Sunnuntain 28.4. ravien vihjeet

Lähtö 1
A - 2, 3 B - 5, 1 C - 8, 7, 6, 4

2 VALIENTE REY on yhtä epävarma kuin toinenkin paaluhevonen 1 MR MCCOOL. Molemmilla on hyvät vauhdit, ja jännä on nähdä, pysyykö edes toinen kaksikosta ravilla. Valiente Rey lähtee viime kauden paikallisravivoiton myötä niukkana suosikkina matkaan.

3 ROSE AMOUR laukkasi Bodenissa heti aja-komennolla, ja peli oli menetetty. Tamma otti pääryhmän vauhdilla kiinni, mutta hylkytuomion tultua John Östman otti hevosta kiinni, ja valjakko katsosi kuvista. Ravilla tamma on Rovaniemen kisassa ihan kärjessä, ja se nousee rankingissa kakkoseksi.

5 LE MANS WHEELS on vielä pelihevosia, vaikka ruuna ei ole petrannut otteitaan ehkä ihan odotusten mukaisesti. Nyt alla on useampia startteja, joten tulosparannusta saattaa vihdoin olla tiedossa.

Lähtö 2
A - 5, 8 B - 7, 1, 4, 2, 6, 3

5 LEIJAN LIITO on kulkenut lämmityksissä palan matkaa reilusti kovempaa kuin mitä hevosen ennätys on. Ruuna on starteissakin ottanut hyvin vauhtia, vaikka täysin onnnistuneita kilpailusuorituksia on takana vasta yksi. Ruuna on joka tapauksessa Lapin mittapuulla lupaus, jonka pitäisi nousta sarjoissaan.

8 VÄYLÄNVARREN HETA lähtee 100 metrin takamatkalta liikkeelle, mutta tuskin pienet paalut ja kokemattomat vastustajat siltä karkuun pääsevät. Väylänvarren Heta on pari-kolme sekuntia kilometriajassa muita vauhdikkaampi, mutta laukata ei kärsi ja ehkä hieman riskillä joutuu ainakin avauskierroksella ajamaan.

7 HERMANNI HUOLETON ja 1 MILIJAN MADONNA vaikuttavat myös pelihevosilta. Milijan Madonna on kisan jokerikortti, sillä sen koelähtötulos kolmevuotiaana ei kerro vielä kaikkea hevosen kapasiteetista. Ennätys voi ropista jo tässä sekuntitolkulla.

Lähtö 3
A - 5, 2 B - 4, 7, 1, 9, 6 C - 3, 8

5 KIVARIN SALSA ja 2 KISS TO THE DEVIL ovat pikamatkalla tasaveroisen oloinen taistelupari. Kumpikin lähtee kovaa, mutta toisaalta molemmat ovat haavoittuvaisia, mikäli juoksu menee vähänkään hankalasti. Nopeuden lisäksi myös ravivarmuus puhuu parivaljakon mahdollisuuksien puolesta.

4 COSTASERA ja 7 MORE THAN YOU WANT ovat tasavauhtisia hevosia, jotka vastaavasti jaksavat pitää hyvin vauhtinsa. Kummankin kohdalla risainen taulu saattaa pitää kertoimet korkealla tasolla, ja kaksikkoa voi harkita peleihin mukaan. Illan kolmessa ensimmäisessä lähdössä on syytä pitää peli joka tapauksessa kapeana.

Lähtö 4
A - 7, 4 B - 5, 1, 2, 10, 9 C - 6, 3, 8

7 QUICK RIGHT olisi erilaisista lähtökohdista automaattinen varma, sillä kolmevuotiaana ruuna kulki jo täyden matkan kahdesti 1.14-kyytiä. Ruunan tiistain hiitti ei kuitenkaan täysin miellyttänyt Petteri Jokea, ja osallistuminen ei ollut ainakaan vielä ennen kisapäivää varmaa. Quick Right on suosikki, mutta siihen on pakko suhtautua varauksella.

4 BONE'S STAR palaa myös tauolta. Tamma on riviään parempi hevonen. Se on treenannut mukavasti, joten Bone's Star on perushevonen. Samoin toki myös 5 THE CHIEF OF ROME, jolla on vauhtia voittoon, mutta tauolta intoa saattaa olla liiankin kanssa.

Lähtö 5
A- 9, 10, 11, 2 B - 7, 8, 5, 4, 1, 6 C - 3

9 TÄHTI-PEKKO voisi pärjätä, jos se vain pääsee heti hyvin juoksuun mukaan. Erityisesti alkumatka on ollut hevoselle vähän hankala, eikä pitkältä pakilta parane jäädä yhtään lisää kärjestä.

10 AAVAN TUULI saattaa päästä selvästi paremmin matkaan, mutta sen kysymysmerkkeinä ovat pitkä tauko ja vähemmän kilpaa ajava kuski. 11 HULLUPOIKA puolestaan taitaa laukkailla parin tuoreimman kisan tapaan.

2 TARUN TUHKIMO voisi hyödyntää kokeneempien hevosten epävarmuustekijät. Ongelmana vain on, että illan teemaan sopien Tarun Tuhkimo on kilpaillut edellisen kerran viime vuoden puolella. Siksi Toto4-peliin kannattaa hakea yllätystä.

Lähtö 6
A - 4, 8 B - 3, 7, 6, 9, 1, 5, 2, 11 C - 10

4 FORASTERO yllätti viimeksi pelikansa, mutta ei niitä, jotka seurasivat hevosen huippusuorituksia viime kaudella Mäntyvaarassa. Forastero purjehti Oulussa johtavan rinnalta hienoon voittoon. Ravilla kärkisija on taas todennäköinen.

8 DENVER BRODDE on illan taukohevosista se, johon kohdistuu kovat odotukset. Denver Brodde kulki jo vuosi sitten hienosti, ja se voi vielä kehittyä tälle kaudelle. Ainakin valmentaja on luottavainen, että tästä tulee hyvä vuosi.

3 SAXOI on myös mahdollinen, mutta se jää niukasti varahevoseksi. 7 ONBOARD BROLINE on haastajista vielä mielenkiintoinen, mutta sen pitää aavistuksen terävöityä tuoreimmista kisoistaan. Parhaimmillaan ruuna pystyisi taistelemaan voitosta vaikka johtavan rinnalta.

Lähtö 7
A - 9, 5, 6 B - 4, 1, 3, 7, 2, 8, 11 C - 10, 12

9 DECAMERONE voisi olla hyvä varma, sillä ruuna lähestyy starttien myötä huippukuntoaan. Lähtöpaikka on sopiva, sillä Jukka-Pekka Niskanen pääsee tarkkailemaan alkumatkalla muiden tekemisiä. Decamerone kirii lähelle, mikäli päätöspuolikas ei ole kisan kovavauhtisin.

5 WILLY FOG kiri Ylivieskassa 4. ulkoa päätöskierroksella sitkeästi, ja nappasi kovan taistelun jälkeen ansaitun voiton. Decamerone jäi tuolloin taakse, joten kaksikko on aika lailla tasaveroinen keskenään.

6 PARTY HARD hiljensi Oulussa keulasta päätössatasella. Tarkalla selkäjuoksulla se voi paiskata tällä kertaa muista ohitse. Tärkeintä olisi, että ruunalta päästäisiin riisumaan kengät pois. 4 KEJSARE ZON on kisan mahdollinen pikkuyllättäjä.

Lähtö 8
A - 1 B - 9, 2, 8, 10, 3 C - 4, 5, 7, 6

1 FIFTH AVENUE VICE oli hyvä kakkonen Oulussa, vaikka MAS Champ olikin omaa luokkaansa. Tällä kertaa samanlaista hirmua ei ole vastassa, joten Fifth Avenue Vice on selvä suosikki.

9 GINGER HALM aloittaa Petteri Korteniemen käsistä. Lähtö on sopiva ja paikka suosikin takana varmasti mieluinen aloitusstartissa. 2 SUNDSVIK MARAMEO taitaa olla toinen vaihtoehto kaksariin.

Lähtö 9
A - 1, 9, 7 B - 4, 5, 12 C - 11, 3, 2, 6, 10, 8

1 SAMUEL VON BENTZ ei välttämättä saa pidettyä kärkipaikkaa, mutta tuskin ruuna silti muiden jalkoihin jää. Samuel Von Bentz on esittänyt huippukuntoa, joten se on troikkalähdön perushevonen.

9 HOSBOSS PEZZO aloitti Bodenissa epäonnistumisella, ja tähän kisaan tamma on vielä isompi arvoitus. Viisivuotias teki viime kaudella monta hienoa suoritusta, joten sitä ei ainakaan vielä unohdeta.

7 ARISTON voi ottaa montakin voittoa, kunhan vain saa juonesta kiinni. Helmikuun aloitus ei onnistunut, mutta vauhti ja potentiaali hevosella on kisan parhaimmistoa. Ariston kuuluu troikassa yläriville.

4 YPÄJÄ LAMBORGHINI, 5 I AM YOUR DREAM ja 12 LADY SPELL ovat kaikki hevosia, jotka pystyvät nitistämään A-ryhmän hevoset. Muille se tulee olemaan jo merkittävästi hankalampaa.

Lähtö 10
A - 6, 5, 1 B - 2, 9, 3, 4, 10, 7, 8

6 VIRIN KARPAASI on ravilla voitossa kiinni. Ori on alku-urallaan kärsinyt raviongelmista, mutta hevosen kapasiteetti ei ole jäänyt kenellekään epäselväksi. Virin Karpaasi ei kauaa viihdy alasarjoissa.

5 SUVIMYRSKY RAM taitaa olla kovin haastaja, ellei 1 TÄTIMUSTA pääse livahtamaan paalulta karkumatkalle. Sitä ohjastaja Mika Jauhola ainakin yrittää. 2 VILAHUS olisi riittävän vauhdikas, mutta pitkä tauko arveluttaa.

Lähtö 11
A - 3, 9, 6 B - 1, 4, 10, 7 C - 8, 5, 2

Rovaniemellä kisataan kolme troikkaa. 3 KING CASPER on päätöslähdön perushevonen, vaikka sen edellisestä kisasta tulee kohta kolme kuukautta. Tässä kohtaa tauko on positiivinen asia, sillä helmikuussa kaikki ei ollut kunnossa. King Casper pystyy heti voittamaan.

9 ANNA'S BOY on saanut sekunnin verran vauhtia lisää. Urallaan ongelmista kärsinyt ruuna on muutenkin kuntonsa puolesta mallillaan, ja Anna's Boy onkin troikkataistossa mailin matkasta huolimatta.

6 FULL PULL palaa tauolta, ja ruunassa on taatusti virtaa. Mikäli hevonen tekee ehjän suorituksen, se myös pärjää heti. Full Pull oli viime kaudella hieman aikaisempaa rauhallisempi, joten suunta on oikea.

Toto4-systeemit

Toto4-1: 7, 4, 5, 1 + 2, 10, 9 (6, 3)

Toto4-2: 9, 10, 11, 2 + 7, 8, 5, 4 (1, 6)

Toto4-3: 4, 8 (3, 7)

Toto4-4: 9 Decamerone (5, 6)

Pieni systeemi 32 riviä
Suuri systeemi 112 riviä

Troikka, lähtö 7

9, 5, 6
9, 5, 6, 4, 1, 3, 7
9, 5, 6, 4, 1, 3, 7

Yhteensä 90 yhdistelmää

Troikka, lähtö 9

1, 9, 7
1, 9, 7, 4, 5, 12
1, 9, 7, 4, 5, 12

Yhteensä 60 yhdistelmää

Troikka, lähtö 11

3, 9, 6
3, 9, 6, 1, 4, 10, 7
3, 9, 6, 1, 4, 10, 7

Yhteensä 90 yhdistelmää

Päivän Duo

PD-1: 4, 8
PD-2: 9, 5, 6

Yhteensä 6 yhdistelmää

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot