Vihjeet 14.10.2017 Raveihin

Nuoriso energiaa Rovaniemen Mäntyvaarassa

Rovaniemen Mäntyvaaran kauden toiseksi viimeisissä raveissa nähdään nuoria ohjastajalupauksia radalla, kun Lapin ja Pohjois-pohjanmaan nuoret naiset ja miehet iskevät yhteen Nuortenohjastajien lähdössä. Radallakin nähdään hyviä hevosia. Tuore Nuortensarjan sankari Kristal Aria, viimeksi vakuuttanut Sissi Sirkiä, tiukasti kauden avausvoittoa hakeva kotiradan ori Tarun Tykki, Lapissa debytoiva Tromb Access ja monet muut kovat Pohjoisen menijät. Koelähdön aikoihin jo kannattaa olla katsomossa, sillä kilpailuoikeutta takaisin hakee ravikuningatar Turotuulen varsa Tuulenpoju sekä aikansa  Lapin varsalupaus Seeking Seconds! Ota suunnaksi Rovaniemen Mäntyvaara ja koe ravien jännittävä maailma!

 

Lähtö 1

A – 7, 6, 8   B –  3, 2, 5, 1, 4    

7Sentähen on nyt paremmin sisällä sarjassa kuin viimeksi. Viime startissaan pystyvä tamma meni koko matkan ravia ja lähti katapultin lailla voltista liikkeelle. Ravia mennessään tamma pystyy paljoon.

6Alvar Hem voitti edellisen lähtönsä Rovaniemellä hyvällä tyylillä vastaten yllä mainitulle suosikille. Nyt Alvar Hem lähtee ainoastaan 20metriä numeroa 7 edeltä matkaan, joten hevonen on siitä syystä kakkossuosikki.

8Krislina on perin vauhdikas ja kohtuullisen ravivarma tapaus, mutta lopussa hevosen yritys tahtoo loppua kesken. Mikäli pienessä aloittelijoiden lähdössä kilpakumppanit sortuisivat laukkailemaan ja kiriin lähtö Krislinalla saataisiin säästää aivan loppuun, voisi kuparinen vihdoin rikkoutua.

3Albertin Ryöväri tekee debyytin Lapissa ja mikäli hevonen on tauon aikana mennyt eteenpäin ja kykenee 39-aikaan tai sen alle, voi se tässä lähdössä olla yllättävänkin korkealla.

Lähtö 2

A- 3  B-  1, 4, 5, 2, 9, 12 C- 14, 10, 11, 8, 7, 13, 6

Lämminveristen matalansarjan volttilähtö, jossa yllätykset ovat aina mahdollisia.  3Starfly Sel on hyväsukuinen nuori tamma, joka vakuutti viimeksi koelähdössä. Mikäli tamma menee koelähdöstä vielä hiukankin eteenpäin, uskon muiden tässä tapauksessa taistelevan sijoituksista tamman takana. Keulataktiikka on todennäköinen.

1Roadtripper voisi päästä suosikin kantaan ja roikkua siitä totoon.

4Shaking Dude tulee osaavista käsistä ja mikäli ruuna pystyy nitistämään koelähdössään juoksemastaan ajasta sekunnin tai kaksi, voisi se tässä sisäradan paikalta liftailla totokamppailuun

5Fayette Web teki viimeksi kelposuorituksen ja kamppaili voitosta loppuun saakka. Mikäli tamma on samanlainen, kuuluu se ehdottomasti peleihin mukaan.

Yllätyksen etsijöille suosittelisin ottamaan lapuille numeron 2Sayonara Napalm, jonka reissu viimeksi juoksuradalta meni heti alussa pieleen, mutta muuten tamma näytti hyvältä ja näin ollen se voisi olla tässä mahdollinen kaksaripotin tekijä.

 

Lähtö 3

A- 5, 4 B- 7, 10, 11, 2 , 8 , 9, 6 C- 3, 1

Nuortenohjastajien kisassa nähdään Pohjois-Suomen tulevaisuuden  ohjastajatoivoja. 5Adriano on Pohjoiseen muutettuaan esiintynyt edukseen. Suoritusvarmana hevosena ja hyvältä lähtöpaikalta hevonen ansaitsee suosikkiaseman.

4Purple’s Pippi on juossut 76-tasollakin ja menestynyt kuluneella kaudella hienosti ansaiten jo reilun 10 000€ rahaa. Tässä vastassa ei ole yhtään hevosta, joita tamma ei voisi voittaa ja sopivalla selkäreissulla hevonen kirii rivakasti.

7Jaro’s Domaine hyötyi viimeksi kärjen reippaasta ylivauhdista. Nyt hevosen ylle tummia pilviä tuo vakiokuski Mika Jauholan sijaan puikkoihin hyppäävä kokematon Rovaniemelle Turusta kirjansa siirtänyt nuori mies.

10Caroline’s Truck on esittänyt nousukuntoa ja selästä suvukas tamma kirii napakasti. Tamma tulee osaavasta treenistä , mistä osoituksena tallikaverina hirnuva hirmukuntoinen Bessie Bliss.

11Flourlake’s Adam hyötyisi kenkien riisumisesta ja kärjen ylivauhdista.

2Full Pull toimii todennäköisesti lähdön jäniksenä, mikäli vain malttaa lähteä ravilla matkaan. Full Pull voi korkata koko lähdön jos vain ei tyhjennä itseään ensimmäisellä ringillä. Jarrujen puuttuessa takarivin hevosten osakkeet nousisivat.

 

Lähtö 4

A-3, 8, 9, 6, 1 B- 5, 7, 4, 2

3Pausteri on pääsevä, mutta epävarma tapaus. Ravilla ruuna voisi tästä koittaa keulaan ja karkuun taktiikkaa.

8Tarun Tuhkimo parantaa kaiken aikaa. Viimeksi ennätys koheni jo lähelle tähtivauhteja. Vastaavanlaisella ajalla muut ovat helisemässä 60metrin pakista huolimatta. Hevosen valmennuksesta vastaa Veli Mourujärvi, joka tuli tunnetuksi aikansa tammaparhaimmistoon kuuluneen Pikku-Rillan valmennuksesta, joten Tarun Tuhkimonkin taustalta löytyy osaamista.

9Kristal Aria on lähdön kolmas kova, joka malttoi mennä viimeksi koko matkan ravia. Hevosen esitys palkittiin 2000€ ykköspalkinnolla. Mikäli hieman kuumansorttinen tamma mielii mukaan voittotaisteluun, tarvitsee sen hieman parantaa ennätystään.

6A.K.Wiktor voisi olla lähdön yllättäjä. Perin epävarma, mutta vauhdikas ikäruuna voisi pienessä lähdössä välttää vaaranpaikat ja tulittaa jo alkumatkasta pitävään piikkiin.

1Punta-Pate meni paikallisraveissa hyvää aikaa ja ravivarman oloinen aloittelija voi paalulta olla mahdollinen voitontavoittelija. J-P Niskanen ohjastaa tällä hetkellä hirmu liekeissä.

 

Lähtö 5

A- 4, 1, 3  B- 10, 11, 12, 5 C- 6, 7, 9, 8, 2

Tasaisen näköinen koitos, jossa monella hevosella on sanansa sanottavana. 4Mister Cannon on aloittanut uransa tasaisen hyvillä suorituksilla ja nyt voisi olla taas voiton vuoro.

1Joana’s Roadrunner teki viimeksi Rovaniemellä laukan jälkeen vielä hienon kirin ja tsemppasi voittoon saakka. Hevosen nykyvire on kohdillaan ja mikäli askelmerkit ovat kohdallaan, nähdään Joen ajokki voittotaistossa mukana.

3May Cruise oli Jauholan tallitipsi viimeksi Oulussa ja vaikka sijoitus painuikin rahasijojen ulkopuolelle, pidetään Jauholan kehut mielessä ja kelpuutetaan Day Cruisen pikkusisko mukaan kupongeille.

10Too Nice For You voisi olla jättiyllätysten etsijöille maistuva merkki. Viimeksi ruuna juoksi ilman kaikkia kenkiä, mikä selvästi tuntui piristävän ruunan otteita. Hevonen hävisi äärimmäisen täpärästi kakkostilan maalikamerassa. Ohjastaja Allan Nyman on aikaisemminkin järjestänyt totopommeja, miksei nytkin ,mikäli hevonen jatkaa ilman kaikkia kenkiä.

 

Lähtö 6

A- 11, 2, 10 B- 8, 12,  C- 9, 6, 4, 3, 5, 1, 7

11Sissi Sirkiä meni viimeksi koko matkan ravia ja juoksi itsensä tähtijuoksijakerhoon. Hevosen ollessa vastaavanlaisessa iskussa, on muilla edessä hikinen iltapuhde.

2Shamaanitar on esiintynyt viime starteissa edukseen ja mennyt ravia. Paalulta Martti Karjalaisella on hyvät edellytykset yrittää keulaan ja karkuun taktiikkaa.

10Feetteri laukkasi viimeksi, mutta paikkasi erheensä vahvasti nousten vielä totoon. Mikäli ruunan askellus olisi varmempaa voisi sitä tässä jopa tarjota rohkeimmille ideavarmaksi asti.

8Rekooli pääsee nyt paremmalta paikalta matkaan kuin viimeksi ja ruuna kuuluu edelleen mukaan kupongeille.

12Caro on pelimiehen pahin painajainen. Viimeksi keulasta yllättäen laukalle ponkaissut ruuna olisi voinut ravia polkiessaan ehdottomasti haastaa lähdön suosikin Sissi Sirkiän. Laukkapeikko on melkein sataprosenttinen, mutta hevosen vauhtivarat ovat häijyt tähän sakkiin.

 

Lähtö 7

A- 7, 8 B- 10, 4, 9, 6, 5, 1 C- 11, 12, 3, 2

7Bessie Bliss oli viimeksi pitkään kiinni ja irti päästyään tamma kiri terhakasti toiseksi. Onnistuneella selkäjuoksulla tai maltillisella keulajuoksulla hevonen on muille kova kanto kaskessa.

8Miss Southwind teki viimeksi häikäisevän kirin ja voitti aivan yläpystyyn. Lähtöpaikka on kehno ja täten tamma viimekertaisesta esityksestä huolimatta tipahtaa kakkossuosikiksi.

10Trade Man on kyvykäs tapaus. Maarit Ollikaisen tallista kotivalmennukseen siirtynyt ruuna saa takarivistä hyvän selkäreissun, jonka päätteeksi hevosen menestys ei saa yllättää.

4Tres Bien Ås parantaa pikkuhiljaa ja nyt voisi olla voiton vuoro. Viimeksi Oulussa hevonen oli mainio toinen.

9Quartam De Caelo on ollut lievä pettymys pohjoisessa, mutta hevosen kyvyt ovat tiedossa. Hevonen on parhaimmillaan selkäreissulla, jonka se nyt väkisin saa. Kannattaa myös seurata päivän kengitys- ja kärryinfoa, sillä kaikki kengät riisuttuna ja jenkkimalliset kärryt perässään ruuna voi olla tykkipeli tähän lähtöön.

 

Lähtö 8

A-4 B- 3, 7, 5 C- 2, 1, 6

4Tarun Tykki on noussut hirmuiseen tälliin. Viimeksi minikirpussa kotiradan ori valui väsyvän takana hännille, josta hevonen vielä nousi hienosti neljänneksi päihittäen muun muassa tammahuipulle kipuavan Vilma Lyydian.

3Suviprinssi yrittää keulaan ja siitä vastailla tarpeen mukaan muille. Hevonen on ollut läpi kauden tasaisen hyvässä kunnossa ja elokuussa Torniossa ruuna pesi keulasta muun muassa Jepuliksen ja Pauskerin.

7Keisun Roope tekee uutta tulemista Aatsingin tallista päin ja kaksi starttia uusista käsistä ovat olleet lupauksia herättäviä.

5I.P.Soturi on siniverinen menijä, jonka viimeaikaisia kilpailuja ovat riivanneet laukat. Laukkojen jäädessä pois, pystyy Tornion Soturi kellistämään kaikki lähdön osallistujat.

 

Lähtö 9

A- 3, 9, 6, 11 B- 4, 1, 2 C- 7, 10, 12, 8, 5

3The Chief Of Rome kiersi viimeksi pitkältä pakilta hienosti valmentajansa ajamana toiseksi. Markku Rannan mukaan viime kerran Oulun startissa laukkaan paloi sijat 1-2. Haavereitta Pekka Moilasen suojatti jahtaa tiukasti kauden neljättä voittoaan.

9Badboy Birdie teki viimeksi laukan jälkeen kelpo esityksen ja ravilla hevonen osallistuu mukaan taistelemaan troikan parhaista paloista.

6All The Better parantaa pikku hiljaa ja nyt hevonen voisi keulajuoksulla sanoa lopussa muille sayonara!

11More Than You Want on lähdön suosikin veli ja voisi ravatessaan sanoa sanottavansa jopa voittokamppailua ajatellen. Ylivauhdin sattuessa More Than You Wantin osakkeet nousisivat.

4Bluesman Pee tuskin voittaa, mutta hevosta voisi yrittää sopivalta lähtöpaikalta kierrättää alariveillä jättikertoimien toivossa.

 

Lähtö 10

A- 6 B- 8, 2, 4 C- 5, 3, 7, 1

6Baretta Boko oli viimeksi murskaavan Buck Bokon jälkeen hyvä toinen maratonmatkalla. Nyt lähtö on pieni ja heikkotasoinen, joten Baretta on liki kauden kolmatta voittoaan.

8Breedlove on kotiradan toivo. Hevonen kirii vihaisesti viimeiset sadat metrit ja pienessä lähdössä kasiradasta huolimatta sellaiseen juoksunkulkuun on edellytykset.

2Credicity on Jouko Kankaan toinen hevonen tähän lähtöön. Pienessä lähdössä hyvältä paikalta ruuna saa tarvitsemansa nappireissun, jonka päätteeksi jopa voitto ei saa yllättää pelaajia.

4Boztheman kiri viimeksi vinhasti loppua ja osoitti nousukuntoa. Selkäreissulla hevonen pystyy niittaamaan muut Mäntyvaaran pitkähköllä maalisuoralla.

Lähtö 11

A- 1, 5 B- 2, 3, 7 C- 4, 6

Maratonmatka päättää ravi-illan. 1Bear A Title on juossut paljon tätä kovemmissa koitoksissa ja nappipaikalta hevosen täytyy olla liki voittoa. Hannu Heikkilä on tunnettu hyvistä valmennustaidoistaan muun muassa Junctionin takaa.

5Tromb Access tekee ensi esiintymisensä pohjoisessa. Viimeisen viiden startin perusteella hevonen on jaksava menijä ja en pidä ihmeenä vaikka hevonen avaisi pohjoisen uransa heti voitolla.

2Big Tuna kilpailee roimassa ylisarjassa, mutta matka sopii jaksavalle ruunalle. Viimeksi hevonen otti alussa hervottoman lähtölaukan ja revitti porukan kiinni, tullen vielä juosten maaliin saakka. Nyt kokenut Rauno Oikarainen ottaa ensi tuntumaa ruunaan kilpailutilanteessa ja allekirjoittanut ei ylläty totosijasta.

3El Acid tuli viimeksi vastustajan taklaamaksi ensimmäisellä takasuoralla ja tuon juoksun voi unohtaa. Hevonen menee matkan ja nappipaikalta jopa kaksarisija ei ole poissuljettu vaihtoehto.

 

 

Toto4-vihjesysteemit (lähdöt 4-7)

Toto4-1: 3, 8, 9 + 6, 1 (5,7)

Toto4-2: 4, 1, 3+ 10, 11, 12 (5,6)

Toto4-3: 11, 2, 10 + 8, 12  (9,6)

Toto4-4: 7 + 8, 10, 4, 9   (6,5)

Varahevoset suluissa,   + = Erottaa suuren ja pienen systeemin toisistaan!!!

Pieni systeemi 27riviä, hinta 5,40 euroa

Suuri systeemi  625 riviä, hinta 150 euroa

 

 

 

Päivän Duo ( lähdöt 6 ja 7 )

11,2,10,8,12

7Bessie Bliss

5yhdistelmää

 

Troikkavihje, lähtö 7

7Bessie Bliss

8, 10, 4, 9

8, 10, 4, 9

Yhteensä 6 euroa peruspanoksella 0,5€

 

Troikkavihje, lähtö 9

3, 9, 6, 11

3, 9, 6, 11, 4

3, 9, 6, 11, 4

Yhteensä 24 euroa peruspanoksella 0,5€

 

 

Toto-onnea illan peleihin!

  Rovaniemen ravirata / Viljami Oikarainen

 

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot