Rovaniemen 22.3.2018 ravien vihjeet

22.3.2018 Ravien vihjeet- Ravikauden avaus!

Rovaniemen Mäntyvaara heräilee talviuniltaan! Vuoden 2018 kuninkuusraviareena Rovaniemen Mäntyvaara aloittaa oman ravikautensa ja valmistautumisensa kohti heinäkuun Kuninkuusraveja. Torstai-illan profiiliraveissa nähdään lukuisia tauolta palaavia valjakoita sekä jo viime kaudella tuikkineita tähtiä Jepuliksen ja Remote Controlin johdolla. Ota suunnaksi Rovaniemen Mäntyvaara ja koe ravien jännittävä tunnelma!

 

Lähtö 1  

A – 1, 3, 7   B –  9, 12, 10 , 6, 4, 2 C – 5, 8, 11   

Tasainen lämminveristen matalansarjan ryhmälähtö avaa ravi-illan. 1 Costasera on tehnyt kaksi starttia Alapekkalan treenistä ja esitykset ovat olleet jokseenkin nousujohteisia. Viimeksi Bodenissa tehty 18-alkuinen aika riittäisi tässä lähdössä pitkälle. Mikäli tamma vain välttää sisäradalta pussituksen, nousee se tässä papereissani niukaksi ykkösvihjeeksi.

3 Roo siirtyi viime syksynä Markku Niemiseltä Vesa Jokiniemen treeniin ja on nyt ollut talven treenitauolla. Mikäli talven aikana ollaan yhtään menty eteenpäin, on tamma kova menijä Pohjois-Suomen lähtöihin. Viime kesänä Riihimäellä edelle jäivät vain kovat kilpurit Die Kaiserin ja MAS Aristocrat, jonka kaltaisia menijöitä ei nyt vastassa ole.

7 Inatt Boko aloitti kaksivuotiaana uransa voitolla ja on sen jälkeen pitänyt taukoa. Kovasukuinen ruuna tulee osaavista käsistä ja voittoputki voi hyvinkin saada jatkua. Yhden startin rutiinilla ruunaan on kuitenkin suhtauduttava pienellä varauksella ja ennen lähtöä pelikertoimien seuraaminen onkin hyvin aiheellista.

9 Slipper Step vahvistuu viime aikoina mainiosti pärjänneellä Ville Pohjolalla. Takarivin sisimmältä lähtöradalta tamma saa tarvitsemansa nappireissun, minkä jälkeen siltä voi odottaa yllättävän terävää kiriä. Slipper Step sopii mainiosti yllätyksenetsijöille.

12 Starfly Sel ansaitsee vielä maininnan. Uransa aloituksessaan tamma hoiteli leiviskänsä tyylipuhtaasti ja sen jälkeen Bodenissa juoksu vesittyi laukkaan. Mikäli suvukas tamma vain ravaa ja saa kohtuulliset asemat parijonosta, voi tamma nousta mukaan kamppailemaan kärkisijoista. Martti Karjalainen on tunnettu aktiivisista ajoistaan enkä yllättyisi vaikka Starfly Sel olisi ensimmäisellä takasuoralla keulassa saakka.

 

Lähtö 2   

A- 3, 7, 9, 8  B-  2, 5, 6, 1, 4

3 Feetteri aloitti kautensa hienolla voitolla Oulun 76-raveissa. Viimeksi Torniossa tuli laukka, mutta silti kelposijoitus vielä. Martti Aikion suojatti on aika ajoin väläytellyt kykyjään ja mikäli ravi maistuu, on se muille tässä kova luu lyötäväksi. Lähtötilanteessa on ensimmäinen vaaranpaikka laukalle sortumiseen.

7 Sissi Sirkiä sijoittui viime kaudella yhdeksän kertaa kahdestatoista kilpailusta totoon ja loppu kaudesta alkoi myös voittoja napsua tamman tilille. Sissi Sirkiä esiintyi viime kaudella yllättävän ravivarmasti, vaikka kausi hylkäykseen päättyikin. Voltin 5-radalta laukan riski on olemassa, mutta lähdön selvitettyään laukatta,  tamma ilmoittautuu mukaan kärki taisteluun.

Costellon täysveli 9 Myrsky-Ralli aloitti kautensa paikallisraveissa voitolla. Hyvä kapasiteettinen ruuna on välillä tehnyt oikeinkin mainioita juoksuja ja nyt ruuna saa lähteä rauhassa yksin matkaan 40metrin takamatkalta. Pienessä lähdössä takamatka ei tunnu ylitsepääsemättömältä ja ruuna on tottunut kiertelemään aivan kuten pikkuveljensä Costellokin.

8 Hullupoika on laukkaherkkä tapaus, mutta pääsevä. Toni Granath on aktiivinen kuski ja yksin juoksuradalla volttaaminen voi helpottaa ravilla matkaan pääsemistä. Mahdollinen juoksunkulku ruunan lähtiessä ja kulkiessa ravia koko matkan olisi keulaan ja kukat taktiikka.

 

Lähtö 3    

A- 3, 2, 4 B- 9, 10, 1, 6, 8, 12, 5, 7, 11

3 Bluehouse’s Power on tasaisen varma suorittaja, joka on sijoittunut lähiaikoina tasaisen varmasti totoon. Hyvältä lähtöpaikaltaan ruuna pääsee hyviin iskuasemiin ja tämä hevonen ei mittaa matkaakaan.

2 Seachocolate on tehnyt kaksi hyvää ja nousujohteista kilpailua tauon jälkeen. Nopeana lähtijänä ruuna voisi ’’Jannu Huoleton’’ Niko Jokelan ajamana johtaa lähdöstä maaliin.

9 Shark Arrow on juossut Helsinkiä myöten, mutta ei ole siellä aivan riittänyt parhaille. Viimeksi Vermossa hevonen teki kehnosta sijoituksesta huolimatta kovan 15-alkuisen ajan, jollaisella oltaisiin tässä lähdössä korkealla. Takarivin paikalta hevonen saa hyvää selkäreissua ja aina välillä viime kaudella ruuna teki hyviä kirejä. Hyvä haku yllätyksen etsijöille.

4 Vilsson Boy on väkivahva menijä, joka ei välitä edes paikasta johtavan rinnalla. Tasainen avaaja, jolla on monesti ajettu ajoissa eteenpäin. Viimeksi Torniossa Vilsson Boy seurasi hyvin toiseksi voittanutta Park’s Gunia.

10 Big Tuna aloittaa kauden maltillisin odotuksin. Ruunalla on ollut aikaisemmalla urallaan tiivis kilpailutahti ja nyt hevonen on saanut hengähtää kunnolla. Ylivauhdin sattuessa ruuna voi tehdä napakan kirin. Shark Arrow kanssa Big Tuna on hyvä yllätyshaku kaksareihin.

 

Lähtö 4    Kuninkuusravit 2018

A- 5, 8, 2, 10 B- 11, 4, 7, 6, 9, 12 C- 1, 3, 13

Pelillisesti todella vaikea lähtö.  Yhtä ainoata voittajasuosikkia on hyvin vaikea löytää. Kaikki lähdön osallistujat vasta aloittelevat kauttaan ja kaikilla valjakoilla on tullut laukkoja viimeisiin viiteen starttiin. Paras mahdollisuus selvittää ensimmäinen toto4-kohde kunnialla on rastittaa kaikki hevoset kupongeille.

5 Kuuraparta teki viime kaudella muutaman kelpo kilpailun ja nyt kuskiksi vaihtuu Jarmo Saarela, joka saa monesti hieman epävarmempiakin hevosia taiteiltua koko matkan ravilla läpi. Kuuraparralla voisi olla ravilla pienet saumat jopa päästä keulaan saakka ensimmäisellä takasuoralla.

8 Hemi teki viime kaudella loppukesästä kohtalaisia juoksuja. Ruuna on perin epävarma, mutta mikäli tauon aikana ravisävel olisi löytynyt, tällöin ruuna voisi ottaa uransa ensimmäisen voiton.

2 Villi Viima teki viime kaudella muutamissa starteissaan kohtuullista jälkeä ja mikäli alkumatkan laukkapeikko olisi tauon aikana selätetty, voisi tamma pieneltä paalulta napata keulapaikan ja johtaa siitä yllättävän pitkälle.

10 Tarun Tuhkimo palaa myös monen muun tavoin tähän starttiin talvitauolta. Viime kaudella tamma esitti muutamiin kilpailuihin vauhdikkaita kirejä. Laukka-alttiissa lähdössä viime kaudella kohtuullisen varmasti esiintynyt tamma voisi olla hyvä haku yllätyksen etsijöille.

 

Lähtö 5     Rovaniemen Hevosystävät Ry

A- 10, 11, 9 B- 6, 3, 2, 12 C- 1, 4, 5, 7, 8

10 Ocu on virinnyt hienoon iskuun ja kotiradan orin kuuluu olla lähdön suosikki. Viime aikoina Harstadissa kilpaillut ori on esittänyt sielläkin mainioita juoksuja. Takarivistä ruuna saa makoisaa selkäreissua ja Oculla on hyvä kiri olemassaan.

11 Sahara Headlong on pääsevä ja kyvykäs tamma, joka voisi saada maukkaat asetelmat suosikin puserossa. Tammalla on myös yhtenä hyvänä ominaisuutena terävä kiri. Talvikeli luo hieman kysymysmerkkejä ilmaan, sillä hevonen on etelässä juossut paljon kengittä.

9 Hiphop Highlight aloitti kautensa Bodenissa sijoittumalla kolmanneksi. Tämäkin terävän kirin omaava ruuna saa myös maukkaan reissun takarivin sisimmältä paikalta. Tästä lähdöstä voi tulla mielenkiintoinen kirikamppailu ja kuka edellä mainituista valjakoista tekee ensimmäiset ratkaisut ,voi se valjakko olla vahvoilla voiton suhteenkin.

6 Jaro’s Domaine on noussut vanhoilla päivillään hyvään menoon. Ahkerasti kilpaileva ruuna teki viimeksikin Torniossa alkulaukan jälkeen vielä hyvän suorituksen. Normaalisti ravivarma hevonen tekee selästä hyviä kirejä, mutta menee myös keulasta. Mika Jauholan värit voivatkin keikkua joukon kärjessä ja siitä maltillisella matkavauhdilla Jaro’s Domaine voisi johtaa alusta loppuun.

 

Lähtö 6    Callela.Net

A- 11 B- 9, 7, 2 C- 10, 1, 4, 3, 12, 7, 5, 8

11 Smooth Criminal on mennyt viime aikoina todella hienosti ja viimeksi Oulussa hevonen oli aivan murskaava. Vastaavanlaisena ollessaan muut saavat pistää parastaan. Hyvä varmaehdokas!

9 Diffarn Am avasi viimeksi hyvällä esityksellä Alapekkalan treenistä. Hevosella on huima volttiennätys täydeltä matkalta viime kesältä, joten kykyjä piisaa. Ruuna antoi Torniossa itsestään positiivisen kuvan ja hevonen vaikutti ominaisuuksiltaan vahvalta.

7 Bessie Bliss teki viime kaudella mahtavan kauden voittaen neljästi ja oltuaan muilla totosijoilla peräti 14kertaa! Kausi päättyi kahteen hylkäystuomioon , vaikka muuten Sanna Palosaaren suojatti esiintyi varsin ravivarmasti. Koelähtövaaran vuoksi taktiikka voi olla totuttua passiivisempi, mutta toisaalta mikäli laukkoihin on tauon aikana syy löytynyt, voi Mäntyvaaran moninkertainen champion Mauri Jaara kiidättää ajokkinsa keulaan heti startista.

2 Gizah Boko on laukkaillut kahteen viimeiseensä, mutta nappipaikalta ja ravin maittaessa tamma on hyvä yllätysmerkki toto4-peliin.

 

Lähtö 7    Feel Vegas

A- 9, 2, 5 B- 8, 12, 4, 10, 1, 3 C- 6, 7, 11

Avoimen luokan lämminveriset mittelevät lähdön 7 voitosta. Ryhmä on hyvin kirjava ja joukkoon mahtuu monenlaista voittosummaa 20000€:sta aina 200000€ asti. 9 Remote Control esitti Pohjois-Suomeen muutettuaan mahtavia juoksuja. Hevonen pärjää monenlaisilla juoksunkuluilla, mutta tässä takarivin lähtöpaikalta ruuna saa nappireissun ja kiittää sellaisen päätteeksi terävällä kirillä. Allekirjoittaneen mielestä ruuna on selkäreissuilla paras.

2 Baretta Boko on tehnyt tasaisen varmaa jälkeä tämän kauden starteissaan ja mainiolta 2-radalta Jouko Kankaan suojatilla on ehdoton mahdollisuus osallistua voitto-otteluun.

Remote Controlin tallikaveri 5 Bear A Title laukkasi viimeksi Bodenissa hylkäykseen, mutta on tätä ennen esiintynyt varsin varmasti. Alhaisesta voittosummasta huolimatta Bear A Title kuuluu ehdottomasti mukaan kupongeille, sillä voitokas ruuna esiintyi viime kaudella varsin hyvin edukseen ja pärjäsi hyvin myös t76-tasolla asti.

8 Thai Armani ei ole vielä noussut odotetunlaiseen lentoon ja nyt uloimmalta lähtöradalta hevonen tarvitsee hieman tuuria noustakseen voittokamppailuun. Kyvyt ovat kaikkien tiedossa ja mikäli ’’Kaukosen shamaani’’ Jouko Kangas on saanut kaivettua ne esiin lumileirin aikana, tällöin menestys ei saa yllättää.

Mainitaan vielä 12 Going Ville, joka on nyt Timo Niemelän käsistä tehnyt kaksi starttia. Viimeksi Ylivieskassa hevonen teki hyvän kirin kolmanneksi. Paikka on yönmusta, mutta ylivauhdilla ja muiden huonolla tuurilla Going Ville voisi olla yllätyshaku ainakin kaksaripeleihin ja miksei Toto4-peliinkin lompakon niin salliessa.

 

Lähtö 8  

A-5, 2, 6 B- 3, 7 C- 4, 1

5 Jepulis tietää maalinpaikan ja aloitti viimeksi Torniossa kautensa voitokkaasti. Viime vuonna peräti yhdeksän kertaa voittanut ruuna on Jarmo Saarelalle tuttu ajokki ja on päivän selvää, että Jepulis on lähdön suosikki hyvästä vastuksesta huolimatta.

2 Viehko Venla otti viimeksi tukun kovia päänahkoja tililleen muun muassa Fiilingin johdolla. Keulasta sitkeästi vastaillut tamma voitti niukasti, mutta varmasti. Nyt Niko Jokela ottaa ensi tuttavuutta kyvykkääseen tammaan, jonka kanssa lähtö on otettava tarkasti. Vauhdin päälle saatuaan Topmarin tallikaveri voi johtaa alusta loppuun.

6 Oleg on noussut elämänsä kuntoon ja ravilla hevonen ilmoittautuu jälleen taistelemaan lähdön parhaista paloista.

3 Suviprinssi teki hienon viime kauden ja mikäli talvi on sujunut hyvin, ei Suviprinssikään ole mahdoton pärjääjä.

Annetaan vielä mahdollisuus numerolle 7 Faija, joka ravasi viimeksi ja hävisi vain nytkin vastassa olevalle Olegille. Faija on vahva puurtaja ja pienessä lähdössä se on etu.

Lähtö 9     

A- 8, 5 B- 7, 3 ,10, 12, 4, 6, 9, 2, 1, 11

Illan troikkakohde on mielenkiintoinen ja hyvin tasainen pelipähkinä purtavaksi. Lähdössä on paljon kautensa aloittelevia valjakoita, lisäksi mukana on täysin uusia tuttavuuksia Rovaniemen korkeudella.

8 Goliath on yksi Alapekkalan tallin uusista hevosista. Tauko ja uloin lähtörata arveluttavat, mutta Ruotsin starteissaan hevonen on tehnyt kelpo esityksiä ja yleensä Alapekkala tuo treenattavansa valmiina radoille.

5 Full Pull on tulinen tapaus, joka tulee nyt talvitauolta radoille. Tauon aikana hevoseen on varmasti kertynyt ruutia ja uskoisinkin, että Full Pull on tämän lähdön mahdollinen ja todennäköisin keula. Saa nähdä riittääkö bensa sitten loppuun saakka tauon jäljiltä, mutta vauhtia tuskin tästä kisasta puuttuu.

7 Super Filly voitti viimeksi Harstadissa tarkan reissun päätteeksi. Tarkan reissun tamma tarvitsee myös tässä menestyäkseen. Tulinen alkukiihdytys voi aukaista tammalle suotuisan paikan parijonosta läheltä kärkeä, josta on hyvä iskeä päätöspuolikkaalla.

Yllätyshakuja troikkapeliin sekä kaksareihin voisivat olla tasainen 3 Bid Or Star, joka vahvistuu liekeissä ohjastavalla Tapio Perttusella sekä takarivin ylivauhtia kyttäävät 10 Sound Of Music S sekä 12 Amaze Me Peak.

 

Lähtö 10    

A- 1 B- 7, 3, 11, 12, 2, 8, 6 C- 4, 9, 10, 5

Torstai-illan tarjonnan päättää enintään 3500€ tienanneiden lämminveristen ryhmä.  1 Joana’s Roadrunner teki viime kaudella muutamia hyviä juoksuja, joilla osoitti sekä voimaa että nopeutta. Kauden aloituksessaan Bodenissa ruuna oli hyvä viides. Sisäradan selvitettyään hevonen on kova pala muille lyötäväksi.

7 Circle Star on vaihtanut tallia. Viime kaudella ruuna väläytteli osaamistaan laukkojen lomassa. Nyt kuskin penkille hyppää Tapio Perttunen, joka voi hyvinkin taiteilla ruunan ravilla läpi. Yllätysvalmis!

3 Oliver Savage on pystyvä, mutta todella epävarma tapaus. Viimeksi Torniossa ruuna haki vauhtia koelähdön kautta ja ravasi siinä positiivisesti. Aika koelähdössä ei vielä mairittele, mutta ravin pysyessä kasassa Oliver Savage voi yllättää pelaajat.

Takarivin piippuhyllyn paikoilta starttaavat 11 May Cruise ja 12 Fayette Web ovat kelpo menijöitä, jotka tarkkailevat tilanteiden kehittymistä lähdön aikana ja toivovat ylivauhtista juoksunkulkua, jotta voivat osallistua kärkikamppailuun mukaan.

Illan viimeinen lähtö on hyvin avoin ja pyöreä pelikohde. Tässä lähdössä voi kaksarikerroin nousta korkeaksikin, joten jos pelit eivät ole ennen tätä lähtöä osuneet niin tästä voi tehdä vielä hyvän nousun!

 

Toto4-vihjesysteemit (lähdöt 4-7)

Toto4-1: 5, 8, 2, 10 + kaikki loput valjakot (11,4)

Toto4-2: 10, 11, 9, 6 (3,2)

Toto4-3: 11 (9,7)

Toto4-4: 9, 2, 5 + 8, 12 (4,10)

Varahevoset suluissa,   + = Erottaa suuren ja pienen systeemin toisistaan!!!

Pieni systeemi 48riviä, hinta 9,6 euroa

Suuri systeemi  260 riviä, hinta 52 euroa

 

Päivän Duo ( lähdöt 6 ja 7 )

11Smooth Criminal

9, 2, 5, 8, 12

5 yhdistelmää

 

Troikkavihje, lähtö 7

9, 2 ,5

9, 2, 5, 8, 12, 4, 10

9, 2, 5, 8, 12, 4, 10

Yhteensä 45 euroa peruspanoksella 0,5€

 

Troikkavihje, lähtö 9

8, 5

8, 5, 7, 3, 10, 12

8, 5, 7, 3, 10, 12, 4, 6, 9, 2, 1, 11

Yhteensä 50 euroa peruspanoksella 0,5€

 

Toto-onnea illan peleihin!

 Rovaniemen ravirata / Viljami Oikarainen

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot