Rovaniemen kuninkuusravit 2018 – Vihjeet lauantaille 28.7

Tästä se alkaa! Pitkä aika on kulunut ensimmäisistä Rovaniemen kuninkuusraveista, jotka järjestettiin vuonna 2004. 14Vuotta myöhemmin Rovaniemen Mäntyvaarassa ratkotaan  vuoden 2018 ravikuninkaalliset. Ravikuninkuudesta taistelevat tiukimmin tänä vuonna muut maan rakoon jyrännyt Costello, aika ajoin väläytellyt Välähdys sekä hallitseva ravikuningas Köppinen.  Haastajajoukko on kuitenkin tasainen ja ne kärkkyvät suosikkien epäonnea. Kuningatartittelin ottajiakin löytyy useita. Saaga S yrittää jatkaa menestystarinaansa. Menestystarinan jatkumiselle koittaa lyödä jarrua muun muassa Akaasia, Huimariina ,Virin Camilla ja kumppanit. Lauantaipäivän antiin kuuluu myös Monten Suomenmestaruus-lähtö suomenhevosille sekä pikkuprinssi 4-vuotiaille suomenhevosille. Tervetuloa Mäntyvaaraan seuraamaan jännittäviä ja tasokkaita lähtöjä sekä kannustamaan omat suosikkisi ravikuninkaallisiksi! Lyödään käsiä yhteen ja laitetaan Mäntyvaaran hornankattila pauhaamaan!

 

Lähtö 1

 1. 12, 10, 4 b) 1, 8, 11, 13, 5  c) 6, 7, 2, 9, 3

 

12 Diktaattori on menestynyt hienosti urallaan kärrylähdöissä, mutta on mennyt hienosti myös montessa. Viime vuoden suomenmestari jahtaa tässä tiukasti uutta mestaruutta ja etukäteen näyttää hyvältä, sillä Diktaattori on jyrännyt tänä vuonna raviratsastuslähdöissä voitosta voittoon.

 

10 Baletin Salama on vauhdikas tapaus, joka tekee uutta tulemistaan.  Aikaisempien vuosien lentoa ei vielä olla nähty, mutta mikäli kesän aikana juostut startit ovat vieneet ruunaa eteenpäin, ei Baletin Salama ole ulkona taistelussa mestaruudesta.

 

4 Tyyni Kevätön on mennyt mainiosti raviratsastuslähdöissä ja tamma on muuttunut edukseen saatuaan satulan selkäänsä. Tämän vuoden 5starttia montesta ovat tuoneet 3voittoa, joten tamma osaa voittamisen jalon taidon. Ravilla Tyyni Kevätön on paha voitettava kelle tahansa lähdön osallistujalle.

 

Lähtö 2

 1. 6 b) 1,4,9 c)  7,8,3

 

6 Vaellus viimeisteli voitokkaasti Joensuun t76-raveissa. Ravi hieman mureni lopussa, mutta hevonen piti kuitenkin niukkaan voittoon. Tässä pienimuotoisessa lähdössä juoksusta tuskin tulee haasteellista ja jopa keulajuoksu voisi olla tarjolla, josta Vaellusta olisi vaikea lyödä. Vaellus on ehdoton ykkössuosikki tähän lähtöön ja hyvä toto-4 varma!

 

 

 

 

Lähtö 3

 1. 4 b) 1,5,2,3 c) 6

 

4 Landen Paukku on ollut ehdoton ikäluokkansa hallitsija tänä vuonna. Viime kertaisessa  Kaustisen suurkilpailussa hevonen säikäytti laukkaamalla, mutta laukan alas saatuaan Landen Paukku kiri vielä varmaan voittoon. Ravilla Landen Paukkua on tässä vaikea muiden päihittää. Landen Paukku on myös toimiva toto4-varma!

 

Lähtö 4

 1. 13,9 b) 14,1,7,12,15,16,11,6 c) 4,5,2,3,10,8

 

13 Smart Leader on kilpaillut tällä kaudella neljä kertaa voittaen niistä kolmesti ja ollen kerran kolmas. Nyt takamatkan juoksuradalta Petri Klemolan suojatti tähyää ajoissa kärkiporukkaan ja mahdollisesti pitävään piikkiin. Mikäli Smart Leader jatkaa tasollaan, tulee tässä muille hikinen päiväpuhde.

 

9 King Casper on mennyt viime aikoina maileilla mainiosti ja hevonen tekaisi toissa kerralla Oulussa kovan 13,9-ajan. Kysymysmerkkejä ilmaan luo se, että hevosella on melko vähän ajettu volttilähtöjä ja ravilla lähteminen on pieni mysteeri. Mikäli King Casper selvittää volttikiemurat kunnialla, on se tässä suosikin pahin haastaja.

 

Lähtö 5

 1. 3,8,12,13,16 b) 1,11,14,,4,6,10 c) 7,15,9,2,5

 

3 Vappuäijä tulee Antti Ojanperän laatuvalmennuksesta. Hevonen on vielä rutinoimaton ja laukkoja tulee välillä, mutta hevosen ennätyksessä tuntuisi olevan vielä ilmaa ja mikäli Vappuäijä polkee paalulta ravilla läpi 28-29aikaa, tulee tällöin takamatkan hevosille kiire ehtiä voittotaisteluun mukaan.

 

8 Metsärinteen Sisu voitti viimeksi Rovaniemellä keulajuoksun päätteeksi ja vastaili siitä varmoin ottein muille. Nyt juoksunkulusta tulee erilainen ja jää nähtäviksi miten hevonen suorittaa muiden takaa.

 

12 Rosella Pee on nyt saanut useamman startin kroppaansa pitkän tauon jälkeen ja aktiivinen Mika Jauhola jatkaa tamman ohjaksissa. Viimeksi Rovaniemellä loppuun olisi kaivattu hieman lisää puristusta, jotta hevonen olisi kyennyt voitto-otteluun.  Takamatkan juoksuradalta on odotettavissa hyvä kiihdytys ja sopivalla juoksunkululla Rosella Pee on mahdollinen voiton tavoittelija.

 

13 Tarun Tuhkimo on noussut hyvään vireeseen viime aikoina ja on suorittanut tasaisen varmasti. Viimeksi loppusuoralla oli pientä haparointia havaittavissa, jonka vuoksi tammaa ei voinut täysillä päästää menemään. Mikäli Tarun Tuhkimo pääsee luovimaan ajoissa väljemmille vesille ja malttaa edelleen pysyä raviaskelilla, on se tässä lähdössä mahdollinen pikkuyllättäjä.

16 Kojamon taustalla on historian lehtien havinaa, kun sen emä Tähtitar voitti vuoden 2004 Rovaniemen kuninkuusraveissa viimeisen osamatkan kuningatarkilvassa. Kojamo on perinyt emältään vahvuutta ja pitkä takamatkakaan ei ole este hyvään vireeseen äityneelle Kojamolle.

 

Lähtö 6

 1. 1,9,11,12,7 b) 4,3,5,8,10 c) 2,6

 

1 Diablo Sisu on tehnyt Mauri Jaaran käsistä kaksi hyvää starttia, vaikka toinen kilpailu vesittyikin laukkaan.  Maili ja rata 1 sopivat hyvin ja Mauri Jaaran käsissä on avaimet, kuinka hän tämän kilpailun haluaa ajaa.

 

9 Gold Narva jatkaa huippuvireessä ja paikka on nyt mitä mainioin. Viimeksi Seinäjoella hevonen voitti helposti ja huippuvireisenä sekä hyvältä paikalta Gold Narva on yksi voitontavoittelijoista.

 

11  Surprise Leader tulee Klemolan tallista ja on oivassa kunnossa. Pahalta paikalta hevonen on muiden armoilla, mutta ylivauhtisessa kilpailussa Surprise Leader on mahdollinen voittaja.

 

12 Ain’t She Sweet on samanlaisilla aatoksilla mukana kuin edellä mainittu kilpakumppanikin. Hevonen on kunnossa, mutta paikka on yönmusta. Ylivauhtisella juoksulla Ain’t She Sweet on mahdollinen yllättäjä.

 

7 Owen Broline voi olla mahdollinen ylivauhdin järjestäjä, sillä hevonen menestyy ainoastaan keulataktiikalla, joten on helppo kuvitella Jarmo Saarelan ajotaktiikka ’’ keulaan hinnalla millä hyvänsä’’. Mikäli Owen Broline saisi keulapaikan kohtuullisella avauksella, voisi se tällöin keikkua kärjessä maaliin saakka.

 

Lähtö 7

 1. 1 b) 2, 6,7, 11,12,4 c) 3,9,8,10,5

 

1 Mr Golden Quick on aivan hirmu vireessä. Hevonen on takonut viime aikoina pöytään hirmu tuloksia täydeltä matkalta. Kaustisella Santtu Raitalan ajokki hävisi ainoastaan häikäisevälle Atupemille, mutta tässä lähdössä ei Atupemin kaltaisia menijöitä ole matkassa. Hyvältä paikalta ja vastaavanlaisena ollessaan Mr Golden Quick on hyvä varma ainakin pienemmille toto76-kupongeille.

 

Lähtö 8

 1. 8,11,12,10,4,14 b) 2,7,5,6,9 c) 3,13,1

 

8 Raggari on kyvykäs 5-vuotias, joka on viime aikoina mennyt mainiosti. Suljettu lähtörata on pieni miinus tekijä, mutta sen selvittäessään Raggari on vaikeasti pysäytettävä tässä lähdössä. Vähäinen rutiini on hevosen suurin vastus tässä lähdössä.

 

11 Kaarnalii on hyvässä kunnossa sekä varsin ravivarma tapaus. Ravivarmuus ja tasaisuus on tässä lähdössä hyvä yhdistelmä menestykseen.

 

12  Menoks ottaa välillä pieniä happihyppelyitä  ja pääsääntöisesti se ei hevosen menoa haittaa. Tässä tasokkaassa lähdössä happihyppelyihin ei hirveästi ole varaa. Kuntonsa puolesta Menoks on yksi Raggarin haastajista.

 

10   Tarun Tykki oli tekemässä Kaustisen maratonmatkalla häikäisevää viimeistä kierrosta kunnes maitohapot iskivät sata jäljellä ja ori valahti viidenneksi. Taukoa on taas kertynyt sarjojen mentyä peruutukseen ja mitä se sitten vaikuttaa tähän lähtöön on mysteeri. Mielenkiintoisen kuskinvaihdoksen myötä kotiradan ori kuuluu kupongeille mukaan.

 

4     Koveri on startannut varsin vähän urallaan, mutta paikallisraveissa tänä vuonna juostu voitto kovalla 26-alkuisella tuloksella on kovaa valuuttaa tähän lähtöön. Mikäli Koveri lähtee ravilla matkaan, voi se lähteä vetämään joukkiota ja yrittää riisua takamatkan kovanaamat aseista kovalla matkavauhdilla.

 

14   Jepulis on varsin voitokas tapaus ja se on tottunut olemaan linjalla ensimmäisenä Mäntyvaaran maalisuoralla. Ruuna palasi voitokkaasti tauolta Tornioon ja mikäli otteet edelleen ovat kohentuneet, kuuluu Jepulis aikaisessa vaiheessa toto76-kupongeille.

 

Lähtö 9

 1. 2,9,10,5 b) 3,4,12,6,1,8 c) 7,11

 

2 Bret Boko on tasainen kilpuri, joka tekee parhaat juoksunsa keulapaikalta tai sen läheisyydestä. Nyt keulapaikka tai johtavan selkä voisi hyvinkin olla tarjolla, josta Bret Boko voisi kiittää voittamalla lähdön.

 

9 Victory Bonsai jatkaa kunnossa. Mikkelin vauhtijuoksussa kärkeen ei ollut asiaa, mutta nyt hyvältä paikaltaan Victory Bonsai osallistuu voittotaisteluun.

 

10 Callela Ladyboss on hyvä kilpatamma, joka viimeksi Mikkelissä teki parhaansa muttei voinut mitään hurjalle kaksikolle Ranch kelly – Uraia. Nyt luvassa on selkäreissu ja ylivauhtisessa juoksussa Callela Ladyboss kirii lähelle.

 

5 Callela Leonard on kykyhevonen, joka viimeksi Oulussa kiri kärkeen tätä helpommassa porukassa. Sopivalla juoksunkululla Callela Leonard voisi olla mahdollinen potinräjäyttäjä.

 

Lähtö 10

 1. 2,3,4 b) 8,6,7,10,5 c) 11,1,9,12

 

2 Akaasia alkaa löytää vireensä juuri sopivalla hetkellä, sillä viimeiset kaksi kilpailua ovat tuottaneet kaksi tyylipuhdasta voittoa. Keulaan tähyävä tamma on tässä kova pala purtavaksi muille.

 

3 Huimariina on sekin löytänyt voittovireen juuri h-hetken koittaessa. Viimeksi Vermossa tamma voitti varmasti ja viimeisteli Rovaniemelle hyvänoloisena. Vahvana menijänä Huimariinaa ei huimaa edes paikka johtavan rinnalla.

 

4  Saaga S on kilpailun kolmas kovanaama. Viime kisassa hallitseva ravikuningatar antoi viitteitä nousukunnosta ja mikäli viitteet osuivat oikeaan, voidaan Saaga S nähdä heti avausmatkan jälkeen Mäntyvaaran voittajaseremonioissa.

 

Lähtö 11

 1. 2 b) 1,3,4,7 c) 8,9,10,12,5,6,11

 

2 Costello on tehnyt kaiken oikein ja ollut kaamean hyvä juoksemissaan kilpailuissa. Valmiiksi toiselta radalta matkaan lähtevä ruuna saa lähteä rauhassa matkaan ja kiertää ajoissa antamaan runtua keulapäässä juokseville hevosille. Ainoan kysymysmerkin ilmoille luo pienimuotoinen kilpailutauko, mutta yleensä Costello on palannut hyvässä vireessä tauolta, joten Costello on helppo varma valinta toto76-peliin!

 

Lähtö 12

 1. 8,10,4,13,16 b) 11,12,5,6,9 c) 2,7,3,1,15,14

 

8 Ice Paradise on tehnyt viimeisimmässään pikkunätit startit. Nyt hyvältä paikalta hevonen saa tarvitsemaansa selkäreissua, jonka päätteeksi Antti Teivaisen ajokki voisi kiriä ykköseksi.

 

10 Amanda Rose on tottunut menestymään eikä sen pärjääminen tässäkään lähdössä ole utopistista. Volttilähetys on pieni kysymysmerkki, mutta ravilla Amanda Rose taistelee lähdön parhaista paloista.

 

4 Wall In Carlina voitti viimeksi helposti Vermossa ja mikäli tamma pääsee ravilla matkaan, on se lähdössä yksi voitontavoittelijoista.

 

13 Whitney Love voitti viimeksi Loviisassa ja samanlaisena ollessaan, pystyy se tässäkin lähdössä nousemaan kärkikahinoihin mukaan.

 

16 Sylvie De Vie on kunnossa, mutta pitkä takamatka huolestuttaa. Mikäli tamma saisi ajoissa porukan kiinni ja hyviä selkiä eteensä kirikierroksella, tällöin Perttusen suojatti voisi nousta taistelemaan lähdön totosijoista.

 

 

 

Totopelit kuninkuusravilauantaille!!

 

Toto4:

1 Kohde: 6Vaellus ( 1,4)

2 Kohde: 4Landen Paukku ( 1,5)

3 Kohde: 13,9,14,1,7,12,15,16,11,6 ( 4,5)

4 Kohde: 3,8,12,13,16 ( 1,11)

50 riviä tekee 0,2€peruspanoksella 10€ ( Pieni systeemi)

 

 

1 Kohde: 6,1 ( 4,9)

2 Kohde: 4 Landen Paukku ( 1,5)

3 Kohde: 13,9,14,1,7,12,15,16,11,6 ( 4,5)

4 Kohde: 3,8,12,13,16,1,11,14,4,6,10 ( 7,15)

220 riviä tekee 0,2€ peruspanoksella 44€ 8 ( Suuri systeemi)

 

 

Päivän Duo  ( Lähdöt 4 & 5 )

1 Kohde: 13,9,14,1,7,12,15,16,11,6

2 Kohde: 3,8,12,13,16

1€ peruspanoksella tekee 50€

 

Päivän Duo ( Lähdöt 10 & 11)

1 Kohde: 2,3,4

2 Kohde: 2

10€ panoksella tekee 30€

 

Troikka ( Lähtö 5)

3,8,12,13,16 ristiin

0,5€ peruspanoksella tekee 30€

 

Troikka ( Lähtö 7)

1 Mr Golden Quick

2,6,7,11,12,4

2,6,7,11,12,4

0,5€peruspanoksella tekee 15€

 

Troikka ( Lähtö9)

2,5,9,10

2,5,9,10,3,4,12

2,5,9,10,3,4,12

0,5€ peruspanoksella tekee 66€

 

Troikka ( Lähtö 10)

2,3,4

2,3,4,8,6,7,10,5

2,3,4,8,6,7,10,5

0,5€ peruspanoksella tekee 63€

 

Troikka ( Lähtö11)

2 Costello

1,3,4,7

1,3,4,7,8,9

0,5€ peruspanoksella tekee 10€

 

Toto76:

1 Kohde: 1,9,11,12,7 ( 4,3)

2 Kohde: 1Mr Golden Quick ( 2,6)

3 Kohde: 8,11,12,10,4,14 (2,7)

4 Kohde: 2,9,10,5 (3,4)

5 Kohde: 2,3,4 ( 8,6)

6 Kohde: 2Costello ( 1,3)

7 Kohde: 8,10,4,13,16 ( 11,12)

0,05€ peruspanoksella tekee 90€

 

 

 

Pelionnea kuninkuusravilauantaille!!

 

Rovaniemen ravirata / Viljami Oikarainen

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot