Pelivihjeet Rovaniemen 30.5.2019 raveihin

Rovaniemen Mäntyvaarassa juostaan helatorstaina 30.5. klo 16 alkaen tasokkaat Toto65-ravit. Tasokas ravipäivä saa huipennuksensa, kun suomenhevoset kautta maan ottavat mittaa toisistaan Kirppu-ajossa. Kirppu-ajoon lähtee suurena suosikkina kisan kaksi viime kertaa voittanut Pauli Raivion tallin ässä Tähen Toivomus. Tähen Toivomusta lähtee haastamaan kova ja tasokas joukko Suomencup-voittaja Raggarin sekä Lapin toivojen Tuulenpojun, Jepuliksen ja Tarun Tykin johdolla. Muissakin lähdöissä tasoa piisaa. Lämminveristen ykkössarjassa viimeistä kauttaan kilpaileva Tir Du Caux lähtee haastamaan pohjoisen kovanaamoja, joita johtaa Petteri Joen tallin ykköspyssy Callela Leonard. Pienemmät hevosvoimat eli ponit käynnistävät kilvanajot jo klo 15:45. Ota suunnaksi Mäntyvaaran ravirata ja koe Lapin ravihuuma höystettynä Etelä-Suomesta saapuvilla huippuhevosilla!!

1.Lähtö: A) 4,13,2 B) 12,8,9,5,1 C) 3,15,10,11,16,7,14,6


4 Outfield Ozzy aloitti uransa viimeksi positiivisella suorituksella Kajaanissa. Mikäli 3-vuotias ruuna selvittää voltin 4-radan ravilla, osallistunee Pasi Pohjolan suojatti mukaan voittotaisteluun.
13 Le Mans Wheels on kyvykäs, mutta epävarma tapaus. Takamatkan juoksuradalta hevonen voisi päästä ravilla rauhassa liikkeelle ja tällöin hevonen osallistunee totokamppailuun.
2 Staro Night Cap tulee Mauri Jaaran laatutallista. Uran avaus Oulussa oli mukiinmenevä suoritus, mutta viimeksi Kajaanissa laukka vesitti menestymismahdollisuudet. Mikäli Oulun kultasormi Jaara on keksinyt laukkaan syyn ja hevonen ravaa tässä lähdössä, on se paalulta kova sana kaksaripeleissä.

2. Lähtö: A) 2,5,8 B) 9,3,13,6 C) 7,11,10,12,14,1,4
2 N.P. Vixu on aloittanut uransa mukavasti sijoittuen molemmilla kerroilla kaksariin. Ennätys koheni sekunnilla viimeksi ja parantamisen varaa tässä aloittelijassa tuntuisi olevan roppakaupalla. Ravivarman oloinen aloittelija liittynee jo lähtötilanteissa kärkiporukkaan mukaan.
5 Villiveko paransi roimasti ennätystään viimeksi Haapajärvellä, vaikka toiseksi jäikin. Aika oli sen verran hurja, että vastaavanlaisella ajalla tässä lähdössä voitettaisiin suoran mitalla muut lähdön osallistujat.
8 Kultaseppä parantaa pikku hiljaa otteitaan. Laukka on ollut pinnassa, mutta viimeksi Kajaanissa ravi maistui ja tulosta tuli. Ruunan  epävarmuus on vielä kysymysmerkki, mutta kehityskaari on ollut positiivinen. Suvukas ruuna osallistunee ravatessaan tototaisteluun.

3.Lähtö: A) 10,8,12,13 B) 7,2,3,5 C) 9,14,4,6,1,11,15
10 Exaudio Vici on ranskalainen täryjyrä, joka otti toissa kerralla Vieremällä hienon voiton. Viimeksi Haapajärvellä hevonen oli laukkatuulella. Pitkän matkan luulisi suosivan ja laukatta orin kuuluu olla lähdön suosikki.
8 Sudsvik Marameo on ailahdellut ja kärsinyt välillä raviongelmista. Toissa kerralla Torniossa irtosi voitto, mutta viimeksi Ruotsissa sijoitus valahti rahasijojen ulkopuolelle. Mikäli raviongelmat on saatu kuriin ja juoksu onnistuu, hevonen kirii mukaan kaksaritaistoon.
12 Ypäjä Lamborghini on parantanut kaiken aikaa otteitaan ja osoittanut olevansa ravivarma tapaus. Nyt takamatkalta kiertämistä on luvassa, mutta toisaalta hevonen saanee hyviä vetäviä selkiä eteensä. Pitkän matkan ei pitäisi olla ongelma, sillä 2600metriäkin taittui keväällä mallikkaasti Bodenissa.
13 Samuel Von Bentz hyötyy pitkästä matkasta. Vahvan oloinen menijä vahvistuu Santtu Raitalalla, joka ohjastaa tällä hetkellä liekeissä. Hevosella pystyy tekemään aikaisia ratkaisuja ja ei olisi ihme, jos ruuna hyvillä taktisilla kuvioilla vaikka voittaisi lähdön.

4.Lähtö: A) 4,15,14,10 B) 3,5,9,13,6,7,8 C) 1,2,12,11
4 N.P.Turbo on perin laukkaherkkä tapaus. Hevonen on juossut Etelä-Suomen tasokkaissa lähdöissä ja nyt vastus kevenee hieman. Liukkaasti välillä liikkeelle lähtevä ruuna voisi onnistuneella startilla päästä jopa keulapaikalla saakka.
15 Jostois on lahjakas 5-vuotias ori, joka tulee pitkältä tauolta. Kyvyt hevosella riittävät ja Ojanperän suojatit palaavat yleensä hyvässä iskussa radoille. Kiertämistä riittää, mutta juoksun onnistuessa voitto ei saa yllättää pitkältäkään tauolta.
14 Niemen Eemil palaa myös tähän starttiin pitkältä paussilta. Nopea ja ravivarma ori lähtee pitkältä 40metrin takamatkalta, mutta mikäli hevonen ei ole jumissa tauon jälkeen ja huumori riittää, kirinee se tässä luokallaan korkealle.
10 Svartsjöfax on mennyt kaksi viime starttia ravia ja tuloksena on hieno voitto ja totosija. Takavoltin suljetulta lähtöpaikalta voi tulla mutkia matkaan, mutta toisaalta edestä lähtee rivakat avaajat, joten tie kärkikahinoihin voi olla siloteltu jo lähtömetreillä.

5.Lähtö: A) 11,8,10,12 B) 9,1,2,3,4,5,7 C) 6
11 Mas Capacity tulee Katja Melkon laatutallista. Hevonen on ottanut kauden viidestä startista hienot 3voittoa, mutta pilannut kahdessa startissa laukkoihin. Ravilla ja ylivauhtisella juoksunkululla Mas Capacity kirii lähelle.
8 Walk Out on arvottu pahalle lähtöpaikalle. Hevonen on tehnyt muutaman oikeinkin hyvän suorituksen ja mikäli juoksunkulku yhtään suosii, voi Walk Out loppusuoralla kiriä yllättävän korkealle.
10 Hillbilly Bruce on ahkera työmyyrä, joka menee startista starttiin ravia. Hyvien avaajien takaa matkaan lähtevä ruuna voisi saada juoksun läheltä kärkeä ja lingota itsensä viimeisellä ringillä mukaan kärkitohinoihin.
12 Alladin Bro on tehnyt kaksi hyvää starttia uudessa kotimaassaan. Piippuhyllyn paikalta Markus Porokan suojatti on juoksunkulun armoilla, mutta lähdössä saatetaan nähdä rivakka avaus, joka puoltaisi Alladin Bron menestymismahdollisuuksia.

6.Lähtö: A) 11,2,5,12,10 B) 1,3,9,4,6,7 C) 8
11 Helkan Urho otti kaksi hienoa voittoa ennen viime kerran hylkäystä. Ravi hevosella oli huonohkoa pitkin matkaa ja lopussa laukka tuli väkisin esiin. Mikäli raviongelmat on saatu korjattua, on Helkan Urho erittäin lähellä voittokantaan paluuta.
2 Hissun Turbo on suvukas ja kyvykäs tapaus. Laukat välillä sotkevat menoa. Hyvältä paikalta hevonen kuuluu aikaisessa vaiheessa kupongeilla, vaikkakin ohjastajan vaihdos on pienoinen miinus.
5 Kevinin Tähti koettaa tehdä lukuisat hevosenomistajat iloisiksi, sillä Pesiskimppa Joensuusta omistaa tämän suvukkaan ruunan. Hevonen on alkanut pikku hiljaa saamaan vauhtimyllyään käyntiin ja viimeksi Haapajärvellä ennätyksestä lohkesi useita sekunteja pois.
12 Hissun Feeniks on myös suvukas ja kyvykäs tapaus, joka on alkanut löytämään oikean ravisävelen ja tulos on ollut sen mukaista. Piippuhyllyn paikalta tehtävä ei ole helppo ja tämän kauden juoksuvauhtia on parannettava, mikäli Hissun Feeniks mielii mukaan taistelemaan lähdön parhaista paloista.
10 Tarun Tuhkimo on tämän lähdön Lapin toivoja. Hyvältä lähtöpaikalta starttaava tamma on aloittanut kautensa nousujohteisesti ja viime vuonna hevonen esitti välillä hyviä vauhtivaroja. Tauon jälkeen muutaman startin kroppaansa saaneena Tarun Tuhkimo voi olla lähdön yllättäjiä.

7.Lähtö: A) 10,11 B) 12,2,8,9,7,6,5 C) 4,3,1
10 Flash Spruce on noussut aivan hirmuiseen iskuun. Maanantaina Oulussa voitto irtosi herkällä tyylillä. Takarivi ei ole miinusta, sillä hevonen kirii selkäreissunkin jälkeen todella vihaisesti. Mailin matka suosii ja koska kunto on kiviaitaa, on Flash Spruce oiva varma t-65 peliin.

8.Lähtö: A) 4,5,1,3 B) 6,7,11,12,8 C)2,9,10
Livi Mystery voitti toissa kerralla Oulussa hienolla tyylillä maraton matkan. Viimeksi Vieremällä hevonen ei ollut parhaimmillaan. Mikäli iskukyky on saatu takaisin, on Livi Mystery helppo nimetä lähdön suosikiksi.
5 Electric Eye Am on tehnyt Ruotsin puolella hyviä juoksuja ja hevonen jatkaa kunnossa. Santtu Raitala tuntee hevosen ja laukatta hevonen on voittokamppailussa mukana.
1 Boulder Rocket on kunnossa. Sisärata on iso miinus ja tuolta lähtöpaikalta juoksusta voi tulla vaikea. Mikäli hevonen ei jää joukon hännille, osallistunee hevonen tototaistoon mukaan.
3 Seachocolate on starttiraketti ja saanee tämän avun turvin hyvän juoksun kärjen tuntumassa. Hyvällä selkäreissulla yllätys voi nähdä päivänvalon.

9.Lähtö: A) 6,5,7 B) 1,8,4,12 C) 2,11,10,3,9
6 Callela Leonard on kotiradan toivo. Hyvässä vireessä kilpaileva ruuna pääsee matkaan Tir Du Cauxin sisäpuolelta ja tämä voi olla lopullinen etu, jos ajatellaan lähdön voittajaa.
5 Remote Control parantaa, kun saa tiheään startteja kroppaansa. Paljon hyviä esityksiä keulapaikalta tehnyt Kittilän voittokone voi olla suuressa roolissa lähdön juoksunkulkua ajatellen.
7 Tir Du Caux on hevonen, jonka kyvyt eivät ole jääneet keltään raveja seuraavalta huomaamatta. Hevonen voitti viimeksi Vieremällä ja on hurjassa vireessä. Lähtöpaikan vuoksi ranskalais ruuna valahtaa rankingin kolmannelle sijalle.

10.Lähtö: A) 10 B) 4,9,3,5,7,6,11,8,2 C) 1
Lähdön vihjeet hevonen hevoselta
1 Faija on vahva hevonen, jonka viime menestyksestä on jo tovi vierähtänyt. Vaikea uskoa tässä.
2 Pikku-Ryti on kärsinyt urallaan paljon ongelmista. Luokka riittää, mutta miten selvittää matkan on pieni kysymysmerkki.
3 Koveri on kova menijä, joka aloitti kauden laukkaamalla. Ravilla tototaistossa.
4 Raggari voitti Suomencup finaalin ja oli mainio. Siirtynee ravilla aikaisessa vaiheessa keulapaikalle ja voi johtaa siitä yllättävän pitkään, jopa maaliin saakka.
5 Tarun Tykki aloitti kauden hienolla kirivoitolla, mutta viime startin floppi jäi kysymysmerkiksi. Kaiken ollessa kunnossa viime vuoden Kirppu-ajon nelonen voi onnistuneella juoksulla kolkutella totosijoja.
6 Jepulis on Kaukosen voittokone, joka tietää Mäntyvaaran maalin paikan. Onnistuneella juoksulla yksi mahdollisista totohevosista.
7 Tuulenpoju sortui helmasyntiinsä Oulussa ja teki u-käännöksen täydestä vauhdista. Koelähdössä Kajaanissa hevonen paineli hienon volttituloksen. Hevosen yllä piilee pieniä kysymysmerkkejä noiden vinkeiden suhteen, mutta luokaltaan ja kunnoltaan hevonen on lähdön parhaimmistoa.
8 Iikori osallistui jo viime vuonna Kirppu-ajoon ja oli siinä hienosti toinen. Nyt juoksunkulusta tulee todennäköisesti erilainen kuin vuosi sitten, mutta kunnon puolesta tototila on mahdollinen.
9 Fiiling on vahva menijä, jota matka suosii. Kierrettävää tulee ja voltin 5radalta voi tulla lieviä ongelmia matkaan. Ongelmitta Fiiling on suosikin ykköshaastajia.
10 Tähen Toivomus on lähdön suosikki. Kisan kaksinkertainen voittaja tulee tähän starttiin epäonnistuminen alla, mutta luokaltaan hevonen on lähdön paras. Pahimmat ongelmat hevosella on lähtötilanteessa, jolloin Tähen Toivomus on välillä mennyt peitsiä. Ravatessaan ehdoton voittajasuosikki ja varmaehdokas t-65 peliin.
11 Metkutus on vahva työntekijä, joka ei mittaa matkaa. Pikkulaukat sotkevat välillä ikä menijän menoa, mutta kyvyiltään ja luokaltaan Metkutus kiertänee korkealle.

Totopelit sunnuntaille!

Toto65-peli pieni vihjesysteemi
1 Kohde: 11,8,10,12 ( 9,1)
2 Kohde: 11,2,5,12,10 ( 1,3)
3 Kohde: 10 Flash Spruce ( 11,12)
4 Kohde: 4,5,1,3 ( 6,7)
5 Kohde: 6,5,7 ( 1,8)
6 Kohde: 10Tähen Toivomus ( 4,9)
Pienen vihjesysteemin hinta peruspanoksella 0,1€ tekee 24€
Toto65-peli suuri vihjesysteemi
1 Kohde: 11,8,10,12,9,1 (2,3)
2 Kohde:11,2,5,12,10 (1,3)
3 Kohde: 10Flash Spruce ( 11,12)
4 Kohde: 4,5,1,3,6,7,11 ( 12,8)
5 Kohde: 6,5,7 ( 1,8)
6 Kohde: 10,4 ( 9,3)
Suuren vihjesysteemin hinta peruspanoksella 0,10 € tekee 126 €

Troikka-vihjeet

Lähtö 7
10 Flash Spruce
11,12,2,8
11,12,2,8,9,7,6,5
Troikan hinta 0,50 € peruspanostuksella tekee 14 €

Lähtö 9
6,5,7
6,5,7,1,8
6,5,7,1,8,4,12
Troikan hinta 0,50 € peruspanoksella tekee 30€

Päivän Duo lähdöt 8 & 9
4,5,1,3,6,7,11
6 Callela Leonard
2€ panostuksella Päivän Duo tekee 14€

Lähdössä 10 jaetaan kaksaribonusta 2000€
Kaksarisuositus lähtö 10
10 / 4,5,7,8,9 5 € panoksella tekee 25€
4/ 5,7,8,9,10 5 € panoksella tekee 25€

Onnea torstain totopeleihin!

Rovaniemen ravirata / Viljami Oikarainen

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot