Rovaniemen 5.5.2018 lauantain ravien vihjeet

Kesäkausi käyntiin Mäntyvaarassa 5.5.2018! 

 

Finlandia-ravien jälkipelit lyödään nippuun Rovaniemen Mäntyvaarassa. Rovaniemen Mäntyvaara polkaisee oman ravikesänsä käyntiin 9-lähdön iltaraveilla, jotka alkavat klo 18. Radalla vilisee tuttuja kestomenestyjiä. Kaukosen voittokone Jepulis kohtaa Lappiin muuttaneen Vinha-Topin ja uutta tulemista yrittävän Iitan Ilon. Toto-4 kohteet ovat pelillisesti mielenkiintoiset. Toto-4 päätöksessä voittokantaan paluuta yrittää Remote Control, mutta helppoa se ei tule olemaan sillä voitokas Downander aloittelee Lapin uraansa kyydissään voitonnälkäinen Mika Jauhola. Tule, näe ja koe mielenkiintoiset kamppailut Mäntyvaaran loppusuoralla sekä vie tukku seteleitä kotiinkin! 

1.Lähtö a) 3,13,10,9 b) 1,5,4,2,8 c) 6,12,11,7 

3 I Believe You teki viimeksi Oulussa hyvän esityksen sijoittuen kolmanneksi. Nyt paalulta tammalla siintänee mielessään keulapaikka, josta Veli Vähäkuopuksen suojatti voisi hallita lähdön tapahtumia maaliin saakka. 

13 Combat Copycat teki viimeksi rajun esityksen lähtölaukan jälkeen ja kiri vielä upeasti voittoon linjalla. Mikäli askelmerkit osuvat lankulle heti alussa eikä 40-metrin pakki tuota hankaluuksia, osallistuu tamma jälleen ottelemaan lähdön parhaista paloista. 

10 Maybe Maybe Not aloitteli uransa Torniossa voittamalla lähtönsä ja on voittostartin jälkeenkin esiintynyt varsin tasapainoisesti. Ravivarmasti esiintynyt tamma osallistuu voitto-otteluun, mikäli vain kiertelyt takamatkalta eivät tuota ongelmia. 

9 Tilda Sonik meni viime vuonna muutamiin startteihin oikein mukavasti. Nyt tamma palaa tähän pitkältä tauolta ja vire on tauolta kysymysmerkki. Mikäli treenitauko on sujunut moitteettomasti ja vire on heti hyvä, voidaan Niskasen ajokki nähdä mukana kärkimatsissa.

2.Lähtö a) 5,8,2,3,7 b) 13,12,10,9 c) 6,4,1,11 

5 Sentähen on vauhdikas voltista ja voisi nappistartilla singota itsensä jo ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä keulapaikalle. Viime vuonna tamma paransi loppuvuodesta otteitaan ja on nyt saanut muutaman startin alle talvitauon jälkeen.  

8 Kuuraparta tuli tauon jälkeiseen starttiin hyvillä tallitiedoilla ja tekikin kelpo suorituksen. Ennustettavissa on, että ruuna parantaa tähän starttiin edelleen otteitaan ja hevonen on huomioitava peleissä. 

2 Hermanni Huoleton oli viimeksi hyvä ja nakersi itsensä keulaan viimeisellä kierroksella johtavan rinnalta. Loppusuoralla Jasker pääsi yllättämään ulkokautta ja ruuna ei osannut lähteä vastaamaan tälle. Vahvan oloinen puurtaja on valmiiksi toisella radalla ja ravatessaan mahdollinen pärjääjä. 

3 Riuska-Poju on kelpo menijä, mutta laukat sotkevat pahasti. Koelähdön kautta vauhtia hakenut hevonen seuraili hyvin siinä enemmän tienannutta Sissi Sirkiää. Nyt takamatkan sisäradalta ruuna voisi päästä suotuisiin asemiin kärjen tuntumassa ja mikäli startti onnistuu voi Riuska-Poju ohittaa jo lähtösuoralla pienen paalun osallistujat. 

7 Kojamo palaa pitkältä tauolta ja vire on iso kysymysmerkki. Osaavista käsistä tuleva sukuruuna on lahjakas aloittelija ja mikäli tauko on tehnyt terää ja laukat ovat jääneet historiaan, puurtaa Kojamo tauosta huolimatta lähelle kärkeä. 

 

3.Lähtö a) 4,5 b) 10,11,12,8,6,7 c) 9,1,3,2 

4 Digital Passport veti viimeksi Oulussa keulapaikalla alussa ja lopussa kovaa eikä muilla ollut mitään mahdollisuuksia ohittaa hevosta. Tapio Kalaja laatinee vastaavan taktiikan myös Mäntyvaaran iltaan ja tällöin muilla tulee hikinen iltapuhde. 

5 Joana’s Roadrunner on  vahva hevonen, jolta löytyy myös hyvä pätkä. Hyvästä pätkästä nähtiin viimeksi esimerkki, kun hevonen kirmasi lopussa voittoon päästyään pussista ulos. Mikael Nivalle hevonen on tuttu ja valjakko on ennenkin tehnyt voitokasta jälkeä yhdessä. Joana’s Roadrunner on ravilla suosikin pahin haastaja. 

4.Lähtö a) 4,5,11,3 b) 1,6,9,2 c) 7,8,10 

4 Lovetown yrittää palata voittokantaan Rovaniemellä. Kovia esityksiä Etelä-Suomessa tehnyt ruuna on kova pala muille purtavaksi. Marko Pellisen taktiikka lienee keulaan ja kukat mallia, saa nähdä miten siinä sitten onnistutaan, sillä lopun tuleminen on viime aikoina ollut Lovetownille hieman hankalaa. Viimeksi Forssassa hevonen veti keulassa rajulla matkavauhdilla ja antautui hieman loppusuoralla. Maltillisella matkavauhdilla Lovetownia on vaikea ohittaa. 

5 Titan Rain on aloitellut Katja Melkon treenistä mukavilla esityksillä. Vahvaa ja kyvykästä ruunaa ovat voitot viime aikoina kiertäneet, mutta Etelä-Suomessa vastus on ollut myös hyvin tasokasta. Nyt sopivassa seurassa hyvällä juoksunkululla Titan Rain on vaarallinen vastus. 

11 Bessie Bliss ailahtelee. Kyvyt ovat kaikkien tiedossa ja nyt luvassa on selkäreissu, jollaisella tamma on vaarallinen. Viime vuoden huippuesityksiin on vielä matkaa, mutta vastaavanlaisena ollessaan ei sitä voi jättää kupongeilta poiskaan. 

3 Diffarn Am aloitti mukavilla esityksillä Alapekkalan tallista käsin, mutta viimeksi Bodenissa hevonen oli vaisu. Mikäli viimekertaiseen vaisuuteen on löytynyt järjellinen syy, on Diffarn Am huippurasti toto-4 peliin hyvältä lähtöpaikaltaan.  Hevonen on antanut itsestään hyvän kuvan ja jaksavanoloisena menijä se jaksaa tehdä hieman omaakin juoksuaan. 

5.Lähtö a) 6,7,3,11,10 b) 9,12,4,5,1,2 c) 8 

6 Impress It oli viimeksi mukana rajussa alkurynnistyksessä  ja jaksoi siihen nähden hienosti taistella kolmanneksi. Järkevämmällä vauhdinjaolla voitokas Aki Kurkisen suojatti on jopa joillekin kupongeille oiva varmaehdokas. Hevonen osaa voittaa niin keulasta kuin takaakin, joten juoksupaikalla ei ole niin suurta merkitystä. 

7 Decamerone puhkesi viime vuonna kukkaan ja voitti peräti seitsemän kertaa. Nyt  ruuna palaa pitkähköltä tauolta, mutta hevosen taustajoukot muistetaan muun muassa Chantilly Pressistä, joten tuskin hevosta puolikuntoisena starttiin tuodaan. Lähtöpaikka on hieman ulkona, mutta hyvät asetelmat saadessaan ruuna osallistunee mukaan kärkikamppailuun. 

3 Herrera Boko laukkasi viimeksi ja polki sen jälkeen miellyttävällä tyylillä.  Nyt ohjakset ottaa Petteri Joki , joka tekee ensituttavuuden lahjakkaaseen nousukkaaseen. Laukat välttäessään hevonen osallistuu mitä todennäköisimmin voitto-otteluun mukaan edellä mainittujen valjakoiden kanssa. 

11 Listas Hector väänsi viimeksi väkisin voiton ja osoitti olevansa mahtivireessä edelleen. Nyt takaa kiertämistä on luvassa, mutta ylivauhtisella juoksunkululla Listas Hector on varteenotettava voiton tavoittelija. 

10 Ocu on tehnyt mainioita esityksiä pitkin alkukautta ja viimeksi Rovaniemellä ori kieri takapareista vahvasti toiseksi. Kaarlo Palojärveä esitys miellytti ja nyt ori kyttäilee kärjen ylivauhtia, jonka toteutuessa Ocun osakkeet olisivat  nousussa aivan kuten Listas Hectorillakin. 

6.Lähtö a) 9,6,7 b) 8,10,12,3,2,4,5 c) 1,11 

9 Aavan Superi on saanut mainion lähtöradan ja saa tuosta makoisaa reissua. Viimeksi Oulussa hevonen oli ylivoimaisen voittajan takana kelpo toinen ja Mikael Nivan mielessä siintää varmasti viimekertaisen hopean kirkastaminen kullaksi. 

6 Tirehtööri on vielä vanhoilla päivillään äitynyt kelpo vireeseen. Viimeksi Oulussa ruuna teki oman volttiennätyksensä ja osoitti olevansa kunnossa. Viimekertainen vastus oli kovempi kuin nyt, joten Tirehtöörin luulisi olevan lähdön parhaimmistoa. 

7 Mylverin Yrjö tulee Antti Isomaan laatutallista. Viimeksi Oulussa hevonen laukkasi pitkäksi, mutta tätä ennen Mylverin Yrjö takoi kolme voittoa putkeen. Kyvykäs ruuna joutuu nyt pistämään parastaan, sillä hevosen ennätys ei vielä ole lähdön parhaimmistoa.  

7.Lähtö a) 1 b) 2,4,5,10 c) 9,6,7,3,11,8 

1 Remote Control esiintyi Pohjois-Suomeen muutettuaan vakuuttavasti ja otti tyylipuhtaita voittoja sekä muita hyviä sijoituksia liukuhihnalta. Kahteen viimeiseen starttiin hevonen ei ole sijoittunut totoon ja viimeksi Uumajassa hevonen sortui laukkaan. Loppuaika Uumajan startissa kertoi kuitenkin sen, että hevonen on edelleen lyönnissä. Nyt mainiolta ykkösradalta matkaan kiihdyttävä Remote Control on Mauri Jaaran ohjastamana oiva varmaehdokas. 

8.Lähtö a) 5,3,6 b) 1,2,7,4 c) - 

5 Jepulis on jäänyt viimeisimmässään ulos voittajakehästä, mutta ollut kuitenkin todella hyvä ja parantanut kaiken aikaa otteitaan. Kaukosen voittokone on Mauri Jaaralle tuttu ajokki ja pienessä lähdössä Jepuliksen voittokantaan paluu on täysin mahdollinen 

3 Vinha-Topi on mielenkiintoinen suomenhevoslisä Pohjois-Suomeen. Antti Tupamäeltä Lappiin muuttanut hevonen esiintyi viime kaudella mukavasti ja nappasi Turussa toto-76 voitonkin. Keulapaikalla viihtyvä ruuna on mielenkiintoista nähdä, kuinka se kykenee haastamaan Lapin kestomenestyjät. 

6 Almus on parantanut pikku hiljaa otteitaan ja viimeksi Ylivieskassa hevonen oli kovien Evartin ja Myrskyn Tuulen jälkeen kolmas maalissa. Pienessä lähdössä ei tarvitse paljon kierrellä ja vahvalla Almuksella ajettaneen ajoissa eteenpäin. 

9.Lähtö a) 8,3,5,6 b) 9,11,4,1,7,10 c) 12,2 

8 Mad Man Blues ravasi viimeksi ja voitti hienon kirin päätteeksi. Hevosella on autolähdöissä laukan riski olemassa ja uloimmalta lähtöradalta juoksunkulusta voi tulla vaikea. Viimekertaisen esityksen perusteella Mad Man Blues on suosikki muttei missään nimessä troikkavarma. 

3 Goliath aloitti Alapekkalan käsistä laukkaamalla, mutta ei tuomita hevosta vielä. Hevonen on esiintynyt Ruotsissa aivan mukavasti ja Alapekkalan tallin hevoset tuntuvat olevan vireessä, joten sopivalta lähtöpaikalta Goliath on pelihevosia. 

5 Outfield Olga on pystyvä tamma, jota riivaavat välillä laukat. Laukattomissa starteissaan hevonen on ollut hyvä ja mikäli ravi maittaa, voi Pasi Pohjolan suojatti viedä voittorahat muiden nenän alta. 

6 The Chief Of Rome aloitti tauon jälkeen mukavasti Oulussa, mutta viimeksi Rovaniemellä hevonen oli selkeä pettymys. Viime vuonna hevonen teki välillä oikeinkin häijyjä esityksiä ja nyt pari starttia kroppaansa saanut kilpuri voi nousta yllättävänkin korkealle. The Chief Of Rome on kohtuullisen ravivarman oloinen kilpailija, joten ravivarmuus voi nousta lähdössä arvoon arvaamattomaan. 

Pelit illan lähtöihin 

Toto-4 

1 Kohde: 4,5,11,3 ( 1,6) 

2 Kohde: 6,7,3,11,10 ( 9,12) 

3 Kohde: 9,6,7 ( 8,10) 

4 Kohde: 1 ( 2, 4) 

60 riviä 0,20€ peruspanoksella tekee 12 €

 

Päivän Duo 

9,6,7 

 

5 € panoksella tekee 15 € 

 

Troikka lähtö 7 

1 

2,4,5,10 

2,4,5,10,9,6,7,3,11,8 

0,50 € peruspanoksella tekee 18 €

 

Troikka lähtö 9 

8,3,5,6 

8,3,5,6,9,11,4,1 

8,3,5,6,9,11,4,1 

0,5 € peruspanoksella tekee 84 €

 

Toto-onnea illan peleihin! 

Rovaniemen Ravirata / Viljami Oikarainen 

 

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot