Rovaniemen vihjeet 16.11. raveihin

 

Kauden päätösravit sunnuntaina klo 17.30!

Mäntyvaaran päätösraveissa on erityinen lataus, sillä nuoret korttikurssilaiset pääsevät sunnuntaina tositoimiin. Iina Palojärvi, Nikita Kurkinen, Hanna Nikka, Valtteri Kajula, Antti Laihola ohjastavat näissä kisoissa urallaan ensimmäistä kertaa. Jännitystä riittää varmasti radalla ja myös tallialueella aidan vieressä, kun perhe kannustaa omiaan. Toto4-pelissä on selvät sävelet, vaikka sopivaa varmaa ei vihjeisiin löytynytkään. Pelihevoset erottuvat ja viime hetken informaatio saattaa tarjota vetoapua peleihin. Tervetuloa seuraamaan Mäntyvaaran kauden päätösraveja sunnuntaina!

 

Lähtö 1

A - 1+ B - 4 C - 5, 2, 3

Avauslähdössä on tainnut käydä niin, että lahjakkain hevonen on saanut 40 metrin hyvityksen muihin. Kilpailematon 1 POPKATTI teki lupaavan koelähdön lokakuussa Kuopiossa. Martti "Einomies" Ratinen ei lähde Kiuruvedeltä kauas Rovaniemelle pelkästään turistireissulle, vaan hän haluaa lahjakkaalle oriille sopivan uran aloitukset. Kaikki merkit viittavat siihen, että Popkatti aloittaa uransa voitolla.

4 PAUHURI on kisan selvä kakkoshevonen. Se kulki Killerillä syyskuussa 35-vauhtia, mutta ei kovempia vastaan menestynyt. Ruuna tuskin pystyy ihan samaan tulokseen Rovaniemen pakkasessa, mutta vähempikin riittää kakkossijaan.

C-ryhmän hevosten pitää parantaa selvästi suoritustasoaan tai vastaavasti suosikkien pitää erehtyä laukka-askelille, mikäli suora pari ei toteudu.

 

Lähtö 2

A - 3+ B - 6, 9, 8, 2, 7, 4 C - 10, 1, 5

Nuorten ohjastajien lähdössä muutama viikko sitten hevosajokortin lunastanut Nikita Kurkinen, Iina Palojärvi ja Hanna Nikka avaavat raviuransa. Suosikki on kuitenkin kokeneimman kuskin Santtu Raitalan hevonen 3 LUK D'HILLY SM. Sille ei Ylivieskan kovatasoisessa pitkän matkan voltissa herunut menestystä, mutta tässä lähdössä italialaisori on vahvoilla.

6 SEEKING SECONDS on vauhdikas haastaja, kun suosikki elää voimillaan. Seeking Seconds on vaikea arvioitava, sillä sen olisi tärkeä saada onnistunut selkäjuoksu. Lisäksi laukat ovat viime starteissa astuneet takaisin kuvioihin.

9 HILLBILLY WILLY jaksaa porskuttaa, mikäli kärjessä vauhti hiipuu loppua kohden. Ruuna palaa tauolta, joten päivän vireen näkee vasta startissa. Hevonen on kuitenkin esiintynyt suoritusvarmasti ja se kuuluu perushevosiin.

8 PRINSESSAN LIV meni hurjan koelähtötuloksen kesällä Mäntyvaarassa. Tässä lähdössä tauon lisäksi kysymysmerkkeinä ovat hankala lähtöpaikka ja Petteri Jokeen verrattuna kokematon kuski. Prinsessan Liv ei ole ajettava helpoimmasta päästä.

 

Lähtö 3

A - 6+ B - 3, 7, 9, 5 C - 8, 4, 1, 10, 2

Nikita Kurkisen ura jatkuu heti montessa ja lähtöön tuo mielenkiintoa se, että Tuuli-äiti ohjastaa samassa lähdössä. 6 GIGANT SOUTHWIND onkin selkeä suosikki, sillä ruuna on tällä hetkellä ihan Lapin Top10 lämminverisiä. Raviratsastus on sekä ohjastajalle että hevoselle tuttu laji, joten voittoa odotetaan. Tuulin mukaan ruunalla on kaikki kunnossa sunnuntain perusteella.

3 BIG SUND pääsee 40 metriä edempää matkaan, mikä saattaa riittää. Ylivieskan 1-2 sekuntia hitaalla radalla ruuna tuli sitkeästi perille saakka.

7 ART OF SPEED on lähdön parhaimmistoa ja 9 WIRED CHIP on mielenkiintoinen seurattava montessa. Molemmat pystyvät kärkikahinoihin, mutta suosikin lyöminen ei ole helppoa.

5 COSMOS COCTAIL nostetaan vielä mahdollisten menestyjien joukkoon. 

 

Lähtö 4, Toto4-1

A - 13, 4 B - 11, 9, 1, 5 C - 3, 10, 7, 8, 6, 12, 2

13 HOKKUS POKKUS on juoksija. Rovaniemen startin se voitti vahvalla loppuvedolla ja hyvällä tyylillä, joten ravilla menestystä on luvassa vielä pidemmän aikaa. Hevonen ei kelpaa ihan varmaksi ja selväpiirteisellä Toto4-kierroksella avauskohteeseen voi hakea myös yllätystä. Hokkus Pokkus on välillä hermoillut laukan puolelle, mikä on syy varmistamiselle.

4 VILMA LYYDIA on Martti Ratisen toinen hyvä sauma Mäntyvaarassa. Tamma nousee A-ryhmään, koska hevoselta löytyy 1.27-vauhtinen pätkä. Vastaavasti laukkariski on vielä selvästi suosikkia suurempi, sillä Vilma Lyydia hermoilee aivan turhaan kilpailutilannetta. Ylivieskassa tamma oli ylilatautunut, eikä voltista ollut mitään mahdollisuuksia lähteä ravia. Ravilla tamma voittanee, mutta laukkariski on 80% luokkaa.

11 VERTTI-PEKKU on sopivassa lähdössä, mikäli suosikkiparia ei lasketa lukuun. Ruuna on ravivarma ja nopea, joten se voi avauskierroksella saada kaveriin etua. Vertti-Pekku on erittäin todennäköinen totohevonen, jos Markku Kuusela pääsee pujottelemaan sujuvasti kärkiryhmään.

9 TEE WEE PARONI on Lapin leveysasteille hyvä viisivuotias. Se on kilpaillut harvakseltaan ja tehnyt tasaisen vahvoja suorituksia. Mika Jauhola pyrkii taatusti pysymään mahdollisimman kauan vielä kauempaa lähtevien takamatkalaisten edellä.

1 ROMME on hevonen, jota ei saa aliarvioida. Sillä voisi olla rahaa paljon enemmänkin, mutta ongelmat ovat varjostaneet ruunan uraa. Kenenkään ei pidä yllättyä, mikäli Romme johtaisi tätä lähtöä alusta loppuun.

5 TORPPARIN TOIVO on vielä pelihevosia, joskin hyppy on silläkin turhan herkässä. Vauhti riittää varmasti ja Santeri Oikarainen pyrkii varmasti aktiiviseen avauskierrokseen. 

 

Lähtö 5, Toto4-2

A - 4, 5 B - 8, 1 C - 2, 6, 7, 3

4 KEEN KEMP ja 5 PENDOLINO MAN kamppailevat tiukimmin lähdön voitosta. Molemmat ovat Toto75-tason hevosia, joten vastustajille on luvassa hikisiä hetkiä. Keen Kemp juoksee todennäköisesti haastajan etupuolella, joten se nousee rankingin kärkeen. Pendolino Man ei ole syksyllä esittänyt ihan parastaan, mutta siitä huolimatta hevonen pitää ottaa peleissä vakavasti huomioon.

8 EXCEL JONES ja 1 UNDERCOVER PHOTO erottuvat haastajista selvästi. Excel Jones on saanut vaikean lähtöpaikan, mutta kahdeksan hevosen lähdössä se ei vie kaikkia mahdollisuuksia kärkisijoille. Undercover Photo lähtee lujaa ja maililla Mika Jauhola saattaa valita aktiivisen keulataktiikan. Silloin lähdön loppusuoran tapahtumia on vaikeampi arvioida.

 

Lähtö 6, Toto4-3, PD-1

A - 3 B - 7, 8, 9 C - 5, 4, 10, 11, 1, 12, 6, 2

3 QUO VADIS LAVEC on pitkästä aikaa eturivissä, joten Ulla Alaluusua suuntaa välittömästi hiillostamaan kärkeä. Vapaalta radalta ruuna on elementissään, mikä nähtiin esimerkiksi 20. syyskuuta Rovaniemellä. Silloin olisi tarvittu kultadivisioonan hevosta nujertamaan vauhtikestävä Quo Vadis Lavec, joka katosi keulapaikalta taivaanrantaan tuloksella 13,7a/2100m. Todennäköinen hokkikeli on kysymysmerkki, joten etukäteen on väärin odottaa samanlaista näytöstä.

7 TENDER PILGRIM ja 8 MEO MODO ovat vakavimmat haastajat, mutta niiden lähtöpaikat antavat suosikille etulyöntiaseman. 9 EL ACID on mielenkiintoinen vahvistus Lappiin ja se kannattaa huomioida ainakin suuremassa systeemissä. Muiden voittoon on jo paljon vaikeampi uskoa.

 

Lähtö 7, Toto4-2, PD-2

A - 9, 3 B - 6, 4, 7 C - 5, 8, 2, 1

9 VALIANT KEMP on epäonnistunut kahdesti peräkkäin, mutta sarjojensa eliittihevonen jatkaa suosikkina. Lähtöpaikka takaa rauhallisen alun ja Mauri Jaaran ajokki jaksaa kyllä matkan edetessä tehdä itse töitä menestyksensä eteen. Kaikki merkit viittaavat siihen, että onnistuessaan sinnikäs teräsruuna on mukana voittotaistossa.

3 BARETTA BOKO on vastustajista ainoa, jolla tuntuisi olevan rahkeita vastata suosikin loppurynnistykseen. Jarmo Saarela hamuaa kärkipaikalle ajokkinsa kanssa ja siksi kaveri on hyvä ottaa mukaan molemmille lapuille. Muiden voitto olisi jo isompi yllätys ja siihen on vaikea uskoa.

 

Toto4-vihjesysteemit

13, 4 + 11, 9, 1, 5 (3, 10)

4, 5 + 8, 1 (2, 6)

3, 7, 8 + 9 (5, 4)

9, 3 (6, 4)

 

Pieni systeemi 24 riviä, hinta 4,80 euroa

Suuri systeemi 192 riviä, hinta 38,40 euroa

 

Lähtö 8

A - 2, 9, 11 B - 10, 3, 5, 7, 4, 13, 1, 12 C - 6, 8

Hanna Ranta on kahdeksannen lähdön avainnainen. 2 COMMON RAIL teki hyvän kokeen ja on kolmen hevosen paalulta suosikki. 9 ROAD TO HEAVEN antaa tallikaverina kovimman vastuksen. Tornion suoritus oli sijoitusta parempi, eikä viime kerran esitystä voi millään tavoin moittia. Santtu Raita pääsee juoksuradalta todennäköisesti heti asemiin ja voi olla, että Ranta tarjoaa omalla ajokillaan tallikaverille varhain keulapaikkaa.

11 STARDUST BOY on pitkän pakin kovin hevonen ja nousee mukaan A-ryhmään. Se tulee hyvin loppua ja Leif Flink tuskin jättää kiriä maalisuoran varaan.

10 LADY SPELL kuuluu vielä mukaan peleihin. Petteri Joen ajokki vaikuttaa ravivarmalta ja myös sillä on mahdollisuus hyödyntää alussa hyvä lähtöpaikka.

 

Lähtö 9, Troikka

A - 8 B - 1 C - 16, 6, 7, 2, 11, 10, 13, 9, 3, 4, 15, 5, 12, 14

Troikan tukipilari on voittamaton 8 CANCELLARA, joka on kulkenut selvästi vastustajiaan kovempaa. Sarja osuu täydellisesti kohdilleen, eikä ruunalla pitäisi olla vaikeuksia jatkaa voittoputkessa.

Yksin toiselle riville nostetaan loistopaikan saanut 1 ZIPPY KEMP. Se teki Ylivieskan kurassa rehdin esityksen johtavan rinnalta ja tässä sille on tarjolla taloudellisempi juoksu. Cancellara menee todennäköisesti menojaan, mutta kakkoseksi Zippy Kemp ilman muuta pystyy.

Kolmannelle riville voi maun mukaan ottaa hevosia C-ryhmän kärjestä. 16 ZELL MEMENTO kiri oikein terävästi voittoon Ylivieskassa ja voi sotkea nippuparia pelanneiden suunnitelmat, jos juoksu vaikealta lähtöpaikalta lähtee menemään jouhevasti.

 

Troikkavihje

8 Cancellara

1 Zippy Kemp

16, 6, 7, 2, 11, 10

 

Yhteensä 6 yhdistelmää, hinta 3 euroa

 

Vihjeet laati: Lauri Jääskeläinen

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot