä. Lisäksi kokeesta on kohta kulunut jo kolme kuukautta, joten kehitystä on varmasti tapahtunut. Mikäli tamma lämmittää positiivisesti, sen voi nostaa paripelikohteeksi peleihinsä.

2 LIZA LEE LAURELTON kannattaa myös huomioida peleissä. Killeriltä ei irronnut laukan myötä menestystä, mutta tuon startin perusteella heonen voi pystyä selvästi alle 1.20-tulokseen.

6 RECLESS REACTION aloittaa myös uransa. Oriin pitää voittaakseen parantaa koelähdöstä selvästi, mutta ainakin totosijalle on heti täydet mahdollisuudet. From Aboven poika on kehittyessään mielenkiintoinen vahvistus Lapin alasarjoihin.

Takamatkoilta on tällaisessa lähdössä vaikea pärjätä, jossa kehittyvät paaluhevoset yrittävät karkumatkaa. 12 JOANNA'S OTTO BOY on pakin kyvykkäin ja ainakaan sitä ei kannata kokonaan unohtaa.

Lähtö 3

A - 3 B - 5+, 10+, 6, 4, 8, 2, 12 C - 1, 11, 7, 9

3 BLUE FINN voittaa, jos onnistuu ja kilpailee omalla huipputasollaan. Ylivieskan kiri oli oikein positiivinen, mutta ruuna osaa edelleen laukata. Siksi se ei ole täysin luotettava pelikohde.

5 ÅSKBOLLEN HORNLINE on ensimmäinen lähdön ideahevosista. Sen juoksu Keskisessä ei ollut huono, mutta ruunan avaus meni kilpakumppanin painostuksen alla pitkäksi. Mikäli tällä kertaa kärkipaikka irtoaa 1.10-vauhdin sijasta 15-vauhdilla, voi hevonen aivan hyvin vaikka voittaa.

10 BREAKING NEWS on kaikkea muuta kuin helppo hevonen arvioitavaksi. Mikäli ruuna vain rauhoittuisi toisten takana, ei menestys jää kyvyistä kiinni. Todennäköisesti pelaajat eivät osaa arvostaa hevosen mahdollisuuksia riittävästi tässä sopivassa tehtävässä.

6 TURBO ASA hakee edelleen uransa avausvoittoa. Takarivi oli ruunalle viimeksi niin iso miinus hyvätasoisessa lähdössä, ettei asiaa ollut kärkikahinoihin. Lähtö on lauantaina selkeä ylisarja, mutta hevonen on näyttänyt kilpailevansa elämänsä kunnossa.

 
Lähtö 4, T4-1

A -  B - 15, 16, 10, 4, 5, 14+, 2, 11, 12, 8, 9, 6 C - 1, 3, 7, 13

Ennätysperusteinen kylmäverivoltti avaa Toto4-pelin. Lähtöön on helppo suositella rajua revitystä, jo pelkästään suosikin nimeäminen on vaikeaa.

15 TOPMAR ja 16 MEREN RITARI ovat hyvin sarjassa sisällä, mutta kumpikin olisi parhaimmillaan läheltä kärkeä. Todennäköistä on, että molemmilla ajetaan heti tilaisuuden avautuessa eteenpäin.

10 RITA ROLS otti uransa avausvoiton Ylivieskassa johtavan rinnalta. Vastus ei ollut kovin erikoinen, mutta hevosen suoritus oli kieltämättä aikaisempaa parempi. Rita Rols oli täynnä menohaluja jo lämmittelyssä, joten hevonen voi menestyä vielä hetken aikaa.

4 OLEG on parantanut huimasti viime aikoina. Ruuna joutuu voittaakseen parantamaan vielä selvästi volttiennätystulostaan. Oleg saattaa kahden voiton myötä olla nyt yliarvostettu erityisesti Toto4-pelissä suhteessa vastustajiinsa.

5 ROMME on mielenkiintoisin seurattava. Sen uralla on ollut ongelmia, mutta menestys ei jää ainakaan vauhdeista kiinni.

14 TORPPARI TOIVO saa plus-merkin, eli hevonen voisi olla peleissä hyvä haku. Taulu on pelikunnossa. Hevoset kyvyt ovat paljon paremmat, kuin mitä synkkä tulosrivi antaa ymmärtää.

Lähtö 5, T4-2

A - 2, 8 B - 6, 4, 3, 10, 12, 1, 7, 5, 9, 11

2 QUO VADIS LAVEC nousee suosikiksi, vaikka viime starttien sijoitukset eivät ole erikoisia. Alla on kuolemanpaikkajuoksu alun kiertelyn jälkeen Oulun T75-lähdössä ja sitä ennen juoksu meni raskaaksi suurkilpailun karsinnassa. Lähtöpaikka on loistava ja Ulla Alaluusua hakeutuu taatusti vapaalle radalle. Siitä vahva jässikkä on tehnyt parhaat esityksensä.

8 EVANDER ALE pakeni Ylivieskassa toisesta ulkoa kirissä omille teilleen. Kärjen hurja ylivauhti tasoitti voittajan tietä, mutta esitys oli siitä huolimatta mainio.

6 CLUB NORD ROYAL on kapasiteetiltaan kisan eliittiä. Alla on paikallisravivoitto, joka varmasti teki hyvää hevosen itseluottamukselle. Vastus on kahden kovimman osalta niin tiukka, että tamma jää niukasti ulos kupongilta.

4 BEIJING SILAS ja 3 IN SMART ACTION saavat molemmat valmentajansa kyytiin. Otteet ovat olleet nousujohteisia ja suoritusvarmoja, mutta kieltämättä ykkössija tulisi yllätyksenä.

Lähtö 6, T4-3, PD-1

A - 3, 10 B - 9, 1+, 7, 5, 8, 4 C - 2, 6, 11, 12

3 S.S. ELIT juoksi Oulussa Toto75-lähdössä, jossa vastus oli tätä kisaa monin verroin vaativampi. Edellisessä kilpailussaan Rovaniemellä kiri ilman selkää oli yksinkertaisesti liian pitkä. Riku Salminen yrittää nyt kärkeen ja mahdollisesti hän hakee jatkossa hyvää selkää eteen. 300 metrin kirillä kavereilla ei välttämättä ole hevosta, joka pystyy lopussa vastaamaan.

10 NOTORIOUS on menestynyt hienosti Harstadissa.

9 FINN JOSKA juoksi viimeksi S.S. Elitin tavoin T75-tasolla. Ruuna aloitti johtavan rinnalla, eikä voinut riittää, vaikka sai matkalla selän eteensä. Lähtöpaikka on ihanteellinen, joten voitto ei saa yllättää.

1 PARK'S BALANCE on tulosrivistöään paljon parempi hevonen ja kisan paras haku. Lähtönopeus ei riitä johtopaikan puolustamiseen, mutta ruuna saa sisäradalla hyvän juoksun.

7 GIGANT WURST on väläytellyt nousukuntoa, mutta heikolta lähtöpaikalta se tarvitsee tuuria hyvän juoksupaikan löytymiseen.

5 ALMOND JACK ei ole tänä vuonna pystynyt parhaimpaansa ja se putoaa siksi tasaisessa lähdössä haastajaosastoon.

Lähtö 7, T4-4, PD-2

A - 8 B - 3+, 10, 9, 5, 1, 4, 12 C - 6, 11, 7, 2

Hyväntekeväisyyshevonen 8 VINCENT DU LING palaa radoille. Arpa on heittänyt hevosen ulkoradalle ja vastusta ei voi väheksyä. Pienellä varauksella ori jää kuitenkin Toto4-kuittien tukipilariksi. Kari Alapekkala on tehnyt varmasti kaikkensa, että hevosen kunto olisi heti iskukykyinen. Suoritukset Toto75-tasolla olivat ennen taukoa jämeriä ja moni lähdön hevosista ei enää edes pääse mukaan sille tasolle. Vinski ei kärsi kasiradasta niin paljon kuin moni muu hevonen, sillä se ei ole nopea lähtijä tai riippuvainen keulajuoksusta. Rovaniemen avoimen sarjan ryhmissä pidetään usein liian kovaa tempoa hevosten kykyihin nähden, joten takaakin ehtii, jos peli vain vetää.

Mikäli mahdollisuuksia on, voi haastajiakin huomioida joillakin lapuilla. Erityisesti 3 GIGANT SOUTHWIND kiinnostaa, sillä hevonen oli viimeksi hyvä. Se painoi alussa naruille ja Tuuli Kurkinen joutui ottamaan ajokkiaan ulkoradoilla voimakkaasti kiinni. Hevonen tuli rehdisti vielä pitkän kirin ulkoradoilla perille. Nyt lähtöpaikka on paljon parempi ja jos Gigant Southwind jatkaa ilman kenkiä, on se huippuvaarallinen!

Toto4-vihjesysteemit

15, 16, 10, 4, 5, 14, 2, 11, 12, 8, 9, 6 + 1, 3, 7, 13
2, 8 (6, 4)
3, 10 + 9, 1, 7, 5, 8, 4 (2, 6)
8 Vincent du Ling (3, 10)

Pieni systeemi 48 riviä, hinta 9,60 euroa
Suuri systeemi 256 riviä, hinta 51,20 euroa


Lähtö 8

A - 6, 2 B - 9, 4, 8, 3, 7 C - 5, 10, 1

Kaksi parasta hevosta erottuu selvästi. 6 EXCEL JONES on noussut huippukuntoon. Tornion voiton jälkeen se sai puhtaat paperit myös Rovaniemen kisasta, sillä juoksusta muodostui raskas. Kilpailu on voltti, joten Jukka-Pekka Niskanen yrittää juoksuradalta todennäköisesti koko matkan johtoa.

2 WIRED CHIP laukkasi heinäkuussa kolmesti, mutta oli hyvä, kun ravi maistui. Voltin kakkonen tuo mukanaan riskejä, mutta toisaalta erityisesti autolähtö tuntuu olevan hevoselle vaikea. Ravilla ruunan pitää taistella tällaisen lähdön voitosta.

9 PRETTY GENE on rankingin seuraava nimi, vaikka otteet ovatkin olleet tahmeita. Sama nihkeys on vaivannut muitakin osallistujia, joten niiden pitää nostaa omaa suoritustasoaan.

Lähtö 9

A - 4 B - 3, 9, 14, 7, 15, 1, 16, 11, 8, 12 C - 5, 2, 10, 6, 13

4 ZOOM KEMP taitaa mennä onnistuessaan menojaan. Lahjakas nelivuotias on aloittanut hienosti, eikä vastus ole aikaisempaa vaativampi.

3 SUPER FILLY pääsee voltista hyvin matkaan, jos lähtee ravilla. Juoksun onnistuessa se on myös paras haastaja suosikille.

9 DONNA REACTION selvitti viimeksi kaikki kaarteet vihdoin ravilla. Tamma on pelihevosia, muttei kuumin suosikki.

14 STEAM PENDER on kisan kääntämätön kortti. Kauden ainoassa voitossaan hevonen esitti sellaisia otteita, jotka tässä riittävät taatusti totosijalle. Hevonen ei loppukesästä kuitenkaan ollut lainkaan samanlainen.

7 AMAZE ME PEAK ja 15 TRUE LEGEND vaativat molemmat tarkan reissun, mutta siitä huolimatta ainakin voitto yllättäisi.

Lähtö 10, Troikka

B - 3, 4, 9+, 1, 8, 6, 12, 7, 5 C -  11, 10, 2

Troikkalähtö ei voisi olla haastavampi ja illan päätteeksi tarjolla voi olla muhkea kerroin tietäjille.

Sanna Palosaaren ja Markku Peltoniemen kaksikko 3 GREAT CAPACITY - 4 RIG ovat kyvyiltään kisan parhaimmistoa. Molemmilla laukkapeikko kummittelee takaraivossa, mutta ainakin Rig oli viimeksi aikaisempaa selvästi tasapainoisempi. Hyviltä lähtöpaikoilta molemmat voivat hakea asemat kärkiporukasta ja onnistuessaan kaksikon menestys on todennäköistä.

Troikan ideahevonen on kuntonsa löytänyt 9 RAINBOW ACE. Se tulee rehdisti perille saakka ja lähtöpaikka on oikein sopiva. Paperilla lähdössä on aineksia liian kovalla avaukselle, sillä moni pyrkii sisäradan suojiin. Rainbow Ace tuskin on ihan kuumimpia pelihevosia ja sitä yritetään troikan kahdella ylimmällä rivillä.

1 SEEKING SECONDS palaa tauolta. Ruuna tiedetään hevoseksi, joka saattaa tehdä kuskista matkustajan ja pitkällä starttivälillä riski on tavallista suurempi. Hevonen rauhoittui hieman alkuvuodesta ja voi olla, että kuski haluaa yrittää slle tasaisempaa selkäjuoksua. Nelivuotiaalla on potentiaalia voittaa Lapin lähtöjä solkenaan, kun huippukunto löytyy.

8 STRIKING HALL olisi radoilta 1-4 ollut jopa suosikki, mutta tasaisessa lähdössä ulkoradan paikka voi tietää liian vaikeaa juoksunkulkua. Hevonen pitää monen muun tavoin ottaa kuitenkin peleihin.


Troikkavihje, lähtö 10

9 Rainbow Ace
3, 4, 1, 8, 6, 12, 7, 5
3, 4, 1, 8, 6, 12, 7, 5

3, 4, 1, 8, 6, 12, 7, 5
9 Rainbow Ace
3, 4, 1, 8, 6, 12, 7, 5


Yhteensä 112 yhdistelmää, hinta 56 euroa


Vihjeet laati: Lauri Jääskeläinen

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot