Rovaniemen vihjeet 22.2. raveihin

Rovaniemen ravikauden avaus sunnuntaina 22.2. klo 14!

Sydäntalvi on pian kääntymässä alkukevääksi ja se tietää Rovaniemen ravikauden avausta. Ensimmäisissä raveissa on odotetusti paljon taukohevosia, joten lämmityksiä ja tallikommentteja kannattaa ravien aikana seurata silmä tarkkana ja korvat höröllä. Toto4-pelin varmaksi vihjeissä valitaan Tuuli Kurkisen tallin Gigant Southwind, joka on tänä vuonna hakenut kilpailutuntumaa Oulusta. Ennen lopullista pelipäätöstä on syytä seurata, mitä Pendolino Man tekee torstaina Bodenissa. Mukavaa ravikautta 2015 ja menestystä peleihin! 

Lähtö 1

B - 6 C - 7, 2, 1, 4, 5, 3

Kuusi hevosta seitsemästä juoksee kauden ensimmäisen starttinsa, joten parhaat vihjeet kannattaa hakea lämmityksistä, joista pyritään myös pelikansalle kertomaan. Osallistujista 7 Suvi-Unelma ja 5 Jasumus ovat osallistuneet Rovaniemen hiittiravehin, mutta kumpikaan ei ole niissä mahdottomia esittänyt.

6 MIKSUTAR otti viime syksynä hyvin vauhtia ja se tuntuu muutenkin erottuvan porukasta edukseen. Markku Kuusela on rauhallinen kuski ja onnistui hevosen kanssa hyvin viime kaudella. Mikäli tammalla ei ole liikaa menohaluja, niin voitto on lähellä.

Muista osallistujista maininnan ansaitsee 7 SUVI-UNELMA. Sillä on toki 80 metriä pakkia paaluhevosiin, mutta vauhtiensa puolesta tamma kyllä ehtii kuromaan eron umpeen. Laukkariski on edelleen suuri, mutta toisaalta edessä on alkumatkalla 60 metriä tyhjää edellä juokseviin, joten ainakin hevonen saa aloittaa ilman häiriötekijöitä.

Lähtö 2

B - 5+, 2, 6, 3, 4, 7, 1

5 ORE on joutunut muutaman sadan euron vuoksi 20 metrin pakille, mutta vauhdikas ruuna saattaa silti edetä nopeasti vetotöihin. Mika Jauholalla on lähdössä tasainen kolmen hevosen edustus ja voi olla, että Ore on triosta ensimmäisenä maalissa. Mikäli ruuna ravaa lämmittelyssä sulavasti, kannattaa sen varaan asettaa hieman pelimerkkejä.

2 TARUN TYKKI menestyi viime kaudella hyvin nimenomaan alkuvuodesta, jolloin se viihtyi myös Rovaniemellä useimmiten kaksarissa. Rauno Oikaraisen valmennettava on myös nopea heti alussa ja ori on esiintynyt suhteellisen ravivarmasti.

6 APASSI JUNIOR on porukan nopein hevonen, mutta taistelutahdossa on välillä ollut toivomisen varaa. Ruunalle tauon ei pitäisi olla ongelma, sillä hevonen on ennenkin piristynyt kilpailutaukojen aikana.

3 DOORIS DAHLIA on parhaiten sarjassa sisällä. Startti on uran sadas, mutta epävarmuus ei ole poistunut kovasta rutiinista huolimatta. 

Lähtö 3

A - 7+, 3 B - 8, 5, 1, 2, 4, 6

Naisohjastajat saattavat juhlia seuraavaksi. Etelästä syksyn starttien jälkeen Kuusamoon muuttanut 7 HECA'S EVERGREEN on Rovaniemen lähtöön ilman muuta kova sana. Ruunalla on hyvä kestävyys ja vajaassa lähdössä kierrettävää ei tule liiaksi. Sanna Loukusa on naiskuskien parhaimmistoa Lapissa ja näillä tiedoilla ruuna on helppo nostaa rankingin kärkeen, vaikka päivän vire on toki arvoitus.

3 MAXIMO RAY kulki jo nelivuotiaana täyden matkan alle 1.17-vauhtia ja voitti Nuorten Sarjan, mutta ruunan raviongelmat ovat estäneet sarjojen nopean nousun. Sopivassa lähdössä ei tarvitse hätäillä alkumatkasta ja hyvänä hevonen kestää mainiosti myös paikan johtavan rinnalla.

8 GAINES BACKTRACK palaa pisimmiltä kilpailutauolta radoille. Sen lämmittelyä kannattaa seurata erityisen tarkasti, sillä hevosella on sisällään kärkisijoille vaadittava kapasiteetti.

Lähtö 4, Toto4-1

B - 10, 8, 6, 1 C - 5, 11, 9, 7, 3, 2, 4

Toto4-peli käynnistyy haastavissa merkeissä, sillä oikeastaan kuka tahansa voi voittaa. 10 NUORALAN VÄNSKÄ on löytänyt rahojensa puolesta nappisarjan. Nopea hevonen pystyy todennäköisesti pujottelemaan suuremmin kiertelemättä kärkijoukkoon, mutta voitot ovat sen sijaan kiertäneet.

8 TORPPARIN TOIVO aloittaa kautensa lauantaina Oulussa, josta paljastuu hevosen päivän kunto. Startti alle saatuaan hevonen on joka tapauksessa sopivassa porukassa vaarallinen.

6 RITA ROLS on yksi perushevosista. Ruuna kulki hyvin syksyllä ja se aloitti mukavasti tammikuussa Oulussa. Laukkariski on monen muun tavoin olemassa, mutta ravilla Rita Rols on todennäköinen totohevonen.

1 YLÖSTALO on saanut paalupaikan ja aktiivinen Mika Jauhola pyrkii taatusti vetämään porukkaa mahdollisimman pitkään. Ruunalla on riittävät vauhdit menestykseen, kunhan vain ravi maistuu perille saakka.

Lähtö 5, Toto4-2

A - 3+, 7 B - 9, 1, 2, 4, 6 C - 8, 10, 5

Taukohevosia vilisevän Toto4-pelin varmaksi valikoituu 3 GIGANT SOUTHWIND, jolla on sentään tuoreita näyttöjä kunnostaan. Se ei Oulun lähdöissä pystynyt voittotaistoon saakka, mutta ruuna suoritti molemmissa tammikuun lähdöissä tasolla, joka riittää Rovaniemellä voittoon.

Kilpailu on volttilähtö ja juoksuradalta lähtevä 7 PENDOLINO MAN kerää paljon peliä. Se on toki myös vakava voitontavoittelija. Torstain välistartti Bodenissa kertoo enemmän päivän vireystilasta. Syystä tai toisesta ruuna ei ole löytänyt toistaiseksi ihan sitä tasoaan, millä se parhaimmillaan viime kaudella kilpaili.

9 MOCKASIN häviää vertailussa edellisille, mutta huumorin ollessa kunnossa hevonen voi napata tarkalla juoksulla totosijan.

1 VINCENT VAN KEMP on mielenkiintoinen seurattava. Jaakko Pöyskö on tuore mies ohjastustehtävissä, sillä hän ajoi viime kaudella neljä ensimmäistä starttiaan.

Lähtö 6, Toto4-3, PD-1

A - 1, 5 B - 4, 10, 9 C - 11, 3, 6, 8, 2, 7

1 TOBY BACKWOODS viimeistelee viretään vielä lauantaina Oulun kovassa Kyvyt Esiin -divisioonassa. Mikäli ori esiintyy tuolloin hyvällä tasolla, on sillä sauma sunnuntaina napata voitto. Bodenissa ori laukkasi (x-merkki puuttuu) kovassa kiihdytyksessä, mutta sai paikan parijonosta. Mika Jauholan ajokki oli pitkään pussissa ja tilaa saatuaan ori ohitti monta vastustajaa. Nopea lähtijä himoitsee Mäntyvaarassa vetotöihin.

5 STARDUST BOY on Leif Flinkin ensimmäinen valttikortti ravipäivälle. Ori tulee hyvin loppua, joten hyvällä selkäjuoksulla valjakko on vaarallinen.

4 SUPER FILLY, 10 COLORADO LAUKKO ja 9 BADBOY BIRDIE ovat riittävän kyvykkäitä voittamaan tällaisen lähdön ja ne kannattaa huomioida suuremmassa systeemissä.

Lähtö 7, Toto4-4, PD-2

A - 5, 6, 9 B - 3, 4, 7, 2, 12, 11 C - 1, 8, 10 

5 FINN JOSKA on tottunut menestymään Rovaniemellä. Kärkisija on ylisarjassakin lähellä, kunhan Jaakko Jylhä onnistuu säästämään kirvoimaisen ruunan paukut loppusuoralle.

6 ROCKY MCKINNON kärsii lähtönopeuden puutteesta. Muutoin hevonen olisi hyvän Bodenin suorituksen jälkeen suosikki, mutta suhteellisen ulkoa juoksusta voi muodostua vaikea.

9 EL ARNOLD saa rattailleen norjalaisvieraan. Dag-Sveinung Dalen on menestynyt hyvin kotimaassaan ja Aarne Lintulahti on kävi viime kaudella ruunan kanssa valoittamassa Harstadin hirmutuloksella. Päivän vire on tauolta arvoitus, mutta kokeneella valmentajalla ei ole tapana tuoda tallinsa hevosia keskenkuntoisena viivalle.

Toto4-päätöksessä on syytä varautua myös isompaan yllätykseen, sillä esimerkiksi 7 FIELDHILL BARON on sekavasta taulustaan huolimatta laatuhevonen tällaiseen lähtöön.

Toto4-vihjesysteemit

10, 8, 6, 1 (8, 5)

3 (7, 9) 

1, 5 + 4, 10, 9 (11, 3)

5, 6, 9, 3, 4, 7 + 2, 12, 11 (1, 8)

Pieni systeemi 48 riviä, hinta 9,60 euroa

Suuri systeemi 180 riviä, hinta 36 euroa

Lähtö 8

A - 8, 7, 5+, 2 B - 1, 3, 10, 6 C - 9, 4

Vahvoista aineksista "tehty" 8 ENDLESS ZEFYR on mielenkiintoisen lähdön suosikki. Ruuna ei kärsi takarivin lähtöpaikasta, sillä hevosella pitää joka tapauksessa ottaa alku varman päälle.

7 DEVIL'S NIGHT tulee Tuuli Kurkisen tallista. Nainen saattaa olla tämän kauden yksi menestyjistä, sillä tallin hevoset tuntuvat olevan kapasiteetiltaan omiin sarjoihinsa Lapin parhaimmistoa.

5 ROAD TO HEAVEN ja 2 JOANNA'S OTTO BOY eivät ole onnistuneet kykyjensä edellyttämällä tavalla. Molemmat ovat pelimielessä mielenkiintoisia, mikäli lämmitys kertoo päivän vireen olevan kunnossa. 

Lähtö 9, Troikka

A - 9, 11, 1+ B - 2, 8, 10, 7, 5, 6, 3, 12 C - 4 

9 PRINSESSAN LIV on vihdoin löytänyt raviaskeleet ja ainakin Norjan reissuilta on pelkästään positiivista raportoitavaa. Leif Flink olisi taatusti toivonut troikkalähtöön eturivin lähtöpaikkaa, sillä tamma menee vapaalta radalta parhaiten. Mikäli valjakko onnistuu toisten takaa, niin kärkisija on erittäin todennäköinen.

11 S.S. ELIT on osallistui viime kaudella myös T75-tason lähtöihin. Kovakirinen tamma ei on sen verran vireä tapaus, ettei tauon luulisi sen kohdalla olevan ongelma. Oikea-aikaisella kirillä S.S. Elit sijoittuu todennäköisen troikkaan ainakin jollekin sijalle.

1 GOUDA kohtaa paljon sopivamman vastuksen kuin mihin se on Bodenin reissullaan tottunut. Sekavalla taulullaan se on hyvä haku troikan yläriville saakka.

Troikkavihje

9, 11, 1

9, 11, 1

9, 11, 1, 2, 8, 10, 7, 5, 6, 3, 12, 4

Yhteensä 60 riviä, hinta 30 euroa

 

 

 

Vihjeet laati: Lauri Jääskeläinen

Mäntyvaaran ravirata

Toimisto

Aukioloajat

ma-pe klo 9-16.00

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Puh. 020 779 2299

Kaikki yhteystiedot