Lauantain 28.4. ravien vihjeet

Kohti Vappua -ravit Mäntyvaarassa lauantaina!


Rovaniemen Mäntyvaara järjestää kauden toiset kilpailunsa Vapun kynnyksellä. Vuoden 2018 kuninkuusraviareenalla juostaan 10-lähdön iltaravit lauantaina 28.4.2018 klo 18 alkaen. Keväisessä illassa raviyleisölle esittäytyy toinen toistaan mielenkiintoisempia valjakoita. Yksi kotiradan toivoista Kuninkuusravien päälähtöihin on Tuulenpoju, joka lähtee peräti 100-metrin takamatkalta jahtaamaan lähdön parhaita paloja kyydissään valmentajansa Kalevi Salmela. Pelillisesti tasaiset lähdöt luovat ilmoille suurien seteleiden havinaa. Ota siis suunnaksi Mäntyvaara ja korjaa totovoitot taskuusi!

 1.Lähtö a) 2,4,3 b) 6,10,5 c) 1,9,7,8

2 Eurythmic on parantanut kaiken aikaa otteitaan ja viimeksi Oulussa ruuna teki näppärän juoksun sijoittuen kolmanneksi. Viime juoksun aika ja sijoitus enteilevät hyvää lauantaiseen kilpailuun ja ohjaksiin hyppää Mauri Jaara, joten voiton avaimet ovat vahvasti Eurythmicin kavioissa.

4 Combat Copycat on sukutamma, joka velvoittaa menestymään. Kauden avaus Torniossa oli hyvä ja mikäli pienen treenitauon aikana asiat ovat menneet hyvin, voidaan Kari Alapekkala nähdä ensimmäistä kertaa tänä vuonna voittajakehässä.

3 Jeanluc Pickard miellytti allekirjoittaneen silmää Rovaniemen koelähdössä. Aarne Lintulahden taitavista käsistä tuleva ruuna vaikutti kokeen perusteella kelvolliselta aloittelijalta ja en yllättyisi vaikka uran avauskilpailussa aikaparannusta tulisi useampikin sekunti.  

2.Lähtö a) 7,2 b) 6,8,1 c) 4,5,3,9

7 Vilahus voitti avauskilpailunsa Torniossa tyylipuhtaasti. Tällä erisukuisella oriilla on hyvä tyyli juosta ja nyt vielä vahvistuksena kärryille hyppää Martti Aikio. Toki ennätysparannusta viimekertaiseen täytyy tapahtua, mutta oriin olemus viime kerralla antoi viitteitä siihen suuntaan, että vauhtia koneesta löytyy tarpeen vaatiessa.

2 Jasker hallitsi viimekertaista Vilahuksen voittamaa lähtöä loppusuoralle asti, mutta laukka vesitti menestysmahdollisuudet ja ruuna hylättiin. Tässä pienessä lähdössä Jasker voisi jälleen päästä säätelemään juoksunkulkua keulapaikalta  ja mikäli ruuna ravaa, on se muille lähdön osallistujille kova vastus.

6 Annan on hyvin laukkaherkkä tamma, mutta ajallisesti hevonen on lähdön parhaimmistoa. Granathien kalusto on lähiaikoina yllätellyt ja tässäkin lähdössä Annanilla on sanansa sanottavana, mikäli tamma vain malttaa pysyä sallitulla askellajilla.

3.Lähtö a) 3,7,12,13,2 b) 1,6,8,11,10 c) 5,4,9

3 Zoltan Kemp on tasainen suorittaja sekä montespesialisti. Viimeksi Ylivieskassa ruuna runnoi pitkällä loppusuoralla vääjäämättä ykköseksi. Nyt hevosella on oiva tilaisuus päästä keulapaikalle säätelemään matkavauhtia mieleisekseen ja paeta Mäntyvaaran loppusuoralla omille teilleen.

7 Alvena Unn Di on allekirjoittaneen idea tähän lähtöön. Viime aikaiset esitykset kärrylähdöissä eivät mairittele, mutta tamman olemus voisi hyvin olla sopiva monteen. Viime kauden kaksi montestarttia eivät tuottaneet vielä kummempaa menestystä, mutta uusi yritys montessa pitkän kärrylähtöputken jälkeen voisi piristää ailahtelevaista tammaa.

12 Forastero on tehnyt tasaisen varmaa jälkeä montessa ja mikäli 40-metrin takamatka ei tuota hankaluuksia, nähdään Iida Lanton suojatti mukana kärkikamppailussa.

13 Tromb Access on Tuuli Kurkisen uusi ’’Gigant Southwind’’. Oulussa viime vuoden marraskuun lopulla Tromb Access voitti stayer-monten vuoren varmasti ja nyt pieneltä tauolta tuleva ruuna on huomioitava ajoissa pelejä suunniteltaessa.

2 Bid Or Star voisi olla paalulta yllätyksen etsijöille mukava pelikohde. Kerran aikaisemmin viime vuoden syyskuussa ruuna kilpaili montessa ja sijoittui siinä kilpailussa kolmanneksi. Tuon lähdön perusteella raviratsastus tuntui sopivan hevoselle ja paalulta hevonen voi sijoittua yllättävänkin korkealle.

4.Lähtö a) 3,5,10,12 b) 2,1,6,9,11 c) 4,8,7

3 Mad Man Blues on oikukas tapaus, joka välillä väläyttelee kykyjään. Voitokas ruuna ailahtelee paljon ja toissakerralla hevonen kiersi vielä voittoon laukan jälkeenkin, mutta viimeksi Bodenissa sijoitus jäi vaisuksi laukan myötä. Hevonen on tuttu Petteri Joelle ja mikäli Joki saa pidettyä ruunan ravilla, tällöin voittoon on  ainekset.

5 Hiphop Highlight on teräväkirinen hevonen, jolta ei viimeksi Rovaniemellä irronnut totuttua kiriä lopussa. Kauden avaus Bodenissa antoi viitteitä, ettei kunnossa ole vikaa. Mikäli hevonen saisi tarkan reissun kärjen lähettyvillä, tällöin ruuna voisi kehittää voittoisan loppukirin.

10 Black Reaction suoritti viime kauden hyvällä menestyksellä. Tämän kauden aloitus vesittyi laukkaan. Tamma teki viime kaudella hyviä esityksiä kärjestä ja sen tuntumasta, mutta sopivalla selkäreissulla takarivistä pärjääminenkään ei ole utopiaa.

12 Full Pull ei ole kauden kahdessa avauskisassaan esittänyt vielä viime vuoden kaltaisia huippuesityksiä. Muutaman startin kroppaansa saanut Sodankylän ruuna voi olla jälleen tulinen ja energinen oma itsensä. Markku Rannan ajovärit voivat hyvinkin keikkua kärjessä jo ensimmäisen kierroksen aikana, mikäli hevonen on yhtä menoillaan kuin viime kauden parhaimpina aikoina. Jos hevonen rauhoittuu kuskin haluamaan vauhtiin, voi tällöin voitto olla hyvinkin mahdollinen.

5.Lähtö a) 2,3 b) 8,7,4,5,10 c) 1,9,6

2 Herrera Boko on lahjakas 4-vuotias. Kausi alkoi kahdella voitolla Ruotsin puolella, jonka jälkeen on tullut hieman kehnompia sijoituksia. Melkko-Soronen tutkapari on toiminut viime vuosina hyvällä menestyksellä ja Herrera Bokon voittokantaan paluu on vain ajan kysymys. Toiselta radalta ruuna saa hyvän juoksupaikan kärjessä tai kärjen lähettyvillä.

3 Impress It aloitti kauden laukkaamalla, jonka jälkeen tuli pienen tauon jälkeen varmempana takaisin radoille, ottaen Oulussa huhtikuun 16.päivänä totosijan. Viime kausi oli kokonaisuudessaan menestyksekäs ja mikäli nousujohteisuus vain jatkuu, on Impress It vakava vastus Herrera Bokolle.

 

6.Lähtö a) 5, 7, 8, 9 b) 2,1,6 c) 3,4

5 Viehko Venla on esittänyt hyviä otteita tämän vuoden starteissaan ja voittanut  lähdön, jossa mukana oli muun muassa kovaluokkainen Fiiling. Viimeksi Vermossa tammalähdössä laukka vesitti haaveet menestyksestä viimeisellä takasuoralla. Mikäli Viehko Venla selvittää ensi metrit ravilla ja kerkeää keulaan hyvissä ajoin, tällöin takamatkan valjakoille voi tulla kiire voittoa ajatellen.

7 Myrsky-Ralli on ilmeisesti ottanut mallia velipojastaan Costellosta ja alkanut voittamaan lähtöjä. Viimeksi Oulussa vastustajan laukka auttoi voittoon, mutta ruuna teki väkivahvan suorituksen. Hevosen vauhdit eivät ole lähdön parhaimmistoa, mutta ruuna elää voimillaan ja Myrsky-Ralli kyttääkin muiden suosikkien epäonnistumisia.

8 Tähti Kepu on noussut taas kevään edetessä hyvään vireeseen. Viimeksi Oulussa ikäruuna teki kovan ajan täydellä matkalla ja kamppaili Tuulenpojua, Koskelan Akselia ja kumppaneita vastaan hienosti kolmanneksi. Lähtötilanne on ollut yleensä kriittinen ja nyt yksin volttaava ruuna voi päästä varmemmin ravilla matkaan. Kiertäminen ei ole ollut koskaan hevoselle ongelma.

9 Tuulenpoju on yksi kotiradan toivoista kohti Rovaniemen kuninkuusraveja.  Tämän kauden hienoilla esityksillä aloittanut ori lähtee nyt peräti 100-metrin takamatkalta jahtaamaan lähdön muita osallistujia. Hevosen kyvyt ja vauhdit ovat tämän lähdön eliittiä, mutta kysymysmerkkejä ilmaan luo valmentajan vaihtuminen ohjaksiin sekä pitkä takamatka. Ori muistetaan siitä, kuinka se on muutaman kerran tehnyt u-käännöksen kesken lähdön, joten hevoseen täytyy suhtautua pienellä varauksella.

7.Lähtö a) 3 b) 8,11,7,9,2 c) 4,6,10,12,1,5

3 Smooth Criminal tulee Melkko-Sorosen laatutallista. Alla on kaksi tyylipuhdasta voittoa. Hevosen vire on tällä hetkellä todella hyvä ja mainiolta 3-radalta Janne Sorosella on avaimet käsissään juoksun kulun suhteen. Hevonen osaa voittaa sekä keulasta että takaa, joten Smooth Criminal on oiva varmaehdokas!

 8.Lähtö a) 12,14,15,9,3 b) 1,2,10,8,16 c) 13,11,5,4,6,7

12 Mountain Bliss veti viimeksi Oulussa keulapaikalla kovaa ja hyytyi hieman lopussa. Takamatkan juoksuradalta tamma saanee hyvät asetelmat kärjestä tai kärjen lähettyviltä. Tasaisemmalla matkavauhdilla tamma on mahdollinen voittajakandidaatti.

14 Shaking Dude on esiintynyt tasaisen varmasti ja saanut nyt useamman startin kroppaansa tälle vuodelle. Ruuna on nyt voltissa valmiiksi toisella radalla ja sopivia selkiä saadessaan, hevonen osallistuu mukaan kärkitaisteluun.

15 The Chief Of Rome teki viime kaudella hyvää jälkeä. Hevonen tuntui sopivan hyvin Markku Rannan käteen ja nyt startin alle saatuaan väkivahva ruuna kiertänee mukaan voitto-otteluun.

9 More Than You Want ymmärsi viime syksynä sen mistä kilpailemisessa on kyse ja teki kauden päätteeksi muutaman oikeinkin mainion juoksun. Mikäli talvitauko on sujunut moitteetta ja voltin 4-rata ei tuota vaikeuksia, on ruuna huomioitava ajoissa peleissä.

3 Slipper Step voisi olla yllätyksen etsijöille totopommin aines. Tamma on nopea voltista ja 3-radalta hevonen voi päästä nopeasti sisäradalle kärjen lähituntumaan. Tamma jäi Rovaniemellä hieman pussiin Ville Pohjolan ajamana. Mikäli hevonen saa säästeliään selkäreissun ja kiriluukut aukeavat sopivaan aikaan, voi totopommi räjähtää komeasti.

 
9.Lähtö a) 11,10,3 b) 4,6,2 c) 7,1,8,9,12,5

11 Feetteri on mennyt viime vuodesta selkeästi eteenpäin. Viime kaudella voltista lähteminen ravilla matkaan ei ollut päivänselvää, mutta silläkin puolella ollaan otettu kehitysaskeleita positiivisempaan suuntaan. Feetteri jaksaa tehdä omaa juoksuaan ja 60-metrin takamatkan ei pitäisi olla kompastuskivi voiton ottamiseen.

10 Hullupoika ei malttanut viimeksi Oulussa ravata ja tuli hylätyksi. Laukkaherkkä tapaus osaa hyvänä päivänään mennä koko matkan ravia ja tehdä hyvää jälkeä kilpailuissa. Laukatta ruuna on lähdön kärkihevosia.

3 Tupenrapina on muuttanut etelästä pohjoisemmaksi. Aloitusstartit uusista käsistä eivät ole vielä tuoneet sanottavampaa menestystä, mutta ravikuningatar Ujan poika on mielenkiintoinen lisä Pohjois-Suomeen ja Tupenrapina on hyvä haku yllätyksen etsijöille.

10.Lähtö a) 1,3,4,6 b) 9,10,5 c) 7,8,2

1 Armani Press on palannut tauolta mahtivireessä. Loistopaikalta voitto on lähes todennäköisin lopputulos.

3 Listas Hector on parantanut edelleen otteitaan viime kaudesta. Tämän kauden esitysten perusteella kunto on hyvällä mallilla. Pienessä lähdössä hyvältä paikalta Kittilän ruuna on Armani Pressin kovin vastustaja.

4 Sahara Headlong ailahtelee. Välillä tamma näytti parhaita ominaisuuksiaan ja välillä sijoitukset ovat valahtaneet heikoiksi. Sopivalla selkäreissulla tamma on parhaimmillaan ja osaa kehittää sellaisen päätteeksi kiukkuisen loppu riuhtaisun.

6 Secret Angel tekee debyytin Melkko-Soronen tallista käsin. Aikaisemman uransa tamma on tehnyt Pekka ’’kultasormi’’ Korven tallista käsin. Hevosen ennätys on kovaa valuuttaa täydeltä matkalta ja mikäli Lumijoella hevoseen on saatu uutta pontta, voitto ei saa yllättää ketään.

Toto-pelit

T4-Vihjesysteemi

1 Kohde: 3,5,10,12 ( 2,1)
2 Kohde: 2,3 ( 8,7)
3 Kohde: 5,7,8,9 ( 2,1)
4 Kohde:  3
Vihjesysteemi 0,2 € peruspanoksella 6,4 €  

Troikka Lähtö 7

3
8,11,7,9,2
8,11,7,9,2
Troikka vihjesysteemi 1 € panoksella 20 €

Päivän Duo

5,7,8,9
3
Päivän Duo vihjesysteemi 5 € panoksella 20 €


Troikka Lähtö 9

3,10,11
3,10,11,4,6,2
3,10,11,4,6,2
Troikka vihjesysteemi 0,5 € peruspanoksella 30€

Toto-onnea illan peleihin!!
Rovaniemen ravirata / Viljami Oikarainen

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot