Kauden päätösravien 22.10. vihjeet

Rovaniemen Mäntyvaara järjestää oman ’’Grande Finalensa’’ sunnuntaina 22.10 klo 16 alkavilla Liikelaitosraveilla. Rovaniemen ravit saivat viimeiselle ravipäivälleen ilahduttavan suuren määrän ilmoittautuneita hevosia ja illan aikana riittääkin mielenkiintoista seurattavaa alusta loppuun saakka. Viimeisten ravien ilotulituksesta vastaavat muun muassa Impress It, Decamerone, Sissi Sirkiä, Bessie Bliss sekä monet muut Pohjois-Suomen tähtihevoset.  Navigoi itsesi Mäntyvaaraan sunnuntaina klo 16 ja koe Lapin ravien huuma!

 

Lähtö 1   Lapin Kuljetus Oy

A – 5, 4, 3   B –  6, 2, 1, 7  

5 Hermanni Huoleton paransi viimeksi reippaasti ammattikuskilla ja kamppaili tiukasti voitosta. Mikäli ruuna oivalsi, mistä kisaamisessa on kyse, saavat muut lähdön osallistujat pistää parastaan.

4 Albertin Ryöväri teki asiallisen debyytin Pohjoisessa ja mikäli ori kykenee samanlaiseen suoritukseen, ollaan sillä lähellä kaksari sijoitusta.

3 Aavan Superi on hyvästä sisarusparvesta. Kesäkuussa Oulun koelähdössä ruuna pisteli kelpo kyytejä ja vastaavanlaisilla kyydeillä ruuna voisi Juho Rahkon kannustamana pinkoa karkuteille lähdön muilta valjakoilta.

 

Lähtö 2    Rovaniemen Painatuskeskus Oy

A- 8, 11, 15, 1  B-  3, 2, 5, 4, 10, 14, 16, 7, 12, 13, 6, 9

Lämminveristen matalansarjan volttilähtö, johon on hirmu vaikea nimetä yhtä tai edes kahta suosikkia.  8 Shaking Dude suoritui uransa ensimmäisestä kilpailustaan mallikkaasti. Ruuna paransi huomattavasti vauhtiaan juoksemastaan koelähdöstä ja mikäli samanlainen kehityskaari jatkuu, voidaan hevonen nähdä voittoloimi yllään.

11 Grimson Faith lopetteli viimeksi taustalta mukavasti totoon ja suhteellisen ravivarmana tapauksena tamma kuuluu aikaisessa vaiheessa kaksari peleihin mukaan.

15 Slipper Step oli viimeksi hyvä neljäs ja vastaavanlaisella ajalla kuin viimeksi, ollaan tässä porukassa korkealla. Matti Jesiöjärven hevoset ovat ennenkin tehneet totopommeja.

1Sayonara Napalm laukkasi viimeksi kilpakumppanin kiilaamana. Tamma oli vielä ennen kiilatuksi tulemistaan hyvissä asemissa kärjen lähituntumassa. Voltin sisäradalta tamma voisi saada nätin reissun kärjen läheisyydessä ja kiriä sopivalla vauhdinjaolla kärkitaistoon mukaan.

Edellä mainittujen hevosten lisäksi periaatteessa kaikilla lähdön muillakin hevosilla on mahdollinen sauma ottaa tässä voitto ja onkin mielipidekysymys, ketä haluaa ottaa mukaan kupongeille ja missä järjestyksessä.

 

 

Lähtö 3     Vesijohtoliike Pälsynaho Oy

A- 1, 4, 3, 2, 8 B- 6, 5, 10, 9, 7

Nuorten sarjan suurimmissa seteleissä on tiukimmin kiinni 1 My Bikini Workout, joka tulee Arto Laurukaisen pienestä laatutallista. Tamma on aloittanut uransa kahdella mukiinmenevällä suorituksella. Uransa avauksessa hevonen ui lopussa pussiin ja viimeksi tamma menetti viimeisellä takasuoralla rytmiään pitäen kuitenkin toiseksi ylivoimaisen voittajan takana. Nyt koko matkan johto on hyvin todennäköinen skenaario.

4 Caddiemaster voi pilata suosikin kakkukahvit, sillä hevosen puikkoihin hyppää aktiivinen Mika Jauhola valmentajan sijaan. Hevonen voi ammattimiehellä saada viimeisen ryhtiliikkeen otteisiinsa, jonka jälkeen muut olisivat helisemässä.

3 Fayette Web on mennyt viime starteissaan näppärästi ja vastaavanlaisella näppäryydellä tammaa on nytkin odotettava totoon.

2 Better Colt pääsee nyt paalulta matkaan ja mikäli Mauri Jaara on päässyt sinuiksi ruunan kanssa, ei menestys saa yllättää. Hevosen kyvyt riittävät nähtyä parempaan ja ruuna tulee Henna Romsin osaavista käsistä.

8 Milla Sonik on avannut uransa mainiosti ja mikäli takamatkalta juoksu luonnistuu, ei ole mahdottomuus nähdä ilmi liekeissä ohjastavan J-P Niskasen värit maaliviivalla ensimmäisenä.

6 Adrian Joujou on kärsinyt vinoudesta ja viimeksi hevosella oli hieman erilaista ilmettä havaittavissa. Mikäli tamma pysyy edelleen suorana ja selvittää voltin 2-radan, voi se olla tässä lähdössä mahdollinen kertoimien nostattaja kaksarissa.

 

Lähtö 4    Ysitien Auto Oy Rovaniemi

A-6 B- 8, 1, 10, 11, 9, 4 C- 7, 3, 5, 12, 2

6 Impress It on löytänyt jälleen voittoisan jyvän ja koko matkan johto on hyvin todennäköinen. Eturivistä sisäpuolelta lähtevät luovuttanevat suosiolla keulapaikan pois Aki Kurkisen suojatille, jonka jälkeen juoksu voi olla taputeltu voiton osalta.

8 Decamerone on noussut hirmu iskuun. Viimeksi laukan jälkeen hevonen kiri vielä hienosti voittoon. Nyt harha-askeliin ei ole varaa ja uloimmalta radalta juoksun kulku voi mennä hankalaksi. Edellä mainituista seikoista huolimatta Decamerone on ykköshaastaja suosikille.

1 Jaro’s Domaine oli viimeksi vaisu vieraalla kuskilla, mutta nyt kuskin penkille hyppää tuttu kasvo ja nappireissua kyttäävä ’’vanha herra’’ saa sisäradan lähtöpaikaltaan väkisinkin nappireissun, jonka päätteeksi voidaan nähdä terävä kiri.

10 Amos Shadow oli viimeksi Kajaanissa keulasta hyvä kakkonen ainoastaan selästään kirineelle häviten. Nyt luvassa on hyvä selkäreissu, jonka päätteeksi Tanskasta Suomeen muuttanut ruuna voidaan nähdä haastamassa lähdön suosikkikaksikkoa.

11 Purple’s Pippi oli viimeksi Nuorten ohjastajien lähdössä selkeä voittaja ja nyt kuski vahvistuu entisestään.  Edellinen startti osoitti tamman olevan edelleen lyönnissä.

 

Lähtö 5     Lapin Kumi

A- 9, 11B- 2, 6, 10, 3, 4, 8, 12, 13 C- 1, 5, 14, 7

9 Sissi Sirkiä on huomannut miten ravilähtöjä voitetaan ja mikäli voltin 4-rata ei tuota hankaluuksia kohtuullisen suoritusvarmalle tapaukselle, ei voittokulun jatkumiselle näy estettä.

11 Rekooli teki viimeksi varsin häijyn esityksen laukkojen jälkeen ja ravin maistuessa vastaavanlaisilla vauhdeilla suosikkikin on lyötävissä.

2 Kaamoksen Kaataja teki varsinkin alku-urallaan hienoja esityksiä ja mielestäni tamma on keulajuoksulla ollut parhaimmillaan ja tässä sellaiseen voisi olla ainekset.

6 Feetteri oli viimeksi laukkatuulella, mutta sitä ennen Sodankylän ruuna teki hyviä esityksiä laukkojen lomassa. Jos Martti Aikio saisi hevosen pysymään koko matkan ravilla, ei allekirjoittanut yllättyisi edes ruunan voitosta.

10 Larsin Vappu tienasi viime vuonna muutamasta lähdöstä ison tukun rahaa ja aloitti viimeksi Kajaanissa pitkältä tauolta tasavahvalla esityksellä. Jos tamma yhtään parantaa, ei pienen mutta pippurisen hevosen menestys saa tulla kenellekään yllätyksenä.

 

Lähtö 6    Neste Reissumies

A- 11 B- 1, 5, 12 C- 9, 7, 4, 3, 10, 2, 8, 6

Eturivissä on useampi nopea hevonen ja vielä nopeampi kuski, joten alku puoliskosta juoksua voi tulla ylivauhtinen. Ylivauhti takaisi voiton avaimet hyvässä iskussa kilpailevalle 11 Hayai Chikaralle. Pitkällä matkalla Bodenissa hevonen sijoittui kolmanneksi eikä esitystä voi moittia.

1 Bessie Bliss otti viimeksi Rovaniemen illassa tyylipuhtaan voiton. Nyt hevosen ulkopuolelta lähtee useampi starttiraketti, jonka takia juoksusta voi tulla mutkikas. Mikäli juoksunkulku olisi suotuisa, voi selkäreissuista tykkäävä tamma jatkaa Mäntyvaaran valloituksiaan.

5 Miss Southwind teki viimeksi kelpo esityksen vaikealta lähtöpaikalta. Nyt lähtörata  paranee ja nappireissulla Sodankylän tamma kirii tulisesti kuten toissa juoksussa nähtiin.

12 Better Boost parantaa pikkuhiljaa ja ylivauhtisessa juoksussa sen osakkeet olisivat nousussa. Hevosella on hyvät saumat saada vetoapua suosikista. Lisäksi ruunan osakkeita nostaa kärryille hyppäävä ammattikuski.

 

Lähtö 7    Kotileipomo Antinkaapo Oy

A- 5, 10, 9, 2 B- 4, 6, 7, 1, 3 C- 12, 11, 8

5 Breedlove kiri viimeksi lähelle Baretta Bokoa. Nyt lähtöpaikat puoltavat pelaamaan ikäruuna Breedlovea lähdön suosikiksi. Maili on hevoselle sopiva matka ja hyvästä selästä ruuna kirii pätkän tosi kovaa.

10 Baretta Boko otti viimeksi ansaitun voiton ja mikäli hevonen sai voitosta otteisiinsa lisä pontta, voi Jouko Kankaan suojatti jatkaa voiton marssiaan.

9 Credicity on Jouko Kankaan toinen ase avoimeen ryhmään. Viimeksi ruuna oli suosikkikaksikon jälkeen kelpo kolmonen ja nopeiden avaajien takaa hevonen saa tarvitsemansa säästöreissun, jonka jälkeen voittokaan ei saa yllättää.

2 Remote Control tulee Lapin valloitukseen Tampereelta. Aktiivisena kuskina tunnettu Hannu Korpi pyrkii pitävään piikkiin ja mikäli vauhti ei mene ylikovaksi, voi edellä mainittu skenaario käydä toteen. Ruuna oli kesällä mainiossa vireessä ja Porissa juostu 11,2-aika on kovaa valuuttaa tähän lähtöön.

 

Lähtö 8   Winkatec Oy

A-3, 7 B- 2, 6, 5  C- 1, 4

3 Tarun Tykki otti viimeksi vuoden ensimmäisen voittonsa tyylipuhtaasti. Vastus kovenee hieman viime kerrasta, mutta startin alle saatuaan Sinetän oriinkin luulisi vain parantavan otteitaan. Pienessä lähdössä juoksunkulusta ei etukäteen pitäisi tulla liian haasteellinen.

7 Topmar palaa tosi toimiin pidettyään huoltotauon kovien tammalähtöjen jälkeen. Vapaalta radalta parhaat esityksensä tekevä tamma pyrkii varmasti jo ensimmäisen kierroksen aikana kohti kärkeä ja mikäli tamma pääsisi esimerkiksi kuolemanpaikalle, voisi se siitä nakertaa vastustajansa.

Kajuloiden toinen silmäterä 2 Viehko Venla on parantanut otteitaan loukkaantumistauon jälkeen ja jo viimeksi hevonen oli hyvä toinen keulasta. Mikäli tamma on viikon aikana mennyt edelleen eteenpäin, ei Kajuloiden tallipari saa tulla pelaajille jättiyllätyksenä.

6 Villihuuma on tehnyt tasaisen hyvän kauden ja tamma jatkaa edelleen kunnossa. Mikäli Oulun välistartissa ei tapahdu ihmeitä, nähdään Romsin suojatti tototaistossa.

5 I.P.Soturi ottaa vauhtia, mutta laukkaa varsin usein. Ravikuninkaallisten pojan kyvyt riittäisivät lähdön voittoon, mutta epävarmuus luo tummia pilviä voiton suhteen.

 

Lähtö 9     Länsi-Lapin Maalauspalvelu Oy

A- 2, 6, 1, 8, 3 B- 11, 12, 9 C- 7, 5, 10, 4

2 Steam Arthur on tasainen ja jaksava puurtaja. Maria Kurttila tuntee hevosen metkut ja valmiiksi toiselta radalta matkaan kiihdyttävälle ruunalle keskipitkän matkan luulisi olevan etu moneen kilpakumppaniin nähden.

6 The Chief Of Rome laukkasi viimeksi ja peli oli menetetty. Ruuna on kuitenkin osoittanut olevansa edelleen kunnossa ja laukatta hevonen on liki kärkeä.

1 Elvira Di Quattro kiri viimeksi voittoon. Yhden kirin hevonen saa sisäradalta makoisat asetelmat ja vauhdin pysyessä maltillisena, tamma tulittaa jälleen lopussa kärkikamppailuun. Keskipitkä matka on pieni kysymysmerkki.

8 Uncomparable on kyvykäs nuori ruuna ja Petteri Joen suojatti kykenee lähdön voittoon, mikäli asetelmat uloimmalta radalta menevät suotuisasti. Hevonen on nyt saanut muutaman startin vyölleen tauon jälkeen, mikä on voinut tuoda ruunaan lisää virtaa.

3 Black Reaction avaa lujaa ja sopivalla selkäreissulla sekä vauhdinjaolla koko kauden tasaisesti esiintynyt tamma voidaan nähdä troikkataistossa.

 

Lähtö 10     Rakennusliike Jouko Pesonen Oy

A- 9 B- 8, 10, 7, 1, 2 C- 6, 5, 3, 4

9 Tarun Tuhkimo ajautui viimeksi viimeisessä kaarteessa pussiin, peruutti ulos ja kiri lujaa kolmanneksi laukaten hieman ennen maalia. Hevosen vauhtivarat ovat tällä hetkellä lähdön parhaimmistoa ja A.T. Ekon tytär ansaitsisi kauden avausvoiton.

8 Valentini oli viimeksi Rovaniemellä laukan jälkeen kelpo nelonen  eikä Anna Suojasen suojatti Ylivieskassakaan laukatessaan ollut kaukana kärjestä. Ravilla ruuna haastaa tiukasti muut lähdön osallistujat.

10 Shamaanitar laukkaili viimeksi syystä tai toisesta. Nyt takamatkaa on hirmuiset 100metriä, mutta siitä huolimatta tamman kyvyt riittävät nousemaan mukaan totokamppailuun.

7 Alvar Hem on ottanut kaksi hienoa voittoa, mutta nyt voittokulkuun voi tulla särö sillä sarja kovenee rajusti viimekertaisista. Mikäli hevonen mielii jatkaa voittokulkuaan, vaaditaan siltä roima ennätyksen parannus. Elina Partasen tallin hevosilla on kulkenut viime aikoina, joten ennätyksen parannus ei ole utopistista.

1 Kuuran Kurvaus ja 2 Villi Viima ovat taulujaan vaarallisemmassa kunnossa ja niiden ravatessa ja suosikkien epäonnistuessa, voi yllätys nähdä päivänvalon Mäntyvaaran pimenevässä syysillassa.

 

Lähtö 11    Napapiirin Kuljetus Oy

A- 11, 2, 5, 8, 12 B- 4, 6, 10. 1 C- 9, 3, 7

Mäntyvaaran kauden 2017 pidot päättää tasainen ryhmälähtö enintään 3800€ tienanneille lämminverisille. 11 More Than You Want teki hienon esityksen viimeksi Rovaniemellä ja vastaavanlaisella esityksellä hevonen on suosikki voittamaan. Martti Karjalaisen mukaan hevonen on parempi vapaalta radalta, joten luvassa lienee jälleen aikaisin eteenpäin-ajotaktiikka.

2 Miss Caperina jäi kertaalleen välissä pois, mutta on jälleen viivalla. Mikäli poisjäännin syy ei ollut merkittävä, uskoisin jo aikaisemmin silmääni miellyttäneen tamman olevan nappipaikalta mukana voittotaistossa.

5 Listas Herctor on kärsinyt epäonnesta ja tehnyt hurjia juoksuja laukkojen jälkeen. Mikäli pienen tauon aikana ruunan epävarmuus on saatu kuriin, voidaan eettereistä kuulla illan päätteeksi Mäntyvaaran moninkertaisen ajajaliigan voittajan Mauri Jaaran voittotunnari.

8 Texas Joe paransi oleellisesti , kun siltä riisuttiin viimeksi kaikki kengät pois. Saman taktiikan toistuessa ja hyvän juoksun saadessa, voi Iina Palojärven valmennettava napata uransa avausvoiton.

12 Artie B.Zet ei ole mennyt  odotetulla tavalla ja epäonnistumisia on tullut. ’’Nälkämaan vieras’’ tulee Maarit Ollikaisen osaavista käsistä ja mikäli ruunaan on löydetty samanlaista menohalua kuin tallikavereihin, ei ole mahdotonta nähdä Janne Lukkarin tuuletus maalin kohdalla voiton kunniaksi.

4 Salama Star oli Kajaanin maililla keulasta toinen, nyt hevonen voi viime esityksen perusteella nousta liikaa pelatuksi täydellä matkalla.

 

Toto4-vihjesysteemit (lähdöt 4-7)

Toto4-1: 6 + 8, 1, 10, 11 (9,4)

Toto4-2: 9, 11, 2, 6, 10 (3,4)

Toto4-3: 11+ 1, 5, 12 (9,7)

Toto4-4: 5, 10, 9, 2 (4,6)

Varahevoset suluissa,   + = Erottaa suuren ja pienen systeemin toisistaan.

Pieni systeemi 20riviä, hinta 4 euroa

Suuri systeemi  400 riviä, hinta 80 euroa

 

Päivän Duo ( lähdöt 6 ja 7 )

11 Hayai Chikara

5, 10, 9, 2

4 yhdistelmää

 

Troikkavihje, lähtö 7

5, 10, 9, 2

5, 10, 9, 2

5, 10, 9, 2, 4, 6, 7, 1, 3

Yhteensä 42 euroa peruspanoksella 0,5 €

 

Troikkavihje, lähtö 9

2, 6, 1, 8

2, 6, 1, 8, 3

2, 6, 1, 8, 3, 11, 12

Yhteensä 40 euroa peruspanoksella 0,5 €

 

Toto-onnea illan peleihin!

 Rovaniemen ravirata / Viljami Oikarainen

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot