Kuninkuusravisunnuntain vihjeet 29.7.2018

Rovaniemen Kuninkuusravit

Sunnuntai 29.7.2018

 

 

Lähtö 1

VILMAX SALAMAKYPÄRÄ

 

RANKING

  1. A) 3,5 B) 10,1,4,9,8,6 C) 11,7,12

KIVARIN RAINDANCE - KEEP CALM - BEA CONCHITA - A NICE OFFICER

 

Sunnuntain ravit käynnistävässä Salamakypärät-koitoksessa kaksi valjakko saa paikan A-ryhmästä. Selvänä suosikkina matkaan starttaava Mauri Jaaran tallista tuleva lahjakas 3 KIVARIN RAINDANCE kampesi Vieremällä kiripuolikkaan alussa keulasta kohti talliporttia ja laukkasi. Voimat olivat käyttämättä. Riku M Lindgrenin rattailleen saava tamma avaa kovaa ja on lähdön itseoikeutettu suosikki. Ykköshaastajaksi nostamme numeron 5 KEEP CALM. Jasmiina Ahon valmennettava nappasi Kaustisen taktiikkajuoksun 11-lopetuksessa kakkosrahat tiloja saamatta. Victor Björkrothin ajokki haastaa suosikin heti alussa, ja ehkä myös lopussa. B-ryhmän käynnistävän numeron 10 BEA CONCHITA kohdalla paha lähtölaukka vei saumat Vieremällä. Kesäkuun starteissa se voitti sopivia tehtäviä keulasta sekä toisten takaa. Kimi Pesosen rattailleen saava tamma kirii tässäkin korkealle. 1 A NICE OFFICER otti viimeksi pahan alkulaukan. Tätä ennen Kajaanissa nähtiin hieno kirivoitto ennätyslukemilla. Tiina Mikkolan ajokki käy usein kuumana, ja sisärata voi olla ongelma. Onnistuessaan tamma pystyy totoon. 4 CIRCLE STAR laukkasi Oulussa kesken kiriin lähdön hieman tiukassa paikassa. Aiemmin se napsi totosijoja hieman helpommista lähdöistä. Ei ulkona. Numeron 9 TYRILLON kohdalla kärkikolmikon vauhti oli viimeksi liikaa, ori teki tasaisen kirin 4. ulkoa. Aleksi Kytölän valmennettava on hankala arvioitava Suomen puolella. Ei unohdeta.

 

Lähtö 2

Pikkukunkku

LÄHITAPIOLA

 

RANKING

  1. A) 4,6 B) 2,3 C) 5

HERRA HEINÄMIES - VIXUS - LIKSER - RUPELTAJA

 

Pikkukunkussa A-ryhmän kaksikko esittänee hyvän matsin 10.000 euron ykköspalkinnon kohtalosta. Tällä kaudella jo kolme starttia kroppaansa saanut 4 HERRA HEINÄMIES saa kunnian kivuta ranking kärkeen. Antti Ojanperän suojatti hävisi Vieremällä Juiserille startattuaan kengät jalassa, mutta ei ori tuosta suorituksestaan ansaitse minkäänlaisia moitteita. Härmässä se toki kovan kanuunajuoksun ja pystyy tässä taas varmasti vähintäänkin yhtä kovaan esitykseen, jos ja kun balanssia taas kevennetään. Viime vuonna ikäluokkaa hallinneen numeron 6 VIXUS paluuta kilparadoille on jo odotettukin. Katja Melkon valmennettava tulee varmasti iskussa viivalle, mutta suosikilla on jo kilpailleena etu. B-ryhmän käynnistävä 2 LIKSER eteni Porissa voimalla keulaan ja piti ykköseksi. Herra Heinämies oli Härmässä kuitenkin selityksittä parempi. Totoon on saumoja. 3 RUPELTAJA pystyi Mikkelissä vihdoin ehjään suoritukseen ja pääsi näyttämään vahvan kuntonsa myös ajallisesti. Voitto on kuitenkin tosi tiukassa. 5 SÄHKÖÄIJÄ ja 1 PERUSLIKSA hakevat ensisijaisesti ehjää suoritusta.

 

Lähtö 3 | Toto65-1, Päivän Duo-1

Kuningatarkilpailun 2. osalähtö, 1609 m

LAPIN KANSA

 

RANKING

  1. A) 1,6,5,7 B) 2,3,4,8 C) 11,9,10,12

VIRIN CAMILLA - HUIMARIINA - SAAGA S - AKAASIA

 

Kuningatarkisan maililla neljä valjakkoa saa paikan parhaasta A-ryhmästä. Rankingin kärkipaikalle niukkana suosikkina kipuvan numeron 1 VIRIN CAMILLA kohdalla sisärata maililla on starttiraketille hunajaa. Keulasta tuskin väkisin ajetaan, mutta totosaumat ovat isot myös selkäjuoksulla. Lauantain avausmatkalla Hannu Torvisen ajokki teki todella hyvän esityksen tehden töitäkin toisella ja kolmannella radalla. Lyhyt matka ei ole numerolle 6 HUIMARIINA etu, mutta Härmän suoritus osoitti, että taktiikalla voi paikata paljon. Ari Moilasen ajokki on suosikeista vähiten juoksuriippuvainen. Lauantaina Huimariina teki pahan alkulaukan jälkeen todella kovan suorituksen tullen lopulta pussissa maaliin. 5 SAAGA S pääsee mailille paremmista asemista kahteen kovimpaan kilpasiskoonsa nähden. Avausmatkalla nähty pitkä rehti kiri todisti kolminkertaisen Kuningattaren olevan huippuiskussa. Numeron 7 AKAASIA kohdalla asetelmat vaikeutuvat avauskisaan nähden, minkä tamma voitti lopulta varmoin ottein keulasta. Markku Hietasen ajokki pystyy kovaan avaukseen, mutta säästetäänkö paukkuja kokonaiskisaa ajatellen? Normisuorituksella totossa. B-ryhmän kärkeen kipuava 2 MARJ-LOVVIISA on osoittanut parissa viime startissa asiallista lähtönopeutta ja voi päästä sisäradalle sopiviin asemiin. Lauantaina Hannu Lindströmin suojatti jäi vaille kiritilaa ja voimia jäi varmasti varastoon. 3 HETVIINA epäonnistui eilen ja loppukaarteen laukka meni pitkäksi. Numeron 4 VIESKERIN VIRVA kohdalla maili on tasatahtisen tamman heikoin matka, etenkin kun lähtönopeus ei tahdo riittää. Mika Forss saattaa säästellä ajokkinsa voimia päätösmatkalle.

 

Lähtö 4 | Toto65-2, Päivän Duo-2

Kuninkuuskilpailun 2. osalähtö, 1609 m

VEIKKAUS

 

RANKING

  1. A) 7,5 B) 6,8,2,4 C) 3,6,9,11,12,10

COSTELLO - CAMRI - KÖPPINEN - VÄLÄHDYS

 

Kuninkuuskisan mailillakin suosikkina starttaavan numeron 7 COSTELLO kohdalla asetelmat mutkistuvat ulkona olevan lähtöpaikan myötä tähän toiseen osalähtöön, mutta tämän hevosen kohdalla juoksulla ei ole suurta väliä. Aivan jäätävää kautta tekevä ori voi voittaa mailinkin keulan rinnalta. Lauantaina Ville Herttuan suojatti oli dödsistä täysin omaa luokkaansa. 5 CAMRI on mailin avainvaljakko, sillä Terho Rautiaisen valmennettava avaa erittäin kovaa ja pystyy uskoaksemme nappaamaan keulat. Jos voimia ei kulu liikaa, on voittokin mahdollinen. B-ryhmän käynnistävän numeron 6 KÖPPINEN vauhti ei ole maililla maamme kärkeä, ja Vermon sheriffin taktiikka on mielenkiintoinen nähdä. Aktiivisella ajolla se pystyy voittoon asti. Avausmatka todisti Jyrki Korhosen suojatin olevan valmis puolustamaan Vermossa voittamaansa titteliä. Nopea ja arvaamaton 8 VÄLÄHDYS on kasiradalta kaksijakoisessa tilanteessa. Kova satsaus olisi pois päätösmatkalta, mutta täältä voi jäädä kauas. Harri Kotilaisen ajokki teki lauantaina keulasta kovan esityksen, vaikka Costello lopussa menikin menojaan. 2 VIXEN meni Mikkelissä maililla ennätyksensä ja kiristi vauhtia loppua kohti. Markus Porokan valmennettava saanee avausmatkasta poiketen sujuvan juoksun. Tuossa startissa tehtävä oli takajoukoista haastava ja ori suoritti rehdisti. 4 VÄLKYN TUISKU on nopea avaaja ja Antti Tupamäellä on paikka satsata maililla alkuun sisärata mielessä. Voi pystyä seuraamaan silloin korkealle, voitto kuitenkin yllättäisi. Eilen askel alkoi loppukaarteessa painamaan.

 

Lähtö 5 | Toto65-3, Troikka

KOFF

 

RANKING

  1. A) 11 B) 16,6,13,14,12,3,15,7,5,9,8,10,1,2,4

BOULDER CANNON - MISS GOLDEN QUICK - AMBROGIO - ONBOARD BROLINE

 

Kolmantena Toto65-kohteena ravattavassa ja samalla sunnuntain ravien ensimmäisenä troikkalähtönä toimivassa lämminveristen 3100 metrin koitoksessa jyvät varmastikin erottuvat akanoista. Tasokkaasta haastajaporukasta huolimatta kolmatta peräkkäistä voittoa tavoitteleva lähes väsymätön 11 BOULDER CANNON valtaa ansaitusti yksin A-ryhmän. Markus Porokan valmennettava hallitsi viimeksi Mikkelissä johtavan rinnalta, ja voitti Lahdessa samalta juoksupaikalta. Ori jaksaa jyrätä tasaisen tappavaa tahtia ja se ansaitsee suosikkiaseman tässäkin. B-ryhmän käynnistävä 16 MISS GOLDEN QUICK sai Kaustisella vaikeasti kiritilaa, eikä päässyt antamaan kaikkeaan. Sitkeä tamma, jolle matka tuskin on ongelma. Santtu Raitalan ajokki ei ole ulkona täältäkään. 6 AMBROGIO teki lauantaina oikein rehdin esityksen ja tämä sunnuntain 3100 metriä on varmasti voimamiehen kohdalla viikonlopun selkeä päämatka. Aikainen keulaan pääseminen olisi Mauri Jaaran ajokille iso etu. Ruunalla on kelpo saumat taistella totosijoista. 13 ONBOARD BROLINE palasi viimeksi johtavan kupeelta tyylikkäästi voittokantaan. Edellisessä se oli kurakelillä pieni pettymys. Mielimatkallaan Vesa-Pekka Kellokummun valmennettava on pelihevosia. 14 ELLIOT WEB jatkaa rankkaa pitkien matkojen kilparupeamaansa huonosti istuvassa sarjassa. Joensuussa se ohitti kirissä useimmat ja pystyy nousemaan tässäkin korkealle. 12 QUIT LEADER otti Teivossa pienen alkulaukan ja kiri aivan ulkoa terävästi maaliin. Kunto on viime sijoituksia parempi mutta ruuna tarvitsee selkiä kiriin. 3 READY PRESS oli hyvä kakkonen Lieksan 13-lopetuksessa, keulahevonen oli tuossa startissa ohittamaton. Miika Tenhusen suojatti menee matkan ja parantanee starttivälin lyhentyessä.

 

Lähtö 6 | Toto65-4

SUOMENHEVOSLIITTO

 

RANKING

  1. A) 12,9 B) 2,5,11,7,8,3 C) 1,6,13,10

SIIRIN ÄLLI - JOSVEIS - HANSLANKARI - FAIJA

 

Neljännessä Toto65-kohteessa Antti Ojanperän laatutallin kaksikko ratkonee keskenään voiton kohtalon ja ne valtaavat kahdestaan myös parhaan A-ryhmän. Suosikiksemme kipuava 12 SIIRIN ÄLLI päihitti tallikaverinsa Pihtiputaan minilähdön kiritaistossa. Santtu Raitalan ajokki avaa kovaa ja se voi edetä takamatkan juoksuradalta jopa keulaan saakka. Vahvasti pelihevosia. 9 JOSVEIS koki tuossa Pihtiputaan minilähdössä yllätystappion keulasta. Tähän kisaan on tähdätty enemmän, ja vastus on tallikaveri poislukien tosi passeli. Haastajaporukan kärkeen nostamme numeron 2 HANSLANKARI, joka runttasi lauantaina umpirehdisti voittoon johtavan rinnalta. Risto Tupamäen ajokki kohtaa nyt pari kovaa avoimen tason hevosta mutta ori riittää kuitenkin tässäkin totomatsiin, mikäli ravi vain maistuu. Kuukauden tauolta lauantain kilpailuun palannut 5 FAIJA ei eilen vakuuttanut sisäratareissun päätteeksi mutta voi toki startti kropassa parantaa. Muutenkin Rainer Tuomaalan valmennettava on tässä edellistä päivää sopivammassa tehtävässä ja se voi nappisuorituksella venyä jopa totoon. 11 TUIKUN POJU esitti kelpo lopetuksen Härmässä edettyään maalisuoralla ulkokautta takaporukan parhaaksi. Vauhti ei taida kuitenkaan riittää kuumimpia suosikkeja vastaan.

 

Lähtö 7 | Toto76-5, Troikka

TICKETMASTER

 

RANKING

  1. A) 3 B) 2,4,7,10,9,6,8,,12 C) 1,5

WILLIAM PINE - FLYNN BOKO - WASA THUNDER - VALENTIN LADAY

 

Viidennessä Toto76-kohteessa selkeäksi suosikiksi kohoava 3 WILLIAM PINE saa luottamuksemme peleissä. Tapio Perttusen valmennettava pääsee mailille selkeästi paremmista asemista, kuin lauantain 2100 metrin lähtöön. Tuossa eilisessä koitoksessa pitkä kiri takapareista ei kantanut kärkimatsiin kärjen paineltua päätöskierroksen 13-lukemiin mutta nyt asetelma on aivan erilainen. Perttunen ladannee kiihdytyksessä pitävään piikkiin. Ykköshaastajaksi nostamamme 2 FLYNN BOKO jatkaa lähtöratakoneen suosiossa. Eilisen startin perusteella Hannu Torvisen rattailleen saava ruuna avaa sen verran kovaa, että tavoittelee tosissaan paikkaa johtavan takana. Markku Niemisen valmennettavan kohdalla maili menee siinä missä muutkin matkat. 4 WASA THUNDER ei ymmärrettävästi riittänyt Suur-Hollolan finaalissa kärkipäähän. Se kiri karsinnassa kuitenkin tilaa saatuaan hyvin. Kunto riittää totomatsiin. 7 VALENTIN LADAY teki tauoltapaluussa lupaavan suorituksen, mutta viimeksi odotettiin hieman enemmän, kuin mihin ruuna lopulta pystyi. Antti Teivaisen ajokki avaa kovaa ja pystyy selvittämään asemansa. Ei ulkona. 10 WASA WARRIOR prässäsi Bodenissa pitkään keulaa, mutta levisi loppukurvissa laukalle. Edellisessä nähtiin ilmava keulavoitto. Aleksi Kytölän valmennettava on takaakin mahdollinen. 9 PHARAON FACE seuraili lauantaina Knox Hanoverin keulasta voittamassa lähdössä sisäratareissulla sen minkä pystyi. Nyt se saa lauantain lähdön radan 12 jälkeen mailille hieman helpotusta ja pääsee heti yhden pelihevosen selkään. Petteri Joen suojatti voi nousta jopa totoon.

 

Lähtö 8 | Toto65-6

NAPAPIIRIN KULJETUS

 

RANKING

  1. A) 10,3,9 B) 1,6,4,5 C) 7,11,2,12

YPÄJÄ HEREIAM - STILL LOVING YOU - VIC DE LUXE - PROTECTOR

 

Toto65-kierroksen päätöskohteessa kolme valjakkoa saa paikan kirkkaimmista parrasvaloista. Suosikkinamme matkaan starttaava 10 YPÄJÄ HEREIAM jatkaa vahvassa vireessä. Vaikka keulahevonen jäi Mikkelissä ohittamatta, ei suoritusta voi moittia. Kiritykki on voittanut tätä kovempiakin lähtöjä takapareista. 3 STILL LOVING YOU oli vielä mukana taistossa, kun laukkasi Suurmestaruuden karsinnassa keulan kupeelta. Tauluaan parempi hevonen on syytä nostaa aikaisessa vaiheessa mukaan peleihin. 9 VIC DE LUXE sai Bodenissa puolestaan lopulta keulat ja jäi ennätysajallaan kolmanneksi. Nyt juostava 2100 metriä sopii voimahevoselle paremmin. Myös ysirata sopii hyvin. Haastajaryhmän käynnistävä 1 PROTECTOR kuumeni Oulussa lähdönuusinnoista, eikä ollut kirivaiheessa enää tuore. Nopea avaaja on saanut nyt sopivat asemat. Ari Moilasen rattailleen saava ruuna pystyy totoon saakka. 6 EXCEPTIONAL BOKO tipahti Oulussa heti taustalle ja tuli pussissa maaliin. Lupaava suoritus, mutta tehtävä on nyt vaativampi. Tuskin voittaa vielä. 4 HURRICANE JONNY K. teki kelpo kirin viimeksi kiihtyvässä vauhdissa, ja oli aiemmin iltaraveissa nousujohteinen. Parhaiden lyöminen vaatii kuitenkin vielä lisää. 5 BARETTA BOKO voitti Rovaniemellä keulasta sopivalla matkavauhdilla, Oulussa kiri ei puolestaan kantanut. Rima nousee suosikkien osalta paljon.

 

Lähtö 9 | Toto4-1, Päivän Duo-1, Troikka

Kuningatarkisan 3. osalähtö, 3100 m

KOFF

 

Lähtö 10 | Toto4-2, Päivän Duo-2, Troikka

Kuninkuuskisan 3. osalähtö, 3100 m

FINN-TACK

 

Lähtö 11 | Toto4-3, Troikka

POHJOISENRADAT

 

RANKING

  1. A) 3,4,1,11 B) 9,6,7,8 C) 2,12,10,5

ENJOY'S PAYCHECK - KURIR BRODDE - RAPID LEADER - CASH NO LIMIT

 

Tasaisen A-ryhmän käynnistävä 3 ENJOY'S PAYCHECK haki Bodenissa kuumeisesti vapaata keulan takaa ja laukkasi loppukurvin kolarinpoikasessa. Voitokas ori ei kalpene tässäkään porukassa. 4 KURIR BRODDE puristi Vieremän ikäluokkalähdössä arvokkaalle nelossijalle ja osoitti riittävänsä muuallakin kuin iltaraveissa. Totoputki voi jatkua. 1 RAPID LEADER sai Teivossa myöhäiset kiritilat keulan takaa ja koki niukan tappion voimia tallella. Petri Klemolan valmennettava on monen muun tapaan nouseva nimi, ja sisäradalta ruuna on pelihevosia. 11 CASH NO LIMIT pääsi Mikkelissä keulaan ja voittoa odotettiin, mutta ei suoritusta voi täysin teilata. Takarivi on tasokkaassa lähdössä iso miinus. B-ryhmän käynnistävä 9 ARMANI PRESS teki toistaiseksi uran kirkkaasti parhaan esityksen ja otti sen siivittämänä komean voiton Oulussa, vaikkakin keulahevosen laukka avitti. Santtu Raitalan rattailleen saava ruuna on yksi monista mahdollisista totohevosista.

 

Lähtö 12 | Toto4-4

KUNINKUUSRAVIT 2019

 

RANKING

  1. A) 10,5,6,1,15 B) 9,13,14,4,3,7,8,12 C) 2,11,16

TÄHTIHOTTI - AARTEEN KAMREERI - NIEMEN EEMIL - OLIVIA

 

Toto4-kierros päättyy tasaiseen koitokseen, jossa viisi valjakkoa saa lopulta paikan A-ryhmässä. Todetaan kuitenkin samaan hengenvetoon, ettei voittajan löytyminen B-ryhmän syövereistäkään mikään jättiyllätys olisi. Rankingin kärkeen kipuava 10 TÄHTIHOTTI eteni Joensuussa aikaisin keulan rinnalle ja saa lopun taipumisesta huolimatta kehuja. Miika Tenhusen suojatti jatkaa vakaassa nousussa. Tototaistoon. 5 AARTEEN KAMREERI sortui Mikkelissä kuukauden paussilta laukkailuun, ja kunto on hämärän peitossa. Nopea ruuna pystyy hyvänä keulasta korkealle. 6 NIEMEN EEMIL starttaa turhalta takamatkalta, mutta sisäradan paikka suosii. Tarmo Liikamaan valmennettava oli Oulussa lähellä voittoa ja voi parantaa edelleen. Kärkipäähän. 1 OLIVIA starttaa ylisarjassa lauantaihin nähden, mutta lähtöasemat ovat loistavat. Sanna Päivikkeen suojatti pystyy tässäkin totoon, jos kunto pitää edelleen. 15 JUMIINI jäi Härmässä alkulaukassaan kauas, mutta kiri loppumatkan tasaisen hyvin ja eteni kolmanneksi. Reijo Mattilan valmennettava oli jo edellisissä lupaava. Totosauma. B-ryhmän käynnistävä numero 9 ERIKA KULTAMAA kulki Vermossa kärryt perässä lupaavasti ja voi riittää tuon näytön turvin tässäkin. Lauantain kilpailu kertoo tuoreen kunnon.

 

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

 

T65-1: 1,6,5,7 (2,3)

T65-2: 7,5 (6,8)

T65-3: 11 + 16,6,13,14,12,3 (15,7)

T65-4: 12,9 (2,4)

T65-5: 3 (2,4)

T65-6: 10,3,9 + 1,6,4,5 (7,11)

 

Pieni systeemi 48 riviä, panos 0,1 euroa, hinta 4,8 euroa

Suuri systeemi 784 riviä, panos 0,1 euroa, hinta 78,4 euroa

 

PÄIVÄN DUO

Lähdöt 3-4

 

1,6,5,7

7,5

 

Yhteensä 8 yhdistelmää

 

TROIKKA LÄHTÖ 5

 

11

3,6,12,13,14,16

3,6,12,13,14,16

 

Yhteensä 30 yhdistelmää

 

TROIKKA LÄHTÖ 7

 

3

2,4,7,10

2,4,6,7,9,10

 

Yhteensä 20 yhdistelmää

 

TROIKKA LÄHTÖ 11

 

3

1,4,11

1,4,6,7,8,9,11

 

Yhteensä 18 yhdistelmää

 

 

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot